82
  • BiroAndras
    "Itt most tortenetesen CSAK xbox360-rol van szo ami egy NEXTGEN KONZOL es nem mas. Tehat nincs ertelme arrol beszelni, hogy mi lenne ha..."

Teljesen jogos a PC-khez hasonlítani, hiszen azokon is lehet játszani.

"a 400$-os gep tartalmaz vinyot is."

De a 300$-os nem. Tehát amikor egy játékot írnak rá, úgy kell készülni, hogy vinyó nélkül is fusson rendesen.

"Ha annyiert adnak amennyibe kerul, 525$-ert akkor is megvennek, nem sokat valtoztatna."

525$ a gyártási költség. Normál árúcikkeknél a végfelhasználói ár ennek többszöröse is lehet (szállítás, csomagolás, nagyker árrés, kisker árrés, vám, áfa, egyéb adó, stb).
    Másrészt az alacson árat kompromisszumok árán érték el. Ezért van csak fél giga RAM, nincs az alap csomagban vinyó, és csak DVD-ROM van benne egyelőre.

"Mivel celhardver ennyi penzert sem kapnal vele osszemerheto pc-t jelen pillanatban."

Természetesen. De épp mivel célhardver, nem mindenben jobb a PC-nél. Tehát nincs értelme azt várni, hogy a PC-t teljesen leváltsa. Még csak a játékok terén sem (az említett korlátok miatt).

"De nem tul bonyolult dolog nagyobb RAMmal upgradelni gyarilag az alaplapot, koltsegnvoelo lehet, de ugy is esik a ram ara folyamatosan."

Pont az ár a lényeg. Spéci RAM van benne, ami valszeg nagyon drága. Nézd meg, hogy a GeF7800 256MB és 512MB RAM-os változata közt mekkora árkülönbség van.
    Másrészt a konzolok egyik erőssége a fix hardver. Ha lehetne mindenfélét variálni benne, akkor elveszne ez az előny.
  • BiroAndras
    "Ez még azért nem olyan biztos."

Teljesen biztos, hogy alapból nincs vinyó.

"Különben is, megírják úgy, hogy ha van vinyó (érzékeli) akkor cache-el rá a játék."

És ha nincs cache, akkor meg szaggat ezerrel? Max. azt lehet, hogy vinyó nélkül csak gyengébb grafikával (vagy mással) megy.
  • Capra Ibex #80
    Valamit félreérthettél, mert nem azt mondtam, hogy van rajta USB tehát rádugom az egeret és már működik is. Az USB csak azért jött ide mert bekavartam (magamat) a #74-esben egy bizonyos adapterrel...
  • Caro
    Ne gyertek már ezzel a süketdumával, hogy van rajta USB. Ha az oprendszerben VAGY az USB hardverben NINCS támogatás a szabványos USB HID-re akkor annyi.
    Ha csak az oprendszerben nincs, az még nem olyan nagy gond.
  • csomi
    Itt most tortenetesen CSAK xbox360-rol van szo ami egy NEXTGEN KONZOL es nem mas. Tehat nincs ertelme arrol beszelni, hogy mi lenne ha... a 400$-os gep tartalmaz vinyot is. Ha annyiert adnak amennyibe kerul, 525$-ert akkor is megvennek, nem sokat valtoztatna. Mivel celhardver ennyi penzert sem kapnal vele osszemerheto pc-t jelen pillanatban. RAM gond lehet es mas is. De nem tul bonyolult dolog nagyobb RAMmal upgradelni gyarilag az alaplapot, koltsegnvoelo lehet, de ugy is esik a ram ara folyamatosan. A bill es eger kerdeseben nem tudom, en nem hallottam a tiltast, de az biztos, ha azon mulna nagyon hamar meg lenne oldva es eltolna az esetleges akadalyokat azok elol a jatekok elol amelyek eger es billorientaltak ha az lenne a tet, hogy a konzolos jatekok kivaltjak a pc-eket. Mondjuk ennek gyakorlati eselye kicsi, mert nagyon-nagyon jo az mindenkinek amig a pc szekeret is huzza a pc-s jatekostarsadalom.
  • Capra Ibex #77
    (Na kicsit hülyeséget írtam, sorry .
    Nem kell xobox360-hoz semmilyen "átalakító", ott van az USB port. Akkor viszont ha a játékok nem támogatják akkor khm... szopacs?)
  • Capra Ibex #76
    "- Nix vinyó. Persze lehet hozzá venni, de a programozók nem számíthatnak rá, hogy van. Tehát a játék kénytelen a rettenetes késleltetésű optikai lemezekről tölteni."

