23748
-
#20173 megnéztem öcsém gépén és ott meg alig-alig szaturált. laptopon meg olyan mint az én gépemen. -
#20172 nekem nagyon szet van szaturalva meg van egy nagyon eros Cian beutese is szerintem... Valahogy a zoldek nagyon nem teszenek :) -
#20171 Attól még messze vagyok... :)
Állványom sincs. -
#20170 Ezert kell Joby Gorillapod vagy valami kis allvany... amit radobsz egy kuka tetejere es kb 2 perc alatt kesz is az exposorozat :) A tobbi meg mar csak PS torna :) -
#20169 [center]
-
#20168 Színvilág tetszik, helyszín pedig nagyon jó!
Nem könnyű ezeket megtalálni (eddigi amatőr tapasztalataim alapján), úgy, hogy ne zavarjanak el viszonylag rövid idő alatt arra hivatkozva, hogy magánterület... :)
-
#20167 mármint? nem lenne rendesen beállítva a monitorom? :o
megnézem itthon a többi gépen is. -
#20166 Akkor mar en is...
-
#20165 furak a szinei O.o -
#20164 -
#20163 [center]
-
#20162 pillanatok alatt.
ja, gyors záridő ergo sok fény. -
#20161 Ilyesféle képeket hogyan lehet csinálni? Panasonic (FZ18)
mármint hogy pillanat felvétel.
-
#20160 Nekem is bejön!:) -
#20159 -
Aspyrin #20158 prő nem vagyok, de sztem zsír -
#20157 valami prő embörnek van véleménye?
-
#20156 *barira=baromira -
#20155 szerintem sok mindentől lehet érdekes vagy figyelemfelkeltő egy kép még ha esetleg a "szabályokat" fel is rúgja.. a "helyes" képek meg ugyanannyira lehetnek unalmasak is amellett hogy tűélesek és barira betartanak minden szabályt.. de hogy egy kép kinek tetszik vagy nem az mindig szubjektív -
#20154 max ha lábnyomok lennének az alakig és a lábnyomra fókuszálnál... amúgy nem -
#20153 nem rosszból de ha valami akkor az ebay az tuti.
ha átvernek is, te nem voltál elég figyelmes.
nem nagyszóból de xy +50millio-t elvásárolt már, és kb. 2cucc ha nem jött meg. -
#20152 Szétnézek. De fázom már az ilyesmitől..
Az index még talán. E-bay-es accountom nincs, és nem is mernék külföldről rendelni.
85-ös szerintem portréhoz (archoz) kell, ahogy javasoltad azt majd harmadik körre hagyom.. :)
Egyébként a fix50 1.4 a fényerő és az USM AF-en kívül (valamint, hogy nem műanyag a bajonett meg a konstrukció) nagyban különbözik az 1.8-as olcsó változattól? Sokkal szebb a képe? Te nem használsz már ilyen szinten? Vagy indokolatlan? (csak úgy nagyon finom érdeklődésként..:) )
Egy ismerősöm szerint a 18-55-ösből CSAK a "III-as" verziót szabad venni, de sok helyen nem is látok ilyet felírva rá... miért van baj a korábbiakkal? Honnan bizonyosodhatom meg arról, hogy III-as, ha nincs rajta a jelölés?
Fix50-eseken meg mindenhol a "II" van feltüntetve.
És, hogy ne OFF-oljam szét a topicot technikai kérdésekkel egy kis ON:
Ezt a lenti beállítást én "művészinek" találtam, habár meredeken szembemegy mindennel amit a "klasszikus" kompozícióról 30 év alatt tanultam és tudok (festészet, grafika, analóg vizuális kultúra). Kérdésem: "fordult-e akkorát a világ", hogy egy ilyen kép is lehet "helyes" vagy figyelemfelkeltő a fotós műfajban: (felbontással, élességgel most ne foglalkozzunk, a hátteret majd el akarom mosni kicsit legközelebb)..
-
#20151 Én is a 20k-t azt használt árban mondtam az 50-eshez.
És igen, szerintem is nézz szét az index Canon eos adok-veszek topikjában. Én ott 15-ért jutottam hozzá egy tökéletes, akkor kb 2 hónapos még garanciás fix50-re, még az edigital-os számla is mellékelve volt...
