41998
-
#41798 Na, akkor linkben :/ -
#41797 Sorry, tele van pontatlanságokkal, csak egy 5 perces minka, hogy milyen színre gondoltam :)
-
#41796 Először is kapásból kiszedném a kékes/lilás tükröződéseket a kocsi bal oldaláról és a kocsi orrán lévő króm biszbaszból (amin a márkajelzés van), és az egész kocsinak adnék egy kellemesebb színárnyalatot. -
#41795 Ebből:
Ez:
-
#41794 A lökhárító kicsit fura nekem, de attól még szép munka! :) -
#41793 bibis valahol?
-
#41792 Unatkoztam:
-
#41791 én meg testközelből éltem át tegnap egy 3d-s tervező szoftvercég ellenőrzését.
most 51.000euro-nál jár a birságuk, és még alkudoznak... felfelé :D
ha ipari szegmens akkor nem éri meg kalózkodni, mert egyszer hopp, máskor kopp :)) -
#41790 Valószínűleg az iroda szabályzatban vagy a cég működési szabályzatában benne van hogy nem telepíthetsz és nem használhatsz külső szoftvert stb. illetve ezt alá is írod hogy elfogadod, a munkaszerződéseben is benne van hogy vonatkozik rád, így bármit felpattintasz a cég AZONNAL rád veri a balhét...mind1 elsőre kit büntetnek meg, az tuti hogy TE nem úszod meg!
csak szólok...!
[spoiler]de a többség leszarja milyen szoftver van a gépeken, néha van egy két látszat belső ellenőrzés...leszedik a játékokat stb... :D
de azt előre bejelentik hogy legyen ideje mindenkinek "takarítani"
én olyan helyen dolgoztam, ahol még pendrájvot se dughatsz be...és ettől függetlenül lanon cs-ztünk meg robot-arénáztunk a minisztérium hálózatán a két hivatal között portable cuccokkal, de volt amit fel is telepítettem :D[spoiler] -
#41789 Benetton Motorkerékpár? -
#41788 2016-os olimpia logója? :) -
#41787 ez művészet?
-
#41786 akkor mielőtt telepítesz kérj írásos engedélyt, máskülönben őket megbüntetik, ők meg rádverik.
bűnöst mindig lehet találni. és kell is! :D
amúgy http://www.adobe.com/hu/products/creativecloud.html
60euro havonta.
ha ott tartasz hogy lebukás, tehát nem otthoni felhasználás, akkor építsd bele az árajánlatba és fizess elő.
ez a legtisztább és legolcsóbb megoldás. -
#41785 mármint nem szerződésben, hanem van róla papírja, hogy minden ami általa került a gépre, jogtiszta :) -
#41784 ez jó ötlet..
Egyébként azt hallottam, hogy ha a cég szerződésében benne van, hogy jogtiszta szoftvereket használ, én meg feldobom rá a PS-t, elvileg senkit nem tudnak megbüntetni, mert nem tudom miért. :) Elvileg csak a céget tudnák. Erről mit tudtok? :)
Bocs, hogy itt taglalom mindezt, ha zavar szóljatok, aztán megyek másikba mostantól :D -
#41783 Érni nem ér, melóra attól még nem lehet használni. :P -
#41782 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fájlcserélőkről húzz le egy portable cs5-öt (már biztos van 6 is)és szevasz teljesen tökéletes, én felpattintottam egyet a telómra és ha bárhol kell csak kábel bedug és ott a ps a telóról... -
#41781 igen, ezt csináltam :D vicces volt, a végén ritmusra nyomkodtam :)
Köszi a segítségeket, 10 perc alatt megvolt..
Továbbá:
Milyen trükköt tudtok melóban PS-ezni? 30napos próbaverzió állandó újrapakolása ér? Pixlr.com elég fárasztó számomra :(
-
#41780 ...akkor marad a kézi crop :(
akkor faszán be bindeled valami gombra az actiont és csak nyomkodni kell a gombokat sorra :)
-
#41779 cv size nem igazán jó, mert más méretűek a képen levő tárgyak és ahol a tárgynak vége, ott kell lenni a kép szélének :) -
#41778 canvans size... sry mellé -
#41777 select color range-e könyebb lesz a fehér hátteret kiütni...szerintem
crop helyett esetleg vanvas size ha nagyjából egy helyre esnek a tárgyak...
-
#41776 na egyelőre pontosan eddig jutottam én is, wand jó,crop nem, viszont megoldottam okosabban...
megcsináltam az actiont a kijelölés megfordításáig, itt nyomok egy c-t(crop), aztán 2 enter, ekkor ki is vágta, majd ctrl+s, és rámenti az eredeti képre ugyanazon a néven, szóval eddig ez a legjobb megoldás :)
Persze ha valaki tud még jobbat, szívesen veszem. Köszi a segítséget.
