Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Random work
Tuti!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Caligo
Elsõ<#eljen>

BiG G
a cipõ az no komment, olyannyira divat most a nõi topánka mint anno a repper bõnaci, és mondanom sem kell ugyanugy csak bizonyosaknak áll jol, a többitõl a falnak mennék. 😊

@roger6: láttam szûkebbre vágva (msn avatarnak betéve) és ugy tényleg jobb.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

norbre

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Falconer
Szerintem a cipo rontja el, az nekem nagyon nem tetszik.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Roger6
A felsõ kép jobban tetszik, bár én ezt is szûkebbre vágtam volna. A barna túl sok, nem kellene bele. Negem a cipõ fog meg, oda vezeti a kép a szemem. Jó lett.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

BiG G
Nem saját, ismerõsömé, de nagyon bejövõs :]

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Roger6
Ezt meg most csináltam, mert álmos vagyok, és nincs kávé a munkahelyen:

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

oceanárium

ha meghalok, azt szeretném, hogy charlie sheen élete peregjen le a szemem előtt!

Random work
Nekem is!

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

norbre
a vízparti tetszik..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

DoctorJohnson

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

sharpshooter

\"Nicholas Sarkozy, pourquoi ton pére a foi la Hongrie?\"

Loál János
It iz, csak megjegyeztem. -.-

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

norbre
okés.. de nem ez a lényeg a cikkben 😊

Loál János
Jobb kompaktok is tudják ezt (a cikk dátuma óta már fõleg, de azidõtájt is tudták a komolyabb kompaktok, pl. S9500 Fuji).

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Random work
Olympus C-730UZ. Elég ütött kopott már szegény kölcsön volt adva és kapott pár ütést. Fõleg azért is mert építkezéseken is hurcolászom.

Htx.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

norbre

norbre
Hisztogram: itt világosság eloszlásfüggvény.
A képen található képpontok világosságértékeit ábrázolja.
X tengelyen a világosság értékek (általában 0-255), az egyes értékek felett a pixelszám.
Mi olvasható le róla?
Az, hogy a világos és sötét részek milyen arányban találhatók a képen. Jó expozíció esetén a hisztogram jobb és bal szélén nincs magasan a függvény. Ez azonban teljesen témafüggo. Pl. egy fekete háttér elott lefotózott középvilágos téma esetén a hisztogram bal szélén (vagyis a sötét képpontokat mtuató részen) eros kiemelkedés látható, de ez nem probléma, nem jelent alulexpozíciót.
Általában az alul- túlexponálást szokták hisztogramon elemezni.
/a legjobb, ha a beégett részeket a gép villogtatja is, hiszen a hisztogram nem mond információt arról, hogy a képen hol találhatók a sötét vagy nagyon világos részek. Ilyen villogtatást tudnak a Canon és Nikon felsobb kategóriás gépei).

DoctorJohnson
ok ;-)

Milyen masinád van? (most nincs lehetõségem meglesni az exifet)

DoctorJohnson
ok, nem fut végig szépen, a hangsúly a "végig"-en volt 😊

Random work
Valósznínû kissebb méretben szebb lenne. Annyira igazán nem akarok sokat foglalkozni vele. Na meg nekem így is tetszik méf ha nem tökéletes bizonyos tekintetben. 😊
A kép megvágása jó ötlet volt bár még lehetne belõle kiszedni ezt-azt, de én nem szeretem ha egy képet már elkedenek PS-el manipulálni. A kontraszt és élesség állítás még elmegy, de azt nem szeretem ha kitörölnek belõle valamit mert nem oda való. Olyan szögbõl kell fotózni, hogy meglelelõ legyen esetleg levágni a kép egy részét, de semmit több.

Roger6
Hát azon, hogy "szépen végig fut a görbe" azért tudnék vitatkozni...

Pontatlanul fogalmaztam: a fényerõ/kontraszt viszonya nem az igazi. Az életlenség pedig az egész képre igaz, vagy kisebb felbontástban kellene megjeleníteni vagy ps-sel babrálgatni a tökéletes hatáshoz.

Roger6
Szerintem kisebb méretben jobban néz ki.

Random work
Nos igen én is így tudtam és az eredetin az ég kékes és szürkés ha kiégett lenne akkor fehérnek kéne lennie. Az tény, hogy a monokrómba konvertálás és pár psp "képjavító" eljárás változtatott az eredetihez képest.

