40 millió konzol kelhet el jövõre

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ÁjjLe BoBBi
javaslom nézz körül kicsit jobban arcademan ;)

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Pont az 50 Hz-es (ráadásul interlaced) tv elõtt fogsz megvakulni.

A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Jó cikk, benne is van a lényeg: Ezen túlmenõen a totális irányítás lehetõvé teszi, hogy a játékgépek árát mesterségesen nyomottan, akár messze önköltség alatt tartsák, ezzel csábítva el minél több vevõt, hiszen az elmaradt nyereséget késõbb a kiegészítõk és játékok értékesítése után beszedett licencdíjakból szedik vissza. Iparági források szerint például a Sony minden egyes eladott PlayStation 2 (PS2) játék után 5 és 10 dollár közötti jogdíjat kap, valamint saját játékkiadóval is rendelkezik. A PS2-es játékok eladásai a 800 milliós darabszámot is meghaladták mára.

Hát nem tudom...
Szerintem a játékoknak egy fõ céljuk,mûfajtól függetlenül,az hogy szórakoztassanak!
És ehhez nem alapfeltétel az,hogy ilyen-olyan bonyolult összetételû,meg logikára alapozott program legyen az!
Ott van a Quake,Doom,Nfs sorozat...semmivel nem igényel több gondolkodást mint mondjuk egy normális bunyós játék,mégis sokan szeretik hatalmas sikere van,mégis létezik pc-re..pedig akár erre is lehet mondani hogy "sekélyes játék".
De egy dolgban kiválóan helyt állnak:Szórakoztatóak!
És egyre több ilyen lesz, az MS-nek pont ez a stratégiája, pc + konzol egy hálóban. Még külön "visual studiot" (nem teljesen az) is fejleszt rá, XNA néven.

Tõled ennél többet nem is vártunk. :)

Elég sok konzolos játékfagyás, szaggatás van, nyugodtan lehet általánosítani belõle pont annyira mint amikor a pc-t szapulják egyesek ugyanezért.

"Nekem annó a verekedõs játékok voltak a kedvenceim!
Mivel csak PC-m van...így elfelejthetem õket!
Pedig hardver erre is ugyanúgy adott lenne..mégsincs,csak konzolokra..."
-Ennek az oka nyilvánvalóan az, hogy a PC-sek nem fogékonyak a verekedõs játékokra. Régebben még jött ki néhány, de szépen kikoptak. Én mindig is mondtam és továbbra is tartom, hogy a konzolra jóval sekélyesebb játékok jelennek meg mint pc-re, persze vannak kivételek, de a zöme nagyon gagyi.

Természetesen, épp ezt akartam kihozni belõle. Teljesen más játékok vannak konzolra mint pc-re. Akinek a pc-s játékok jelentik a kikapcsolódást, annak nem is alternatíva mondjuk az MGS3 (és fordítva). Nincs ezzel semmi baj, de már unalmas mindig azt olvasni hogy "vegyél konzolt és jácc azon". Sokaknak szóba se jöhet, pont a neki való játékok hiánya miatt.

Ez valami hardware hiba lehet! Nem kell álltalánosítani!
Inkáb veszek X-et vagy Ps3-at és játszok nyugodtan akadásmentesen igényes és szép játékokkal.

Így?

:DDD

Ez egy ostoba kérdés volt. Hogyan is helyettesíthetné a MGS3, GT4 az AOE-t, vagy a WOW-ot??

Ezekbõl pontosan melyik helyettesíti az AOE3-at, vagy a WoW-ot? Tessék? Nem hallom...

<#eljen><#nyes>

"Ott megveszik a gagyit is, tehát könnyebb lóvé."

LOL, mert pc-n aztán nincs gagyi, csak csiszolt gyámánt, mi? Jobban tennéd, ha levennéd a szemellenzõt, akkor látnál is.

"1-2 éves PC játék ára 2-3 ezer forint (eredeti!!!)" Ne haragudj de az olyan is.
Far Cry 2 490 Ft Olyan is. <#nyes>

Visszatérõ mantra ez a "de új videokártya kell" konzolosoknál. Nem kötelezõ újat venni, az adott grafikai szintet 10 év múlva is ugyanúgy biztosítani fogja. Amiért mégis veszel az azért van, mert új, magasabb minõséget, látványt kapsz érte. Ezt konzolon csak az 5 (vagy 10? :D) éves generációváltásnál kapod meg. Átírnak konzolra is egy pc-s gamét? De hogy néz ki? Olyan hányás hogy felmerül az emberben a kérdés minek kellett erõltetni? Ennyit a videokártyáról.

