Eltűnhetnek a nyelvi korlátok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Összeszavakat a keverem 😊).
1. Chinese (Mandarin) 1,075,000,000
2. English 514,000,000
3. Hindustani 496,000,000
4. Spanish 425,000,000
5. Russian 275,000,000
OASIS projekt:
http://www.inf.u-szeged.hu/~kocsor/KBP05a_abst.htm
Cikk:
http://alpha.ttt.bme.hu/speech/publ_ikta.php
(A 2. ábrán látható szoftvert én írtam)
Maga a beszéd felismerése nem olyan veszélyes, csak elég nagy adatbázison kell tanítani a szoftvert. A fordítás már inkább izgalmas probléma.
De nem is kell elsõre tökéletesnek lennie. Bõven jó, ha az elsõ verziók csak egyes célterületeken mûködnek jól, ahol kisebb a szókincs, könnyebben behatárolható a szavak jelentése, stb.
Kara kánként folytatom tanításom.
Amit mindenkinek tanulnia kéne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
2:Star Trek rulez
3:Ha elkészül egy ilyen gép az azért lesz nagyon hasznos, mert 1 végre megszabadít minket a nyelvi akadályok jelentette korlátoktól, 2 ad egy csomó idõt amit valami hasznosabb dologgal tölthetünk (pl:szavak magolgatása helyett beállunk a Green Peace-be és tiltakozunk minden ellen, amitnek mi is élvezzük jótékony(?) hatásait). (Green Peace rulez, csak néha (gyakran) nem ésszel tiltakoznak)
4:Nem húznak le róllunk többé a nyelvsulik vaskos pénzeket.
5:Az állás interjún tényleg csak a szaktudásod nézik és nem a nyelvtudásod.
6:Mert nekem a magyar nyelvtan is nehezen ment és most nem kellene angol középfokú nyelvizsgához annyit szenvednem (mert nem születtem nyelvzseninek)
Hátrány:
A nyelvtanárok beszpnák.
Veletlenul ARRA az egyetemre jar.. Nyelvi kerdesekben ketelkedsz a rendszerben, mikozben a sajat anyanyelveddel is problemak vannak? 😛
"Ilyen összetett feladatra csak a mesterséges intelligencia lesz képes. Az pedig legkevesebb harminc-negyven év, úgyhogy Bld nem dobtad ki azt a pénzt."
Mi is a mesterseges intelligencia definicioja? 😉 Ird le pls. En kb 2-t ismerek, ez a problema mindkettonek nagyjabol megfelel.
A tajszolas, ragozas, stb:
Kiotlottel valamit, ami problemat okozhat egy beszedfelismero rendszernek. Biztos a professzor soha eleteben nem gondolt ra. Kuldj neki egy emailt, hogy szuntesse be a fejlesztest, hisz ez nehez feladat. Ja amugy gratulalok, hisz nem sok ember tudja megbizhatoan elorejelezni 30-40 evre elore az MI fejlodeset (es persze osszefuggeset az emberi nyelvi forditorendszerekkel).
A kérdésem nem komolytalan: hogyan képes ez a rendszer az eltérõ hangképzésbõl eredõ problémákat kiküszöbölni, vagy a ragozó nyelvek (így a magyar) igen összetett mondatszerkezeteit, valamint a többjelentésû szavakat megfelelõen kezelni?
Azt pedig sose írd hogy véletlenül jársz egyetemre, mert még van aki elhiszi.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
na szal nem sz*r h ilyen helyen tanulhat az ember, ahol ilyen kutatok leledzenek
asgard ne kurd fel az agyad a poenokon, na lesz am erdoben csoportos utanaderedes meg csalankup
holnap pont SMMK-nk lesz 😄 (az a targy ami errol szol) fíling!!!
Aki még mindig be akar szólni, az ez után tegye.
Písz.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Például azt a szót, hogy "ízé", azt hogy fordítána le? Mert ez csak a magyar nyelvben jelenik meg.
Vagy a káromkodás... Tudtommal a magyaron kívül még csak egy nyelv van, ami a káromkodását az Isten nemiszervéhez köti... <#mf2>#mf2>
(Amúgy tényleg totál Star Trek az egész, pedig hogy sztrájloktak pár éve, hogy a Star Trek játszik a tudománnyal és ez mennyire (!) veszélyes...
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
asszem cseréllek elemet a billentyüzetembe 😄
Ilyen összetett feladatra csak a mesterséges intelligencia lesz képes. Az pedig legkevesebb harminc-negyven év, úgyhogy Bld nem dobtad ki azt a pénzt.
Kétségtelenül hasznos lesz majd egy valóban mûködõ fordítógép, azonban én azt mondom: Nem szabad elkényelmesednünk sem. Igenis munkára kell fognunk az agyunkat, elvégre azért van.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
WOW
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.