41998

photoshop-banner.jpg
  • JackMeadow
    Szuperman exocitálódik a napból hogy megmentse pókember fiát, a repülő "panelanyahajóról" aki anyira fa*z kópé h még a jelmezét sem vette fel.

WTRF?
  • theone91
    Hát magamalákulálok. Miét van ott megint szuppermen?
  • theone91
    De. De nem. Érted? Csak fúrjuk egymást. :D
  • zagar
    Eddig jutottam.

• SMGBAS
    Csak egy kósza ötlet volt, ha macerássan de akkor is meg lehet oldani. Mondjuk annyira nem érint a dolog csak ő mondta h nincsenek javaslatok (:
  • Ability
    Örülök, hogy legalább valakinek feltűnik. Az jó, ha valakit inspirál, az a nem jó, hogy ha visszatartja a képeit, mert nem akar statot rontani. Egyébként meg meg lehet kérni arra, hogy ne tegyek fel bizonyos képeket, sőt, már arra is gondoltam, hogy csinálok opciót arra, hogy bizonyos képeket ne lehessen értékelni, és ne kerüljön bele a statisztikába, csak az archiválás a lényeg. Tudjátok, elfogadom, ha nem tetszik, ha a szavazás úgy hozza, akkor ki is veszem, de -- és ez mindenkinek szól -- lehetnétek kicsit kreatívabbak javaslatok terén, mert ha a mostani szabályok nem jók, akkor lehet módosítani.
  • JackMeadow
    nem a haverod ez a sam, folyton a seggedben volt/van
  • theone91
    WTFFTW?
  • JackMeadow
    #29961 vs #29963

a Mester <kontra> csatlósa
  • DöflingR
  • JackMeadow
    "Elismerem a hozzáértésedet, elismerem, hogy jó kritikus vagy, de a stílusodat nem ismerem el."

Ne simogasd az egómat! Her Vaskéz!
  • theone91
    :D

[igazsajna:(]
  • theone91
    "Hát aki a szavazás miatt rak képet annak gratula"

Nem azért, de szeritem ahogy mindenkit, téged is a szavazás inspirált. Hiába állítja ennek az ellenkezőjét bárki is. Különben nem lett volna ennyi munka az utóbbi időben.

Te is sokkal aktívabb lettél az utóbbi időben. Rejtély, hogy miért.
  • Ability
    ... és ahogy a mai vita bizonyította: más sem.
  • Ability
    Oké, legyen szavazás róla. Amúgy meg vegyél vissza magadból. Egyrészt azért, mert szép szóval is megértem, másrészt azért, mert pont a te fajtád miatt romlik meg ez a hely, és amíg én állok az élen rohadtul el foglak nyomni. Tudod a te bajod az, hogy hagytak idáig jutni. Nagyon sok vitád volt, bannoltak is már párszor, volt amikor midenki utált, most újabban népszerű vagy. De a legnagyobb baj, hogy sosem volt vaskezű házigazda. Elismerem a hozzáértésedet, elismerem, hogy jó kritikus vagy, de a stílusodat nem ismerem el.
  • Ability
    Trükkösen, de meg tudnám csinálni. :) Az viszont tény, hogy az SG-s munkamenetekben nem tudok kutakodni...
  • JackMeadow
    innye baz*meg alkottam,

Képben mondom el...

Remélem 99% alá nem megy a népszerűségem
  • DöflingR
    És ez szerinted hogyan is valósítható meg? Egy különálló szerveren van rajta az egész vote rész ahol ugye nincs bejelentkezve az ember.. Az ip + kukival azonosítja be,hogy szavaztál-e már. És ha ugye szavaztál akkor már nem enged még 1x. Ergó aki nem fix ip-s és rendszeresen törli a kukikat azt sose fogja beazonosítani egy script :)
  • Ability
    Ne legyél már szűklátókörű. A contest versenyben én sem ezt a 3 képet jutattam volna be, mégis reálisnak gondolom az eredményt. És már bocs Jack, de Te sem vagy több egy lelkes amatőrnél, és Te is valahol tetszés alapján szavazol.