Ez még azért nem olyan biztos.
    Különben is, megírják úgy, hogy ha van vinyó (érzékeli) akkor cache-el rá a játék.

"- Nix bill+egér. Megint csak opcionálisak, tehát a játék nem számíthat a jelenlétükre. Ez rendesen korlátozza az irányíthatóságot."

Lásd előző hozzászólásom. Xbox 360 esetén igazad van.
    Viszont PS3-ban (eddig csak ilyet olvastam), hivatalosan támogatva lesz játék irányításához az egér+bill kombó (azt nemtom, hogy most parancsba adják ezt minden programozónak, hogy írjátok meg ezt úgy is, hogy ne csak a controllerrel működjön, vagy mi... de ez már legyen az ő gondjuk.)
  • csomi
    En sem hallottam errol hivatalosan, hogy ne lenne eger es billtamogatas.
  • Capra Ibex #74
    Bocs, már régebbi hozzászólás tudom, de...
    Nem találtam meg a hivatalos közleményt, de google segítségével arra jutottam, hogy a hivatalos állítás szerint (amire nincs link sehol) MS nem támogatja játékokban az egeret és billentyűzetet. (Utóbbi azzal a kivétellel, hogy text bevitelére használható lesz).

Ugyan ez nem jelent még semmit, hisz hivatalosan az első boksz sem támogatta, mégis voltak hozzá adapterek amivel lehetett használni ezeket az eszközöket játék közben (más kérdés, hogy állítólag közel sincs mondjuk egy pc-s fps egeres irányításához /mittomén, szar érzékenység, stb..)).

A gond ott van, hogy állítólag xbox360-as kiegészítők gyártásához (eladásához) MS engedély kell, és vszínű ilyen átalakítókra nem fog engedélyt adni. (Nem mintha a modchipek legálisak lennének, de mit tudnak tenni ellene?) (Még egy érv, nem is mondom mi mellett )
  • BiroAndras
    "Nem azert olcso a konzol mert csak a jatekokbol volna a bevetel. Egyszeruen azert olcso mert hatalmas tomegben gyartva sokkal kisebb az osszkoltseg mig PC-nel az uj hajp termekek arai az egekben vannak."

Persze ez is igaz. De ahogy te is írod:

"A teljesseg kedveert egy tanulmany szerint a 400$ -os xbox360-ak eloallitasi koltsege 525$."

Ha ez nem konzol lenne, hanem más HW, akkor te bőven 1000$ felett kapnád meg. Nálunk meg még 1.5x annyiért. Szóval egy elég izmos PC-t vehetnél az árából.

"egyaltalan miert kene egy konzolnak pc-t vagy barmi mast felvaltania?"

Nem tudom, nem én mondok ilyet.

"Amit elmondhatnank az az, hogy az ujgeneracios konzolok mar akar fel is valthatnak a PC-s jatekokat. AZaz jatek szempontbol mar felettuk allnak."

