81
  • intrex
    Hogy ti mennyire elvakult ms fanatikusok vagytok :)
    Hehehe :) Szenvedjetek! :)
  • Caro
    Majdnem jó, csak nem csak olyan létezik, hogy egy függvény elmegy a végtelenbe, hanem beállhat egy valós határértékre is :)
    (részesedések)
    #37:"maradjunk annyiban, h kölcsönösen hülyének néztük a másikat"
    EZ a tipikus MS filozófia :D
  • Razgon
    Microsoft PowerPoint Proxy Renderer rulez!
  • Gemnon
    mint ahogy éppen Gemnon is tette ezt a cluster, server, kliens és embedded linuxoknál, holott még magával a kernel értelemben használt linuxal számolva sincs sok közük egymáshoz (a további félreértéseket elkerülve természetesen a legkisebb különbség a server-kliens[pontosabban desktop] között van),

Lehet, te tudod jobban. Én tudom, hogy vanilia kernel + 5 mega patch (TI AR7-support) és a routeremen lefordul és valószínűleg a supercomputing supporthoz sem írták át az egészet.
    Nem úgy műkszik mint az MS-nél.

miközben érdekes módon winből mindenáron a x86os verziót szeretné clusterkere tenni, holott minden normálisabb ember minimum az egyenlőre még béta állapotban lévő win HPC verziójával próbálkozna.

http://www.microsoft.com/windowsserver2003/ccs/sysreqs.mspx
    System requirements->Minimum CPU
    x64 architecture computer with Intel Pentium or Xeon family processors with Intel Extended Memory 64 Technology (EM64T) processor architecture; AMD Opteron family processors; AMD Athlon family processors; compatible processor(s)

Nem látom a powerpc-t, vagy akármelyik x86-on kívüli erőmű architecturát (lehet titokba támogatják :).
    Forrás: System Requirements
  • FTeR
    ja és ahogy jobban visszaemlékszem eddig 1x hülyéztem csak úgy simán és 1x úgy, h több sorban meg is indokoltam (Caro tudna róla mesélni).
    jelen topikban pont abbéli reményemet fejtettem ki, h a vita partnereim nem azok. tehát legkevésbé sem hülyéztem le senkit (talán közvetetten egy kicsit ;)). maradjunk annyiban, h kölcsönösen hülyének néztük a másikat. habár mentségemre legyen mondva már nehezen viselem az értelmetlen ms flémelésbe torkolló fikázását, és sajna megvan az a rossz szokásom, h megpróbálok rávilágítani a tévedésekre. csak mikor már sokadikra kell ugyanazt leírni, akkor pl BlackRose-zal ellentétben nem tudom ugyan olyan lelkesedéssel tenni.
  • FTeR
    "Microsoft Power Down :P"

ez jó visszavágás volt!

előbb akartam, de lemaradt
  • FTeR
    fogalmam sincs, honan veszed, h milyen nyelveken tudok programozni. párszor már leírtam, de újra megteszem, h bármenynire hihetetlen és bármennyire sajnálom én, de munkámban kb 0%kos részesedésben használok VS-t. gyak csak a hobbira marad. ennek az az oka, h újfent bármennyire hihetetlen elsöprő százalékben linuxra programozom. és ugyan munkámhoz nincs rá szükség de még az assembly sem jelent gondot számonra, miközben (a teljesség igénye nélkül) C/C++,pascal,C#,JAVA,Delphi,VB melett még számos script és leíró nyelvet ismerek. halvány reménysugárként, az én közbenjárámsomra, több helyen is átállunk win serverre, így büszként mondhatom ezzel is hozzájárultam a win térnyeréséhez. nem mintha ez számomra bármi kielégülést okozna, mivel egyáltalán semmilyen érzelmi szál nem köt az egészhez. egyszerűen csak tudom, h mennyivel könnyebb lesz mindenki élete.
    ugyan utálok ilyet mások orra alá dörgölni, mert senkinek semmi köze hozzá, de hamár felhoztad kénytelen voltam rávilágítani.

ha visszanézed sehol nem írtam, h a unix hány éves. innentől pár reagálásotok már ki is van húzva.

