41998
-
#13803 Boc sha megsértek valakit, de ez a headerkép ..... -
#13802 #13799 A slice igaziból hivatkozások megadására szolgál. Olyan, mintha egy képet osztanál gombokra. Nekem CS2-m van, abban csak az ImageReady-ban találtam hivatkozás megadási lehetőséget.
Olyan kijelölést a slice nem csinál, amiben egyes terültekkel külön tudnál dolgozni.
Ha nem teszik VRDSM ötlete, akkor gyalogmódszer. Én ilyenkor megnézem, hány px a kép keresztben, hosszában, abból kiszámolom, mekkora legyen a négyzet. Csinálok egy feketét, egy fehéret és irány a sakktábla :)) -
#13801 A ctrl-e gyári. Csak néha figyelni kell, mert kijelölt rétegeket, rétegcsoportokat (mappákat), képet texttel egyaránt mergel. Bár az utóbbit csak akkor, ha kijelölöd a rétegeket, míg más esetben azt a réteget mergeli az alatta levővel, ha az látható (ha nem semmit se csinál). Csoport esetén a csoportot önmagával. -
#13800 én azt mondtam hogy én megtudom csinálni... őszintén? slice-ot még sosem használtam. -
#13799 A slice-nál van olyan, hogy divide slice, ott meg lehet adni, hogy hány négyzetre ossza fel a képet. Vagy fél órát baszakodtam, mire ráleltem.
Valami ilyesmi nincs a kijelölésnél?
Kézzel kell utána mindegyik négyzetet kijelölni? -
#13798 én így csinálnám:
beraknám a vonalzót a munkaterület széleire ( view-rulers )
abból kihúzigálnám a segédvonalakat, belőném a kívánt távolságokat, aztán egy négyzetes kijelölő eszközzel (ami már a segédvonalakon mozog) kijelölöm, majd a sima nyíllal elhúzom ahova akarom. -
#13797 Lenne még egy kérdésem.
Egy képet szeretnék egyenlő négyzetre felosztani, majd egy-két négyzetet eltolni.
Slice-al már szépen fel tudom osztani egyenlő négyzetekre, de hogyan tovább? -
#13796 ctrl-e a merge. a kijelölt rétegeidet fogja összevarázsolni (de lehet hogy csak én állítottam már be magamnak mint hotkey... nemtudom :$
a bannerről meg ismerős a szabály. 1hétig legalább benntvan az új banner, most csinált egyet tökmindegy hogy milyen be lesz téve. így adva mindenkinek lehetőséget a bizonyításra :] ha nagyon nem tetszik csinálsz újat és jövőhéten már az virít majd bennt ;)
-
#13795 Szerintem túl bonyolult. Úgyértem lehetne kicsit jobban kiemelni a kontúr-okat. Jobban rajzfilmesíteni. Azért, mert ha egy képre rárakod kicsibe, akkor nem lehet kinézni. Ha meg túl nagyba rakod be, akkor se jó, mert ugye ez csak egy logo, egy kis aláírás, ami nem része igazán a képnek. Valahogy úgy oldd meg, hogy kicsi legyen a logo a kép sarkán(akármilyen képre is teszed), de ki is lehessen nézni, hogy mi az.
#13792:Vagy van még olyan is, hogy Merge Down -
JackMeadow #13794 A layer palettan van olyan hogy merge visible akkor csak a látható layereket illeszti ösze, meg van olyan hogy flatten image akkor az öses layert egybeolvasztja. a picsi ki haromszög körben a gomb. -
JackMeadow #13793 Sztetek milyen logónak? -
#13792 és milyen bill kombal illesztek össze két layert? -
#13791 Vagy pedig amikor a szöveged már egy normál layer, tehát nem tudsz már a beírt szövegen módosítani, akkor Edit/Transform és ott találsz jó dolgokat erre a célra. -
#13790 ah, köszi, megvan
-
#13789 ha beirtad a szöveget, és még a text toolban vagy, akkor lesz fent egy (asszem aláhúzott t betü de nem biztos) ezek az alap formázók, szal ha rákattintasz akkor tod formázni a szöveget tucc neki mértéket is adni h mennyire görbüljön stb. -
#13788 Üdv, el szeretnék görbíteni egy szöveget, ezt hogyan?
