Rajongókból viszonteladók: jól fogy az eBay-en az Xbox 360
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen jogos a PC-khez hasonlítani, hiszen azokon is lehet játszani.
"a 400$-os gep tartalmaz vinyot is."
De a 300$-os nem. Tehát amikor egy játékot írnak rá, úgy kell készülni, hogy vinyó nélkül is fusson rendesen.
"Ha annyiert adnak amennyibe kerul, 525$-ert akkor is megvennek, nem sokat valtoztatna."
525$ a gyártási költség. Normál árúcikkeknél a végfelhasználói ár ennek többszöröse is lehet (szállítás, csomagolás, nagyker árrés, kisker árrés, vám, áfa, egyéb adó, stb).
Másrészt az alacson árat kompromisszumok árán érték el. Ezért van csak fél giga RAM, nincs az alap csomagban vinyó, és csak DVD-ROM van benne egyelõre.
"Mivel celhardver ennyi penzert sem kapnal vele osszemerheto pc-t jelen pillanatban."
Természetesen. De épp mivel célhardver, nem mindenben jobb a PC-nél. Tehát nincs értelme azt várni, hogy a PC-t teljesen leváltsa. Még csak a játékok terén sem (az említett korlátok miatt).
"De nem tul bonyolult dolog nagyobb RAMmal upgradelni gyarilag az alaplapot, koltsegnvoelo lehet, de ugy is esik a ram ara folyamatosan."
Pont az ár a lényeg. Spéci RAM van benne, ami valszeg nagyon drága. Nézd meg, hogy a GeF7800 256MB és 512MB RAM-os változata közt mekkora árkülönbség van.
Másrészt a konzolok egyik erõssége a fix hardver. Ha lehetne mindenfélét variálni benne, akkor elveszne ez az elõny.
Teljesen biztos, hogy alapból nincs vinyó.
"Különben is, megírják úgy, hogy ha van vinyó (érzékeli) akkor cache-el rá a játék."
És ha nincs cache, akkor meg szaggat ezerrel? Max. azt lehet, hogy vinyó nélkül csak gyengébb grafikával (vagy mással) megy.
Ha csak az oprendszerben nincs, az még nem olyan nagy gond.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Nem kell xobox360-hoz semmilyen "átalakító", ott van az USB port. Akkor viszont ha a játékok nem támogatják akkor khm... szopacs?)
Ez még azért nem olyan biztos.
Különben is, megírják úgy, hogy ha van vinyó (érzékeli) akkor cache-el rá a játék.
"- Nix bill+egér. Megint csak opcionálisak, tehát a játék nem számíthat a jelenlétükre. Ez rendesen korlátozza az irányíthatóságot."
Lásd elõzõ hozzászólásom. Xbox 360 esetén igazad van.
Viszont PS3-ban (eddig csak ilyet olvastam), hivatalosan támogatva lesz játék irányításához az egér+bill kombó (azt nemtom, hogy most parancsba adják ezt minden programozónak, hogy írjátok meg ezt úgy is, hogy ne csak a controllerrel mûködjön, vagy mi... de ez már legyen az õ gondjuk.)
Nem találtam meg a hivatalos közleményt, de google segítségével arra jutottam, hogy a hivatalos állítás szerint (amire nincs link sehol) MS nem támogatja játékokban az egeret és billentyûzetet. (Utóbbi azzal a kivétellel, hogy text bevitelére használható lesz).
Ugyan ez nem jelent még semmit, hisz hivatalosan az elsõ boksz sem támogatta, mégis voltak hozzá adapterek amivel lehetett használni ezeket az eszközöket játék közben (más kérdés, hogy állítólag közel sincs mondjuk egy pc-s fps egeres irányításához /mittomén, szar érzékenység, stb..)).
A gond ott van, hogy állítólag xbox360-as kiegészítõk gyártásához (eladásához) MS engedély kell, és vszínû ilyen átalakítókra nem fog engedélyt adni. (Nem mintha a modchipek legálisak lennének, de mit tudnak tenni ellene?) (Még egy érv, nem is mondom mi mellett <#bee1>#bee1>)
Persze ez is igaz. De ahogy te is írod:
"A teljesseg kedveert egy tanulmany szerint a 400$ -os xbox360-ak eloallitasi koltsege 525$."
Ha ez nem konzol lenne, hanem más HW, akkor te bõven 1000$ felett kapnád meg. Nálunk meg még 1.5x annyiért. Szóval egy elég izmos PC-t vehetnél az árából.
"egyaltalan miert kene egy konzolnak pc-t vagy barmi mast felvaltania?"
Nem tudom, nem én mondok ilyet.
"Amit elmondhatnank az az, hogy az ujgeneracios konzolok mar akar fel is valthatnak a PC-s jatekokat. AZaz jatek szempontbol mar felettuk allnak."
Errõl sem vagyok teljesen meggyõzõdve. Vannak korlátai a konzoloknak:
- Kevés RAM. Ez komoly korlát lehet, ha nem FPS-t vagy eccerû árkád játékot csinál az ember.
- Nix vinyó. Persze lehet hozzá venni, de a programozók nem számíthatnak rá, hogy van. Tehát a játék kénytelen a rettenetes késleltetésû optikai lemezekrõl tölteni.