Gemnom teljesen eltért a témátol, ezért arra nem is kívántam kitérni és most sem fogok (winCE meg a többi).

nos tudod, ha valmainek a részesedése 1% és 1 év alatt 2%ra növeli, az hihetetlen módon 100%os növekedés. míg mondjuk valami 50%ról 60%ra növekedve csak kevéske 20%os gyarapodást ér el, mégis nem kétséges, h melyik a nagyobb érdem. a számok direkt illusztrációs jellegűek, semilyen valós adatokhoz nincs közük (simán reagálás a linux 34,3%ára).

az os nélkül eladott valódi szerverek aránya ugyan nem jelentős, így gyakorlatilag teljesen mind1, h utólag mit raknak rá, mégis kíváncsi lennék, h honnan veszed azt, h az ilyenre feltétlenül *nix kerül?

ugyan semmilyen vágyam nem kötődik a win részesedéséhez (nincs ms részvényem), de ha valami magának tudhatja a növekedő tendenciát, mindenzt a piac bővülése mellett a riválisok rovására és mindezt egy olyan szervezet termékéről mondhatjuk el, amelyik eddig még minden piacot elnyert amire bepróbálkozott, akkor elmondható, h ha tartja az ütemet, akkor előbb vagy utóbb ővé lesz a legnagyob részesedés. pont ezt írtam legelőször is, csak nem próbáltam szájba rágni, mivel feltételeztem némi felfogó képességet.

ha jól tévedek, nem vagyunk bíroságon, így ha valamiben véletlenül megcálfolhatóvá vállok, az nem jelenti azt, h hirtelen hitelemet vesztem és innentől kezdve semmi másban sincs igazam.
    nem mintha továbbra sem tartanám azt, amit eddig mondtam és nem lennék biztos benne, h folyamatosan és tökéleten félreértitek -valamilyen misztikus oknál fogva- amit mondok.
    hogy mégis rávilágítsak pár dologra, a win 6-7 évét az nt4 "mennybe menetelétől" számítottam, mikortól is jegyezzük a win szerverek előretörését. az unix 20 évét úgy a '80 évek közepéhez kötöttem, mikortól is általában elterjedt server/terminál felállást szépen felváltotta a server/kliens és a mai formában is létező formát kaptuk. persze miután nem vagyok autista, ezek nem timestamp-ben megadott másodperc pontos adatok, hanem erős, akár több éves kerekítések, mivel a határvonal igen nehezen meghúzható. ez alatt lehet azt érteni, h 1-2 évvel ezelőtt és 1-2 múlva is ezt a 20 évet írtam (volna).

egyébként semmi mást sem utálok jobban, mint maikor egy kalap alá veszik az unixot és a linuxot, vagy éppen ezek különböző helyekre szánt verzióit. mint ahogy éppen Gemnon is tette ezt a cluster, server, kliens és embedded linuxoknál, holott még magával a kernel értelemben használt linuxal számolva sincs sok közük egymáshoz (a további félreértéseket elkerülve természetesen a legkisebb különbség a server-kliens[pontosabban desktop] között van), miközben érdekes módon winből mindenáron a x86os verziót szeretné clusterkere tenni, holott minden normálisabb ember minimum az egyenlőre még béta állapotban lévő win HPC verziójával próbálkozna. a winCE rooterekbe szánt verziója meg természetesen vicc/irónia volt, habár fogalmam sincs hogyan merült fel.
  • ubuntu
    Te állítottad, hogy 'elsöprő többségben mindenhol' MS termékek lesznek. Ezt légbőlkapott számadatokkal próbáltad alátámasztani. Te aki annyira szereted 'lehülyézni' az ide látogatókat, kipellengérezni a tévedéseiket, és játszani a nagyfiút csak mert náluk valamiben tájékozottabb vagy, közben olyan hajmeresztő inkább emócióktól fűtött mint tényekre támaszkotó badarságokat tudsz leírni, hogy már az fáj. Neked is lenne még bőven mit tanulnod.
  • ubuntu
    Ez csak azt bizonyítja, hogy már az alapvető tényekkel sem vagy tisztában, még az általad annyira kedvelt windowsról sem. Tudod nem ugyanaz, hogy olvasol ezt azt a számítástechikáról, hallasz ezt azt, mintha valóban értenél hozzá. Ahhoz a programnyelvek ismeretén túl (persze ANSI és ISO és nem Visual .net stb) programtervezési ismeretek, és persze matematikai tanulmányok is hozzátartoznak.
    Ha elolvasod a cikk forrását (IDC felmérés) láthatod, még a kereskedelmi linux növekedése is határozottan nagyobb mint a windowsé. Linux 34.3% szemben a windows 17.7%-ával a bevétel terén, illetve linux 20.5% még windows csak 15.3% eladások terén. Ez ugye nem 1 ezrelék, és elég az általános iskolai matek hogy felfogd. Bár a hozzászólásaid alapján lehet még nem vettétek a százalékok témakörét.
    Egyébként is mindegy mit pötyögsz ide, semmilyen hatással nem bír, sem a linux sem a windows jövője szempontjából. Azt akkor tudnád csak alakítani ha C-ben C++-ban esetleg (legyen :-) C#-ban is tudnál produkálni valamit. Egy programozó többet ér mint 100e hőzöngő 'hülye'.
  • FTeR
    most ezen mit érveljek?
    igazad van. ennyi.
    csakhogy senki nem kérdezte. és mint "előfutárodnak" is írtam én ezt nem is cáfoltam.
    és mint már egy másik topikban is írtam, kérlek nekezd el idézgetni, majd hosszan kifejteni, h hogyan sikerült félreérteni, mert nem érdekel.
  • ubuntu
    Na igen, ha egyszer már elfogynak az érvek...

