41998

photoshop-banner.jpg
  • Midas
    nallam is
  • MANOWAR
    Nalam jo kiirja hogy : \"banner\" :D
  • hungary27
    Nálam is rossz.
  • VRSDM
    csak nálam rossz a banner?
  • passatgt
    VarelaRound
  • passatgt
    Valakinek ötlet, hogy ez milyen betűtípus?
  • LeWyTy
  • cenobite
    Mikor elkezdtem a kád lábával "pötsölni", az még a képkészítés legelején volt, és a végére alakult hogy úgy döntöttem sötét lesz az alap. Másrészt az a fél óra kb. 4-5 perc volt vagy még annyi sem...
  • cenobite
    Hmm... Valóban... A végén még ezen javítanom kellett volna.
  • Bexter
    Before kép:

• Bexter
    Én mostanában ilyenekkel kísérletezem.

• Spészgószt
    mé csinál mindenki ilyen hóthalálsötés izéket...
    félórát pötsöltél a kád lábábval utána meg full besötétíted nem is látszik
  • ktomi22
    kád fényviszonyai nem valosaghuek..
  • Roger6
  • cenobite
    Hmm... Kihalt a topic.
    Tegnapi insomnia eredménye:

Van egy "Hogyan készült" video is:

• VRSDM
  • Roger6
    Sehogy :) Az csak pantone színnel lehetséges.
  • contraste
    Na most teszteltem, és utánajártam, amennyire tudtam, végülis most a nagyobb gondom az, hogy neon zöldet kéne nyomtattatnom, ez a kérés és nem tudom, hogyan tudom ezt elérni cmyk-ban..:S
  • contraste
    Bocsánat azt nem mondtam, hogy csak a Pantone CMYK színkészletét használom, nyomdai anyaghoz, pont a leírtak miatt, elég jó moncsim van, kalibrált is és ezekkel eddig tökéletesen sikerültek a színek, ahogy Ti is mondtátok.

Amúgy azért kell, mert sokféle színnel próbálgatom néha a dolgokat és így iszonyú macerás állandóan válogatni, ráadásul, nem emlékszem hol melyiket láttam jónak és mindhez ugye egyesével kell visszamenni kitenni.

Kuponokat csináltam most épp barátnőm anyjának a vállalkozásához (már ideje csak hobbi vagy ismerősöknek dolgozom) és nem egzakt a kérés, akkor kell próbálgatnom a színeket.
    Amúgy, pont a rikító meg neon színekkel a gondom, hogyan tudom kiválasztani mi lesz a jó majd nyomtatva, vagy egyáltalán megjeleníteni ezeket a színeket?

Thx
  • pxxl
    nem így jött le, csak rakjuk rendbe a pantone-t :D
  • Roger6
    Tudom Pixxi bá, nem kioktatásból írtam, elnézést ha így jött le. Vélemény volt.
  • pxxl
    nekem nem kell elmagyarázni, 5+ évig dolgoztam (és tanultam, vizsgáztam) egy nagy nyomdában (magyarország és közép-európa egyik legjobbjában), és most is a szakmában vagyok, csak nem konkrétan egy nyomdában :)

de ezt mondom, a pantone szín az egy 5. 6. szín esetleg 7-8 ha van rá igény, meg 8 tornyos nyomógép, meg a megrendelőnek elég pénze :D
    pantone színt is vissza lehet bontani cmyk-ra, de az csak kb lesz ugyan az. persze extrém színeket, mint a rikító, arany, ezüst stb. azt nem lehet nyilván. a pantone mindig egyedi szín, vagy készen kapja a nyomda, vagy ők keverik ki.
    az, meg hogy az 100. meg a 10.000. nyomat nem ugyan olyan az a nyomda hibája, reklamálni kell, vagy újranyomatni, vagy árkedvezményt kérni.

egyébként úgy értettem, hogy nem lesz ugyan az, hogy ha most telepakolja pantone színekkel, és ír egy cmyk pdf-et, akkor az kb köszönő viszonyban se lesz a tervezett kiadvánnyal.
  • Roger6
    Nem egészen. CMYK olyan lesz, amilyen (néha köze sincs a pantone skálában látott színhez - +pantone-ban tudsz rikító színeket használni, amit CMYK-ban nem). Most tartok a kezemben éppen egy kiadványt amit készítettem (10 perce érkezett, még jó kis nyomda illata van ), és ha a pakkból előveszek az első 100-ból, meg az utolsó 100-ból egy példányt, azért látni különbségeket. Viszont egy dolog megegyezik bennük: a címlapon lévő pantone arany szín. Ugyanis a pantone szín mindig ugyanaz, minden körülmények között, a CMYK színek minősége meg rohadt sok mindentől függ (a páratartalomtól elkezdve egészen addig, hogy a nyomdamester mennyi sört ivott tegnap).

