47
  • loga
    Regebben el sem tudtak kepzelni hogy majd valaha is kell nagyobb tarolo kapacitas mint par kB most meg te azt mondod h nemtod mire hasznalni a 300GB-ot.
    Errol annyit hogy nekem a 120GB szal nem ferek el
  • tvmaci
    Jól látom, hogy sokan azt gondolják, hogy először a kisfelhasználók (értsd: TESCO vásárlók, stb.) fogják megvenni, majd a kisvállalkozások stb. végűl a hálózat-üzemeltetők v. maga a MAXELL cég, stb. EZ nem más mint, hogy mutassák, a fejlődés nem állt le!
  • Akuma
    jelenleg a boltjainkban kapható legnagyobb winyó is 300gigás (ami egyébként több korongos, több oldalas), 500 gigás csak elvétve van, szóval bőven elég 1 korongon 300 giga

nekem elég :)
  • Mike
    én azt szeretném, hogy 3 Tbyte egy 5 centi átmérőjü korongon vagy kockában legyen
  • Mike
    mert olyan kicsi? egyetértek
  • Akuma
    egy 10 darab férőhelyes cd-tartó táskában elfére 10*300GB, azaz 3 terabájt adat! persze ha egyoldalas :) kétoldalasnál 6 terabájt 10darab lemeznél
    mondhatnám a mobilrackes winyóknak leáldozott, amit egyébként óvni kellett ütéstől és mágneses tértől (Metro).... szal nem igazán volt hordozásra kitalálva
  • Akuma
    te nem tudnád mire használni, de én igen (sokan tudnák mire használni)
    adatmentésre tökéletes
  • Akuma
    az akkori technológia nyílván azt tette lehetővé...
    nade annak már jó 10 éve, számítástechnikában 10 év egy fényévnek számít :))
  • p00h
    az idő úgyis eldönti... mellesleg jó nagy kani ez a meghajtó!
  • Atkamon
    Nem tom. Szeintem semmi szükség nincs 300 gigabyteos cuccokra! Most én például nem tudnám mire használni...
  • Mike
    elején drága lesz, aztán ha elterjed, olcsó
    emlékszem 96-ben még 300eFt egy 2x DVD író akkora dobozban mint egy mostani erősítő, és 2500 Ft volt egy TDK lemez
  • Mike
    na majd 5 év múlva fogod a fejed, hogy irhattál ekkora baromságokat :)
  • Mike
    talán minőségi médiát kéne használni, csak rá kéne tkölteni +50 forintot per lemez
  • Mike
    akkor vegyél már magadnak 20k körül egy 160-ast
    olcsóbb úgy sem lesz sokkal
  • Akuma
    "ki beszél itt árról te...a piacképességet nem feltétlenül az ár fogja megszabni..."

a többit nem idézem, de pont magadat cáfoltad meg...
    igenis fontos az ár, pl mint amit írtál 30ezerért kevesen vennék meg ('hasraütött' ár)

ha legalább érintőlegesen tanultál volna piacgazdaságot, akkor tudhatnád, hogy az eladás/gyártás/ár grafikon parabolikus és lehet sokkal nagyobb profitja a gyárnak, ha 10-ed annyiért is adja el, mert sokkal többet tud eladni... mellesleg nem az alapanyag a drága, hanem a technológia, amit egyszer kell csak kifizetni és az jó amíg el nem avul
    jelen esetben 50 évet tippelnek

minden függ az ártól
    pénz-pénz-pénz
    ha ez sem elég, akkor jöhet még 1 kis pénz is, más nem kell
  • Caro
    Szerinted a CD-t/DVD-t 100Ft-ért gyártják? :)
    Gondolj bele, egy nap mennyi jön ki a gyárból, és mennyi lehet akkor 1 lemezen?
  • craesh
    ki beszél itt árról te...a piacképességet nem feltétlenül az ár fogja megszabni...

1. Hülyék lennének olcsón eladni, amugymeg a technologia gyártása, sokszorositása sem egy olcsó dolog sztem. elvégre nem egy müanyag korongrol beszélünk már mint régebben, szal nem tudják 100 ft-on elöállitani.

2. Nem az alényeg hogy olcso, hanem hogy világszerte el tudják e terjeszteni. Az egyik ilyen legjobb eszköz, hogy a Mozi filmeket ezeken terjesztenék. De nem fogják tudni! Mert a HD-DVD és BLurayben fog eldölni a vita. Miért? a Sorozatgyártás (olcso, és a dvd gyártásra alapszik) + Lejátszás (sok embernek van már dvd-lejátszoja).

Összefoglalva, lehetetlen lenne egykét éven belül Piacképessé tenni egy olyan terméket, amire nincs megfelelő piaci Igény. Mert szted az emberek ezrével fogják venni??? Hidd el nem lesz ez olcsóbb sokkal egy vinyónál. 300 Gbyte sztem olyan 20.000 körül fog mozogni. Vagy akkor legyen 15.