• FTeR
    közben rájöttem, h talán az a gond, h sokan mindig az utcsó hozzászólást nézik. tehát nincsenek tisztában a kiindulási körülményekkel.
    ezt pl most arra alapozom, h amikor azt írom h 20 éves rendszert legyőz egy fiatalabb (gyk kiforratlan ), akkor ki lenne az hülye, aki ellenérvként azt hozná fel, h nem is húsz hanem 30?
  • FTeR
    az a gond, h nem tudtok különbséget tenni a létezik és a számottevő között.
    valszeg ez az oka, h 1 ezrelékes növekedést már pezsgőbontás kísér.
    és valszeg ez az oka a nagy értetlenkedésnek is.
    vagy a szövegértelmezéssel lehet gond.
    az lenne a jó, ha már egyszer egy írásomraa vmi olyat mondanátok amit nem tudok. ezzel jelét adva, h sikerült megérteni amit leírtam.
    asszem most magamba szállok és az egészet atgondolva ezentúl úgy fogok fogalmazni, ahogy ezt egy 5 éves gyerek esetén tenném, ezzel elérve, h az átlag olvasó közönség is megértse miről rizsálok.
  • ubuntu
    ....Azaz inkább az érvelésed épp olyan gyerekes mint az adataid :)

Egyébként az egykori Digital-nak is szokása volt, hogy operációs renszer nélkül adta a gépeit. Nem mindegyikhez járt automatikusan VMS vagy DEC unix.
  • FTeR
    jóvan, okos vagy, tessék itt egy nyalóka.
  • ubuntu
    "szervereket nem szoktak csak simán venni a sarki boltban, majd haza víve netröl letölteni a *nixet és feltelepíteni. nagy forgalmazóktól szokták venni"
    Persze te már csak tudod :) Vajon miért is árulnak az intel Xeonokat vagy az amd operonokat, részegységként vagy az intel saját gyártású server alaplapjait?? Bizonyára kulcstarnónak a merciembléma mellé, amolyan státusz szimbólumnak. Hiszen ezekkel csak a "nagy" gyártók tudnak mit kezdeni, rajtuk kivül más nem tudja mire jók ezek a fránya xeonok LOL :)
    A Magyar IT infrastruktúra nagyrésze tünne el ha ezek a zömében intel alapokra épülő serverek elképzelésed szerint eltünnének, mert hát nem szabadna létezniük.
    Egyébként a "nagy" gyártók HP-től az IBM-en át a Dell-ig egymással versenyezve jelentetik meg újabbnál újabb linux alapú servereiket, sőt a kernel fejlesztéséből is kiveszik a részüket.

