53
  • gábor45
    #53
    gáz
  • gábor45
    #52
    szemétség
  • gábor45
    #51
    hát igen de mér?
  • 5i
    #50
    Szerintem a Chicken Little az egyik legrosszabb "mese". Értelmetlen hülyeség. Végig sem bírtuk nézni.
  • winnie
    #49
    hiába írsz a mai gyerekekről, hogy milyen cfrá - általánosítaninem tudsz. én is 8 évesen néztem a tök új rémálom az elm utcában-t, node akit beültetnek egy disney-filmre az nem azt várja, hogy az egyik kevésbé kedves szereplőt az ufók szétporlasztják...

    a legtöbbekre semmi hatással nincs a chicken little, de mi lesz a maradékkal?
  • Tiberius B
    #48
    Most először szólok hozzá bármihez is, de ez gáz, még gyerek vagyok, de én is tudom, hogy kiskoromban se féltem a filmektől, max 1-2-től, de attól is csak amíg 1-1 ijesztő jelenet ment, akkor is csak a zene miatt, egyébként az egész csak a mozi hatása, a sötét és a magas hangerő. A kutyás példa teljesen más. Sőt kistesóim is vannak akik szintén imádják a Van Helsinget, ami mellett nem értem h. mitől volt az egyiknek rémálma a Harry Potter 2-től, a Penge 2 klassz volt. Igazából a filmek max megijeszteni tudtak mindigis, de h. féljek tőlük??? Na nee, a Dragonbalt se értettem minek vették le, a híradó meg a bulvárműsorok sokkal rosszabbak, mint utána a film, a jobb filmeket nem tudom megnézni mert későn vannak. Ez a korhatáros besorolás túl sűrűn téved. A mai gyerekekről (óvodások)meg annyit, hogy cifrábban káromkodnak, mint a nagyapám, meg csúnyábban beszélnek, mint falun a kocsis.
  • Harkat 89
    #47
    Feliratot hol lelek? :)
  • winnie
    #46
    kapják be a magyar szülők

    loller. azt hiszem, ha szülő leszel/vagy, akkor nem így vélekedsz majd.

    a filmben valóban elég durva, amikor jöün egy ufó és szétporlasztja az egyik szereplőt.
  • floatr
    #45
    Szerintem a tiltakozás elég gagyi megfogalmazás. Eccerűen csak gáz h egy pelyhes kis májlitülpóni kategóriás rajzfilmre akar a gyerekkel beülni, aztán odabent meg beszakad az arca. Aztán micsináljon ilyenkor? Mer a következőre már nem viszi el a gyereket, hanem jól lehekkeli a netről, aztán tart magának egy próbavetítést, mielőtt a kisgyíkokra rászabadítja freddy-t.
    ...azabaaaaaj... :)
  • Ma2ska
    #44
    Anyám az 5. hónapban volt velem -mintha ma lenne, olyan éles a kép- és megnéztük a Drakulát. Egész életemre belém költözött a para. Ezután nem csoda hogy később a Varjudombi Mesék hatására egyik pillanatról a másikra megőszültem..
  • Dr4gonlord
    #43
    Én 5 évesen néztem az Alient a szüleimmel, de csak takaró alól :D. Nem mertem kimenni a WC-re, de rosszakat nem álmodtam, csak néha, legalább tetszett (a film, néha az álmok is, pl. amikor az álmomban az alienek nem megölni akartak, hanem mellémálltak :D) :).
  • Prof William
    #42
    Penge 2? Nem tartom magam mimózalelkűnek (na jó de.) de a minap láttam azt a filmet, és volt pár jelenet amint még nagy 23-éves fejjel nem néztem oda...

    Azt mondjuk megértettem, amikor valaki a Gyűrűk urára jött be a 6-8 éves gyerekével... Arról még gondolhatta hogy mese...
    Na de a Penge2??? Arra még direkt ki volt írva hogy 18+. ph...
  • Sadun Tryst
    #41
    ok, igaz.
    de kérdem én, ezért máris tiltakozni kell valami ellen? nem a filmkészítők a hibások, hanem azok akik rossz kategóriába sorolták a csodacsibét.
    plusz attól, h még tapasztalat nélkül osztom az észt, nekem is vannak ám szüleim, így van miből ítélnem, h hogyan kéne nevelni és foglalkozni a gyerekkel ;)
  • Yossarian
    #40
    "mert ha én szülő lennék... akkor leszek olyan jó szülő és elmagyarázom neki."