Azért ide írtam, hogy legyen post, nem szeretem ha nincs 1 üzenet se napok óta :D
-
#41775 Nem segítség kérő topik... :P SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Magic wandot elméletileg rögzítenie kéne actionbe. Hogyha van valami olyan pixel, ami mindegyik képen ugyanúgy fehér és elég onnan kijelölni az összesen működik, akkor elméletileg mennie kéne. A cropal lesz gond, mert az szerintem a konkrét koordinátákat rögzíti, nem azt, hogy a kijelöléshez méretezze. Scriptel talán meg lehet oldani, de őszintén szólva soha nem ástam bele magam a PS scriptelésbe. -
#41774 Segítségre lenne szükségem, lusta vagyok :(
van 400 képem, fehér háttér, rajta eltérő színnel lámpatestek. magic wand tool, select inverse, ctrl+c, új fájl, a lehető legkisebb méret, amire ráfér a kép, ctrl+v és mentés(a legjobb lenne, ha az eredeti kép nevén tudnám lementeni)
Erre kéne valami gyorsabb megoldás. Actionbe nem lehet valahogy beállítani hogy magic wand rögtön kiszedje a fehér hátteret? vagy van rá okosabb megoldás? -
#41773 -
#41772 Nah végre kritika :D
Ebből tanul az ember!
köszi! -
#41771 a 2. beúszik a fény.
de akkor meg ki kéne retusálni a lens-flaret -
#41770 OMFG
bőre hova lett? 1 kép répa, szeme bebukva...ejej portraituret csak csinnyán ! 2 on feje sárga keze piros a 3.on olyan mintha törpe keze lenne..egy picit vékonyítasz a csuklóján és máris jobb -
#41769 Meg a végeredmény számít :)
-
#41768 lényeg a lényeg.
a legjobb képeim a legegyszerűbb technikával készültek.
tehát ne fikázzuk filter bélákat meg úgy amúgy senkit se.
:) -
#41767 Majdnem :D
lightroom-ps aproságok eltüntetése aztán jött a portraiture meg a knoll light factory a végén meg egy kis tych :) -
#41766 lightleak és portraiture?
ez nem retus... :D -
#41765 Ha már retusálás :D
-
#41764 nem volt szép hogy leszóltátok gazgoblint.
ps királyok. -
#41763 itt az én verzióm, első keréknél elég sok ismétlődést láttam nálad (én egy háűtsó kerékről loptam egy daraboaztán Layer via Copy -> Transform)
ablakok nálad sokkal jobbak, nagyrészt tényleg csak gyorsban spotheal-t toltam
viszont vége a melóidőnek úgyhogy nem tdom tovább maszírozni -
#41762 Ráengedted a spothealinget és máris retus? :D
Amúgy jó lett! Mázli hogy a fejeket/testeke elkerülte a szakadás! -
#41761 Ez régi retus egy nagy melóhoz. Tudom, van benne még sok kosz, de meg kellett tartani a kép régi mivoltját, csak a szakadásokat kellett eltüntetni. :)
-
#41760 Értem, köszönöm! -
ktomi22 #41759 igen.. hogy nem csialtal rajta semmit..csak izlesednek megfeleloen allitgattad a csuszkakat.. semmi hozzaeretesre nem volt szukseged..ez nem eredmeny.. az arcan retusalhattad volna a bor hibait ugy ahogy a falét is, .. akkor legalabb csinaltal volna 1 kepet ami ertekelheto, .. de nem erdekel.. es amint latom sertodos vagy, es altalaban mindig ez van ha valaki megmondja a velemenyet, .. nembaj .. igaz mar megbantam hogy megirtam a velemenyem.. (tanultam belole, maskor nem fogom)
..amugy is ez csak az en velemenyem.. nem vagyok se hozzaerto, se elbiralo hogy mi a szep, mi a jo es mi nem az.. szemelyes velemenyem ez volt.. ha nem tetzik ignorald.. minden esetre nem szeretek en senkit megbantani..ezert masodszor is bocsanatot kerek, .. csupan az en elmehaborodott velemenyem volt.. kerdezz meg még masokat, .. várd meg masok velemenyet.. ok lehet megdicsernek, lehet nem amiert szep kepet csinaltal.. ;) sok sikert a tovabbiakban is.. nem offolok tovabb.. (harmaszor is) elnezest kerek, tobabbi szp napot.