Erről sem vagyok teljesen meggyőződve. Vannak korlátai a konzoloknak:
    - Kevés RAM. Ez komoly korlát lehet, ha nem FPS-t vagy eccerű árkád játékot csinál az ember.
    - Nix vinyó. Persze lehet hozzá venni, de a programozók nem számíthatnak rá, hogy van. Tehát a játék kénytelen a rettenetes késleltetésű optikai lemezekről tölteni.
    - Nix bill+egér. Megint csak opcionálisak, tehát a játék nem számíthat a jelenlétükre. Ez rendesen korlátozza az irányíthatóságot.
  • csomi
    Nem biztos, hogy a teljes igenyt tukrozi, mert MS tudatosan kicsit lassabban nyomatja a gepeket. Igazabol nem ertem miert jo ez, de valszeg nem tudtak az oriasi darabszamot hirtelen eloallitani es inkabb az adok is es meg nem is es tartalekolok egy picit allasponton maradnak mint egybol kiarulni a teljes keszletet. Majd par honap mulva mikor mar lecseng a dolog.
  • NEXUS6
    Én azért már várnék egy eladási statisztikát. A PS2 ilyentájban (a 2. 3. napon) olyan 1 milkó körül volt!
  • csomi
    Kedves lola, az utolso mondatot is elolvastad ugye? Ez teljesen szokvanyos allapot. Indulo nagytomegu termekeknel, foleg ami ilyen komplex, mar csak statisztikai alapon is torvenyszeru hibas egyedek felbukkanasa amibol persze a veres szaju hirvadaszok rogton elefantot csinalnak.
  • csomi
    Ez igy nem igaz. Nem azert olcso a konzol mert csak a jatekokbol volna a bevetel. Egyszeruen azert olcso mert hatalmas tomegben gyartva sokkal kisebb az osszkoltseg mig PC-nel az uj hajp termekek arai az egekben vannak. A teljesseg kedveert egy tanulmany szerint a 400$ -os xbox360-ak (igen a dragabb valtozat, ami nalunk 100 felett lesz) eloallitasi koltsege 525$. Azert ezt az osszeget meg siman ra lehetne terhelni a fogyasztora. Masreszrol a " Szóval, ha nem a játék lenne az elsődleges célja, akkor nem lenne gazdaságos a gyártása.." ez igy hangzik helyesen: Ha nem a játék lenne az elsődleges célja akkor AZ nem jatekkkonzol lenne es felesleges lenne ez a meddo vita. Az okok mashol keresendok es egyaltalan miert kene egy konzolnak pc-t vagy barmi mast felvaltania? Amit elmondhatnank az az, hogy az ujgeneracios konzolok mar akar fel is valthatnak a PC-s jatekokat. AZaz jatek szempontbol mar felettuk allnak.
  • csomi
    Ez az! Neked megeri, masnak is megerne gondolom, de sokan nem fogjak tudni es nem is akarjak megvenni annyiert. En is azt mondom, hogy ps3 nagyon brutal lesz, legalabb is azon infok alapjan amit tudni lehet, de hol van az meg. Az arat csak arra mondtam, hogy xbox360-ot mar eleve azert temetik mert draga, pedig ez nem igaz.
  • IoIa
    Ennyit az ikszboksz háromhatvan minőségéről
  • BiroAndras
    Van egy apró szépséghibája a "konzol felváltja a pc-t" elméletnek. A konzol azért olcsó, mert a játék eladásokból van a bevétel. Szóval, ha nem a játék lenne az elsődleges célja, akkor nem lenne gazdaságos a gyártása. Ez esetben annyiért adnák, amennyit rénylegesen ér a HW, ami nagyjából egy csúcs PC ára lenne.
  • Dzson
    A PS2-met 170ezerért vettem a megjelenés után 2 hónappal, és nem bántam meg, szóval miért érdekelne a PS3 ára, pláne, hogy nem lesz semmilyen vetélytársa? A PS2-ért ölték egymást az emberek, ha a SONY 300ezer ft-nak megfelelő összegért adná, akkor is simán megvennék, mivel MEGÉRI. :))))
  • Dzson
    Dilettáns vagy. Olvasgass neten legalább, a régi filemeket IS újra kiadják HDTV felbontáson BLU-RAY diszken. A PS3 ára pont jó lesz, mivel dupla annyiba sem fog kerülni mint az xfos3,6 viszont a teljesítménye simán meglesz annyi. Majd akkor szakad le a pofája a sok xfannak, ha a PS3 nyitócímek 5x szebbek lesznek mint az aktuális x3,6 játékok.