Más: pont két hete voltunk nyomda látogatáson, én nagyon élveztem.
  • pxxl
    De miért használsz pantone színeket? Mert az cmyk-ban nem (feltétlenül) ugyanaz lesz? :) Sokkal okosabb lenne cmyk színeket használni a pantone skála alapján. A pantone színeknek pont az a lényege, hogy a cmyk színeken felül egy 5. 6. színt is lehet használni, ha igény van rá, egyébként meg csak támpontként jók.
  • Roger6
    Soha nem tettem be Pantone színpalettát a színtárba, szóval fogalmam sincs. :)

Tudom, hogy nem az én dolgom, de miért akarsz mindenképpen egész Pantone színskálát adni a színtárhoz? Szóval InDesign kiadványszerkesztő, és nyilván ha kiadványt csinálsz nyomdába, akkor nem vágod tele Pantone színekkel. Azért nézegelődök még neten, és érdeklődök kollégáktól, hátha...
  • contraste
    Köszi. Annyi volna a gondom, hogy sok Pantone swatch-ot használnék az ID-ben, de csak így sikerül kirakosgatnom a menühöz: add new swatch gomb és egyesével kiválasztod a görgetősávban.

Na most én azt hiányolom, ami van pl az Illustratorban, hogy egész Pantone vagy akármilyen proof színpalettát belehet egybe tenni, tehát ne egyesével, hanem mondjuk az egész metal coated palettát betenném a swatcheshoz.
    És erről nem találtam semmi konkrétat a neten.

Köszi!
  • Roger6
    Szerintem leírhatod ide is a kérdésed, legalább lesz pár új hsz.
  • contraste
    Helló!

Van valaki, aki ért az InDesign-hoz? Tudom nem segítségkérő topik, de esetleg egy gyors kérdést privátba, ha megengedne valalki, nagyon megköszönném! Swatches ról lenne szó...
  • kifli
    bár nekem jutott volna eszembe megcsinálni :D
  • MANOWAR
    Kifli te allat :) Mekkora remake mar beszaras :) :)
    szigoruan ment a +1
  • kifli
    Hasonló téma:

• passatgt
    1 nap alatt majdnem 1 millióan nézték meg, simán viral lett, pár héten belül 10 millió felett lesz, ami igencsak világhírűnek számít:)
  • zsolesz92
    egyszerűen már hányingerem van tőle.
    3 napja nem látok mást a nyomorult facebookon.
    A grafikusoknak grat, de ez nem volt más, mint óriási marketing munka.
    Egy ilyen szám, bármilyen klippel is, nem lesz világhírű.
    És a bosszantó az, amilyen címeket adnak a cikknek.

"A magyar lány videója FELFORGATTA A VILÁGOT."
    "Magyar lány klipjére őrül meg a világ."

na nemár.
    Ettől függetlenül, aki a videót csinálta, grat, nem oltani akartam :)
  • MANOWAR
  • MANOWAR
    Ps-nek az x86-sa alatt, nem az OS :)
    C:/ alatt csinalj egy mappat, nyisd a x86 Ps-t edit/pref../Plug- Ins tallozd be a mappat, indisd ujra Ps-t (x86)
  • MANOWAR
    Kaleidoszkop plugint kerestem es egy erdekes oldalra bukantam. Az oldal kinezete szornyu :), de a pluginok szepen futnak (x86 alatt).

Mehdi , meg a neve is ... :)
  • karajjj
    ez nem segít?
  • MANOWAR
    Nagyon hasonlo a Chiripa regular font-hoz.
    lasd Itt
  • Bexter
    Nemtudjátok aképen milyen betütipus található? :P
  • ktomi22
    koszi mindenkinek a válaszokat.. kolonoskepp neked passatg.. szoval koszonom..

hetvegere kozbejott valami, azert valaszolok igy megkesve.. bocsi :S