41998

photoshop-banner.jpg
  • Ability
    Akkor járna kidobás, ha nem csak a ötletet veszi át, hanem egy az egyben, névvel együtt ami megtévesztésre alkalmas lenne.
  • VRSDM
    azon kívül hogy kidobás jár érte sg-n maradhat : )
  • haki92
    leveszem ha zavar.....:)
  • Midas
    nem mert szerintem tul tomor hozza hogy atlatszo legyen. de majd megnezem hogy milyen lenne thanks.
  • passatgt
    csajnak kis átlátszóságot raknék
  • Midas
    Nah egy ujabb pics

es a source
  • theone91
    Sikerült pofátlanul lenyúlod a logómat? :D
  • sztyui2
    Lehet igazatok van. Gimpet egyáltalán nem ismerem.
  • SrAta
    lehet hogy hiányosak az ismereteim de szerintem a gimpben is lehet psdbe menteni azt úgy csinálták meg, hogy erre is lehessen használni, legalábbis megnyitni azt lehet psd-t
  • SrAta
    a rendőrség amíg nem alapítsz céget leszarja hogy létezel akármit csinálhatsz szoftverrendőrség nincs csak adó vagy másmilyen ellenőrzésnélnézik meg a tárgyi feltételeket szal amíg nem vagy egyéni vállalkozó és nem adsz számlát szarnak rád
    meg mindenkire
    hálistennek:D
    bocsi ha kicsit nyers voltam:D
  • Parasztgyerek
    szerintem igénybe fogom venni ezt a segítséget
  • Bexter
    Ez így van :)
  • Androméda4777
    Köszi szépen.Egyébként megbízható forrásból azt hallottam a rendőrség egyáltalán nem foglalkozik a magánszemélyeknél lévő nem legális programokkal, de cégeknél levőkkel annál inkább, szerintem mi határeset vagyunk.
  • SMGBAS
    Szerintem csak értelmes tutort kell keresni. Az igaz, hogy ha magyar a Ps-od akkor szívsz vele met általában angol PS-ot használnak a tutorgyártók de meg lehet abból is tanulni a cuccost a 0-ról kezdve. Ha meg lusta valaki akkor ne kezdjen bele PS-ba mert akarhatsz te nagy PS mester lenni ha b*szol rá időt fordítani.
  • passatgt
    de mi mindent gimp-ben csinálunk, csak psd-ben mentjük el
  • Androméda4777
    Ha ilyen tudásra szomjas és (egyben lusta is) vagy, akkor kb junius közepétől (ha nem jön közbe vm akadály) úgy tudok neked segíteni, hogy ha skypon kérdezel, akkor válaszolok, de nekem most magyar CS2 van (ez változhat), bár az angol sem áthághatatlan akadály, mert minden ugyanott van abban is.Szerintem legalább alapfokú ps tudás kell, különben szenvedés a tutoriál.
    Nekem nem segített senki, pont azért segítek másoknak, mert a rosszat jóra fordítom (mondjuk ki segített volna,egy közeli barátom sem volt tudója ennek, a ps-t azért kevesebben ismerik, mint ahányan rántottát tudnak sütni).Nekem annyi hasznom lenne az egészből, hogy a tudásom fehér foltjait így felmérném. Egyébként ha mégse vagy olyan lusta, jó könyvek vannak a ps-ről
  • sztyui2
    Vannak olyanok, akik megkövetelik, hogy PS-al csináld, mert hallották, hogy az a jó:D
    Akkor nem tudsz mit tenni, azzal csinálod, ha eredetit is kérnek, akkor szívtad:D
    Velem még ilyen nem volt, eddig mindig csak a végeredményre voltak kíváncsiak, nem arra, hogy mivel csináltam. Viszont néhány esetben kérnek PSD-t is, mert ha esetleg át kell írni valamit, vagy valamit bele akarnak még szarozni, akkor elkérik. És akkor ugyebár nem mondhatod, hogy Gimp-el csináltad.