Most nézegetek új gép után és lehet, hogy ha rámszakad egy 100ezer forint akkor nézek valami közép haladó gépet. Nem tudok sok idõt foglalkozni fotózással és nem is hiszem, hogy annyira bele szeretnék menni mert ma már gombamód mindenki fotózni akar és pár kép után már úgy érzi õ tud valamit. Nekem fõleg az épületek és egyéb mûtárgyak fotózása érdekes mert építészetet tanultam és jelenleg is ezek rajzolásával foglalkozok. Valamint azért is fotózok mert érdekel a változás mennyiben alakul át egy terület ezért készítettem olyan képeket amit majd késõbb újra megpróbálok megismételni és szemléltetni rajta az átalakulást.

norbre
hát én úgy tudtam hogy ponthogy a széleknél látszik hogy ha ki vagy be van égve a kép.. mint ahogy itt is látszik.. de persze lehet hogy rosszul tudom..
ill azzal vitatkoznék hogy szépen végigfut.. a közepétõl a jobb széléig elég kaotikus nekem..

DoctorJohnson
szia!
akkor beszélhetünk KIégésrõl, ha a képen látható világos részek már annyira világosak, hogy nincs rajtuk érdemi képi információ, csak statikus fehér. Ez általában túlexponáláskor, vagy kontrasztos téma fotózásakor történhet.
De mint láthatjuk a képed hisztogramján is, itt szó nincs ilyesmirõl, a görbe szépen végigfut faltól falig:

tény, hogy fehér az égbolt, de nem kigett ki, ez egyértelmûen látszik (ahogy azis, hogy nem életlen a képed).

Random work
ezt az égést akármilyen irányban is nem értem elmagyaráznátok?
hol látszik? az eredetin érdekelne persze amit elõször linkeltem mert az újat átdolgozta már a psp

DoctorJohnson
hol is égett be???? (amúgy max KIégett)
és hol életlen???

tiszta város leszünk, ma is gerlét eszünk! 😊

norbre
nekem azért nem szimpatikus a kép, mert a galambokról tömegesen mindig a galambsz*r meg a betegség asszociációja jelenik meg a fejemben...

Életlen és beégett, szerintem nem érdemes ezzel a képpel sokat foglalkoznod :/

Random_
Korábbi képem esetleg így átdolgozva?

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Falconer
En is csinaltam parat a vihar alatt meg utan. Itt tornado volt o.0 Nem is egy.
Majd toltok fel kepet ha a masik gepnel leszek.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nekem a 2. tetszik igazán ezzel a narancsos-okkeres beütéssel. <#worship>

3. Az ilyen partyfotó lenne? <#idiota> (Nem tudom én automatikusan elfordítottam a fejem hogy kompenzáljam a megdöntést <#fejvakaras>)
norbre
nekem ezek közül a kép2 kép3 tetszik mint "sportfotó".. kár hogy mindegyiken valami kicsi le van csípve a tesódból (vagy fejtetõ vagy cipõorr).. sztem javíthat rajtuk ha még többet vágsz esetleg .. (labdára és az arcra koncentrálva).. de ez csak saját vélemény..

norbre
hali.. tegnap csináltam pár képet a vihar elõt..
törpék vagyunk
törpék vagyunk (2) ..ua mint elõzõ csak kicsit több szaturációval (csk teszt jelleggel, nem tudom javít vagy ront-e a képen)
törpék vagyunk (3).. (nem mondom el miért döntöttem, kiváncsi vagyok mi a vélemény..)

1. A koncentrált
2. A profi
3. Az unatkozó
4. A fáradt
5. Hmm 😊

Tomo15
Csináltam az öcsémrõl pár tenniszezõs képet. Az elsõ próbálkozásom a témában, úgyhogy nagyon örülnék, ha elmondanátok a véleményeteket.
Nyugodtan mondjátok el, ha értéklehetetlen kakik😊 és mivel õ sem profi ezért nem cikizni a mozdulatait😄
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5
Értelme nem valószínû. Nekem speciel abszolút nem tetszik, nem látok benne semmi érdemlegeset, szépet.

sharpshooter
majd legközelebb megdícsérlek HWSW-n😊

amúgy Parlament átnézõs és Rákóczin tükrözõdös is nice

Köszönöm a felbátorodattaknak is. 😊
sharpshooter: örülnék, ha nevesítenél párat, amit jónak találtál. Akár itt, akár privátban, akár a blogon megjelölve.

fun is fun and done is done

sharpshooter
üvegtégla

sharpshooter
hááát...

ez az amit 3D studióval vagy PS-pal is megcsinálhattál volna, kár a zárat fárasztani😊

láttam Tõled már jó képeket, ez egy izé - nem rossz textúrának, de fotónak, khmmm...

norbre
a hétvégén csináltam egy hasonló képet.. van az a vastag "kocka üveg".. beltéri falat szoktak belõle csinálni.. na arról próbáltam csinálni valami jó képet és az hasonlóan töri a fényt, de egyik kép sem tetszett igazán
ha pl falon lógna a kép csak fekete pacákat lát az ember.. sztem nem lehet sokmindenre asszociálni belõle..