41998

photoshop-banner.jpg
  • sztyui2
    Pen tool-al. Én is azzal tolom. Gugliba találsz rá csomó tutorialt
  • haki92
    alapot pls amiből csináltad...meg h hogyan:S mert gondolom nem csak simán treshold:D
  • SrAta
    Hogy csinálhatok PS-ben vektoros képet??
  • VRSDM
    most volt szerencsém utánanézni egy kicsit így az informatikai jognak.
    és ugyan engedjétek meg hogy a paragrafusoktól eltekintsek de a lényege az hogy már 1992-óta védve van magyarországon minden adat. legyen az program, társdokumentáció, művészeti alkotás, film zene, netán játék szóval MINDEN!
    a törény pedig egyértelműen és nyíltan kijelenti hogy:

"
    A szerzői jog azt illeti meg, aki a művet alkotta.
    "

szóval kötelesek vagytok engedélyt kérni minden egyes kép felhasználása előtt ha azt ti bármire is fel szeretnétek használni!

így a pénzesdi dolgok alapból bukták pl. egy sxc-s képpel, de elvileg a szerkesztéséhez vagy háttérként való használatához is köteles vagy engedélyt kérni (ez persze baromság) de én azért hangsúlyozom, írnék a képek tulajának mielőtt az oldalamra felrakom...
  • Sly06
    ok akkor valami logo szerü valami ;)
  • VRSDM
    egy jó logó olyan amit bárki le tud rajzolni. pl. nike, adidas, opel, audi, olimpia stb...
  • Sly06
    Logonak elvileg logo, bár igaz, hogy nem fújható .. a supermoto az nem "rönkugratós buli " :) elég gyors menetü, enduró szerü motorokkal nyomják álltalában aszfalton..
  • JackMeadow
    ok nem rönkugratos :), elobgugliz mint beszész
  • JackMeadow
    mondjuk az a supermoto nem ilyen terepmotoros rönkugratós buli? Mi köze az undergroundhoz ?
  • JackMeadow
    lehet h majd csinalagatok vmit én is
  • JackMeadow
    Logonak sztem ez sok szemponbol rossz. Kérte h fujhato legyen ami gondol egyfajta maszkolás rejt magában, ne most ezt relativ nehéz maszkolni :) kicsinyitve se hozná sztem a megfelelő hatást. Eccerűbb kéne sztem és egyszinű
  • Sly06
    meló közben egy gyors logo ;)
  • REPS0L
    semmi más logo ötlet? :\
  • rooney8
    Most már minden világos :D

Amúgy ge*ijó képek vannak gigapan-on :D
  • VRSDM
    figy egy fényképet képzelj el úgy mint egy hatalmas négyzethálós tábla...
    minél több kockát (képpont / pixel) képes rögzíteni a fotóaparatátod annál részletgazadagabb lesz a kép (óriási nagyításnál sem romlik a minősége, sőt új részletek tűnnek elő)

nézd meg ezt. ez pl egy 0.34gigapixeles kép egy hubble fotó :D namost amíg nem lesz mindenkinek egy farzsebbe elférő hubbleja, ráadásul nem fél éves. hanem ezredmásodperces expo idővel addig nem lehet majd ilyet :) (nézz körbe gigapan.org-on vannak még dúrván jó képek)
  • JackMeadow
    fail
  • sztyui2
    Hát igen. Viszlát szemcse! Éljen a pixel!

analóg korszakból digitálisra váltás
  • rooney8
    Értem És 10 év múlva se lehet majd? :D
  • VRSDM
    lehet végtelenségig nagyítani egy fotót is. csak épp nem lesz részletgazdagabb a kép nem látod majd a miteszereket az arcomon. hanem egy szép barnás sima felülelet látsz majd :D
  • sztyui2
    Lehet, csak szar lesz az eredmény:D
    Vagyis ezzel a 3 kattal lehet, vagy még ott van a Tracing options, amivel preview-el lehet finomabban megcsinálni a dolgokat.
    Viszont ilyen vektoros stílus lesz az eredmény. Nem lesz fotószerű.
    Ráadásul max csak 256 színt tart meg. Nem lesznek túnusok meg semmi, és alapjában véve "elrontja" a képet:D
    Viszont ha pont ez a cél, akkor próbálkozhatsz.
    De a lényeg, hogy nem tudod azt megcsinálni, hogy a fotót végtelenül nagyítod. A fotóra meg a sima képre a pixelek valók. Ha meg lehetne csinálni a vektorokkal ezt, akkor már rég kiszorította volna a rasztergraikát. De ez nem így van, ezért van külön PS, meg illustrator:D
    Mondjuk adobe-ék már eléggé összemossák:D
    Lásd PS-ben pen tool, bár én is elég ritkán dolgozok illustratorban. Én is inkább a PS-ben rajzolgatok a Pen tool-al. Az illustrator gyakorlatilag csak a 3D-s betűkre kell, meg erre a vektorizálásra néhanapján. Ebből mondjuk a 3D-s betűket(asszem Icey nyomatta ezt)csak kipróbáltam. Komolyabb képig nem jutottam velük:D
  • rooney8
    És egy sima képből (pl. egy fénykép) lehet vektoros képet csinálni?:D
  • VRSDM
    " engedélyt adok bárkinek hogy át / továbbdolgozza "