Amúgy lehet lázadni, tudom, hogy itt sokan jobban örültek volna, hogy ha téged választanak házigazdának. Szerintem nem jártak volna jobban. A szavazást ki lehet szedni, ha nem tetszik, akkor írja be mindenki, hogy "levele", és már repül is.
  • JackMeadow
    mindenki az idillikus múltal jön.. uncsi már legalább anyira mint azok a viták amiket én generálok, de hát ugylátszik ez mar csak igy megy
  • DöflingR
    Pedig ez nem arról szól, hogy mennyire vérprofi valaki

Itt senki sem profi.. még akik fennvannak a toplistán azok sem, hisz ha azok lennének akkor nem itt lennének :)
  • SMGBAS
    Hát aki a szavazás miatt rak képet annak gratula. Szerintem teljesen mind 1 h ki van a ranglistán itt és ott mert ezek tényleg nem a valós dolgot mutatják. Ja és egy javaslat: az archívumba lehetne a képek alá/mellé egy opciót amiben meg lehetne nézni h ki szavazott a képre és menniyt. Nem sokkal lendítené előre a valós képet a helyzetről, de valamennyicskét biztos
  • theone91
    Fail... :D
  • Ability
    Végezetül: nem kell toplista ahhoz, hogy széthulljon a banda. Most sokan biztos nem tudják, hogy mire gondolok, mert töröltem mindent, de szépen ment itt a marakodás, és tulajdonképp ha így álltok egymáshoz, és ennyire nem becsülitek a másikat, akkor toplista nélkül is csak a balhé fog menni, a lenézés, önsajnáltatás. Ez itt már egy új generáció, a régi PS munkák topikban barátias hangulat volt, és ha valaki kezdő alkotott egy nem olyan jót, akkor is segítették egymást, és EMBERI hangon magyarázták el, hogy mi a baj a képpel. Ez részben itt is megvan, de a régi banda nem sajnáltatta volna magát azért, mert valakinek utolsónak is kell lennie a toplistán. Szeretnék bízni benne, hogy idővel itt is menni fog mindenkinek.
  • JackMeadow
    Idáig azt mondogattad h reális kép, mostmár áttértél sima tecésnyilvánitásr szavazás ugyben. Most akkor hogy is van ez.

Szted akik nek itt "sir a szájuk" azoknak azért sir mert nem ők az elsők a csofadt szavazáson, ugyanmár. Töröld ki a picsbe az egész, vrsdmet meg küld vissza :)
  • DöflingR
    "ahelyett, hogy inkább mindenki alkotna tovább"

Alkotunk mi eleget. Csak nem rakunk be minden szart :O
  • Ability
    Lehet módosítani a szabályokat, el is törölhetjük a heti toplistát és csinálunk helytette havi toplistát. Javaslatokat szívesen várok, de eddig még csak annyit kaptam hogy vagy jó, vagy szar. Tényleg nem értelek titeket. Saját magatoknak generáljátok a műbalhét. Előbb is itt ment a flém, törölhettem mindent, még egymással sem jöttök ki. Semmi jelentősége a szavazásnak. A szavazás nem azt mondja meg, hogy mennyire vagy profi, hanem azt, hogy mennyire vagy kreatív, vagy mennyire vagy populáris. Láthatjátok, hogy pl. Bexter is népszerű. Népszerű a plugines képe, amiről nem tudom megmondani, hogy mennyit dolgozott rajta, de nem is ez számít, hanem a végeredmény. Senkit sem érdekel, hogy mennyit dolgozott rajta, hogy ha egyszerűen a kép jó, és tetszik neki. Saját magatokkal toltok ki a toplistát illetően, egyszerűen páran nem tudjátok elviselni, hogy olyan előz be titeket, akit nálatok alacsonyabb szintre helyeznétek. Pedig ez nem arról szól, hogy mennyire vérprofi valaki, itt senki sem fog kapni profi kritikát még Jacktől sem. Ez arról szól, hogy az embereknek mennyire tetszik az alkotás. Nyilván nem mindenki értékeli a sok befektett munkát, hogy ha maga a kép nem tetszik neki.