"légyszíves számoldmár össze a kezecskéden, h 70ben hágy szerver volt"
    Akkoriban a számítógépek nagyrésze szerver volt, és kincs volt ha valaki egy saját workstation elé ülhetett. Előtte gyakran telexgépeken keresztül kapcsolódkat a serverekhez. A 70-es évekre már a VT52 terminál volt a jellemző (jobb helyeken), az évtized végére pedig megjelent a vt100 terminál (1978-ban). Ezek mint többnyire unix szerverekhez kapcsolódtak.
    Azt viszont elárulhatnád honnan vetted a te 20 illetve 6-7 évedet? Talán a pici pocidra ütöttél és úgy találtad ki ezeket a számokat? Az érvelésed épp olyan gyerekes mint az érvelésed. Ha egyszer majd eljusz egy egyetemre ahol prog. matekot tanítanak, megtudod mi is az igazi számítástechnika. De ha ilyen görcsösen ragaszkodsz a windowsodhoz kivágnak az első féléves vizsgákon.
  • FTeR
    de én vagyok a hibás, minek állok le veled vitatkozni.
    igazábol csak jelezni akartam a világ felé, h nincs igazad. szal ha vki véletlenül elolvassa, akkor ne csak a világhiedelmedről kapjon képet.
  • FTeR
    azt a mindenit, te nagyon nehéz eset vagy.
    megkímélem magam attól, h a szádba rágjam miről beszéltem.
    nálatok ez divat, igaz? direkt félreérteni a másikat, vagy direkt meg se érteni.
    ez valami védekező mechanizmus lehet. féltek, h a másiknak igaza lehet, vagy ilyesmi.
    vagy 1xüen félre beszélsz.
    én alapvetően bízom a vita partner épelméjűségében, de ti mindenáron le akarjátok törni ezt a hitemet.
    egyszerűen nem hiszem el, h ilyen hülye vagy. nem létezik.
    persze az egyértelmű, h te hülyének nézel engem, de ettől még nem kéne bebizonyítani, h te az vagy.
    olyan, mintha nem is ugyan arról beszélnénk.
    mindenesetre félelmetes.
  • Gemnon
    ja egyébként, nem tudom abban mi a jó, h valmai minden létező apró szar platformra megjelenik és vajon ez mitől bizonyít bármit is.

Hidd el, nem hátrány. Igaz, legfőbbként az embeeded piacon (lehet, hogy a te routereden is linux fut csak nem tudsz róla :)). És még ha lenne is MS alternatíva az embeeded XP-vel, vagy a Windows CE-vel bár egyik sem hálózati operációs rendszernek készült, nem biztos, hogy a hardvergyártó sokkal erősebb processzort fog a routerbe cserélni csak, hogy a win eldöcögjön rajta (na meg persze pénzt pengetni az ms-nek, hogy árulhassa), ráadásul ami lefordul a x86 linuxra az (mivel a rendszer egyanaz), általában lefordul a más processzorral rendelkező embeeded eszközre is. Ez nem éppen mondható el a sima Windows és a Windows CE-ről (tök más rendszer a kettő). :)

De ha már a szerverekről beszélünk a BlueGene-n se moccanna meg egyik Win server sem, igaz ahogy te is mondtad is csak egyáltalán nem elterjedt PowerPC processzort használ (abból mindössze 131072-t). :):):)

sztem az sokkal nagyobb ciki, h a linux még ott sem tudja megőrizni az előnyét, ahova elsőként érkezett..

Hova is érkezett elsőként, a UNIX sokkal hamarabb a szerver piacon volt??? :D
  • FTeR
    ja egyébként, nem tudom abban mi a jó, h valmai minden létező apró szar platformra megjelenik és vajon ez mitől bizonyít bármit is.
    wint is hamar lehet portolni bármire (az nt-t alapvetően így tervezték, már a kezdetekkor is 3 platformon volt folyamatosan tesztelve), de egy olyan platformmal minek foglakozzon az ms, aminek az elterjedsége nme éri el az 1%-ot sem?

sztem az sokkal nagyobb ciki, h a linux még ott sem tudja megőrizni az előnyét, ahova elsőként érkezett...
  • FTeR
    dzsííí. and the darkness fall across the land!