olvasni kéne buzikáim :D

• sztyui2
    Ez a 3:Object/Live Trace/Make
    kép
    Ha rákattintottál, akkor már látod az eredményt, ami a #32676-os hsz-ben van.
  • Bexter
    melyik az a 3 katt? :P
  • nan76
    ..és engedélyt se kértél!
  • theone91
    Fúj... Szégyen... Belenyúltál a képébe... :D:D:D:D

nooffenz ;)
  • sztyui2
    Hát gyerekek, ezen vitatkozni, mikor az illustrator 3 kattintással megcsinálja helyettünk, ráadásul már vektorosan...
  • sztyui2
    Először olvasd el ezt!:D
    Egyébként logót azért érdemes vektorosban csinálni, mert egy logóról nem tudod, hogy hol és mekkorában fog megjelenni. Lehet, hogy csak matricának akarják, vagy névjegykártyára akarják rányomni, de lehet, hogy ház falára, vagy kirakatra nyomtatják. Ezért sohasem tudsz elég angyot készíteni belőle, ezért érdemes használni a vektorgrafikát, amivel végtelenül nagyíthatsz.
    Viszont ilyen esetben, ahol megvan adva, hogy a kocsi teteje 150x110 cm-es, akkor természetesen készíthetsz nagyfelbontás png-t, de akkor igen nagy felbontást(pixel/inch) kell alkalmaznod, hogy ne látszódjanak a pixelek, és ugyanúgy látszódjanak a hajlatok, és az egyenesek, mintha vektoros lenne. Kb mondjuk 2400pixel/inch-es felbontással megcsinálhatod.
    De most bepötyögtem PS-be a 150x110cm-t, 2400pixel/inch-es felbontásra, és kiadott egy 141732x103937 pixeles üres képet, amire kellene csinálni a matricát:D
    Namost ember és számítógép legyen a talpán, aki ekkora mérettel tud dolgozni. Nagyon brutál teljesítményű gép kell ahhoz, hogy ennyi pixelt hipp-hopp tudjon számolgatni. Ráadásul ekkora méretben pontosan dolgozni, és pixelháborúzni szintén mazohismus:D
    Sokkal egyszerűbb megcsinálni egy vektrografikus képet monitorméretben, ahol se az embernek, se a gépnek nem kell annyit számolnia, és később akármekkora is kell a képből, fel lehet nagyítani simán.

Nameg ezután jönnek azok még, hogy "Barátomnak megtetszett a matrica a kocsim tetején, neki is kéne ugyanez, ugyanebben a minőségben, csak neki kisbusza van":D
    Tépheted is a hajad, mert ha vektrossal dolgoztál volna, akkor csak nyomsz egy ctrl+t bill-t, utána shift lenyomása mellett felhúzod a kellő méretre.
    Ha a pixelekkel szarakodtál, akkor viszont kezdheted elölről az egészet...
  • theone91
    Nem. Mert ha nem lenne pixeles, akkor Jack-nek gondolkodnia kéne, hogy mégis mibe kössön bele...
  • VRSDM
    egy stencil esetében ez nem kurvamindegy? úgyis kivágod...
  • JackMeadow
    az a szerencse h nem pixeles :)
  • REPS0L
    ájáj, nekünk inkább a speed, illetve SuperMoto, de inkább a supermoto felé húz a szívünk :\
    de azért köszi ezt is
  • VRSDM
    szerk.4
    az előző az szerk.3
    akart lenni csak mellényomtam:)
    na off.
  • VRSDM
    szerk.2
    engedélyt adok bárkinek hogy át / továbbdolgozza
    volt most kedvem így hajnalba ezt megcsinálni de ez még naggggyonkarcsú egykész munkához.
  • VRSDM
    szerk.2
    most nézem hogy csomó részen vághatatlan szóval ha kell olyan amit lehet fújni akkor megcsinálom úgy hogy legyenek " hidak "
  • VRSDM
    szerk.1
    ennyire jutottam most este. elfogyott a sajt. így bor óver.
    majd írd le mit akarsz még rá aztán segítek örömmel. de most alvás : )
  • VRSDM

mázlidvan hogy annyit már ittam hogy legyen kedvem megcsinálni, de annyit még nem hogy ne tudjam megcsinálni :D
  • REPS0L
    üdv!
    aki ráérne, lenne egy logo készítő feladat :)
    A nevünk Underground Hooligans, motorosok vagyunk, valamilyen egyszerű, talán fújható logo kéne, amit biztos meg fogtok látni egy-két helyen ha kecskeméten jártok :)
    tagek: éjszakai élet, motor, underground, hooligans
    kb ennyi, ha valakinek van valami ötlete, hajrá! :)
    köszi!

u.i.: örülnék ha a psd-t is meghagynátok, hogy kéne valamit szerkezteni :\
  • VRSDM
    vektornál nem konkrét helyek vannak megadva a pixeleknek.
    hanem csomópont koordináták. és az azokat összekötő vonalak tulajdonságai.

de kérdezd sztuit ő a vektorprofi :)
    a lényeg hogy egy vektoros ábra végtelenig nagyítható minőségromlás nélkül!
  • berlinboy6329
    Hááá őőőő izééé.....Áááááámmmm...Hábiztos..Én nem értek a dolgokhoz,csak csinálom,amit tudok....Szégyenszemre asse tom mi az a vektoros rajzolás...miért jobb a vektoros 100*200px,mint a 100000*100000 png,v vmi jobbfajta kiterjesztés rajzolva...Utána kel nézni ennek a vektoros dolognak.