Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ok, értem, a többiek ki nem fejezett válaszával együtt. Külön köszönöm, hogy elmondtad. Több ilyen látogató kellene.

fun is fun and done is done

_Atti_
ez tetszik nekem😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

ColdFire
sry kis képért, nem igazán mûvészi, csak a tegnapi maradék

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

sharpshooter
Sziasztok,

Holnap hol tudok - akár gyengébb minõségben - nyomtattatni 70 képet (max. 15×10-es méretben?
Délután 16.00-ra megkell lennie. (Budapest)

Sürgõs, help please!!!!!

Gábor

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

hát én nem látok benne sok fantáziát <#confused>

Van ennek valami értelme, vagy csak nekem tetszik?

még ez az egyik kedvencem, bár egyesek szerint kicsit mesterkélt... 😊

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Egyébként én helyeslem ezt a nézetet csak felhívtam rá a figyelmed hogy pár perces meló... 😊
nekem az lenne 😊
meg amugy se szeretek utólag hozzányúlni a képekhez

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Ne gondold hogy nehezebb volna... <#vigyor3>
Dehogy kellett volna.

kösz 😊 ráadásul nappal szembe készült...

nem is kell, amúgy nagyon tetszik <#eljen>

ezeket már kicsit nehezebb lenne kivágni 😊

The Garrett
(marmint photoshop 😊)) )

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
2 kattintas 😄

azt a rohadt hajót lehet ki kellett volna venni 😊

ivjoe
Ez semmi, ennél sokkal több retkes galamb szokott ülni a belvárosi hídon. :C
Egy félbevágott pálmafa? <#whatever>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

KÓKLERKE
Kárpótlásul.

KÓKLERKE
Kicsi volt és túllõttem felrakáskor.😞((

norbre
hát ezze valami nagyon történt <#idiota>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
igen bocs.. elírtam.. krom. aberr. akart lenni😊

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

KÓKLERKE

sharpshooter
sg motor hiba, törli mindkettõt, mer'sz@r😊

nem vontam vissza... nem vagyok vip.
mindegy

DecenS: a megduplázott üzeneted egyikét töröltem, mire a másik fogta magát és elûnt(esetleg épp visszavontad), sajnálom!

most az enyém miért lett kitörölve?

sharpshooter
Kromatikus aberráció:
A domború lencsék prizmához hasonlóan viselkednek. A rajtuk áthaladó fényt bizonyos mértékig színösszetevôire bontják. A téma egy pontjából származó fénysugarak a képoldalon színek szerint némileg szétszóródva érkeznek meg. A jelenség neve színi eltérés, szaknyelven kromatikus aberráció. A jelenség a kontúroknál mutatkozik. Ha az objektív nem megfelelôen korrigált, akkor egy éles fekete-fehér határvonalnál szivárványszínû átmenet figyelhetô meg. Gyakorlatilag minden kontúrnál van hasonló fényszóródás. Lehet, hogy csak vékony zöld és vörös csíkot látunk a kontúrnál. A jelenség a kép közepén általában nem mutatkozik. A középponttól távolodva egyre erôsebb. Legjobban a sarkokban figyelhetô meg. Az objektív egyes lencsetagjai kimondottan a színi eltérés korrigálását szolgálják. A korrekció mértéke az egyes típusoknál különbözô.

(www.fotovilag.hu)

Random work
Az mit jelent közérthetõen, hogy korom. aberr.?
Nem vagyok túl járatos a témában. Amúgy egy Olympus C-730UZ

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

The Garrett

Ez igy jobb, vagy az auto kereke alatt "felbevagva"?
(nekem igy tetszik 😛)

b&w convert + vignettalas raw feldolgozas alatt lett rátéve, mert igy jol mutatna a falon^^

Random work
A gép valamiért nem az igazi. Nagyon gyatra képeket készít ha már kicsit kevesebb a fény.

Egy éve lakok csak Budapesten azt megelõzõen Szeged közelében éltem.

A képet még meg lehetne vágni mert ez csak a nyersen elkészült állapot lekicsinyítve és tömörítve. Hétfõn volt idõm és készítettem pár képet a hídról és a vasútállomáson. Meg a régi lebombázott híd maradványairól.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

norbre
te is szegedi vagy?
az ötlet nem rossz de sztem sok az üres fölül, illetve a korom. aberr..

Random work
Hétfõn készítettem Szegeden:

sharpshooter

Sajnálom, ha nem látsz benne semmit. Nekem tetszik. A fény-árnyék hatás fogott meg benne.

És még egy mára 😊

Egy kis nosztalgia tavalyról 😊

Számomra nem mond túl sokat a képed :/

Gyönyörû színek, gratula <#eljen>

sharpshooter
én sehová, de olvassa az SG-t, aki tesztelte egy újságnak - talán Õ vagy a kollégája megteszi...

mindenesetre se a Sigma, se a Fuji érzékelõje nem hozta amit vártak tõle a rajongók...

Hová pozícionálnád a Fuji-féle SuperCCD-t? A parasztvakítás kategóriába? Nem próbáltam, csak érdekel.

norbre
értem, ez hasznos infó.. mindig tanul az ember valamit.. 😊 köszi..

sharpshooter
1.,
Nem csak a gépen múlik
2.,
Van a D80-on spotmérés - igaz?
Átállítod arra, majd (M-módban, azonos záridõ mellett) mérsz a számodra legfontosabb sötét és világos ponton rekeszértéket, ha ez nagyobb, mint 6 rekesz, akkor ne erõlködj.
A D80 elvileg 8 rekesznyi átfogást tud kezelni, de nem érdemes a szélsõ értékeket kihasználni, mert ott már bebukik a sötét, vagy kiég a csúcsfény. (ezekkel nincs amúgy baj, mert okosan használhatóak képelemként)

Valahogy most ilyen lehet a sorrend:
- fekete-fehér negatív
- színes negatív
- 1D mark III
- fullframe CMOS
- CCD/CMOS/LiveMOS
- és végül a diapozitív, ami a legszebb eredményt adja, de nagyon érzékeny arra, hogy milyen fénytartományt exponálunk rá, itt tényleg nem érdemes 5 rekeszértéknél nagyobbat erõltetni...

norbre
értem... <#sniffles> akkor hiába vettem drága gépet mégsejó<#rinya>
.. na jó..<#vigyor0> az hogy a ccd-nek egyelõre még kicsi a filmhez képest a dinamikaátfogása az mérhetõ valahogy?.. úgyértem van erre valami viszonyítási szám?

Roger6
Ez igaz.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

DoctorJohnson
mindenre az se jó 😊
amúgy erre a dologra találták ki a raw-ot, azt még ajánlott megpróbálni ilyen esetekben

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...