- Nix bill+egér. Megint csak opcionálisak, tehát a játék nem számíthat a jelenlétükre. Ez rendesen korlátozza az irányíthatóságot.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Az Xbox is egy valamiben nyomta csak le PS2-t: SÚLYBAN. 😊))))
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
xbox360+komputer
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
mellesleg teljesen mind1 hogy az XBOX360 milyen gyors Mflops hegyek...ezen a 150-200 ezres gépen a legújabb gémet is kifogástalanul futnak (FEAR, NFS MW, DOOM3, Quake4, HL2, AOE3) tehát nincs értelme jobbat venni...lényegtelen hogy milyen gyors egy Ferrari egy A4-es audihoz képest ha csak földúton közlekedhetsz ahol max 50-nél szétesik mindkettõ <#idiota>#idiota>
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Esetleg tudsz valami linket errõl, hogy a ms egyenesen tiltja az egér/billentyûzet használatát, mert még sehol sem olvastam róla, és elég hihetetlenül hangzik. Fõleg, hogy a ps-eken több játék használja. Tehát ez egy önként vállalt hátrány lenne, legalábbis xbox/ps viszonylatban.
Nekem van egy 1000-es P3-am, 512 SD-vel 40G vinyával, Radeon 9100-el, és nekem bõven elég mindenre, játékra is.
A játék nem a kinézetétõl lesz jó./Starcraft az isten!<#smile>#smile>/
Ja, és fejhallgatóm van hozzá. És egy 19"-os CRT-m.
xbox360+komputer
"strapabiro 😊 ne viccelj mar mi a fasznak legyen egy konzol strapabiro, a kulonbseg annyi, hogy az MS tudott kisebbet csinalni az M meg szart az egeszre (gamecube meg mar alapbol icipici volt), szal latod neked strapabiro konzol kell, en nem akarok vele semmit csak jaccani es azert ha egymasmelle tesszuk a PS-twot meg a bvoxot eleg funny ahogy mutatnak."
Komolyan vicces a kettõ egymás mellett😊
DE! A strapabíró nálam azt jelenti,hogy nem kell úgy bánni vele mint a hímestojással,nem kell fejet cserélnem,joyportot se...az évek folyamán már vagy 3 ps2-t elfogyasztottam,míg xboxból csak újat vettem,a régit meg neki adtam az öcsémnek és még most sincs semmi baja.
Jó az xbox hidd el legyünk pajtások jó?
<#wave>#wave>
xbox360+komputer
szal ami miatt te szereted a boxot en az miatt gyulolom, de csak hogy megertsd nem vagyok fanboy, hanem a box nem teccik (pontosabban az amit az MS muvel)
kihoztak a boxot es tul koran kifuttatjak, mert nem m1, szarnak arra aki 1-2 eve vette, neki nincs tovabb, persze lehet azt mondani jo lesz lejacconak csak egy asztal divx, dvd mp3 player 10 Ft, szal annak kicsit draga
strapabiro 😊 ne viccelj mar mi a fasznak legyen egy konzol strapabiro, a kulonbseg annyi, hogy az MS tudott kisebbet csinalni az M meg szart az egeszre (gamecube meg mar alapbol icipici volt), szal latod neked strapabiro konzol kell, en nem akarok vele semmit csak jaccani es azert ha egymasmelle tesszuk a PS-twot meg a bvoxot eleg funny ahogy mutatnak.
szal 1 szonak is szaz a vege en nem tartom magam fanbojnak csak azt veszem meg ami nekem a legjobban megfelel es pl. nem akarok csak azert fizetni mert jaccom neten.
Tok zsir lenne hogy MORTAL KOMBATozok neten ps2-vel es ezert meg +ba fizetnem is kellene, na ne live ROXX
bocsi kicsit hosszu lett
"A masik vicces tema persze fut rajta linux, meg megy eger hat ez aztan zsir egy dolog, ezert adtak el ebbol ennyire keveset, normal esetben az emberek nem szivni akarnak vmivel hanem szorakozni, beteszed a lemezt es kessz mar m1 is minden. "
Igen aki csak játszani akar az vegyen ps2-t,gamecubot stb...nem értem mit értesz szívás alatt.A pc-vel ua. a szívás sõt több mert én az x-en csak egyszer "telepítettem op" rendszert.A ps2 nek egyenes útja volt a siker felé egy olyan elõddel mint a psx.Én nagyon remélem,hogy a ps3 is sikeres lesz mivel az összes nextgen közül a legerõsebb hardvert tartalmazza.Az x360 nem lesz olyan kemény de nekem elég lesz.
Egy jó HDTV meg drága (ólcsó i1080-as 3.500USD-tõl, egészen 45.000-ig), de egy jó 19-21"-os monitor már tud ilyen felbontást 😉
1ebkent a masik dolog hogy az MSnek mindket piac kell, nem hiszem el hogy nem latjatok, erre m1 ki az egesz, vegyel draga PC hardvert, win XP-t -> jaccal rajta, aztan vedd meg a boxodat es ugyanazokkal a portokkal jacc tovabb ... gratulalok en beveszek egy nyugtatot, te meg vegyel egy boxot, mert az olyan k...a jo
annyira nem bonyolult 1 kicsit utanaolvasni a dolgoknak, csak kar osztani az eszt ha vki nincs tisztaba a dolgokkal.
A masik vicces tema persze fut rajta linux, meg megy eger hat ez aztan zsir egy dolog, ezert adtak el ebbol ennyire keveset, normal esetben az emberek nem szivni akarnak vmivel hanem szorakozni, beteszed a lemezt es kessz mar m1 is minden.
http://www.prisonbreak.atw.hu
A Ps2-õn valóban jobb játékok vannak ,csak ott a hardverrel van baj.Nincsen kedvem hat havonta fejet csereberélni.
És vegyél be egy nyugtatót. 😛
xbox360+komputer
"AMD A64 3000+ - ~30k
6600GT - ~35k"
Ugye most az xbox-hoz (szal nem az x360-hoz) hasonlítgatsz? Ébresztõ! 😛