Az Xbox is egy valamiben nyomta csak le PS2-t: SÚLYBAN. :)))))
  • Malbeth
    Malyd akkor szakad le a pofád amikor a ps3-as árát meglátod!A HDTv filmek tudod mikor fognak elterjedni?5-8 év is kell ahhoz.Szerintem az XBOX-360 le fogja nyomni a PS-3-at.
  • csomi
    Xbox360 mar mindent tamogatni fog amit tamogatni kell es erdemes. FFB-et tenyleg nem tamogatta xbox erthetetlen miert nem raktak bele, de igazabol egy kezen meg lehet szamolni azokat a jatekokat amelyekben ez igazan jol meg is van csinalva. Az uj gepet azzal vadolni, hogy draga, hogy is mondjam igencsak tajekozatlansagra vall. Barmely, hangsulyozom barmely korabbi konzol debutjet meg kell nezni. Talan csak a nintendo gepei azok amelyek olcsobbak voltak picit kozvetlenul start utan. A sony gepeirol jobb ha nem is teszunk emlitest ilyen teren mert ps2 meg ket eve is borzaszto draga volt ahhoz kepest, hogy a konkurrencia erosebb gepei akaar joval olcsobban is elerhetoek voltak. Raadasul mar most megerositett hir, hogy a ps3 indulaskor es nagy valoszinuseggel meg utana is legalabb egy evig igen borsos arul lesz. Es az nem azt jelenti, hogy 100 korul megkapod!!!
  • Dzson
    A mikrofos az xbogz-hoz pl. nem engedélyezte az FFB technológiát, igy szegény x-esek maximum rezgős kormánnyal tolhatják, amikor a PS2 meg kezeli a szabvány PC FFB kormányok egy részét + kijött dedikálva hozzá már 2db Logitech FFB kormány is. :)
  • Dzson
    Vicces, hogy a mikrofos HÁZI SZÓRAKOZTATÓ KÖZPONTNAK akarja az X3,6-ot, amikor SIMA DVD meghajtó van benne. :))) Majd lehet bele venni HD-DVD drive-t jóóó pénzért, de akkor sem éri utol a PS3-mat, ami egyből BLU-RAY supporttal jön ki. Egy HDTV felbontású 2 órás filmhez pedig ez kell.
  • Caro
    Nem ilyen egyszerű a dolog. Volt valami, hogy csak bevizsgált hardverrel fog működni(szóval valszeg blokkolják az USB-t). Ha op-rendszer szinten oldják meg, akkor nem gond, de ha hardverszinten, akkor igencsak buherálni kell.
  • Dzson
    PS2-höz bármilyen szabványos USB egér / billentgyűzet jó.
  • Dzson
    Ember(?), te nemcsak, hogy nem értesz a dolgokhoz, de kevered a szezont a faszommal. A SONY-nak mi köze a játékokhoz? Ő csinált egy gépet, majd fejlesztette, stb. Az, hogy a béna fejlesztők nem tudnak programozni, már nem az ő baja. Ellenben nézd meg a Sony kiadású játékokat, nincs közöttük 8 pontosnál szarabb. Ja, neked mondhatom, nem látsz az igzbogzos szemüvegeden keresztül semmi mást csak azt a rút és nehéz fekete dobozt. Az igzes játékokat sosem szidtam, azok nem tehetnek arról, hogy egy PC hardveren futnak, amit eladtak a sok butának mint konzolt...
  • onimusha
    hát én nemtom, hogy MS tiltja-e a bill + egér dolgot . logitech ami sztem egyik legnagyobb/jónevű bill/egér/kontroller gyártó cég ps2höz árul egeret meg billentyűzetet, viszont elég borsos áron, a ps2/xbox hoz meg vagy elég aranyos kis device: SmartJoy Frag a neve az a lényeg, hogy a kontroller portra dugod és van rajta kettő ps2-es kimenet tehát bármilyen számítógépes egert+billentyűzetet rád tudsz kötni
  • TommyGun
    XBOX360-as WAREZ gémek ??? Na ne röhögtess....öszes magyar oldalon vagyok + a külföldieket is nézni szoktam de XBOX360-ra énmég gémet nem láttam....
  • TommyGun
    Akár a PS3 ellen is felállna egy ilyen gép ugyanis PS3 nincs ez a gép meg minden bótba ennyi
    mellesleg teljesen mind1 hogy az XBOX360 milyen gyors Mflops hegyek...ezen a 150-200 ezres gépen a legújabb gémet is kifogástalanul futnak (FEAR, NFS MW, DOOM3, Quake4, HL2, AOE3) tehát nincs értelme jobbat venni...lényegtelen hogy milyen gyors egy Ferrari egy A4-es audihoz képest ha csak földúton közlekedhetsz ahol max 50-nél szétesik mindkettő
  • dez
    Kicsit féleértettél, én nem az ps2-vel szemben védtem az xboxot. (Én is inkább a ps vonalat pártolom, ha már választani kell.) Viszont asszem én is félreértettelek, mert azt hittem (eléggé úgy tűnt) valami konzol-gyűlölő vagy.