1. szervereket nem szoktak csak simán venni a sarki boltban, majd haza víve netröl letölteni a *nixet és feltelepíteni. nagy forgalmazóktól szokták venni, olyanoktól, akik előre telepítik rá az OSt. és ezeknél wines verzsön kelt el több.
    2. ugyan már írták előttem, de a webes serverek a kissebbik hányadát teszik ki a piacnak és annak is egy igen speciális része. az, h a te látsáköröd csak idáig terjed, arról nem én tehetek. egyébként ezeken a szervereken is a winnek van növekvő tendenciája és nem úgy ahogy a linuxnak desktoppon ;)
    3. légyszíves számoldmár össze a kezecskéden, h 70ben hágy szerver volt (és mi volt a szerepük). aztán mélyedj magadba és gondold újra, h vajon mondtam-e én olyat, h az unix mikori...
  • FTeR
    tudod, h mi a vicc? az, h van :)

#19 na látod, ebben nagyon nagyot tévedsz.
    #18 ;)
  • Gemnon
    Kár, hogy nála is be van kapcsolva. :D
  • Zedas
    "auto resistenced nem engedné megérteni"

Nálam ez a hónap beszólása! Ecsém :D
  • ubuntu
    FTeR: "ez a tendenciára arra mutat, h előbb vagy utóbb ms lesz elsöprő többségben mindenhol."
    Ez igen nagy tévedés. Ha jól elolvasod a hírt az IDC jelentés bevételekről szól, valamint eladásról. Márpedig a Unix rendszerek világában nem szokás a per-seat licenszelés. Ha csak a servereknél maradunk, a linux mind bevétel mint az eladás tekintetében gyorsabban növetedett a MS Windows servereknél. Hogy lesz ebből elsöprő MS többség?? :)
    Az keresledelmi! linux server eladások pedig már 13. egymást követő negyedévben produkálják a kétszámjegyű növekedést. Figyelembe kell venni azt is, hogy ezen túl számtalan letöltött linux server esik egy kereskedelmi linuxra.
    A netcraft felmérések szerint a linuxon kedvelt szabad webserver az Apache 70% körüli részesedéssel bír, még a Ms IIS csak 20% körül áll.
    http://news.netcraft.com/archives/2005/11/07/november_2005_web_server_survey.html
    Csak nem windows 2003 serveren fut az Apacheok többsége? :)) ezt még te sem gondolhatod komolyan :) Természetesen nem minden servert használnak webkiszolgálóként, viszont egyre inkább de facto standard internetes interfaceé válik a web. A kis és közepes serverekről az egyik meghatározó adat ez.
    Az emlitett IDC jelentésben nem szerepel egyik BSD rendszer sem, pedig jelentős tényező. Miért? Mert jelenleg nincsenek nagy kereskedelmi BSD disztribútorok, ezért nem jelenik meg az eladási statisztikákban. Csak egy a sok közül, a yahoo serverei pl. FreeBSD-t használnak.
    Az tény, hogy meghatározó a Ms jelenlét a serverek között, A dominancia viszint unix volt és unix-like is marad. Az átrendeződés inkább kereskedelmi unixok és Free unix-like rendszerek között tapasztalható.

" ms ezt egy olyan piacon érte el, ahol ellenfelei 20on éve jelen vannak, még ő csak 6-7 éve kezdett kibontakozni."
    A Unix régenni mint gondolnád. Már 1970 óta hivatalosan létezik (azóta hivják unixnak), 1973-ban irták át C-ben. Ha innen számolom az akkor is több mint 20 év. Windows NT-t 1988-ban kezdék fejleszteni és 1993-ben jelent meg először hivatalosan Windows NT 3.1 workstation és advanced server kiadásban. Ez is több mint 6-7 év.
    A linux egyébként sokat köszönhet a Ms agresszív nyomulásának, olyan sok támogatót szerzett és fejlesztése oly mértékben felgyorsult, ahogy azt Linus 1991-ben nem is álmodta, sem R. M. Stallman 1985-ben a Gnu project indításakor. :D
  • Gemnon
    Miért az MS-nek van más szerver terméke??? :D (egyáltalán van olyan szerver terméke ami x86-os arhitektúrán kívül valamin is elfut (és most az alfas NT-től eltekinhetük :D) ??).