Ebay-ről meg 18ezerért rendeltem a 18-55 IS-t teljesen újonnan. Így akár neked is kijöhet mindkettő az árból.
85-ösre akkor gondolom egyáltalán nem futja...:) -
#20150 Pont obinál nem kéne félni a használttól, vagy legalábbis sokkal kevésbé, mint egy váznál. -
#20149 Objektívek terén kicsit félek a használt cucctól...
Lehet, hogy már túl óvatos vagyok (optikai hiba, por vagy gomba a lencsetagok közt, AF motor hiba (túl vagy elé fókuszál), nem működő IS, akadó zoomgyűrű, stb stb...)
Lényegében a jelenlegi gépemmel (használtan vettem vaterán) is átcsesztek cseppet, így utólag nézve.. de hát ez van, lóf***t se értek ezeknek az árképzéséhez.
Az ismerős aki értett volna az meg nem ért rá...
-
DecenS #20148 használt obikban nem gondolkodsz? mind a 18-55is mind az 50/1.8 II elég sűrűn forog a használt piacon. ha itt-ott (pl. index adok-veszek topikok) felteszel 1-2 hirdetést, hogy eztésezt az obit keresed, biztosan lesz eladó példány... nem nagyon követem a canon dolgokat, de úgy dereng, hogy a 18-55is használtan olyan 15e körül szokott lenni, az 50 fix meg ahogy a koma is írta 20 fölött valamivel. -
#20147 Mielőtt valaki megkérdezi:
Nem, nem marad meg a hibás 18-55-ösöm, nem lesz alternatíva semmilyen szinten (egy fix50 mellé, mint homályos MF-es nagylátó), dobom a kukába azonnal, mivel sem az IS sem az AF nem működik benne, ráadásul gyanús hogy zárlatot is okozhat(ott) a vázon, mivel egyszer már előjött az error99... rohadt nehéz volt rájönni, mit kell "megmókolni", hogy újra működjön... (mivel a neten 782364817452487 féle vélemény van az err99 okairól és a lehetséges hibaelhárításokról. :( -
#20146 Köszönöm, ez sokat segít most a döntésben.
A jelenlegi dilemmám:
18-55 IS alap
vagy
50mm / 1.8 II. ?
(csak az egyik fog menni)
Nyaralni mennénk júliusban, de
1. nem vagyok egy nagy nyári családi / emlékfotózós típus (nem szeretem, nem érdekel különösebben) viszont tájképhez nagylátószög kell.. ez az univerzalitás és kényelem +1 a 18-55 mellett
Ha mégis nagy látószögön kell dolgozni, az 50-essel nem fogok lőni. Hiányozni fog a zoom. A fix 50 erősen behatárol.
2. Fix 50-esnek szebb a rajza, gyorsabb az AF (ha jól rémlik) bár néha pontatlanabb is... mégiscsak összességében szebb képeket lehetne vele készíteni (bár műanyag az egész de profibb mint a 18-55 IS). + párom állandóan beáll a kamera elé, ha kell ha nem. :) Ha egy vödröt akarok lefotózni akkor a végén a képen Ő lesz vödörrel, ha egy nagykócsagot akkor is ő lesz a képen, mellette a kép szélén esetleg a nagykócsag.
Másrészt én is az érdekesebb életképek felé (és a lenti típusú fotókhoz) érzek huzalmat, és a jelenlegi hulladék obim életlenségéből elegem lett, ezért "durvulnék" egy pengeéles keményrajzú fix50-el.. :))
Jelen helyzetben ez a fix50 vágyakozás inkább amolyan "amatőr cuccista placebo" nálam, a kezdők rákfenéje (azt hiszik a jobb felszereléstől lesznek jobbak).. mivel nem állok olyan szinten tudásban és gyakorlatban ahol a két fenti eszköz közötti minőségi differencia megnyilvánulna bármiben is a végtermék szintjén, bármelyiket is veszem a kezembe, lévén most kezdem az egészet (anno 12-13 évvel ezelőtti analóg Zenit-es, Cmenás, Pentaxos múltat most elfelejthetjük).
Ismerem ezt az emberi viselkedésmintát, itt is erről van szó a saját esetemben.
Józan ész: 18-55 IS
Szív: fix50 / 1.8
:)
Árak Kecskeméten:
fix50: 28-32e
18-55: 35-40e
"Canonnál 20-25ezer között megkapod, simán jó:)"
???