Próbáljatok meg túllépni azon, hogy hogyan is áll a szénátok, és ne csak azért rakjatok be képet, hogy a toplistán előlrébb jussatok. Ha van motiváció az nagyon helyes, de ne csak a szavazás állapota lebegjen előttetek. Gyors munkákat is lehet tenni, sőt, látjátok, hogy páran pont ezekkel hódítanak.
  • pyrohun #29945
    akadj már le rólam. Kössz.
  • JackMeadow
    leirtad h mért kell siránkozni...
  • pyrohun #29943
    pont a tiédet nem fogjuk. meg egyébként senkiét! akinek nem tetszik a végeredmény, annak nem tetszik. szerintem pl. sztyui képe kidolgozásban magasan a legjobb volt, mégsem lett dobogós, de emiatt nem fogok sírni. az is vicces, hogy a csak poénból berakott összevérzett fejü képem kb. annyi szavazatot kapott, mint a rohadt jól kidolgozott másik :) de ez is mindegy. de miért kell siránkozni, csak ezt nem vágom? ennyi felesleges hsz - ahelyett, hogy inkább mindenki alkotna tovább :)
  • Judit
    Naa, most vegyétek ki légyszi a képeimet a szavazásból.
    Köszi :)
  • sztyui2
    Hát ez eléggé durva lista lett:D
    A képeket nem bírálom, az ötletek nem rosszak, de egyik sem valami eget rengető, viszont a kidolgozásuk mindnek egytől egyig, igen-igen rossz.
    Judit képe egész jól van kidolgozva, de ott meg a kidolgozáson kívül nincs semmi, ráadásul az alapötlet is az, ami mindenkinek először az eszébe jut, hogy csak simán kisminkelni, de senki nem csinálta meg, mert gyakorlatilag nem is ez volt a kiírás. Na mind1.
    A legnagyobb baj ezzel, hogy érdekes módon eléggé kezdők kapták a helyezéseket, ami két dologra enged következtetni.
    1.:El fogják bízni magukat, és nem fogják fel, hogy a szavazás semmit sem ér, ezért pont az ellenkezője történik, mint ami a szavazás eredeti célja lenne, és kapnak egy korántsem valós képet a munkáikról.
    2.:Alapból ott van a gond, hogy a szavazásba 3 képpel lehet bekerülni, de a szavazás elvileg csak egy hétig tart. Namost az van, hogy a kezdők, akiket még az éltet, hogy egyáltalán megismerjék az eszközöket, minden nap raknak be 1 képet,(vagy zagar többet is:D), de azok rendszerint elég gyenge munkák. És nem azért, mert még kezdők(bár részben azért is), hanem mert annak, aki nem ezzel foglalkozik(vagy nincs tengernyi ideje, mert tegyük hozzá, aki ezzel foglalkozik, az meg nem szarakodik ilyenekkel), egyszerűen nem lehet iskola/munka mellett 3 magas minőségű, igényes képet csinálni hetente.
    Miért? Mert ha profi képet szeretnénk csinálni, akkor az több óráig, vagy több napig is eltart(amire persze nincs időnk, örülünk, ha délután van időnk elolvasni a fórumban a hsz-eket), és előtte gondolkozunk rajta vagy egy hétig.
    Én magamból indulok ki, mikor az art of pixels-t megcsináltam nyáron, már előtte az iskolában gondolkoztam rajta csomót, de akkor még vízilabdáztam is, és miközben úsztam a nagyobbnál nagyobb távokat, mindig a jövőbeli képeimen gondolkoztam. És már előtte két héttel kész volt a fejemben a design, a betűk pozíciója/mérete/színe, a kép kompozíciója, a különböző színvilágok...
    Azután egyenként dolgoztam velük vagy 3-4 órát, de volt amelyikkel 5-öt is. De ez nyáron volt. Nem iskola közben.
    Én is tudnék 3 gagyi képet csinálni, ami egy hozzá nem értőnek kurvajó lenne, de igazából tök igénytelen, semmitmondó, gagyiszar lenne, amivel később nem lehet semmit kezdeni, mert ha valaki kérdezi, hogy mutass már egy portfolio-t, akkor meg nem merném mutatni.De például ennél a képemnél se lehet azt csinálni, hogy nekiülök a gépnek, benyomom a PS-t, és majd lesz valami. Ezt előtte ki kell gondolni, le kell rajzolni, mert ezek nélkül egyáltalán nem lehetett volna egy ilyen szöveget majdnem betűnként összehangolni, nem beszélve arról, hogy még szép is legyen.Már karácsony előtt elkezdtem tervezni ezt a képet a fejemben, és amikor már megvolt a terv, meg minden, szilveszter után, én dobtam fel a 2009-es contest-et, mert akkor már tudtam, hogy meg fogom csinálni.
    Vagy itt van ez ez a képem. Már megvolt tervezve ez is, hogy kék+fehér, de aztán láttam valahol, hogy milyen szép téli, hideg hangulatú képeket lehet ebből a színből kihozni, és elkezdtem tervezni, hogy ha majd lesz hó, akkor csinálok valami ilyet. Már elméletben kész volt két változata, de nem tudtam még elképzelni, melyik néz ki jobban, ezért megcsináltam mindkettőt.Aztán, amikor szenteste elkezdett esni a hó. Asszem szenteste még publikáltam is ide a fórumra, mindkét változatban. Aztán másnap ránéztem a képekre, és egyértelműen ez jött ki győztesen.