    Na látod ez a gond a sok okossal, aki olyan dolgokhoz is "ért", amiről zéró a tapasztalata, de nem tudja megállni, hogy ne ossza az észt. Nem vagy szülő és azt hiszed, hogy egy picúr félelme elmúlik attól, hogy elmagyarázod neki a dolgokat. Talán jó példa, ha a klasszikus kutyás esetre gondolsz. Ha nincs a kicsinek tapasztalata a kutyákkal, akkor mondhatod te amikor a szomszéd tényleg barátságos németjuhásza szimatolja, hogy "Nem bánt a kutya, nem kell tőle félni!" Na én még nem láttam azt a gyereket, aki ettől megnyugodott volna...

    A filmet nem láttam, nem tudom, hogy tényleg rémísztő-e vagy sem, szal megítélni sem tudom...
  • Yossarian
    #39


    a 3 éves lányom a xéna egyik része után álmodott rosszat vagy 2 hónapig, pedig csak egy hülye kinézetű kutya volt vazz. Szal szerintem ezt a problémát csak az tudja megérteni, aki kisgyerekes és éjjel a sirdogáló gyerekét vigasztalja és próbálja visszaaltatni, mert mindjárt csörög a kurva vekker és menni kell dolgozni.

    Kiváncsi lennék, hogy akik azt állítják, hogy a 4 évesen nézett Freddy, meg Alien nem okozott semmilyen lelki problémát, honnan tudják? Van kontrollcsoport? ;-)
  • vg
    #38
    Nekem van egy emlékem, hogy apukámmal együtt néztük meg a Krull Bolygó Titka, vagy mi a rák című fantasy filmet moziban. Abban volt egy olyan rész, hogy leolvad a faszi fejéről a bőr... Emléxem, hogy eltakartam a kezem, mert annyira féltem. Mai napig bennem van ez az élmény. Nemrég láttam újra a filmet, de annyira gagyi iszonyat gagyi volt az egész, hogy csodálkoztam, hogy ezen féltem én annyira...?!

    A Grimm testvéreken viszont még egy kemény gyerek is megzakkanhat egy időre, mert az tényleg iszonyat kemény film (lelkileg).
  • fawcet
    #37
    Ja és az unokaöcsém csak a sötét helyektől félt. Mindig bekapcsolt lámpa mellett aludt el.
  • fawcet
    #36
    Nálam meg emlékszem 8-9 éves koromban hogy olyankor amikor faterom kölcsönbe megkapta a vidomagnót, ami akkoriban nem volt olyan gyakori. Általában rokonlátogatásra megjött a nővérem gyereke(3-4 éves). Mindig a Süsü-t a sárkányt kellett nézni amit untam mert vagy 7szer látta már, de akkor is az kellett neki. Hát ő volt a legkisebb akkoriban.
  • Matyóhímzés
    #35
    Én meg kis koromban kockás fülű nyulat, frakkot, meg ho-ho-ho horgászt, ja és az örök kedvencet vizipók csodapókot néztem.....lehet velem van a baj.
  • Tomalak
    #34
    Én 7-8 éves koromban láttam egy horrorfilmet ami megmaradt bennem de nem igazán paráztam csak jónak tűnt ahogy emléxem :) hawer meg ment hányni :D , Nem tom miért de én sosem tudtam komolyan venni ezáltal élvezni a horrofilmeket túl valószerűtlenek. Disney filmet meg eleve nem nézek mert roppant fárasztóak szerintem, legalábbis mostmár igylátom.
  • abelr
    #32
    Meddig lesz a gyerek mellett anyuci, meg apuci?
  • Sadun Tryst
    #31
    az, h néhány szülő nem bírja elmagyarázni a fiának/lányának a mese néhány részének jelentését, az már nem a készítők baja. mert ha én szülő lennék, és úgy érezném, h a fiam/lányom bizonyos résznél megzavarodott, és nem érti a helyzetet, akkor leszek olyan jó szülő és elmagyarázom neki.
    az esetleges "ijesztő" részeknél meg megnyugtatom, h nincs mitől tartania...
    ez a sok tiltakozás, meg ellenzés a rajzfilmek és animációs filmek ellen, kezd egyre nevetségesebb lenni...
  • EvilDevil
    #30
    egy ufós jelenet miatt? A Harry Potter 2-ben késszurkálás, csöpögő vér stb...

