41998
-
Midas #41958 nallam is -
#41957 Nalam jo kiirja hogy : \"banner\" :D -
#41956 Nálam is rossz. -
#41955 csak nálam rossz a banner? -
#41954 VarelaRound -
#41953 Valakinek ötlet, hogy ez milyen betűtípus? -
#41952 -
#41951 Mikor elkezdtem a kád lábával "pötsölni", az még a képkészítés legelején volt, és a végére alakult hogy úgy döntöttem sötét lesz az alap. Másrészt az a fél óra kb. 4-5 perc volt vagy még annyi sem... -
#41950 Hmm... Valóban... A végén még ezen javítanom kellett volna. -
#41949 Before kép:
-
#41948 Én mostanában ilyenekkel kísérletezem.
-
#41947 mé csinál mindenki ilyen hóthalálsötés izéket...
félórát pötsöltél a kád lábábval utána meg full besötétíted nem is látszik
-
ktomi22 #41946 kád fényviszonyai nem valosaghuek.. -
#41945 -
#41944 Hmm... Kihalt a topic.
Tegnapi insomnia eredménye:
Van egy "Hogyan készült" video is:
-
#41943 -
#41942 Sehogy :) Az csak pantone színnel lehetséges. -
#41941 Na most teszteltem, és utánajártam, amennyire tudtam, végülis most a nagyobb gondom az, hogy neon zöldet kéne nyomtattatnom, ez a kérés és nem tudom, hogyan tudom ezt elérni cmyk-ban..:S -
#41940 Bocsánat azt nem mondtam, hogy csak a Pantone CMYK színkészletét használom, nyomdai anyaghoz, pont a leírtak miatt, elég jó moncsim van, kalibrált is és ezekkel eddig tökéletesen sikerültek a színek, ahogy Ti is mondtátok.
Amúgy azért kell, mert sokféle színnel próbálgatom néha a dolgokat és így iszonyú macerás állandóan válogatni, ráadásul, nem emlékszem hol melyiket láttam jónak és mindhez ugye egyesével kell visszamenni kitenni.
Kuponokat csináltam most épp barátnőm anyjának a vállalkozásához (már ideje csak hobbi vagy ismerősöknek dolgozom) és nem egzakt a kérés, akkor kell próbálgatnom a színeket.
Amúgy, pont a rikító meg neon színekkel a gondom, hogyan tudom kiválasztani mi lesz a jó majd nyomtatva, vagy egyáltalán megjeleníteni ezeket a színeket?
Thx -
#41939 nem így jött le, csak rakjuk rendbe a pantone-t :D -
#41938 Tudom Pixxi bá, nem kioktatásból írtam, elnézést ha így jött le. Vélemény volt. -
#41937 nekem nem kell elmagyarázni, 5+ évig dolgoztam (és tanultam, vizsgáztam) egy nagy nyomdában (magyarország és közép-európa egyik legjobbjában), és most is a szakmában vagyok, csak nem konkrétan egy nyomdában :)
de ezt mondom, a pantone szín az egy 5. 6. szín esetleg 7-8 ha van rá igény, meg 8 tornyos nyomógép, meg a megrendelőnek elég pénze :D
pantone színt is vissza lehet bontani cmyk-ra, de az csak kb lesz ugyan az. persze extrém színeket, mint a rikító, arany, ezüst stb. azt nem lehet nyilván. a pantone mindig egyedi szín, vagy készen kapja a nyomda, vagy ők keverik ki.
az, meg hogy az 100. meg a 10.000. nyomat nem ugyan olyan az a nyomda hibája, reklamálni kell, vagy újranyomatni, vagy árkedvezményt kérni.
egyébként úgy értettem, hogy nem lesz ugyan az, hogy ha most telepakolja pantone színekkel, és ír egy cmyk pdf-et, akkor az kb köszönő viszonyban se lesz a tervezett kiadvánnyal. -
#41936 Nem egészen. CMYK olyan lesz, amilyen (néha köze sincs a pantone skálában látott színhez - +pantone-ban tudsz rikító színeket használni, amit CMYK-ban nem). Most tartok a kezemben éppen egy kiadványt amit készítettem (10 perce érkezett, még jó kis nyomda illata van ), és ha a pakkból előveszek az első 100-ból, meg az utolsó 100-ból egy példányt, azért látni különbségeket. Viszont egy dolog megegyezik bennük: a címlapon lévő pantone arany szín. Ugyanis a pantone szín mindig ugyanaz, minden körülmények között, a CMYK színek minősége meg rohadt sok mindentől függ (a páratartalomtól elkezdve egészen addig, hogy a nyomdamester mennyi sört ivott tegnap).