Félreértés ne essék, én egyáltalán nem nevezem magam profinak, mert amilyen képeket szoktam nézni inspirációs célból, azokra olyanokat nézek, hogy csak na, szóval nagyon messze állok én a profitól, csak annyi a lényeg, hogy próbálok tárgyilagosan ránézni a képeimre, mintha más csinálta volna(ez legjobban a profiknak megy), és úgy értékelni, plusz van szépérzékem, és ami nem tetszik, azt kukázom, ami valamennyire tetszik, azt megfontolom, vagy alakítgatom, amíg nem tetszik, és ami tetszik, azt meg publikálom. Ezt mindenki meg tudná csinálni, még zagar is. Bár azért alapvető szépérzék mindenkinek szükséges.
    És ezek a sorok már rég nem is a három embernek szólnak, hanem mindenkinek.Nem akarok senkit lenézni, vagy minősíteni, csak annyit akarok mondani, hogy szerintem(és még néhány ember szerint is) a szavazás alap felfogása, és szabályai hülyeségek, és semmi értelme nincs az egésznek.
    Na látom, kicsit hosszú lett, de remélem nem koptattam a bill.-t hiába.
  • theone91
    A betűtípussal vannak gondjaim. De szépek a színek!
  • JackMeadow
    Berlinboy mitől egyedi? Valaki tatoojára nagyon hajaz az amit a csajra alkotott. Judital még egyet is értek. Nan76 viszont nem az ál fent h nem volt midnehol kidoglozvan hanem az h kurvára nem volt seol kidolgozva egy jó részlete nincs annnak a képnek.
  • Ability
    ... én igazából nem vettem észre, hogy kevesebb vélemény születne a szavazás óta. Sőt, kb. most van toppon a topik, sok új ember jött, rajta vagyunk a toplistán, pörög a topik, sokkal több hozzászólás születik, mint bármikor máskor. Utoljára ilyen még VRSDM fénykorában volt, amikor itt egy teljesen másik generáció alkotott. Szerintem a pontozás és a kommentezés jól kiegészíti egymást, lehet nyomatni mindkettőt. Ha valamilyen véleményt kivált belőled egy kép, akkor azt úgyis leírod. Ha valakinek kritikája, tanácsa van, akkor úgyis leírja. De ha valami nagyon jóra sikerült, akkor láthatod, hogy azt is leírják, lásd Bexter képei.
  • nan76
    nem bízom el magam ne félj:)..csak jó hogy 3.lettem...gondolom azért picit örülhetek:)Tudom,hogy elég gyenge lett..de mégis csak dobogós
  • pyrohun #29934
    na EZ 10 pont!
  • REPS0L
    volt contest? :D
  • Ability
    Szerintem meg nem. Berlinboy végre valami egyedit alkotott, lehet, hogy nem tökéletes, de változatos, és jó az ötlet. Nekem nem csak az számít, hogy mennyire profi, kell a hangulat, hogy megnyerjen, kell az egyediség. Judit nőhöz illően nagyon szépen kisminkelte, nekem tetszik, Nan76-nak meg szintén egy jó ötlete volt. Lehet, hogy pl. utóbbinál is fent áll, hogy nem volt mindenhol kidolgozva, vagy kicsit homályos, de attól még jó ötlet. Saját véleményem szerint pl. Sztyui képét is beválasztottam volna a legjobbak közé, mert szerintem nagyon élethű és profi lett, de elfogadom, hogy nem lehet mindenki egy véleményen velem. Szerintem korrekt ez a lista is.
  • Judit
    jujdejó, ezüstcsillag :))
    köszi :))