PS Works (nem segítség kérő topik)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

III dOMINO III
Ez így jó?

Bexter
Muti 😊

http://bexter.hu Szép Fényeket!

ScarY MAN
+1

...

MANOWAR
Drukkolok neked, de ne hagyd magad átcseszetni fillérekért.

III dOMINO III
Hurá!

SMGBAS
Írtam nekik, hogy egy összeget adjanak a rajzokért és utána a teljes bevétel az övék (kiderült, hogy nem csak a comic stripem érdekli õket hanem a karikatúrák is)

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

III dOMINO III
Juj, mindjárt ránk támad a Chucky hadsereg <#csodalk>

Amúgy mekkora munka lehet ezeket így összerakni,a festés a varrás, no biztos meg is kérik az árát.

MANOWAR
Hangulatos lett, nekem egy "picit" sötétnek tûnik valószínûleg a két oldalsó csík miatt, esetleg hozzá illõ (népi?) motívumokkal egy kicsit világosítani is lehetne ha nem lesz tõle túl gicses....<#eljen>

pyrohun
Módosítottam a felsõ részen:

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

pyrohun

Koncepció egy készülõ (valószínû egyoldalas) weboldalra. Igazából még nagyon félkész..

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Spészgószt
azt vágom 😄 láttam én is <#idiota>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

SMGBAS
5. kép címe

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Spészgószt
alapvetõen az átbaszós és már nevetséges kategória arányok miatt linkeltem be, de a dizájn se kutya
egyszer láttam valahol egy képet amin egymás mellé volt téve a "katalógus kép" és egy valós fénykép, ahol egy valós méretû ember állt abban a medencében...mondanom sem kell bokáig ért neki nem derékig...<#idiota>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

LaliK
Jéééé! Most jöttem rá hogy mi az a falu medence 😄

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

SMGBAS
Falu medence xD

NessieGraf
Ez egy szembántó rettenet. Szerintem. Ráadásul aránytalan. Össze nem illõ színek és stílusok.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

cenobite
A retusról és társairól. Én is körbevágtam már nem egy fotót, és túl vagyok jópár prosin, szóróanyagon kisebb nagyobb cégeknek, így 12 év távlatából.
Ügyfele válogatja, hogy milyen igényei vannak. Voltak olyan ügyfelek, akik elküldtek egy kb. 400 x 300 pixeles képet, hogy abból kell nekik a prosiba egy kb. 10-15 cm-es. Mondtam, hogy nem lesz szép, homály lesz. Nem érdekelte. De mondom szinte semmi részlet nem fog látszani, ocsmány lesz. Nem érdekelte. Hívtak is a nyomdából, hogy "van itt egy oldal, amin az egyik fotó..." Igen mondom tudom, az ügyfélnek tökéletesen jó lesz így, mert õ kérte. 😊
Természetesen a többség azért igényes munkát akart és ehhez adott megfelelõ idõt, anyagot a szerkesztéshez.

Az ilyen "200 fotó egy A/4-es" szóróanyagon típusú cuccoknál szerintem felesleges a minõségen agyalni. Én csak mosolygok, hogy valaki hogy lehet ilyen hülye, hogy ennyi szart szuszakol be ekkora helyre. És mennyi ilyen van... 😊

gamertag: kenobita

cenobite
Fotók összenyomva, a "fõ" képen a zöld kiveri a szemem, többféle betûtípus... Ha hirtelen - messzirõl - ránézek, akkor még so-so, de jobban megvizsgálva nekem nem tetszik.

gamertag: kenobita

pxxl
ez kb úgy néz ki, mint egy új ps user, aki ismerkedik a layer style-okkal. inner shadow, drop shadow, inner glow, gradient mindenhol 😄

All hail the double x!

MANOWAR
Szeret a szaturációval játszani, és még komplementer színeket sem használt...legalább nem folyik ki az ember szeme.Jól látom a képek elégé össze lettek nyomva?

Bexter
Hát elég ratyi ahhoz képest 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

RaZoK
2011 webtrend<#ravasz1>

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

RaZoK

III dOMINO III
Úr Isten!
Retoucher, sajnálom ha megbántottalak a tudatlanságommal .
Csak elejtetem egy fél mondatot, amit talán nem is gondoltam rendesen végig.
Egyébként én is " pászítotam " már ,még ha akor nem is tudtam pontosan mit csinálok , pont egy akció katalógust választottam corel gyakorláshoz , minden képet külön kikerestem (google) és mindet körbe is vágtam...ha jól emlékszem olyan 3 napig szórakoztam vele , szóval tulajdonképen tudom hogy nagy munka, de bután azt hittem egy profi keze alatt ez gyorsaban megformálódik , kiforr.