    A legnagyobb hibát az újságírók követik el, hogy adják a lovat néhány idióta szülő alá...
  • EvilDevil
    #29
    egy ufós jelenet miatt? A Harry Potter 2-ben késszurkálás, csöpögő vér stb...

    A legnagyobb hibát az újságírók követik el, hogy adják a lovat néhány idióta szülő alá...
  • Darth Sith
    #28
    jól beszélsz!
  • Ryo san
    #27
    Röhejes ez az egész!!Két gyerekem van,és mindig el tudtam dönteni hogy mit nézhetnek.Soha nem volt bajuk pl a Dragon Balltól,csak valami gyengeelméjű vetethette le műsorról.Tudjátok mit?Azzal is teli a hócipőm hogy papolnak a korhatáros filmekről,összevagdosnak rohadt módon egy olyan filmet mint a Szikla csak azért hogy lemehessen 12-es karikával.Az sem baj ha értelmét vesziti a film!!!Viszont a fókuszban/aktívban hét órakkor mehet a gyilok,a segg,a mell,ez ellen senki nem tiltakozik!!A híradókról pedig nem is beszélve,förtelmes amit művelnek,és állítom hogy a parázó szülők nagy része észre sem veszi hogy a gyereke nézi,mivel az csak híradó ugye nem pedig Dragon ball.Egy szemét képmutató társadalom van ebben az országban,és csak egyre rosszabb lesz...
  • Zedas
    #26
    A 2.5 éves kislányom még a micimackón is beparázik (amikor a Nyuszi eltéved az erdőben és látványosan retteg). Hiába látta már 8x, teljesen taccsra vágja, és utána még órákig félénk. Nem szoktam egyébként szadizni, nem nézettem meg vele nyolcszor, áttekerjük :)

    Csak azt akarom mondani hogy a gyerekek másképp élik meg az ilyen dolgokat, teljesen elmerülnek a filmben. Kiskoromban én is néztem horrorfilmeket, de nem hasonlítanám az alámondásos, 5x vidkazin átvett, color-star televízión (jobb esetben) nézett filmeket a 100wattos tök sötét moziban látható hatásvadász filmekhez.