<#eljen>

Na, pont a konzolos x+1. sorozatok fényében nem nagyon kéne emlegetni a "bõrlehúzást"... A kiadók azért fordulnak a konzol felé is, mert ott kevesebb a warez, nekik meg csak a pénz számít, nem a minõségi játék. Ott megveszik a gagyit is, tehát könnyebb lóvé. Üzletileg kifizetõdõbb. Ameddig a júzerek hagyják magukat lehúzni. Persze amíg a Kadlott Karcsi kazettákat is megveszik, addig ezzel nem lesz gondjuk. Hogy drágább lenne a pc? Hát nemis tudom. Gyakorlatilag a videokártya az egyetlen ami csak a játék miatt kell, a többi cuccot a konzolosok is megveszik, ha másért nem, hát azért hogy ide irogathassanak a fórumba. :) Vagy warez játékot készíteni a "Ps2 DVD iras hogyan?" alapján. :) Pc-be a videokártya drágább mint a konzol alapgép, konzolra meg a játékok drágábbak, ha leszámítjuk a warezt meg a kamionról lepottyant hardvert, kb. ugyanott vagy pénzben.

Ez sosem fog megtörténni. Elõször is kéne minõségi játékfelhozatal, olyan amire a pc-sek is rámozdulnának, nekik nem elég a Pokemon 234, meg a Csingacsguk 56. Aztán: PC-n mindent lehet csinálni, nemcsak jáccani, váltogathatsz az alkalmazások közt (game, tv, net, munka, mindezt egszerre), nincs megkötve a kezed mint konzolon, ezt a szabadságot nem adná fel aki megszokta. Végül: ez a "mostaztánakonzolleszanyerõ" mese minden generációváltás elõtt felhangzik, és mi lett belõle? Semmi. Megjelenés elõtt nagy reményeket fûztem a PSP-hez is, venni is akartam, mostmár örülök hogy nem tettem, gyakorlatilag semmi használható game nincs rá (de legalább drága). Még a PS3 foglalkoztat, de az x360 alapján már attól is egyre kevesebbet várok. De egyvalamiben biztos vagyok: csak a pc mellé, és nem helyett jöhet szóba.

Nekem annó a verekedõs játékok voltak a kedvenceim!
Mivel csak PC-m van...így elfelejthetem õket!
Pedig hardver erre is ugyanúgy adott lenne..mégsincs,csak konzolokra...
Hát még gamecubera!

Dzson
Konzolon bizony, mert pécén maximum autós játékok vannak.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

ÁjjLe BoBBi
hogy mi az autós játékok királya ? :)))))
gondolom oda szeretted volna tenni hogy KONZOLON ;)

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Resident Evil 4 nagyon király PS2-re!
Dzson
Te fanyalogsz egy DVD film nézése közben is egy 72cm-s TV elõtt, hogy inkább néznéd a szar 17"-s monitoron vakoskodva, görnyedve a székben, mert az nagyobb felbontású?

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Zsoltika 007
Már olvastam de köszi.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Nem akarok reklámot csinálni itt egy másik lapnak,de itt egy cikk a vitátokkal kapcsolatban, szerintem azért van benne valami:
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=30063&count29=1
Zsoltika 007
Ezt csak fps-nél kell. Engem nem zavar. Valamit valamiért. Ha nem teccik vegyél TV-t nem tilos. Ha nem akarsz nem veszel. Ennyi.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Mert a konzol feeling az hogy leülök a fotelba és játszok. Nem az hogy dugosgatom az egeret és aztalnál játszom.
DE ezut a gondolatmenetet már NEXUS6 kifejtette.

Zsoltika 007
"Lehet de gyakorlatilag senki sem fogja (így) használni."
Ugyan miért nem? Ha jó pc játékra miért ne lenne jó konzolra??

Zsoltika 007
Haverom egérrel és bill-el használja. <#rolleyes>

Ez épp olyan mint az egér/bill.
Lehet de gyakorlatilag senki sem fogja (így) használni.

Zsoltika 007
#43 Alsó sor. Most sem értem mire gondoltál leírtam hogy mehet pc monitoron is. Akkor már élvezhetõ a látvány.

Mert a TV nem adja vissza azt a látványt mint egy monitor,hd kijelzõ.

Egyébként még senki nem gondolkodott el azon hogy mekkora üzlet lehet a konzolokon ha még évekig áron alul aldják az alapgépet.
És honnann lesz a hasznuk? Na honnan? Hát persze hogy a vevõn.
(Az meg külön érdekes hogy a sony pont most kezdi el nyomatni új néven hdkijelzõs reklámokat. Veszik is majd mint a cukrot.)

Zsoltika 007
Mert?

"x havonta újjítja a gépét."
"cserélhetek félévente hardwert,"

Ez egy akkora baromság....hihetetlen....

Akkor nem is kell többszázezres PC se és látványilag ugyan ott van az ember.

Zsoltika 007
Amúgy meg nem mondta senki hogy kötelezõ hozzá a nagyfelbontású TV. Szval enélkül is elmegy. Tehát hülyeség összeadni a 2 értékét. Mehet pc monitoron is.