Még tanulok , remélem ebben a fázisban még meglehet bocsátani az ilyen jellegû hülyeségeimet<#lookaround>

SMGBAS
Már a lépeimet eladhatom, a karikatúrák miatt kellett vennem számlatömböt meg külön adószám etc (:

Persze nem úgy gondoltam a gyártást, hogy leszaladok itt valami boltban, hanem neten és azt eladni. Múltkor találtam valami céget ami 1700-ért vállalta a pólókat

RaZoK
ha határidõ van akkor nem lehet szarakodni. kell, hogy az emberekhez eljusson a termék legalább egy héttel az akcio elõtt, hogy már a boltban tobzódjanak a szarjukért.

meg ügye a szórásra is kell idõ, necces

MANOWAR
Akkor cseszék meg, és ne csodálkozzanak ha ez lesz a vége.<#wilting>
Vagy lehet nem is érdekli õket?

RaZoK
* ja bocs mégegy post:

nem, nem én készítettem még mielõtt valakiben felmerülne...

a grafikai szakterületnek ezen részét tartom a leggányabbnak, nem csinálnék ilyet, ha igen geci sokat kérnék érte az meg nem fér bele a büzsébe szóval keresnek mást =)

RaZoK
* egyébként ugye adott a céges arculat illetve a design elementek. ez ok. ezért gondolja a laikus, hogy pár óra alatt kész ...

és még a formatervezésrõl, esztétikáról, harmóniáról, typográfiáról, áttekinthetõségrõl és nem utolsó sorban a minõségrõl szó sincs...

RaZoK
"Nem hiszem hogy azt mondják neki Te egy óra múlva küldjük a nyomdába addig legyél kész vele, szerintem 2-3-4 napja biztos van rá."

Hát ezen majdnem besírtam 😄 Rosszul tudod, legfeljebb egy munkanapja van rá.

Látom fogalmad sincs mekkora baromarcuak lehetnek egyes ügyfelek a határidõre vonatkozólag.

A grafikai munka nem pizzasütés, hogy 30 perc és kész fõnök.

Ha valaki komolyan venné amit csinál és gyors összekell rántania valamit, abbol sosem sül ki semmi jó.

1. szar lesz és magát égeti

2. szar lesz és visszadobják, köszi puszi viszlát

3. szar lesz, visszadobják, megködbéreznek

ez a melo sem habostorta ám

MANOWAR
PS Hun izék érdemes némelyiknél a részleteket meglesni elég szépen kivannak dolgozva.😊

MANOWAR
meg ugye kérdés, hogy te is eltudsz-e annyit passzolni mint õk.

pxxl
plusz kiváltod a vállalkozói engedélyt, céget alapítasz 😊

sztem 1-2 darabnál még elmegy az otthoni fusiban gyártott póló, de ha befut sok sok rendelés akkor futkozhatsz mint pók a falon 😄

All hail the double x!

SMGBAS
pl azért, mert nagyobb hasznom lenne ha az egészet én csinálnám 😄
Teszem azt, 3000 egy póló annak ugye 600 Ft a 20%-a és õk megcsinálják egy ezresér így van 1400 hasznuk. De ha én csinálom meg mondjuk 1500-ért és eladom 3000-ért akkor már 1500 a hasznom (:

pxxl
ideges vótá? 😄
nincs sör, sör csak pénteken jár (meg ma nekem otthon)

All hail the double x!

MANOWAR
Jól van megnyugodtam 😊(hol a söröm?)xD

pxxl
ennek az a hátránya is megvan, hogy hozzászokik az ember, hogy áhh, jó ez így is. aztán másik melóhelyen meg ezen fog megbukni 😊

All hail the double x!

pxxl
személy szerint

5 év magyarország legjobb, középeurópa egyik legjobb nyomdájában
4 év egy kisebb grafikai stúdióban.

szval van fogalmam a körberajzolásról, és a nyomdai dolgokról 😊
nem kevés meló ment át a kezemen, és fõleg a nyomdában - ahol nem az a filozófia, hogy sok munka szarul, hanem inkább kevesebb, de qva precízen - tanultam meg, hogy szépen kell dolgozni, és ha kell, akkor szarból építünk várat 😊

mondjuk egy ilyen szintû újságot mint ezek a szórólapok, nem vennék véresen komolyan 😄

All hail the double x!