_.-^-._ -
JackMeadow #13787 Volt már animált banner... még a legeljén. Meg hát nem igazán lett a legjobb. -
#13786 hát szvsz nagyon gáz. -
#13785 hát az elhomályosodást kivehetnéd belőle, mert írtóra zavarja a szemem :) -
#13784 sajnos kicsit nagy, de már így is megfeleztem a méretét, ami a minőség rovására ment. ha még ezt is felezném akkor nagyon zörgős lenne.
emiatt monnyuk nem is annyira alkalmas bannernak. -
#13783 unalmas félóra eredménye :) úgyse volt még animált banner ... legalábbis én még nem láttam.
-
#13780 Szerintem az első kép miatt. :)) -
#13779 fu én meg porszívónak néztem az egeret :-D -
#13777 Meg többeket érdeklő megoldásokat akár lépésenként, psd-ben! -
thoomas #13776 az egy hasznos kis dolog:D:Dáltalam:P
de amugy ide rakhatnánk mindent...brush-tól kezdve képeken át mindent -
#13775 #13769 Szerintem hosszabb átmenet is megoldás. Tényleg a második jobb. Az összkép:
#13772 Gondolkodtam egy privin, de túl jó ahhoz, hogy négyszemközt mondjam.
#13773 és mindenki! Aki saját magának küld ajánlót és nyit ilyen postafiókot, az a közös tárterület bővítését segíti elő. A lehetőség ingyenes. -
#13774 Elmész: www.fileposta.hu
Belépsz: név: sghups jelszó: psmunka
Bemész: Beérkezett fájlok. Tutorial nevére kattintasz, letöltöd.
Ha küldenél okosságokat nekünk, ugyanott, csak feltöltés.
Ha tudni szeretnéd, miket töltöttek fel, az értesítési listába beírod az emilcímedet, új fájlok beérkezésekor kapsz értesítést arról, mi érkezett. -
#13773 Bocsesz kicsit lemaradtam. Mi az a tutorial a fájlfeltöltőn? Dobjon már valaki egy linket pls -
#13772 Hello
nézd meg ! -
#13771 bizony, ha a kábel nem egy gumó lesz hirtelen, hanem mondjuk ilyen spirálba szétválik és úgy kézzé vagy hasonók, akkor tényleg a hogy ;) hogy fejethajtok :)
shiwo - ma nem alkotok, barátnőm ma 18 éves torta-ajándék-drumandbass... ;) :DDD
szóóóval ma kihagyom köszi. fontossági sorrend. -
#13770 Jó ötletJó lett. Az ecset nagyon tetszik, a kép is, amit fest. Jó, hogy az egér egy kézzé alakul csak sztem kicsit ronda lett, ahogy átalakul a kábel kézzé. -
JackMeadow #13769 Khmm bocsi, tehát: -
JackMeadow #13768 Talán [IMG=http://images.netbag.hu/20071102/16353017334.jpeg]így[/IMG] egyértelműbb hogy, mi is akar lenni :) -
JackMeadow #13767 minimal artba belefér? -
#13766 legalább válaszolgatás helyett lesz időd alkotni :P -
#13765 fejlövök erre minden kérdésre már válaszoltak... :/ -
braaa #13764 kontesztre (de ez tényleg reklám, a phéntek topikba conteszt van)
-
#13763 thx
kipróbázom majd este őket -
#13762 select-> color range
színfelvevővel (i-betü) tudod felvenni a kijelölendő színt -
#13761 Igen, a varázspálcával, de jpegnél nagyon körülményes, mert minden szín különféle színű pontokból áll össze. Ez legjobban akkor látszik, ha újságból szkennelsz képet. A nyomtatás nagyon durván mutatja. Esetleg megpróbálhatod finoman használni a smart blur filtert, az jobban összemossa a színkontúrokat.
Én ilyenkor a képrészlet leggyakrabban előforduló színével szoktam próbálkozni, abból már kijöhet a kijelölni kívánt alakja. Azt rétegre másolom, megszüntetem az átlátszóságát, onnan meg már egyszerű.