    Ilyenről még nem hallottam, hogy mellékelni kell a PS sorozatszámát. A megrendelő elvileg független tőled. Te vagy köteles számlát adni(elvileg), nem pedig ő kérni. Szóval elvileg neki nem kell azzal foglalkoznia, hogy neked eredeti-e a PS, vagy nem. Ő csak megkeresett téged, és te megcsináltad a képet. Ha valaki észreveszi, hogy számla nélkül dolgozol, akkor megbűntetnek, esetleg megnézik, hogy eredeti-e a PS-ed, bár ebben sem vagyok biztos, mert miért is nézné meg? Azzal, hogy nem adsz számlát, nem szeged meg azt a törvényt , hogy nem szabad illegálisan szoftvert letölteni.
    Viszont ha valamilyen oknál fogva azt is észreveszik, hogy a PS-ed se eredeti, akkor meg mégjobban szopod, de ezt meg tudja mindenki.
  • Androméda4777
    Ha már a munkákról van szó, Ti talán meg tudjátok mondani, mi az igazság:1.ha megcsinálunk vm képszerkesztéses dolgot, mellékelni kell a ps sorozatszámát
    2.nem foglalkozik senki ezzel
    3.ha foglalkozik is, lehet hazudni azt, hogy gimppal lett készítve és egy jpg v tiff képről az Úristentől jóval lejjebb álló személyek nem tudják az ellenkezőjét bizonyítani.
    Ilyen különböző infokat hallottam, mi az igazság?(Esetleg 4., 5.,... lehetőség)
  • DöflingR
    Theone lokó
  • haki92
    télleg azok :O
  • sztyui2
    Még hozzáteszem, hogy nekem az előbbiek közül semmi sincs:D
    Se eredeti PS, se grafikus tábla(wacom bamboo volt, de eladtam, mert kellett fényképezőgépre a pénz), se hiperszuper gép(egy 3 éves laptopom van, nagyon ratyi teljesítménnyel), ennél fogva monitor is csak egy kis 15'4"-os, nem túl komoly cucc. Meg van egy sima 10ezres valami HP tintasugaras nyomtatóm.Ennyi.
    Mint mindenhol, a profizmus a szakmában elég drága lenne.
  • sztyui2
    Jaja. Nekem is ilyen kisebb melók voltak. Fizetni semmit sem fizettem még az egészért. Nincs eredeti PS-em, ezért legálba nem tolhatom. Megtanulni még nem tanultam meg, mert ugyebár ezt a programot nem lehet megtanulni, csak bizonyos szinten elsajátítani. A képeim alapján mindenki látja, hogy kb milyen szinten vagyok, természetesen nagyon sok ember van, aki sokkal jobban tolja nálam/nálunk.
    Nekem épp a múlt hónapba volt egy olyan, hogy két kisebb filmkészítő cégnek csináltam logót(a két cég kapcsolatban van egymással, ezért azonos színvilágú logó kellett). Megcsináltam PS-ben a két logót kb ötleteléssel együtt másfél 2 óra alatt, utána mondták, hogy tetszik, ezért megcsináltam vektorosan is(ahogy egy logót illik). Kb 5-6 órám volt benne, és kaptam 15000 ft-ot így az egészért.
    Szóval szvsz elég jól fizet ez a meló. Nem véletlenül van minden komolyabb grafikus keze alatt a többszázezres Wacom Intuos 3, vagy mostmár 4, vagy komolyabb cucc. És ugyebár ha ebből élnénk, akkor ebbe is ugyanúgy be kell fektetni. Alapból 400ezer a PS. +egy normális gép, amin olyan stabilan működik, hogy ne várjon a megrendelő fél órát, csak mert rákattintottál a type tool-ra. És plusz még kell egy jó monitor, amin elég nagyban és kényelmesen láthatod a dolgokat. Továbbá kell még egy Monitorral összekalibrált minimum A3-at nyomtatni képes lézernyomtató, ugyanis a poszterekkel nagyon sokat lehet keresni, főként ha kapcsolatban állsz különböző diszkókkal, egyebekkel, és akkor vannak állandó megrendelőid.
    És ha még ehhez hozzáveszünk valami grafikus táblát, akkor már simán 2 milla felett járunk. És akkor még csak a legalapabb olyan monitort számoltam, ami nem a 30ezres tescós, hanem olyan panelje van, amivel egy grafikus eljut valahova. És még nem is beszéltünk arról, hogy mi van, ha A3-nál nagyobba kell nyomtatni.