De akkor gondolj bele. TE MEGVENNÉL 1 DVD-t 15-20.000 ÉRT??? (+artisjus +adó +kiadó haszna stb.)

mint mondtam lejjebb...másodlagos vinyoként fog elterjedni max, tuti hogy nem lesz szorakoztato elektronikai hordozo egység. semmilyen téren. Túl drága lesz a médium.
  • BlueGold
    Majd "Nagy szélben" vásároljuk hátha le fujja róla a matricát.
  • k0zi
    Ki venne manapság olyan terméket amit a Sony támogat? :D
    Majd jönnek a rootkites filmek, aztán leshettek :D

Szerintem nagyon is jó dolog ez a holografikus lemez és szerintem simán lenne rá kereslet. 300GB-os lemeznél már nem kéne tömöríteni a filmeket, vagy ha kéne az is minimális lenne :) (de 1,6TB-on már 100% hogy elfér)

Igazság szerint attól félek, hogy amint megjelenik, az Artisjus rávág egy 15-20E Ft-os holomatricát aztán csak pisloghatunk :)
  • Akuma
    "Lejjebb jol mondták. Nem piacképes a holografikus adattároló. egyelöre nem."

hol látsz te árat a cikkben? amíg nincs ár megadva, addíg nem beszélhetünk piacképességről!
  • craesh
    azaz igazság, hogy szerintem se fog ez 5 éven belül megjelenni. Nem hiszem el, hogy a Sony meg a Toshiba és a nagy konkurens cégek ne gondoltak volna a holo Disc-ekre.

Valószinü a Holografikus lemezek inkább mint másodlagos vincsik fognak elterjedni, szoval nem filmeket fognak kiadni rajta.
    Hogy miért? Mert a HD-DVD bluray vita egyik központi témája is pont ez. Hogy Lehet hogy a másik nagyobb tárhelyet ad, de a másik sorozatgyártása viszont (HD-DVD) a DVD gyártáshoz alkalmaszkodik, igy egy 5 perces ujrakalibrálás után már lehet is ugyanolyan tempoban kidobni a HD-DVD-ket. A Bluray ugy igazi nagy esélye a PS3, mert ugye az is Bluray-es lesz...

Lejjebb jol mondták. Nem piacképes a holografikus adattároló. egyelöre nem.
  • onimusha
    nemtom ez növekedés nem túl jó legalábbis ilyen mértékben még nincs rá szükség, neten már láttam matrix high def változatát 12gb, mennyi idő lesz mire a hd filmeket leszeded? ahoz a netnek is szinkronban kéne vhogy fejlódni, persze én ettől távol állok és bárki aki ilyen tevékenységet fojtat nagyon helytelennek tartom
  • waterman
    már várom, hogy legyen egy holografikus szabványháború. pont mint a blueray/hddvd-nél. látott már valaki blueray lemezt?? 30 gb.. tényleg minek az manapság?:)
    vajon milyen minőségű lemezek lesznek a 300gigásak? olyanok mint a mai dvd-k? írok valamit és örülök, ha rögtön utána visszaolvassa a dvd író..
  • bertino
    érdekes lesz, ha lesz vagy 20 féle DVD utód mi meg ass tudjuk melyiket vegyük majd, ha odaér az idő az árleesés miatt
  • hmhm
    nevetséges.
    és ezzel akarják kiszúrni az emberek szemét.
  • roliika
    Fejlesztenének rajta még kicsit inkább és csinnának belőle vinyót! :-((( Még mindíg 40GB-al szenvedek.:-(( És van aki 1-2-vel csak mert többet nem engedhet+magának...holo cucc lenne az alternatíva az olcsó FT/GB arány létrehozására...aztán jönnek majd a többrétegű,változó szögű holo cuccok...hajjaj mi lesz még itt. :-D
  • Mike at home
    jaja, egyetértek
  • roliika
    Tárolni valóban...csak ha jól tom olvasás volt nehézkes. :-) Na+az előállítás,sorozatgyártás lehetősége sem mind1.:-)
  • Cat #19
    nyugi, ez 5 éven belül nem jön ki.
  • datango
    dejo hogy 2 napja vettem dvd irot ...
  • Caro
    OTT a pont!
  • dez
    Ja, milliárdok, és az már nem játék.
  • dez
    Ez jópár területen így van.
  • Hege15
    Nem akarok akadékoskodni de szerintem ez senkit sem érint hisz ha majd azt irják hogy 300 ft-os egyszégáron adnak egy 300 gigás cd-t akkor írjanak róla
  • Mike at home
    ez nem összeesküvéselmélet hanem profit
  • archkoven
    Látom már tombol a sok okostojás fejében az összeesküvéselmélet...
  • Atees1987
    Már várom de biztos h drága lesz és kell neki kb. 1-2 év mire piacképes lesz
  • Darth Sith
    már japólenden kész vannak a ~900GB-os holo lemezek, de még ezeket sem engedik bevezetni, tökölnek itt a Blu Ray-el. Kész van rengeteg nagyon jó technológia, de nem engedik bevezetni, mert mindne egyes pici újítással le akarják húzni a népet....
  • 12346
    mellesleg a sok überállat lemez megjelenés előtt nyílvánvalóbbnak tartanám a kétrétegű poháralátétek további elterjedését. hiszen jelen van, de nem sokan eröltetik. majd ha már 80 ft-ért lehet azt is venni, akkor jön a többi.
    aztán max tévedek.
  • GABOR16
    Gondolom, milyen ára lesz:
    ~1 500 000 Ft az író
    és ~25 000-30 000 Ft/lemez