• strogg
    Én sem értem őszintén szólva, hogy mi ez a nagy kirohanás?
    Kezdjük ott, hogy a bittorrent megalkotásának a célja sosem az volt, hogy a sok kis vakarék pöcs agyon tudja magát warezolni. A warezt én sem támogatom. cohen sem, és olyan ember akiben van valami kis erkölcsi tartás szintén nem.
    Ugyanis a warez elterjedtsége nem az internet szabadságát jelenti. A warez a másik ember munkájának a lexarása, hogy egyszerűen annyit tiszteletet nem ad a user a fejlesztő(k)nek, hogy egyáltalán komolyan vegye a feltételeit. Ha Cohen jelenlegi lépése tényleg kiszűrné a torrentről a warezt, annak én is örülnék, sokkal igazságosabb lenne a net. Pusztán azért, mert olyan tartalmak keringenek rajta, aminek az ilyen formájú terjesztéséhez az az ember is áldását adta, aki sokszor éjszakákon keresztül agyalt, dolgozott, próbálkozott ügyeskedett az adott dologért.
    Már elnézést kérek, de hiába van az elhivatottság.
    Ha én írok egy szoftvert, az egy kérdés, hogy nem megveszik, ahnem lewarezolják, azon túlteszem magamat. De azt nem tudom megemészteni, hogy csinálok valamit, és a user arra nem veszi a fáradtságot, hogy legalább megpróbáljon legálisan hozzájutni. Ugyanis a warezolós pöcsök 95%-a azonnal a warez oldalakon keresi a motyót, fel sem merül benne, hogy megtisztelje azt az embert aki neki csinált valami hasznosat. Ez itt a gond. Ezzel egyetért Cohen is, és gondolom a fejlesztők is.
    Tessék végre észrevenni, hogy még a nyílt forrású szoftverek írói is elvárják a tiszteletet, és azt, hogy amit megjelöl a licensz szerződésében, azt betartsák. Ugyanis lehet a fejekben ez nem világos, de a nyílt forrású szoftvernek is van licensze, és abban is van leírva a felhasználóra vonatkozó kötelezettség. Még akkor is így van ez, ha mérföldekkel emberségesebb sok szoftver EULA-jához képest. (Amely szintén megérne egy misét, mert amiket abban lehet olvasni az félelmetes. Egy rabszolgának van kb: annyi joga, mint az ilyen EULA-ban foglalatak)