Nem értem a hisztidet...
Ha kell a meló, akkor megcsinálod szépen a sokat.
Hidd el, sokan szívesen "pászolnának" egész nap babahintõporos flakonokat, meg étolajas bödönt..
Ha a megrendelõnek jó a szar is, akkor egyértelmû, hogy nem baszakodik vele az ember. Viszont lehet, hogy ezzel a hanyag melóval nem dolgozol sokáig.

MANOWAR
Pászolás= beilleszteni (a környezetbe illõen, méretben, színmélységben, árnyékok, effektek stb) Persze, hogy nem egy órás melóról beszélünk csak rohadtul szembe ötlenek a nagy hibák, bár azt is nézni kell hogy "mi" más szemmel nézzük mint aki nem foglalkozik ilyesmivel....

zsolesz92
<#szomoru2>

na innen látszik, h noob vagy még!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

zsolesz92
Már rákerestem google-ban is, lehet az én szókincsem kevés hozzá, de létzezik ilyen szó, hogy pászolni? 😄

Én se akarok offolni, de akkor neki lehet esni pászolni!

Itt a sok kis amatõr tizen-húszon éves könnyen röhög, aki még 1 percet sem dolgozott életében a "szakmába", de rajtad is csodálkozok, pedig neked lehet némi fogalmad sztem arról mi meló lehet ennyi kép kipászolásában, bár lehet nem is vagy szakmabeli csak hobbid a PS.

Fikázni a legkönnyebb, de aki még életében nem csinált ilyet ekkora mennyiségben annak fingja sincs ilyenrõl. Az meg, h biztos vmi iskolás vérpistikét vettek volna fel egy ilyen melóra azt kizártnak tartom a mai világba, ahol 1 embernek 3-4 munkáját kell elvégeznie egyszerre.

Ja és itt jegyzem meg, nem-nem én csinálom ezt az újságot, de pászoltam már életemben eleget ahhoz, h tudjam mi meló lehet ennyi képet kihátterezni!
És ugye itt nincs senki akkora amatõr, h azt hiszi ezeket varázslasszóval hátterezik ki!

ETS2 képgaléria: http://www.flickr.com/photos/_retoucher/sets/

zsolesz92
Szerintem miért ne?

Kötelezettség nincs, akkor hagyod abba amikor akarod, mert nem megrendelésre gyártod gondolom...

Attól, hogy nekik eladod, nem irsz alá semmi olyat, hogy más nem veheti meg, nem? 😄
Szóval több helyre is eladhatnád ugyanazt gondolom..
Nem a nagyobb reklámról.

MANOWAR
Miért nem azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a munkáját normálisan?
Nem hiszem hogy azt mondják neki Te egy óra múlva küldjük a nyomdába addig legyél kész vele, szerintem 2-3-4 napja biztos van rá.
Nem az a hibás aki megcsinálta, hanem az aki felvette mondjuk iskola/rutin nélkül mert úgy olcsóbb és a szarvas hibákat meg elnézik neki.
Nincs rá ereje energiája akkor meg így járt, és kinevetjük/lefikázzuk mert szar amit csinál. Nem akarok offolni de nehogy már a csík húzza a repülõt.

SMGBAS
Érdemes 20%-ért "eladni" egy comic stripet?
Szal az a helyzet, hogy rajzolok egy ideje (kemény egy hónapja se) egy webcomicot és már több ajánlat jött, hogy így meg úgy kinyomnák/kiadnák. Eddig nem foglalkoztam vele, mert semmi hasznom nem lett volna belõle csak a reklám.
Most felkeresett egy fõként pólókkal foglalkozó cég, hogy csinálnának a webcomicomból pólót és minden eladott póló után 20%-ot kapnék.
Nem pénz miatt csinálom a cuccost szal mindegy, hogy van bevételem belõle vagy sem, ezért érdekelne a véleményetek (:

zsolesz92
<#eplus2>

pxxl
<#nevetes1>

All hail the double x!

LaliK
Na, megis van a szerzõ 😄D

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."