23748
-
#20534 vagyis? -
#20533 true.
és akkor most különböztessünk meg másik felhő által árnyékolt szürkét, meg egy fénytörésből származó szürkét.
egy árnyalatbeli különbség sincs :/ -
#20532 pl:
wiki - albedó -
#20531 nem vagyok felhőszakértő de amennyire én tudom a felhő színe (így a világossága vagy sötétsége) a benne lévő vízmennyiségtől s a vízcseppek méretétől is függ, vagyis nem csak árnyék miatt lehet sötét egy felhő vagy részlete hanem a fénytörés miatt is -
#20530 ezt engedd meg hogy kijavítsam.
egy felhőben minden árnyék ami (ennyire) sötét! -
Aspyrin #20529 -
#20528 írtam a csókának, hátha segít megfejteni :) -
#20527 sajna 3d-ben nem tudok rajzolni..:D:D
Egyébként a ház árnyékából itélve a horizont közelében lehet a nap...
Nemtudom...nekem természetellenesnek hat az egész...és tök jó hogy így elvagyunk ezzel a képpel!:) -
#20526 ha részletesen megnézed a felhő közepét például, akkor ott szerintem jól látszik hogy a "felhőfodrok" "árnyalása" balról jobbra van -
#20525 a házaknál sem jó a fény iránya.. nézd meg a középső ház tetejének árnyékát a jobb oldali házon -
#20524 szerintem ahová a fény irányát rajzolod a felhőn, szerintem az nem helyes.. hacsak a Nap nem jár a horizont közelében, addig a felhő alja árnyékban marad, a tetejét meg szépen megvilágítja.. mellesleg egy felhőben nem minden árnyék ami sötét -
#20523 De ha a lenti fény irányát veszed figyelembe, az árnyékos részt miért nem világítja be?
Ezt nem értem..:D -
#20522 Csatlakozom a vizuális magyarázattal szolgálókhoz....
Egyszerre 2 irányból hogy süt a nap wtf??:)
-
#20521 bár láttam már jó pár esőt, felhőt, és beismerem sem felhőtanból, sem tájfotózásból nem vagyok expert, de komolyan nem látom hol a problémátok, nekem annyira egyértelműnek tűnik :) persze nyilván tévedhetek ..
pl:
eső a felhő alatt
eső a felhő alatt 2
-
#20520 portre
-
#20519 felhőtanból azthiszem okosabb vagyok mint fénytanból.
de mindkettő témában több sebből vérzik szerintem is :) -
#20518 szerintem..
-
#20517 a fentről lefelé nem az árnyéka.. ott esik az eső -
#20516 Jah...eszembejutott valami....
Lehet a ház+környezet árnyéka a fentről-le nap hozadéka...egy kuuuvanagy derítőlappal ami vagy párszáz méter átmérőjű, "megtereled" a fényt!:) -
#20515 Baromiranem...a házak és a környezet árnyékának irána a képen balról jobbra...míg a felhőn fentről lefelé ...ráadásul a felhő alja totál sötétben van,miközben ha a ház+környezet árnyékát nézed alapnak, akkor annak a sötét résznek is kellene némi közvetlen fényt kapnia.
Olyan nincs hogy egy sávban süt a nap fentről le, majd nem süt,és ujra süt balról-jobbra!:)
Szerintem...márha a tájfotós "vénámmal" gondolkodok!:) -
#20514 szerintem a felhő árnyéka és a házaké is nagyjából azonos irányú -
#20513 és ha csak a hdr lehet picit eltulozva és azért ragyog a dúrva kontraszthatáron? ^^ -
#20512 Ha az árnyékokat nézem a házaknál, és a felhőből előbukkanó "csíkokat" akkor fék...nemgyengén..:D -
#20511 Odébb van még a dolog.. most egy monopodra "gyűjtök"...
20510: ez egy kacsafejű cumulus-sárkány (5/7 unblockable) :))) -
#20510 lehet szavazni ki - ki szerint fake vagy sem
[center] -
#20509 elvileg ront valamennyit, de az objektívtől is függ.. nekem van előtétlencsém amit megvettem anno de nem használom mert azóta vettem közgyűrűt.. az előtétlencse 8e volt a közgyűrű 20 és ez alsó kategóriás.. tudom h nem adokveszek topik de az előtétlencse amúgy eladó ha érdekelés ki is próbálhatod -
#20508 Ezt konkrétan makróval csináltad, vagy makró módban is működő obival vagy egy "nem makró-" obival előtétlencsével?
Valóban olyan sokat ront a képminőségen a makro-előtétlencse (ill. bármilyen előtétlencse ami nem sima UV szűrő)?
Alternatívaként ugye a közgyűrű / telekonverter / extender jöhet szóba de azok nem kifejezetten makróra valók hanem "telézni", továbbá az áruk is magasabb... ? -
#20507 uhh, valóban...
*sóhaj* -
#20506 Ha mar szem :)
-
#20505 lefejezi a horizont :) -
#20504 A szem a lélek.. izé.. a fotós tükre? :) -
-
#20502 -
#20501 -
#20500 Átverés!!! Nem is róka.. :)
-
#20499 Naja...itt a hype a lényeg!:) -
#20498 Kövezzetek meg,de szerintem nem egy nagy szám ez a csávó. Mármint úgy értem,hogy amik az oldalán vannak, nem túlságosan inspiráló képek, holnapra simán elfelejtem, egyik se fogott meg igazán. Jónáhány magyar fotósnak a flickr-jén például 100x jobbakat találni...:) -
#20497 Ha megnezed a tobbi videojat a legtobbszor odamegy, lo, majd tovabb all. "Don't think just shoot." ... Az aki akadekoskodna legtobbszor azt sem tudja mi tortent. Ami kell hozza az egy gyors AF es "kesz". Az urge amugy Thomas Leuthard -
#20496 Azért pölö a jueszéjben ha nagygéppel,és valami kályhacsőméretű obival csinálná,simán pofánvernék...kinti ismerős mesélte,hogy amikor a dslr-jét telével használta, sokszor paparazzinak nézték...azthitték valami sztárra vár!:)
NY-ban legalábbis..:D -
#20495 LOL!:D Ha szerencséje van,csak a másodiknál pofoznák fel:D:D:D