40 millió konzol kelhet el jövõre
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://index.hu/tech/hardver/xbb051207/
Ahogy olvasgatom a doksikat, nekem is egyre jobban tetszik. Nagyon jól van megtervezve.
"Azaz legalábbis hobbi szinten akarok rá programozgatni."
Lehet ilyet, hogy müxik ez a konzoloknál? Azt tudom, hogy egyelõre csak kevesen férhetnek hozzá. Szerencsére én épp a megfelelõ helyen dolgozom ahhoz, hogy az elsõk közt próbálhassam ki.
Vagy talán ez így igaz?
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
A kemény munka a késõbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
A nextgen konzolgamékhoz majd a nextgen pc gamékat hasonlítjuk, úgy fair.
A felsorolt technikai újdonságok is elõbb-utóbb lekerülnek a kommersz szegmensbe, mint eddig minden. Megjelenéskor persze minden drága, a C64 is az volt (feltéve hogy átjutott a COCOM listán :)).
Ne a régebbi játékokat nézd (mármint pl. FarCry), hanem amik a nextgen konzolosokkal lesznek egy kategória. A fullban benne volt az AA, AF is?
Csak a húzósabb gaméknál (pl. FEAR, Quake4) kell lejjebb venni a részletességet, a legtöbb mai game fullban is megy egy középkategóriás kártyán (Far Cry pl. már 9800 pron is zsír volt).
//AOE3-ban is verhetetlen a konzolod? <#eplus2>#eplus2>
Nálunk buta PC-seknél ez úgy szokás, hogy a nappaliban ott a nagy házimozi, a PC meg mindenkinek a saját szobájában. Még ha csak a barátnõddel laksz együtt, akkor is 90% hogy õ TV-t akar nézni, amíg te játszanál inkább.
Meg én szoktam játszani/netezni/dolgozni TV nézés mellett. Ez se megy, ha csak egy képernyõ van (ez már nem létszükséglet, de nagyon kényelmes).
TV van minden családban, a TV-t használhatod sok másra is, konzol nélkül.
Ellenben a monitor nem mûködik pc nélkül és semmi másra nem jó, ergo összefort a pc-vel.
Tv ugye mindenhol csak úgy "van", keletkezik a semmibõl, de a pc-be mindent duplán is bele kell számolni... Nem kicsit vagy elfogult. Ezt a hozzászólásod is a konzolodról szerkesztetted ide? Ha konzolhoz jó a junoszty tv, akkor a pc-t is számolhatod a legolcsóbb 9600-os radeonnal, celeron procival, úgy korrekt! Ti hangoztattátok hogy a nextgen konzolokhoz mindenkinek hdtv-je lesz, gondolom az is csak úgy magától odakerül valahogy a szobádba. Mézga Aladár teleport? Ne felejtsd el kinyitni az ablakot! <#eplus2>#eplus2>
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Annak idején ilyen volt az Amiga (de azért az amigás idõkben is voltak spec konzolok (megadrive/superN), illetve nem kifejezetten otthoni használatra szánt számítógépek is!)
Én drukkolok, hogy a PS3 ilyen rendszer legyen, de szerintem ez nem jövõre fog kiderülni, hanem 1-2 év múlva, hogy a Sanyi mit tudott a PR szövegbõl megvalósítani.
Ha valaki, csak olcsón alkar játszani, az szerintem szintén rossz lóra tesz vele, mert a Sanyi kijelentette, hogy olyan konzolt csinál, amire megéri egy két hónappal tovább gyûjteni a zsét! Ez szerintem egyértelmû mit jelent.
És épp ezért, ha valaki azért vesz PS3-at, mert ûberkonzolra vágyik, és van is rá zséje akkor az viszont vegye meg!
Szerintem;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
a cell nyiltá tétele csak jelent valamit hogy most változik a helyzet
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
"ezen nincs szagatás nem esnek szét az emberek" - persze, persze... Az új x360-as "nincsszaggatás-nemesikszétakép" konzolról alább találsz "nincsszaggatás-nemesikszétakép" képet. <#mf2>#mf2>
(istenem, pécés, azt hisz a világ megállt odakint a Sega Genesis idejében, nem létezik neki más csak a Q4 meg D3, órajelek, windóz.. minek is vitázok egy ilyennel...)
A Sanyi nem alkotott semmit újra!
Én Amigás koromban sem voltam egy kanzol fan, a PS1 persze jó volt (az Amiga mellett, mivel az akkor már nem igazán volt a helyzet magaslatán).
De ha vissszaemlékszel a Sanyi a PS2-nél is beígérte a Pécéírtást (amire erre válaszul jõtt ugye az X).
Ebbõl mi valósult meg?
Semmi!
Ha akarok vehetek persze egy Linux kitet, ami ha szerencsém van még az aktuális monitoromat is támogatja (mindez olyan 70 e-ért). Azt is mikor adták ki? Amikor másfél éve már vagy 1000 000 emilt kaptak azoktól akik az elképzelés mellett kitartottak, és aztán is csak szûk körben terjesztették! Persze azt el kell felejteni, hogy kihasználja az EE meg GS lehetõségeit, mert az õskövület PS1-es CPU-n fut, ami IO csipnek van benne a PS2-ben!
Na de kérem, ráadásul ha undorodom a wintõl akkor linuxot a PC-n is tudok használni és ott nem is kell rákölteni 70 misit!!!!
Én 2000 táján abban az idõben álltam át Amigáról végleg PC-re, amikor rájöttem, hogy a Sanyi "homeentertaintmaentcompjúterszisztemével" csak átbaltázott a palánkon!
Azt az elvet el kell felejteni, hogy az ellenségem ellensége a barátom!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
És nem fognak kihalni a PC-s játékok, max. átalakulnak. Nem csúcs grafikával villantó FPS-ek lesznek, hanem RPG, MMORPG, startégia, meg ilyesmi. Mindíg lesz az embernek PC-ja, és ha már van, játszani is akarni rajta.
Én szeretem a technikai dolgokat és ebbõl kifolyólag én is szívesen birtokolnék egy konzolt, de mint azt lentebb írtam nem adnék annyit egy játékgépért amennyibe egy ilyen újonnan kerûl.
Egy összegben PC-re sem költök ennyit!
Idén PC fejlesztésre 68eHuF-ot kölzöttem:
55eHuF Xerox TFT monitor
13eHuF 512Mb Kingston DDR400 (dob)
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Emellet én szoktam,hom videót DVD-re összeállítani és ugyebár oda is kell a teljesítmény, tehát a játékoknak is megfelelõ lesz.
Ha meg azt nézzük, hogy milyen minõségû játékok vannak PC-re (mert, hogy jobban tudnak optimalizálni egy fix HW-res konzolra) ott a FarCry pl.-nek! Átlagos méretekkel bír és az én Ati 9600 128Mb-os kártyámon (2éve 31eHUF volt)csodálatos grafikát vonultat fel.