Azok a fránya *nixok meg elfutnak szinte akármin (ezért nincs pl. Microsoft Embedded Router (pedig mekkora királyság lenne. :D)) :).
  • droland
    Az ilyen intrex hasonló menő csávók máig abban a tudatban élnek, hogy a maximum célre kihegyezett operációs rendszernek, ami legyen mondjuk egy windows köze van az ő otthoni rendszeréhez. Mikor értik már meg, hogy a kettőnek SEMMI KÖZE NINCS EGYMÁSHOZ!

És most légyszíves ne a server2003ra tessenek gondolni, meg ne az nt4 serverre meg a 2000 serverre plíz, mert azzal megint beégetitek magatokat!
  • Caro
    A tudás hatalom... :) vagy mi... :D
  • Equ
    "végigpingelni pár szervert, aminek public ip-je van."

Na, neked is sok közöd van témához... :))
    Köze nincs a felmérésnek a public ip-vel rendelkező szerverekhez, mivel azok 80%-a webserver ami a szerver piac elenyésző hányada. (20-30% körüli) Az igazi szerver piac a vállalati belső szerverek piaca, amit értelemszerűen soha nem pingelsz meg. (azt már meg se említsük, hogy agymenésed szerint a pingből kideritették, hogy a szerver gyártóját (dell, ibm és társai) hogy mikor adták el stb-stb, ami nem kis dolog :))

Természetesen szó nincs erről, a nagy gyártók eladási alapján készült a felmérés, akik a szerverek piacának (a teljes piacnak nem a webszerverekének) kb 80%-át adják. (a maradék a kézzel összetákolt pc-k, szerverként használva)

A többi "elméletedet" inkább nem kommentálom, vonja le mindenki a saját következtetését... :)
  • FTeR
    #3 lehet, h nem tudtad, de a szervereket kategorizálni szokták. van kis, közép, nagy és cluster. ebből a clusteren egyelőre az ms egyáltalán nincs jelen.
    az első kettőben, az arány úgy kb24% win2003, kb24% valamilyen unix, kb12% vmilyen linux és kb10% win2k. a többi az egyében oszlik el (túlnyomó részt elavult rendszerek). tehár kis és középnél msnek 34%a van, ami egy test hosszal való vezetést jelent.
    nagy szervereken hangyányit árnyaltabb, ott még mindig az unix vezet és sem a linux sem a win nincs nagyon elterjedve.
    ez az értekezés arról szól, h az elmúlt időben (üzleti évben) több wines servert adtak el, mint bármelyik másikból. tehát ez lett a legnépszerűbb. ez a sláger. remélem jobban nem kell szájba rágni.
    ez a tendenciára arra mutat, h előbb vagy utóbb ms lesz elsöprő többségben mindenhol. és ne feletsük el, h ms ezt egy olyan piacon érte el, ahol ellenfelei 20on éve jelen vannak, még ő csak 6-7 éve kezdett kibontakozni.

itt most kitérhetnénk arra, h a win serverek mennyire stabilak (már nt4 óta), de teljesen fölösleges lenne, mert auto resistenced nem engedné megérteni, ésszel felfogni.
    a mission critical rendszerekről meg annyit, h nemrég állt át pl amicsi/canada legnagyobb könyv forgalmazója (kb mint az alexandra a plázákban, csak 100zal szorozva), meg pl az egyik legnagyobb britt (UK inkább) lemezkiadó is
    w2003+MsSQLserver használatára. és még rengeteg másik példa is van, de megkímélem magam és téget attól, h megpróbáljam mindet felsorolni.
    ezzel szemben a *nix rendszerek csak térvesztéseket tudnak felmutatni.

#6 kicsit paranoiás vagy, nem? vagy simán a jövőbe látsz! ;)