Azonban más kérdés, és nekünk sajnos az egyik legfontosabb kérdés, hogy Magyarországon mennyire lehet csak ebből megélni. Szvsz szabadúszóként, úgy, hogy csak várjuk a megrendeléseket, nem igazán. Ráadásul akkor pofátlanul nagy összeget kell kérni, hogy megélj belőle.
    Sztem érdemes szerződni valami reklámcéggel, vagy ilyesmi, vagy ha saját vállalkozásban gondolkodunk, akkor minél előbb érdemes kiépíteni a kapcsolatokat, hogy legyenek megrendelők.
  • Parasztgyerek
    nem rossz ár érte szerintem
  • VRSDM
    semmit nem vettem hozzá
    a ps-em (cs2) eredeti, mégis cs3at használok.
    eddig még nem volt sok pénzes melóm. mivel ugye legalálba nem is lehetne mert nem tudok jogilag számlát adni róla.
    de volt már hogy csináltam ausztriai biztosító cégnek plakátot, majd készvoltam és nem tetszett nekik, mondták csináljam meg máshogy, én megmondtam hogy nem csinálom meg máshogy, vagy jó így van nem. mondták jó akkor köszönik hogy velük dolgoztam de kitartóbb embert kerestek, mondjak egy összeget, mondtam 10.000-et kaptam az sms-t hogy jött 10.000 a számlámra : ) pedig fel se használták sehova :P egy éjszakám volt az egészbe.
  • Parasztgyerek
    bocsánat a kérdésért de amúgy ezt normálisan megfizetik vagy a sok órás munka után kiszúrják a szemeteket vmi kis alamizsnával?
    meg h ezeket úgy tanultátok h nyomkodtátok össze vissza és kijött vmi vagy eljártatok tanfolyamra meg megvetettek minden cuccot hozzá?
  • sztyui2
    Jaja! Amikor a megrendelő mondja, hogy "próbáljuk meg így, meg így", és én tudom, hogy szar lesz, és mondom is neki, de ő azért is mondja, hogy próbáljuk meg, aztán az nekem 1 óra munkámba kerül, aztán amikor kész van, akkor meg az van, hogy "tényleg szar, maradjon az előző".
  • Parasztgyerek
    bocsi tényleg nem erőszakoskodok nem tudtam h ennyire nincs időtök
    csak tutorialokból könnyebben tanultam eddig
  • VRSDM
    és ahhoz nem lennél lusta hogy napokon át pepecselj egy képpel?
    hogy minden nap újracsináld mert nem tetszik a megbízok a tegnap egész éjjeli munkád? ;)
  • Parasztgyerek
    szöveg annyira nem is fontos egy programmal meg felveszed h mire kattingatsz

ne de ok nem fűzlek h csinálj csak tankönyvből lusta vagyok megtanulni ezeket
  • Bexter
    Én nem köszi, elég melo a képeset szövegeset megcsinálni :D Nem fogom felvenni meg aládumálni :D
  • Parasztgyerek
    aki ide beküld képeket nem szeretne tutorialokat csinálni youtube-ra vagy akár csak sima szöveg fájlba h hogyan csinálja ezeket a képeket?
    Mert szerintem elég jók
  • joebacsi
    öt combú barátnő :)
  • VRSDM
    ötujjas menyasszony = a kezed a feleséged mert csak maszturbálsz ez csak ez mondás . nem néztem meg a képet : D
  • sztyui2
    Pont az a kép lényege, hogy 6 ujj van rajta:D
  • Bexter
    Akárhogy számolom ez 6 ami a képen van :D
    Mért bünti topik jut róla eszembe ha arra gondolok mire hazsnálja 6. ujjat :D
  • VRSDM
    tessék?
    az ötujjas menyasszony? :D
  • sztyui2
    Bazz
  • Bexter
    Ezzel a kézzel jo lehet a marok marcsa :D
  • SrAta
    hh én orvoshoz fordulnék a helyedben:):):)
    de ha kell ismerek egy-2 jó sebészt:))))))
  • rooney8