Esetleg tudsz valami linket erről, hogy a ms egyenesen tiltja az egér/billentyűzet használatát, mert még sehol sem olvastam róla, és elég hihetetlenül hangzik. Főleg, hogy a ps-eken több játék használja. Tehát ez egy önként vállalt hátrány lenne, legalábbis xbox/ps viszonylatban.
  • Caro
    Jajj, ez a high-end hardver üldözés...
    Nekem van egy 1000-es P3-am, 512 SD-vel 40G vinyával, Radeon 9100-el, és nekem bőven elég mindenre, játékra is.
    A játék nem a kinézetétől lesz jó./Starcraft az isten!/
    Ja, és fejhallgatóm van hozzá. És egy 19"-os CRT-m.
  • suncee
    ok
  • onimusha
    évek folyamán 3 ps2-t? hogy használod te szegény kis gépeket ? nem strapabírónak kell lenni egy gépnek hanem ha esetleg felidegesít vmi és ebből kifolyólag károsulna az baj mert ezt lehet kontrollállni ? vagy nálad mi miatt fogytak így a gépek ?
  • Derapo
    Én nem mondtam,hogy fanatikus vagy de ne is haragudj úgy viselkedtél minhat a földön nem lenne más csak a ps2.Na végre!!! Valamiben egyet értünk: "kihoztak a boxot es tul koran kifuttatjak, mert nem m1, szarnak arra aki 1-2 eve vette, neki nincs tovabb," sajna ez az üzlet.Az MS ehhez ért.Undorodom tőlük de komolyan.
    "strapabiro :) ne viccelj mar mi a fasznak legyen egy konzol strapabiro, a kulonbseg annyi, hogy az MS tudott kisebbet csinalni az M meg szart az egeszre (gamecube meg mar alapbol icipici volt), szal latod neked strapabiro konzol kell, en nem akarok vele semmit csak jaccani es azert ha egymasmelle tesszuk a PS-twot meg a bvoxot eleg funny ahogy mutatnak."
    Komolyan vicces a kettő egymás mellett:)
    DE! A strapabíró nálam azt jelenti,hogy nem kell úgy bánni vele mint a hímestojással,nem kell fejet cserélnem,joyportot se...az évek folyamán már vagy 3 ps2-t elfogyasztottam,míg xboxból csak újat vettem,a régit meg neki adtam az öcsémnek és még most sincs semmi baja.
    Jó az xbox hidd el legyünk pajtások jó?

• onimusha
    szerencseére a 2 év alatt nekem még nem kellett fejcsere, de haveromnak a masszív San Andreasozás hazavágta :D
  • suncee
    miert lennek fanatikus, en jaccani szeretek! nezd c64-em volt eloszor, szal nem 13 eves vagyok, DE mostanaban qrvara elegem van a PCkbol (pedig nem panaszkodhatom A64, 7800 Gt stb.), quake 1-t toltam 3 evig, quake3 at szinten legalabb 3 evig, utana BF-nek DC modja, vartam BFII-t es egy nagy raklap szart kaptam tele buggal (jatek persze megveve eredetibe), utalom hogy drivert kell vadasznom hogy az arnyek a megfelelo helyen legyen, tudod biztos oregszem, de ezek mar nem kihivasok hanem idegesito dolgok es egyszeruen csak az MS-el van bajom nintendoval semmi (en meg bennuk bizom hogy vmi nagy dolog keszul, nem is kizart a nagy titkolozas miatt)
    szal ami miatt te szereted a boxot en az miatt gyulolom, de csak hogy megertsd nem vagyok fanboy, hanem a box nem teccik (pontosabban az amit az MS muvel)
    kihoztak a boxot es tul koran kifuttatjak, mert nem m1, szarnak arra aki 1-2 eve vette, neki nincs tovabb, persze lehet azt mondani jo lesz lejacconak csak egy asztal divx, dvd mp3 player 10 Ft, szal annak kicsit draga
    strapabiro :) ne viccelj mar mi a fasznak legyen egy konzol strapabiro, a kulonbseg annyi, hogy az MS tudott kisebbet csinalni az M meg szart az egeszre (gamecube meg mar alapbol icipici volt), szal latod neked strapabiro konzol kell, en nem akarok vele semmit csak jaccani es azert ha egymasmelle tesszuk a PS-twot meg a bvoxot eleg funny ahogy mutatnak.