    Kiskoromban, ha egy mostani moziban néztem volna egy horrort, garantáltan beszarok. Meg lássuk be, a félelemkeltés rengeteget fejlődött az uccsó 20 évben.
  • sped
    #25
    Látom itt sokmindenkinek olyan penge a memóriája, hogy tudja 4 éves korában mikett nézett. Én nem emlékszem. Persze lehet hogy retardált vagyok. De azt tényleg nem hiszem el hogy arra is emlékeznétek milyen hatást váltott ki belőletek akkor XY film. Kemény a mai fiatalság, bátor és büszke. (nem a 4 évesekre gondolok)
  • Darth Sith
    #24
    Anno a Penge2-őre amikro beültünk moziba, haveromat alig akartál beengedni mert kisnövésü, és ugybár 18-as karikás a film. Velünk ott kötözködnek, er emit látok, mellettem egy apuka két 6-8 éves gyerekével vonul be a terembe. 2sorral ültek alattunk.. Talán ez az amit nem biztos hogy kéne. De a chicken little? láttam szombaton, és nagyon jól lehet rajta végig röhögni, nem félni.. :)
  • Darth Sith
    #23
    4 évesen már Alien-en, Rambo-n meg egyéb fini dolgokat nézegettem. Gépen Doom, Duke Nukem stb.. Féltem picit, aztán elmúlt. Semmi bajom nem lett tőle, max előnyöm, fiatal koromban kialakult bennem egy kép hogy mi lehet veszélyes, mire kell odafigyelni stb.. A dragonball-ról meg annyit, hogy itt pihen a gépemen az egész Z és GT sorozat+a movie-k, dúrván 30GB-ban. :) Aki nem tud elvonatkoztatni attól hogy mi kitaláció/film és mia valóság, az ne nézze meg. 3-4 évesen is nagyon jól tudtam hogy ami a cartoon-on megy az mese, nem valóság.
  • Bulamer
    #22
    gyerek ez már kemény....
    gondojatok bele mijen lesz a gyerek miután megnézte..... az oviba egy mást dobájak majd a fakockával mer a csibe sárga és tola van
    /3-4éves gyerekken ne csodálkozunk hogy megijed ijen alapon petárda is rombanhatna melete a moziba dolby van és nem tv maci mono hangfalal/
  • Frank99
    #21
    kíváncsi vagyok, hogy a szülők amúgy mit néznek otthon, és mit engednek nézni a gyermeküknek?
    (Mónika Shos pl?)
    este kilenc, Kaptár 16-os karika, majd utána valami film, 12-es karika....
    mondjuk fordítva kéne....
  • Alkarcsont
    #20
    Piroska és a farkas, vagy a Jancsi és Juliska nem rémisztő?
  • Derapo
    #19
    Az én lányom végig izgulta( 3+ ) :)
  • Inquisitor
    #18
    Láttam olyan szülőt, aki bevitte a gyerekét például olyan filmre, mint a Világok Harca.
    Függetlenül atól, hogy ki milyennek tartja azt a filmet, attól még én is paráztam néha ...
  • vg
    #17
    Ez vicces! A Cartoon Network adón ennél sokkal, sokkal durvább, brutálisabb mesefilmek vannak!

    Ez valami reklám/marketing cikk lehet...
  • Prof William
    #16
    És kiskoromban az Aliens-t néztem... Abban aztán voltak nyugalom megzavarássára alkalmas izék... Még csak nem is álmodtam rólla...

    Még a nagyobbak is dermedten űltek...

    Szóval ha én a 23- éves fejemmel odamennék, totál beparáznék?

    "És még órákkal később is nyugtalanok voltak... "
    Nemsemmi lehetett... Emelet telán még a SAW 1-2-is délutáni matiné....
  • Riddick
    #15
    Amikor én kicsi voltam a Freddyt néztük! Nem egy Csibés walt disney filmet... Különben meg ha olyan kcisi a gyerek,hogy nem érti meg hogy ez mese,és még ezt is félelmetesenk találja akkor ne vigyék moziba!
    Nézza otthon a Cartoont,bár abban is percenként kinyirnak valakit,de mivel az egész mese nem kell komyolan venni.
  • Jack Bauer ahős
    #14
    Rileksz.
  • floatr
    #13
    Az van b+, hogy ott ülünk a 3 év 5éves gyerekeimmel a Wallace-on, és előtte jól beharangozzák h infuckingcredible chicken, mire a két gyerek totál rákattan a témára. Otthon még lát pár előzetest, és én meg jóhiszeműen aszondom, hogy jóvan kiccsitriket elviszi az a jófej apjuk erre a mesére, mer egyébként vagyok énis olyan infantilis h még tán nem alszom el rajta.
    Aztán olvasom az iméntieket, és qvára fel van bszva az agyam, hogy megint itt van egy szánalmasan hollywoodi valdizni mese, mert a kiégett pöcsű producerek azt még nem lőtték el a 3éves korosztálynak, hogy psychodelic aláfestéssel élveboncolja a texasi láncfűrészes vadász vérpatak közepette az élőhalott farkast, miközben Piroska gothic élvezetek közepette kéjesen sikongva alien módjára bújik ki a belsőségek közül.
    Szerintem állati nagy gáz ha már csak ilyen fasszágokat képesek mesének titulálni! Ez van b+, egy ekkora gyerek még rohadtul fél az efféle psycho effektektől, miközben én meg jókat röhögök rajta, és a pixeleket számolom.
    A spongyán könnyes szemmel vihogtak, de ezt nem fogják megnézni, mint ahogy a herepottert sem.