Nekem 5 évig volt ps1-em és minden futott rajta. Vettem egy gépet, most meg meg cserélhetek félévente hardwert, hogy fusson valami...
-
Másrészt szerintem ez teljesen felesleges pénz kidobás, átlag embernek kell egy alap gép, amin futnak az alapvetõ irodai eszközök. Mellé esetleg vesz egy konzolt és már is olcsóbban meguszza, mintha ha x havonta újjítja a gépét. Játékért felesleges...
-
Konzolon is lehet írott cd/dvdkel multizni a neten ( vannak jó kis orosz kalóz szerverek :)
-
Másrészt meg akinek nem tetszik a joy, tehet a gépbe billentyûzetet vagy egeret...
-
Final Fantasy 11-ben közösen multiznak a pc-sek és a konzolosok....
-
Ennyit szerettem volna hozzá fûzni a témához :)

Zsoltika 007
De nem fogom 400 ért megvenni. Nincs olajfúró tornyom bocs.<#vigyor2>

20" körül vannak ezek a kijelzõk.
Mérettõl eltekintve jó.

Akkor a konzol:100+Ft az x360 , 400e Ft a kijelzõ.
Hmm 500eFt. Na akkor ilyen PC-vel számoljunk. <#vigyor3>

Nem azt mondom h nem lehet rajta DVD-t nézni hanem azt hogy most ez mellékes, hogy másra is lehet használni.(...mert a pct is lehet másra, szóval az összehasonlításban akár ki is lehet hagyni a más funkciókat)

Dzson
A konzolokon a direkt konzolra írt játék rulez, de sajnos az Xfos miatt egyre több lett a szenny PC fps klónáradat és egyéb hányadék PC átiratok.

Vers, neked van még Amigád? Dobok egy privit!

ismerve az elöéletedet és tudva hogy amigan nöttél fel csodálkozom hogy nem veszed észre hogy a sony ujraalkotja az amigat, nemértem miért a fostömlöt nyomatod :D

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

hehe tuti cikk <#vigyor2>

Zsoltika 007
Lcd lenne. Plazma nem kell(ha jól tudom az kiég néhány év alatt és méregdrága a hdtv kompatibilis változat). Sony Bravia lett kinézve. Nemtom minek felel meg ez 1280x768-as lenne. 8ms-os HDTV HDMI PC csatlakozással. Ez most 400 bruttó de 1-2 év múlva lemegy az ára egy normál tv-árára.
"Azt meg ne hozzad fel hogy másra is lehet használni, mert a meg pc millió dologra lehet."
Ezt most mire írtad?? <#fejvakaras>Én nem állítottam sehol hogy kiválthatja a pc-t..
#17 "A pc természetesen konzol mellett is kell. Nem mondta senki hogy ki fogja váltani."
Ez most a rigolyátok vagy mi??

Egy plazma 2 év múlva már nem lesz érték. Nem tudnád eladni senkinek.

720p -set vesztek? (lcd/plazma,projektor?)

Azt meg ne hozzad fel hogy másra is lehet használni, mert a meg pc millió dologra lehet.

Zsoltika 007
"Konzolokra nagyobb összegben költesz(pl. kijelzõ)"
A kijelzõt így is ugyis meg fugjuk venni családdal. A mostani 4:3-as nem az igazi dvd-re és ha már tv-t veszünk mindenképpen ilyet fogunk. Amúgy meg ne mondd már hogy dvd-t nem lehet nézni rajta! A kijelzõ önmagában is érték ha a konzolt nem is nézem.

NEXUS6
Az eredeti x csipelése asszem nem volt nagy durranás (bár nekem nem volt bokszom). De a PS2-vel végig szoptam olyan 1,5 évet és több csip generációt, ja mellesleg ráköltöttem vagy 50-60e Ft-ot is!!!! Aztán szkippeltem a témát.

A PS3 meg az X360 a CPU-ban nyújt hatalmas teljesítményt. Miközben az új GPUk Pc-s változata már kapható!!!!!
Egy PC-be simán bepakolsz néhány giga RAMot, ezeknek az új konzoloknak meg 5-8 évig csak félgigájuk lesz!

Én nem vagyok PC buzi, én számítógépbuzi vagyok, és amúgy az olcsó konzol híve. Amit most itt a Sanyi meg az M$ csinál, az már nem konzol. A konzollal tényleg jó buli játszani, de épp ezért soxor a gyerekszobából az ágyalol kell elõbányászni. A PS1-még ilyen volt, a PS2 már "komoly" gép, a PS3/x360 pedig meg mégkomolyabb.

Itt most sok minden elhangzott, hogy miket fog tudni az új konzol generáció, csak ezeket már a PS2 korszakban is benyomták.

Szal hiszem ha látom!
Én csak azt mondom mindenki jól gondolja meg hova teszi a pénzét, mert ráadásul ezek a konzolok már nem is törekszenek arra, hogy olcsók és igénytelenek legyenek.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs