46
  • Caro

"szoftverkiadó/filmkiadó hiénák Ferrárijához, luxusjactokhoz... erre igazán büszke lehetsz"
    "Azért az érdekes hogy a MS-nak mindig a pénzéhességét hozzátok fel.. de ha más csinálja az már etikus..."

Gyönyörű gondolatmenet.
    Senki nem mondta, hogy etikus. De akkor ne úgy tiltakozz ez ellen légyszíves, hogy "milyen fasza lesz a vista, mindent el fog söpörni", hanem úgy, hogy használj szabad szoftvert!
  • Dante73
    Hali!
    Külön azért, mert eladta, nem tisztelem. Viszont jól tette! Amiért megírta, tisztelem.
    Strogg!
    Értem az álláspontod. DE! Sajnos egy előzetesből, egy rádióban leadott számból, egy demóból nem lehet a teljes termékre következtetni, Soxor megpróbáltam, és mindig mellényúltam....
    Viszont, ha tetszik valami, amit letöltöttem, és eljutodáig, hogy ki is írjam, azt tuti megveszem. Persze nem azon az áron, amit a megjelenésekor kérnek érte, mert pofátlanul drága. (hogy finoman fogalmazzak.) Tudod, elméletileg ezért (is) vannak kormányok a világon, hogy megvédjék a jónépet. Csak sajnos erről megfelejtkeznek...
    Ezért említettem a polgári engedetlenséget. Ugyanis itt nem más folyik, mint rablás, és minél több bőr lehúzása az emberekről. Vagy Te mivel magyarázod a MAHASZ matricát, amiért semmit nem kapsz? Ha senki sem venné ezeket a vackokat, mi több, senki sem warezolna, akkor a matrica árát emelnék a csillagos égig, és ugyanúgy panaszkodnának... A matricákból meg jól megélnének, hiszen az minden memória kártyán, vinyón, szkenneren, nyomtatón! stb ott van.
    Hidd el nekem, semmi fegyver nincs a kezünkben ellenük. Csak, egy ellenszervezet felálítása lehetne a megfelelő lépés, de annyira kriminalizálták az ellenfeleiket, hogy azt senki sem meri meglépni...

Dante.
  • XRedmondX
    Azért az érdekes hogy a MS-nak mindig a pénzéhességét hozzátok fel.. de ha más csinálja az már etikus...
  • pemga
    Ja, kazaa szerzője, basszus ezeket mindig keverem ;(.
  • XRedmondX
    "Te maximum ahoz járultál hozzá, hogy jópár jéték/app fejlesztő lehuzta a rolót ..."

Aki versenyképes játékot/alkalmazást "ír" az vígan megél a bevételeivel.. aki meg nem az meg is érdemli a sorsát...

• pemga
    arty: ő írta, övé volt, ő adta el :).
  • arty
    pemga: istenem de ostoba vagy :D mi köze neki a skype-hoz? jézusom... persze, ővé az eiffel torony, abból is jó sok pénze van ....

ha minimális tájékozottságotok lenne, tudnátok, hogy a bittorrentet MUNKANÉLKÜLIKÉNT irta! megélhetési gondja voltak ... remélem örökre elmultak ezek az idők! megérdemli!

XredmondX:
    ő ahoz is hozzájárult, hogy sok lelkes szoftverfejlesztő a mai napig képes újat alkotni, amit mindannyian(még te is, aki csak egy warezpöcs - bocs, de Te vetted magadra ahogyan olvasom) elégedetten használunk!

Te maximum ahoz járultál hozzá, hogy jópár jéték/app fejlesztő lehuzta a rolót ...
  • XRedmondX
    "Ugyanis a warezolós pöcsök 95%-a azonnal a warez oldalakon keresi a motyót, fel sem merül benne, hogy megtisztelje azt az embert aki neki csinált valami hasznosat. Ez itt a gond."

A pöcsök szót kikérem magamnak... Milyen jogon sértegetsz te itt bárkit is?
    Ne csodálkozz ha egyszer jól pofánvág valaki!!

Szerinted az erkölcsös hogy a kiadók 1000-szeres haszonnal adnak el mindent?

Ha ilyen balfék vagy fizess..
    legalább elmondhatod magadról hogy hozzájárultál a
    szoftverkiadó/filmkiadó hiénák Ferrárijához, luxusjactokhoz... erre igazán büszke lehetsz

• exxile
    Strogg:
    "Ugyanis a warezolós pöcsök 95%-a azonnal a warez oldalakon keresi a motyót, fel sem merül benne, hogy megtisztelje azt az embert aki neki csinált valami hasznosat."

1. A pöcs Te vagy.
    2. Először meg szoktam tisztelni a fejlesztők weboldalát, aztán mikor látom hogy félhavi fizetésemet kérik a szarjukért amit évente kétszer fogok használni, jól beintek nekik aztán letöltöm torrentről, vagy akárhonnan. (Vagy old-school módszert használok, és elkérem havertól cd-n.:))
  • Venom1986
    Cohen ide vagy oda,vele vagy nélküle már ő sem tudja megfékezni azt amit felépített és nem hiszem hogy nagyon megakarná hiszen azért biztos hízik a mája a büszkeségtől hogy mit alkotott.Respect
  • Alfa Of NS
    Mondjuk én is egyetértek azzal, hogy túl könnyen elfogadja sok ember a warezolást. Pedig tényleg nem olyan jó poén, ha csinálsz egy progit és mások ellopják. Így ha elterjed, akkor se látsz sok pénzt belőle. Persze hozzá kell venni, hogy a szoftverárakat a nyugati fizetésekhez igazítják (talán vmennyire figyelembe veszik más kontinensek piacát is, de annyira azért nem valószínű), míg a kultúrális nyomás ugyan az egy keleti gyerekre is, mint a nyugatira, így közvetett módon rákényszerül a lopásra.
  • Alfa Of NS
    Gondolom, ha nem egyezett volna meg a filmstúdiókkal, akkor sok szívásnak tette volna ki magát. Így megértem.
  • strogg
    Egyáltalán nem felejtkeztem el ezekről. Ezért említettem az EULA-t, utalva a kereskedelmi sw-k pofátlan policy -ra.
    De tudod ez piacgazdaság. Az Sw ipar is az.
    Az elégedetlenségedet úgy fejezed ki, hogy nem bveszed meg, és nem használod. Mint minden más terméknél, amely túl drága, vagy pofátlanul vacak.
    Az SW gyártók azért merik ezt megtenni, mert úgyis használod, ezért elterjed, és utánan tudnak kényszerő eszközökhöz nyúlni.

Ha senki nem venné meg, és nem is warezolná le, hidd el azok az sw gyártók is újragondolnák. De mondhattam volna a DVD árakat, vagy a mozifilmeket. Ha az emberekben végre lenne annyi tudatosság, hogy ami nekik túl drága, vagy kacat le sem xarnák, hidd el sima út lenne.

Mellesleg csak azt lehet kirabolni, aki hagyja magát :) Én pl: nem veszek audio CD 2e, és DVD-t 3e alatt. Az 5-6 ezres DVD-t meg dugja fel magának a kiadó. De am egoldás nem az, hogy letöltöm DC-n.

A helyzet az, hogy kiadó vs. user: az egyik eb, a másik kutya...
  • Dante73
    Strogg!
    Amit mondasz, teljesen érthető, de egy dologról elfelejtkezel. A tisztelet, és a mások munkájának megbecsülése kétirányú utca. Okés, hogy elvárják tőlem a fejlesztők, hogy megbecsüljem a munkájukat. DE akkor Ők is becsüljék meg az enyémet! Ugyanis énis pénzért dolgozom, és nagyon nem tetszik, hogy sz@rokra akarják kihúzni a zsebemből azt, amiért megdolgoztam! Vagy TE láttál idén olyan filmet, amiért nyugodtan kiadtad a pénzed? Egy kezemen megtudom számolni azokat a játékokat, amik nem oltári vackok voltak az idei évben!!!!
    Ha úgy dolgoznék, ahogy a pl a Driv3r alkotói, tarthatnám a markom fizetésnapon.... max körberöhögne a főnököm, ha ki nem rúgna. Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen árakon nyomatják akár a dvd-ket, akár a gémeket, programokat...
    Részemről a warez polgári engedetlenség, az államilag támogatott (lásd mahasz matrica MINDENEN vackon, amiért SEMMIT NEM KAPOK) kirablásom ellen.És akkor nem beszéltem a nagyon magas profitjukról sem.

Dante.
  • strogg
    Jól emlékszel, tényleg így volt.
    Csakazt felejted el, hogy akkoriban a "kapitalista métely" ellen folyt a "szent szocializmus" háborúja.
    A vasfüggönyön innen próbált volna csak valaki ilyesmivel ugrálni. És az összes "legális" kiadó állami volt.

Magyarán: kurtára más volt minden.
  • Normal
    A gond ott van, hogy a marketingesek úgy számolnak, hogy mennyi lenne a nyereség, ha mindenki, aki illegálisan letölt, megvenné a terméket.
    De annyian sosem fogják megvenni!