Más: pont két hete voltunk nyomda látogatáson, én nagyon élveztem. -
#41935 De miért használsz pantone színeket? Mert az cmyk-ban nem (feltétlenül) ugyanaz lesz? :) Sokkal okosabb lenne cmyk színeket használni a pantone skála alapján. A pantone színeknek pont az a lényege, hogy a cmyk színeken felül egy 5. 6. színt is lehet használni, ha igény van rá, egyébként meg csak támpontként jók. -
#41934 Soha nem tettem be Pantone színpalettát a színtárba, szóval fogalmam sincs. :)
Tudom, hogy nem az én dolgom, de miért akarsz mindenképpen egész Pantone színskálát adni a színtárhoz? Szóval InDesign kiadványszerkesztő, és nyilván ha kiadványt csinálsz nyomdába, akkor nem vágod tele Pantone színekkel. Azért nézegelődök még neten, és érdeklődök kollégáktól, hátha... -
#41933 Köszi. Annyi volna a gondom, hogy sok Pantone swatch-ot használnék az ID-ben, de csak így sikerül kirakosgatnom a menühöz: add new swatch gomb és egyesével kiválasztod a görgetősávban.
Na most én azt hiányolom, ami van pl az Illustratorban, hogy egész Pantone vagy akármilyen proof színpalettát belehet egybe tenni, tehát ne egyesével, hanem mondjuk az egész metal coated palettát betenném a swatcheshoz.
És erről nem találtam semmi konkrétat a neten.
Köszi! -
#41932 Szerintem leírhatod ide is a kérdésed, legalább lesz pár új hsz. -
#41931 Helló!
Van valaki, aki ért az InDesign-hoz? Tudom nem segítségkérő topik, de esetleg egy gyors kérdést privátba, ha megengedne valalki, nagyon megköszönném! Swatches ról lenne szó... -
#41930 bár nekem jutott volna eszembe megcsinálni :D -
#41929 Kifli te allat :) Mekkora remake mar beszaras :) :)
szigoruan ment a +1 -
#41928 Hasonló téma:
-
#41927 1 nap alatt majdnem 1 millióan nézték meg, simán viral lett, pár héten belül 10 millió felett lesz, ami igencsak világhírűnek számít:) -
#41926 egyszerűen már hányingerem van tőle.
3 napja nem látok mást a nyomorult facebookon.
A grafikusoknak grat, de ez nem volt más, mint óriási marketing munka.
Egy ilyen szám, bármilyen klippel is, nem lesz világhírű.
És a bosszantó az, amilyen címeket adnak a cikknek.
"A magyar lány videója FELFORGATTA A VILÁGOT."
"Magyar lány klipjére őrül meg a világ."
na nemár.
Ettől függetlenül, aki a videót csinálta, grat, nem oltani akartam :) -
#41925 -
#41924 Ps-nek az x86-sa alatt, nem az OS :)
C:/ alatt csinalj egy mappat, nyisd a x86 Ps-t edit/pref../Plug- Ins tallozd be a mappat, indisd ujra Ps-t (x86) -
#41923 Kaleidoszkop plugint kerestem es egy erdekes oldalra bukantam. Az oldal kinezete szornyu :), de a pluginok szepen futnak (x86 alatt).
Mehdi , meg a neve is ... :) -
karajjj #41922 ez nem segít? -
#41921 Nagyon hasonlo a Chiripa regular font-hoz.
lasd Itt -
#41920 Nemtudjátok aképen milyen betütipus található? :P -
ktomi22 #41919 koszi mindenkinek a válaszokat.. kolonoskepp neked passatg.. szoval koszonom..
hetvegere kozbejott valami, azert valaszolok igy megkesve.. bocsi :S