szal 1 szonak is szaz a vege en nem tartom magam fanbojnak csak azt veszem meg ami nekem a legjobban megfelel es pl. nem akarok csak azert fizetni mert jaccom neten.
    Tok zsir lenne hogy MORTAL KOMBATozok neten ps2-vel es ezert meg +ba fizetnem is kellene, na ne live ROXX

bocsi kicsit hosszu lett
  • Derapo
    Nem értem miért vannak ilyen fanatikus emberek.Neked csak a ps2 jön be nekem pl. bejön a gamecube,n64,psp,xbox is mindnek megvan a maga előnye és hátránya.Amiért én mégis az x-et favorizálom ezek közül legjobban az az,hogy hasonlít a pc-re.Bármilyen médiaformátumot lejátszik,strapabíró,lehet netezni is-letölteni is vele:)
    "A masik vicces tema persze fut rajta linux, meg megy eger hat ez aztan zsir egy dolog, ezert adtak el ebbol ennyire keveset, normal esetben az emberek nem szivni akarnak vmivel hanem szorakozni, beteszed a lemezt es kessz mar m1 is minden. "
    Igen aki csak játszani akar az vegyen ps2-t,gamecubot stb...nem értem mit értesz szívás alatt.A pc-vel ua. a szívás sőt több mert én az x-en csak egyszer "telepítettem op" rendszert.A ps2 nek egyenes útja volt a siker felé egy olyan előddel mint a psx.Én nagyon remélem,hogy a ps3 is sikeres lesz mivel az összes nextgen közül a legerősebb hardvert tartalmazza.Az x360 nem lesz olyan kemény de nekem elég lesz.
  • Inquisitor
    Amúgy a drágábbik csomag olyan 87.000, az ólcsobb meg 65.000 körül van. Mármint USA-ban.
    Egy jó HDTV meg drága (ólcsó i1080-as 3.500USD-től, egészen 45.000-ig), de egy jó 19-21"-os monitor már tud ilyen felbontást ;)
  • suncee
    En vehetek be nyugtatot, te meg jo lenne ha gondolkodnal kicsit, minden konzol gamenal az MS hagyja jova a cuccot (ertelemszeruen a boxnal, ps-nel meg a sony), nem megnehezitik a dolgukat hanem megtiltjak, hihetetlen bonyolult ez a dolog nemde ???
    1ebkent a masik dolog hogy az MSnek mindket piac kell, nem hiszem el hogy nem latjatok, erre m1 ki az egesz, vegyel draga PC hardvert, win XP-t -> jaccal rajta, aztan vedd meg a boxodat es ugyanazokkal a portokkal jacc tovabb ... gratulalok en beveszek egy nyugtatot, te meg vegyel egy boxot, mert az olyan k...a jo

annyira nem bonyolult 1 kicsit utanaolvasni a dolgoknak, csak kar osztani az eszt ha vki nincs tisztaba a dolgokkal.
    A masik vicces tema persze fut rajta linux, meg megy eger hat ez aztan zsir egy dolog, ezert adtak el ebbol ennyire keveset, normal esetben az emberek nem szivni akarnak vmivel hanem szorakozni, beteszed a lemezt es kessz mar m1 is minden.
  • pemga
    Hmm, ha tényleg van USB port, és tényleg lehet linuxot futtatni rajta (xbox-nál ehhez nem kellett modchip véletlenül?), akkor miért ne lehetne cd-t írni? :). Ha jól láttam volt olyan projekt is xbox-ra, hogy le lehetett játszani mindenféle médiaformátumokat vele cd/dvd-ről. linux+mplayer volt mögötte, amúgy egy grafikus felület látszott csak belőle, tehát semmi egzotikus hardware-t nem igényelt (mint pl klavi/egér).