41998

photoshop-banner.jpg
  • passatgt
    maga az oldal szélessége attól függ, milyen oldalt szeretnél csinálni:) Nálam 1200px körül áll meg szélességben, és legalább annyira reszponzívra vagy adaptívra csinálom, hogy 1024-es felbontásig összemenjen gond nélkül

pár dolor amire figyelj oda:
    1. rétegstílusban a blending mód mindenhol Normal legyen, csak ezt lehet rendesen CSS-el reprodukálni a rendes oldalon
    2. a betűknél ezekhez soha ne nyúlj, az első kettpt nem lehet css-ből állítani, a második kettő pedig nem lesz olyan szép, mert itt csak a photoshop rendereli a félkövér/dőlt betűt, helyette jobb felül a betűtípust kell állítani.

3. Ha shape layerekkel dolgozol, ez legyen bekapcsolva, így szép egyenes lesz a széle, nem rak mellé egy átlátszóbb csíkot:

4. A fentihez hasonlóan, ikonoknál(persze másnál is) pontosan illeszkedjenek az élek a pixelekre(hülye fogalmazás, jobban nem tudom elmagyarázni:D), itt jól látszik a példán, ha ezt 100%-ban nézed a bal oldali szép éles lesz, a jobb oldali meg homályos:
  • karajjj
    szóval nem igaz, de azért mégis, aztán mégse :D
  • passatgt
    nyilván nem legalulra kell rakni, de ettől függetlenül mióta feltalálták a görgetős egeret, mindenki belegörget az oldalba:)
  • karajjj
    végül is kinek mi tetszik, de ha megnézed még mindig legfelül van szinte mindenhol az óriási carousel plugin :D
  • passatgt
    ez egy jó régi gyakorlat ami ma már nem érvényes:)

http://iampaddy.com/lifebelow600/
  • karajjj
    ezt arra értettem hogy egy 900 pixel széles oldalt ne 2000x2000 pixeles méretben tervezzen
  • pxxl
    arra azért nem árt gondolni, hogy vannak még bőven, akik nem 16:9-es monitorral neteznek.
  • karajjj
    képméret meg pixelre pontosan akkora legyen, mint amekkorában szeretnéd látni az oldalt
  • karajjj
    értem, hogy mit kérdezel, azért is írtam, hogy tartalom függő, hogy hogyan alakítod ki az oldalt, hogy mit akarsz az arcába tolni a látogatónak, szélessége is attól függ, hogy lesznek-e boxok oldalt, vagy a szöveges tartalom ki fogja-e tölteni az egészet, vagy ha nincs róla mit írni, csak pár sor lesz, akkor eleve hogy fog kinézni, stb stb
  • ktomi22
    nem nem.. felreertettel.. nem a tartalomra gondoltam hanem.. pl megcsinalom photoshopban..milyen legyen a design szelessege, .. szal mikre kell odafigyelni (mik az "alapszabalyok")

.. a tema adott (tanya), de nem is ez a lényeg. minden rám van bízva (struktura/elrendezes/szinek/grafika/ stb... szal minden..)

viszont nem tudom mik a "normák", "szabályok".. a webdesignnél.. szoval, hogy milyen legyen a végtermék???.. (képméret/képarány) maga a fájlformátum, stb-stb.

szoval mire kell figyelni mit kell betartani,.. mik a "szabalyok" ??
  • karajjj
    hátööö, talán a legfontosabb szabály, hogy egy weboldal olyan mint egy összehajtogatott újság, mindig az a fontos, hogy mi van "hajtás előtt" a címlapon, azt látja meg elsőként az oldalra tévedő user, itt kell megfogni,egyébként meg az, hogy milyen legyen az oldal, sokmindentől függ, kérdés, hogy mi célt fog szolgálni, mert pl egy hírportálnak teljesen máshogy kell kinéznie, mint egy egyszerű html bemutatkozó oldalnak
  • ktomi22
    eleg kihalt a topik, ..

kene egy surgos valasz..

eddig még csak nyomtatásba kerulő dolgokkal foglalkoztam (szorolap,ujsag, nevjegykartya, stb).. és nem vagyok otthon a webdesignbe, de kell csinalnom egyet.. (ha kesz, es kivancsiak vagytok rá akkor berakom ide)

.. a tema adott (tanya), de nem is ez a lényeg. minden rám van bízva (struktura/elrendezes/szinek/grafika/ stb... szal minden..)

viszont nem tudom mik a "normák", "szabályok".. a webdesignnél.. szoval, hogy milyen legyen a végtermék???.. (képméret/képarány) maga a fájlformátum, stb-stb.

szoval mire kell figyelni mit kell betartani,.. mik a "szabalyok" ??

aki otthon van a témában.. kérem valaszoljon, .elegge surgos lenne..
    ..es kerlek ne csak 1 szoval rovid mondattal valaszoljatok, aki tudna segiteni.. kérem szépen reszletesen rágja a számba :D :D..