A régi szép időkben, ha vett valaki pl egy Piramis kazettát, szinte természetes volt, hogy a haverok lemásolják, és nem volt miatta para, hogy szórakozóhelyen tilos lejátszani, mert illegálisan hallják meg az emberek.
    Nem mondhatnám, hogy teszemazt a Lokomotív GT éhezett, tönkrement a rajongói miatt - és nem is vadásztak rájuk, hogy hogy, kivel, mikor szól az a zene - örültek, hogy terjed, hogy jó.

Ma meg már ott tartunk, hogy a profitorientáció odáig lobbizta magát, hogyha egy vállalat érdekeit megsérted, a büntetés alapján rosszabb vagy egy gyilkosnál.
    És ez az, amit csak magunknak köszönhetünk.
  • CsabiDuke
    ja és még annyit hogy nagyon jól csinálta Cohen, én is és mindenki ezt tette volna, még az is aki azt mondja hogy áruló, mert őket is csak a pénz hajtja...
  • CsabiDuke
    Tökéletesen egyetértek strogg véleményével. Persze én is szoktam letölteni netrül dolgokat, de én inkább pénzhiányom miatt.. ha tehetném biztos megvenném a boltban amit akarok, vagy legalábbis ami annyira érdekel hogy érdemesnek tartom rá.
  • pemga
    Egész pontosan 2.6Mrd USD-ért. Link-1.
  • strogg
    Én sem értem őszintén szólva, hogy mi ez a nagy kirohanás?
    Kezdjük ott, hogy a bittorrent megalkotásának a célja sosem az volt, hogy a sok kis vakarék pöcs agyon tudja magát warezolni. A warezt én sem támogatom. cohen sem, és olyan ember akiben van valami kis erkölcsi tartás szintén nem.
    Ugyanis a warez elterjedtsége nem az internet szabadságát jelenti. A warez a másik ember munkájának a lexarása, hogy egyszerűen annyit tiszteletet nem ad a user a fejlesztő(k)nek, hogy egyáltalán komolyan vegye a feltételeit. Ha Cohen jelenlegi lépése tényleg kiszűrné a torrentről a warezt, annak én is örülnék, sokkal igazságosabb lenne a net. Pusztán azért, mert olyan tartalmak keringenek rajta, aminek az ilyen formájú terjesztéséhez az az ember is áldását adta, aki sokszor éjszakákon keresztül agyalt, dolgozott, próbálkozott ügyeskedett az adott dologért.
    Már elnézést kérek, de hiába van az elhivatottság.
    Ha én írok egy szoftvert, az egy kérdés, hogy nem megveszik, ahnem lewarezolják, azon túlteszem magamat. De azt nem tudom megemészteni, hogy csinálok valamit, és a user arra nem veszi a fáradtságot, hogy legalább megpróbáljon legálisan hozzájutni. Ugyanis a warezolós pöcsök 95%-a azonnal a warez oldalakon keresi a motyót, fel sem merül benne, hogy megtisztelje azt az embert aki neki csinált valami hasznosat. Ez itt a gond. Ezzel egyetért Cohen is, és gondolom a fejlesztők is.
    Tessék végre észrevenni, hogy még a nyílt forrású szoftverek írói is elvárják a tiszteletet, és azt, hogy amit megjelöl a licensz szerződésében, azt betartsák. Ugyanis lehet a fejekben ez nem világos, de a nyílt forrású szoftvernek is van licensze, és abban is van leírva a felhasználóra vonatkozó kötelezettség. Még akkor is így van ez, ha mérföldekkel emberségesebb sok szoftver EULA-jához képest. (Amely szintén megérne egy misét, mert amiket abban lehet olvasni az félelmetes. Egy rabszolgának van kb: annyi joga, mint az ilyen EULA-ban foglalatak)
  • pemga
    Mert aztán _aaaannyira_ nagy szüksége lett volna pénzre, miután a Skype-t eladta nemtomhánymilliárdért... :)
  • Evil Merodak
    Ahogy Jancsi bohóc mondta: "Van másik!"