Konkrétan hol?
A képeid meg nagyon jók! Gratulálok! :)
-
DecenS #20145 én egy szóval se mondtam, hogy nem fogta fel mindenki :) -
#20144 szerintem rajtad kívül mindenki -
DecenS #20143 ..és azt ki mondta, hogy nem fogta fel mindenki? :D -
#20142 mert azzal kapcsolatban írtam
de szerintem ezt mindenki felfogta:D -
DecenS #20141 kötöZködni... ha már itt tartunk :-P
különben meg, ha neki ajánlottad, akkor miért az én hsz-omra válaszoltad? :D -
#20140 Te! Ki mondta hogy te ennek az ellenkezőjét írtad?:D:D
csupán ajánlottam neki, mivel te is írtad a 200 as gyujtótávolságot...
kell itt kötöszködni egyből:D -
#20139 ez a sorozat nem viccel, grat! -
#20138 ejjbazdmeg -
#20137 Ha már úgyis erre jártam, linkelek egy új blogposztot is:)
-
#20136 Naszóval,értem én hogy milyen képeket akarsz te fotózni:)
Szerintem a legeslegjobb választás portréra mindenképpen a 85/1.8-as.
Nagyon szépen elmossa a hátteret és kiemeli az alanyt, és mindemellett nagyon éles is. Nézz szét a blogomon, 90%-ban a képeimhez ezt az obit használom. Persze egy fix85-ös eléggé behatárolja a lehetőségeket, hiába,azért mégiscsak van olyan szituáció,amikor nem tud az ember elég távol menni,hogy beleférjen a 85-ös látószögébe az,amit meg akar jeleníteni, ilyenkor jön a rövidebb gyújtótáv. Nekem egy fix50-esem is van mellette, azt is érdemes megvenni szerintem, egy nagyon jó objektív, és amilyen olcsó, minden fotós táskában kötelezően ott a helye:D Nagy fényerő, tűrhető rajzolat, kényelmes látószög, mi kell még? Canonnál 20-25ezer között megkapod, simán jó:)
Nagylátó se árt, amit írtál, a 18-55 IS tökéletes erre a célra,nem is kell fényerősebb obi, a zoom-ok úgyse fognak olyan tökéletes rajzolatot csinálni mint a fixek, meg fényerőre amúgy is ott vannak a fixek, 2.8-al semmire se mész, szóval ne vegyél 17-50-et meg ilyen hülyeségeket, mert csak pénzkidobás, szerintem inkább vegyél az árából valami fixet és egy 18-55 IS-t. Annak is elég jó már a rajzolata, és a látószöge is megfelelő. Néha azért jól jön az, ezt a képet is nagylátóval, konkrétan pont a 18-55 IS-el csináltam:)
70-200-at én nem vennék, nem szeretem, egyszerűen a 85-ös mindent megold,amit a 70-200 f4 megoldana, csak sokkal szebben, mert sokkal jobb a rajzolat, plusz a fényereje is jobb. A 70-200-ból canonnál csak az új IS II-eset szabad venni, a többi felejtős, fos rajzolat, plusz nagy is,nagyon nehéz is,kényelmetlen is egyébként az összes 70-200, én nem nagyon szeretem használni. A 70-200/2.8 135mm felett kb már veri a 85-öst háttérmosásban, viszont ahhoz meg már túlságosan távol kell menni, 150-200mm körül van értelme használni, és az már túl nagy gyújtótávolság, nem vagy olyan kényelmes távolságban a modellel hogy jól tudd instruálni,meg igazítgatni meg ilyesmi. Emellett akkor a 2.8 az azért mégiscsak egy zoomobinak a nyitott rekesze,ami megintcsak azt jelenti,hogy nem éppen a legszebb rajzolat,amit kaphatsz:)
Szóval én ezt venném,sőt már vettem is, nekem ez a sorom van: 18-55 IS, 50/1.8, 85/1.8. Másra nincs is szükség szerintem, ez bőven megteszi, egy jóideig nem fog hiányozni semmi, aztán ha hiányzik, majd megveszed, addig van időd rá gyűjteni...:) -
DecenS #20135 ennek szívből örülök.
és hol írtam én ennek az ellenkezőjét? -
#20134 canon 70-200 f4 L el nagyon szép portrékat lehet készíteni!