előre is köszönöm .. :)
  • vafeN
    nem veszibe, elõsnek èn is azzal probàltam. De most talàltam egy olyan megoldàst, hogy ha megnyomom az egyes mellet ès lenyomok egy magànhangzot, akkor èkezetet rak :)
  • Malakai
    Azaz a jobb oldali alt, mert az angol billzeteken nincs rajta gr. :) (Vagy ctrl+alt ugyanaz.)
  • LeWyTy
    altgr+v
  • vafeN
    tudom hogy at lehet allitani, csak ha atallitom akkor nem birok @-ot irni, arra meg nem volt meg sok idom hogy kitanuljam hogy ebbe a szaros windows8-ba hogy birnam megcsinalni hogy birjak @-ot irni :S 12 ora melo utan orulok hogy ha megbirok inni egy sort cigi kozbe es mehetek aludni. :)))))))))
  • LeWyTy
    Nem mintha nem lehetne megoldani az ékezetet angol billentyűzeten
  • vafeN
    Haliho, tudom hogy nem segitseg kero topik, de megis a segitsegeteket kernem.
    Kellene nekem egy webdesign a keszulo oldalamra. Akiket esetleg erdekel azoktol varok referencikat a [email protected] illetve arajanlatokat hogy olyasmi designokat amiket referenciaba kuldot mennyiert vallalna es informaciot hogy milyen informaciora van szuksege a designhoz.

U.i: Bocsi hogy nem irok ekezeteket, csak nincsenek ekezetek az amerikai billentyun.
  • LeWyTy
    Ez így van kész... a stílus aminek készült ennél sokkal egyszerűbb. Ez kb el van túlozva.
  • Bexter
    Kár, jól indult :(
  • LeWyTy
    Nem foglalkoztam vele többet.
  • Martinez01
    Van már végleges változat? (Kiraknám már háttérnek :D)
  • VRSDM
  • Malakai
    Lapáttal?
    Miért akarod eleve külön képként a kettőt a webböngészőben összerakni?

De egyébként ez már 1) nem photoshop téma, hanem webdev és 2) eleve (nem segítség kérő topik)
  • gyikka
    aha, kösz! és nem tudtok valami vmi tippet, hogy tudnám mondjuk kikeverni?
  • Malakai
    Pontosan, amit png-be kimentesz az csak opacity, nem blending mode. Szóval, nem ez nem lehetséges.
    És ez végülis off, de egyébként van kísérleti stádiumban background-blend-mode property css-ben, amivel el lehet majd ezt érni, hogyha szabvány lesz belőle és elterjednek azok a böngészők, amik tudják is, szóval jópársok év. :P
  • passatgt
    blending mode-ot nem lehet kimenteni átlátszó png-ben
  • gyikka

Az első kép az eredeti 2 réteg, a második a photshop "color" keverési mód eredménye, azt szeretném, hogy úgy kimentem a felső réteget, hogy ha dreamweaverben egymásra teszem őket, ugyanezt az eredményt kapjam. Png-ben is próbáltam, de semmi nem történt..
  • MANOWAR
    Szia!
    A reteg beallitasoknal nem lehet reteget menteni, hiszen azzal a reteg tulajdonsagait befolyasolod. Esetleg .png-be lemented mind ket allapotot majd a ket kep szulo DIV-eken Z-index-et allitasz (ha a ket kep egymast fedi). Ha csak egy kepet szeretnel lementeni amiben van transzparens(atlatszo) resz is azt szinten .png-be lementve jo lesz.
    " hogy háttér nélkül is megtartsa a keverési beállítást" : maszkolod a hatteret majd mented, majd inaktivalod a maszkot es megint mentesz.
    Ha nem erre gondoltal dobjal nekunk valami peldat. :)
  • gyikka
    Sziasztok! Tudja valaki hogy a réteg keverési beállításoknál hogy lehet úgy kimenteni a layert, hogy háttér nélkül is megtartsa a keverési beállítást? Van két rétegem amikből az egyiket colorra állítottam, de külön szeretném venni a két képet, mert dreamweaverben akarom összerakni...Tehát úgy szeretném beállítani az egyiket képet, hogy dreamweaverben is olyan hatást keltsen mint ps-ben a color keverési mód... van valakinek ötlete?
  • CalebJoe
    az sose számít csak a végeredmény:)
  • Csori
    Pen Tool, aztán áttoltam patternbe, és úgy húztam rá.
    ... azért kicsit csaltam :D
  • CalebJoe
    azt hittem a puzzle valami template csak szét szedted
  • Csori
    csak a csajos képet szedtem a netről, a többi mind SK.
  • CalebJoe
    Te csináltad ezeket a puzzle darabokat?
  • Csori
    amikor kitaláltam egyszerűbbnek gondoltam:

• LeWyTy
    Na ez olyan
  • pxxl
  • LeWyTy
    Én olyanra rajzoltam amilyent én is láttam valamikor.. az pár kovácsolt vas elemből állt.
  • CalebJoe
    Tényleg nem találni ilyen rögzítést mindenhol csak láncon lóg.