Csak még várni kell rá.
  • Csatti
    Ja igen és aki a bittorrent utódjáról papol, azh kurvára nincs tisztában az egésszel. Minek utód? Ez az egész kurvára nem érinti az egész csereberét, hiszen nem egyetlen kliensprogram van, amit átírva meghal az egész hálózat, hanem egy azonos protokollal üzemelő kliensek hada, amik tök függetlenek Cohentől. Cohen a kommunikációs protokollt fejlesztette ki, és magába a protokollba nem lehet jogvédelmet beleépíteni hisz azt az illegális tartalmak letöltésére alkalmas kliensek készítői egyszerüen figyelmen kívül fogják hagyni, vagy pedig csak hamis adatokkal küldenék el az ilyen protokolüzeneteket és kész. Magyarán egyáltalán nem történt semmi a torrenttel, csak sokan még annyira sem olvasnak utána annak amiről szövegelnek, hogy egyáltaláén megértsék mennyire nincs is jelentősége ennek a hírnek.
  • Caine
    Akinek nem inge ... DE
    Teljesen rosszul vagyok már ettől!
    Évek óta használjátok azt a szellemi terméket, INGYEN, amit a srác saját szabadidejét és tehetségét nem kímélve létrehozott. Most végre learathatja ennek a babérjait és akkor jönnek egyesek ezzel a sz@rral, hogy áruló.
    Miért is??? Mert szeretné eredményét látni, annak amit csainált? Mert szeretne a családjának enni adni, vagy csak szeretne jobban élni? Megérdemli! A helyében ugyan ezt tenném, remélem legalább egy millert zsebrevágott, ha igan, akkor ügyes volt.
    Ez alapján az is áruló, aki a hónap végén hazaviszi a fizetését. Akik ezt a bullshitet nyomatják, gondolom egész nap társadalmi munkában dolgoznak. Neeem???
  • Csatti
    Már miért lenne áruló? Az MPAA fizeti meg a munkáját, amivel majd segít továbbfejleszteni a torrent protokolt. Mit számít, hogy az egyik kliens megpróbál legális tartalmat terjeszteni csak, ha az összes újítás úgyis bekerül a többi torrent kliensbe is? Ráadásul a sárc seggét sem rúgják szét ezért a bíróságokon.
    És mi az, hogy forradalmár volt? A bittorrent alapvetően egy céges megrendelés kielégítésére lett fejlesztve, köze nem volt az illegális fájlcsereberéhez, csak utána jöttek rá, hogy ez milyen jól használható arra. Eredetileg olyasmire szánták amire például a blizzard használja most.
  • Frank99
    lefizették....
  • droland
    Én meg hülyének, ha nem fogadott volna el mondjuk 1.000.000$-t.

Ha én lennék a helyében, én is ezt tettem volna.

Tudod, hiába vagy forradalmár, ha otthon az ici pici fiad kicsi szájába nem tudsz miből mit rakni.

Tetszik majd érzeni, ha lesz kicsike...
  • fifi
    minek?
  • XRedmondX
    Én ikább árulónak nevezném...

• _Vegeta_
    okos a srac
  • XRedmondX
    Itt az ideje hogy valaki megalkossa a Bittorrent utódát...
  • galocza
    forradalmár volt, és talpnyaló lett.
    számomra ennyi. nem ő az első, és nem is az utolsó akinek megmutatják az élet napos oldalát, és onnantól az elveknek annyi...
  • Yv@n
    Tudtommal a Valve steamjében is benne van a keze.

Torrentet meg nem lehet megállítani, arc a teljes protokollt megcsinálta, és elérhetővé tette, annak azóta van több féle implementációja is. Bizonyos fejlesztések, amik megtalálhatók a népszerűbb kliensekben nem is az ő munkái, de backportolta a főágba is, annyira jók.
  • XRedmondX
    Csak nehogy a torrent is az Imesh-hez hasonló sorsra
    jusson... Cohan döntését vagy igazolja az idő vagy erősen megcáfolja... de szerintem az utóbbi!
  • Lacc
    Ja, tud ő játszani.
  • sonicXX
    Már miért adta volna el magát? Egész egyszerű amit csinált: gondolkodott, és jó stratégiai döntést hozott annak érdekében, hogy a technológia, amibe Ő belefeccölte az idejét, energiáját és pénzét valamikor, most hosszútávon fennmaradjon. Minden más fájlcserélő bebukta a filmiparral szembeni viaskodást. Cohen a lehető legjobban döntött.
  • sped
    Traitor.
  • Zsoldos
    Szerintem eddig sem voltak megelhetesi gondjai.. A blizzard lecsapott ra meg reg. Sztem elete vegeig biztositva van neki zsiros melo.
  • arty
    akár mennyiért is, végre profitál abból, amiből mi már évek óta :)

hajrá cohen, keress végre egy kis pénzt is!
  • MrTressy
    jópénzé