#8 IBM ellen is volt, és csak arra mentek vele, h kicsit megtörték. még mindig az IBM a legnagyobb.
  • irkab1rka
    Ez csak egy cégvezető, ha feleannyit ér mint Balmer, akkor jó a ms-nek.
    Az IDC-t meg nem kell komolyan venni, mert nem a szerverek piacáról beszél, csak a "IDC's Worldwide Quarterly Server Tracker" buliról, amit bárki csinálhat, aki hajlandó végigpingelni pár szervert, aminek public ip-je van. Ezt nem keverném össze a jelenleg szerverként üzemeltetett gépek listájával sem, hátmég hogy belekeverjem a top 500-at :-S Az egy kicsit komolyabb dolog, és komolyabb piac.
    Ami a tény, a faszi cége felvásárolta a crayt, ami már rég nem a régi fényében tündököl. Most megpróbál tovább mozdulni valami jobb helyre, ahonnan több pénzt fog látni uis a cray-nél ott az izgalmas feladat: húzd ki a szarból :) csak $$ nincs már ott.
  • Equ
    "Teljesen abszurd még maga a gondolat is, hogy egy top500-as cluster gépen windows server fusson. Hülyeség."

Te neked olyan szinten nincs közöd az egész témához, hogy szokás szerint csak beégeted magad egy újabb témában. Bár még el sem készült a szuperszámitógére kihegyezett windows igy is bekerült 3-4 windowsos gép a top500-ba... (tavaly az egyik a 40. volt, most 300. körül van ugyanaz.) Ez pedig igen szép eredmény figyelembe véve, hogy iszonyat drága ilyen rendszerre a licenselése miatt. De ezen is változtat majd jövőre a SC verzió.

Ennyit a hozzáértésedről a témában, felesleges is ecsetelni tovább, hogy ugyanekkora marhaságot mondtál a szerverek piacáról, mivel annak a top500 kategóriájú gépek az 1 ezrelékét(!!) sem teszi ki, igy leszámitva a fent már kifejtett hülyeségedet, még ha nem is lenének a top500-ban windows-os gépek (pedig mennyire hogy vannak) akkor is nyugodtan átvehette a szerverek piacán a vezetést. Nyugodj bele át is vette és ez még csak a kezdet... :)

"És ahol kritikus adatkezelés van, vagy ahol a megbízhatóság nagyon fontos, oda nem fognak instabil, rossz hírű, megbízhatatlan rendszer rakni."

Hát persze kisgyerek, ezért is hajtja az olyan pitiáner és "alig" mission-critical rendszereket windows mint a NASDAQ, itthon az MNB, OTP és még lehetne sorolni...

"Ennyit tesz a fizetett hírdetés."

Ennyit tesz amikor kisiskolásokat internet közelbe engednek és megpróbálnak fórumokon nagyokost játszani, miközben halvány gőzük sincs a témáról... :)
  • EvilDevil
    A cégek is kezdenek rájönni arra, hogy ugyan drágább megoldás a Windows de hosszú távon többszörösen megtérül és számtalan előnye van a konkurenciával szemben!!
  • Caro
    Ez így van, és lassan már nem csak az informatika ÖSSZES területét akarják lefedni, hanem kitörnek belőle.
    Szóval egy kis tröszellenes per nagyon érik már. Ne felejtsük el, a unixal ezt megcsinálták 1980-ban.
  • Caro
    Microsoft Power Down :P
  • Caro
    Hú... ezért FTeR-től mit fogsz kapni :)
  • kbupdate
    Microsoft Power! :)
  • kbupdate
    és te ezt tudod mindenkinél jobban:D faluhelyen nagy a pletyka, mi?:D
  • intrex
    Ez nagyon rossz hír...
    Persze az hogy a microsoft eközben átvette a vezetést a szerverek terén, egyszerűen nem igaz. Sok híroldal közölte már ezt, de ez csak egy rosszul értelmezett adat. Teljesen abszurd még maga a gondolat is, hogy egy top500-as cluster gépen windows server fusson. Hülyeség. Lehet hogy több windows server szoftver fogyott a boltokban mint UNIX, de ezt csak azért van, mert a UNIX-ok működnek, felesleges lecserélni egy zsírozott rendszert. Updatelni kell őket, de az nem számít bele az eladásokba. És ahol kritikus adatkezelés van, vagy ahol a megbízhatóság nagyon fontos, oda nem fognak instabil, rossz hírű, megbízhatatlan rendszer rakni. Ennyit tesz a fizetett hírdetés.
  • blackeagle
    Megszedte magát egy halom pénzzel és most mindenhova be tud törni a pénzével. Jó lesz odafigyelni a befolyásosoknak mert lassan m$ -ből fog állni a világ és az egyenlő a világvégével.