23748
  • Aspyrin
    Lógatja a nagy rózsaszín orrát :D
  • norbre
    ez melyik része ? :):):)
  • Aspyrin
    Hamár homár
    *befejezte a macska témát*

• Caligo
    Nyomj egy kis smart sharpent a szemére, a többit meg maszkold le. Jót fog neki tenni :d
  • norbre
    hdr wiki

hdr fotozzponthu
  • Tresh
    Mi az a HDR?
  • Aspyrin
    Képzeld el mindezt 6 mpixelen! :)))
    Egyébként rohadt nehéz dolog macskát makrózni, nagyon örültem, hogy engedte 4-5cm-re tolni a lencsét hacsak másodpercekre is ;)
  • norbre
    ja.. picit nagyobb mélységélessége lehetne.. amúgy a szőrök királyak
  • Tresh
    homályos a szeme :S
  • Aspyrin
  • Darkon
    Az elso ketto nagyon
  • Roger6
    Köszi a véleményt, kereten majd javítok (mintha tavaly is ezt mondtam volna...)
  • ivjoe
    Sztem jót tesz neki, a nagy dinamikatartomány.
    + Polárszűrő.
    - Keret.
  • norbre
    kisérletezés nélkül sosem jutnánk előre :)
  • DJ RX7
    lol, sry félre olvastam.
  • Roger6
    Ja, nem vettem sértésnek, nem vagyok könnyen sértődő fajta. Főleg azért csináltam HDR-ben, mert akkoriban próbálkoztam az első ilyen képekkel, tehat pusztán kiváncsiság (kíváncsiság? - nem tudom, melyik a helyes...) vezérelt a kép létrejöttekor. Mások talán egy képből is ki tudnák hozni ezt, nekem így sikerült. Sajnálom, hogy nincsenek már meg az eredeti képek, érdekelne, hogy mit szólnál hozzájuk.
  • norbre
    nem kötözködni akartam ne vedd magadra.. 3 :) volt az "az" után..

részemről semmi bajonm a hdr-el én is szeretem és ponthogy nem az agyonszaturált, agyonmappingelt verziókat.. de van amikor sztem semmi értelme a hdrnek
    adott esetben csak kiváncsi voltam hogy hdr nélkül mit lehetett volna kihozni belőle..
  • Roger6
    Csak a 17 Mb-s HDR kép van már meg, a többi letöröltem helyhiány miatt sajnos. Szerintem egyébként pont attól jó a HDR, mert nem látszik rajta (na ez az enyémre nem igaz...). A HDR-t azért alkalmaztam, mert a nap lemenőben volt, a buszokat már pont nem világította meg, de az ég még ezerrel világított (ami ugye fényképen érezhetőbb, mint szabad szemmel). De ha gondolod, akkor szarrá szaturálhatom, meg agyon Tone Mappingolhatom, mint a legtöbb HDR képet. De mint említettem, nekem sem tetszik a kép, szerintem is gyenge próbálkozás.
  • norbre
    nem mondtam hoyg nem.. csak ezért vagyok kiváncsi hoyg milyenek az eredeti képek hogy esetleg ki lehetett voltna-e hozni egy rendes beállításból is egy "rendes" képet.. nem biztos csak kiváncsi vagyok..
  • DJ RX7
    Ez pedig hdr.
  • norbre
    megmutatod az eredeti képeket?
  • BiG G
    hogy a csodálatos Credo buszokból ne csak a sziluettjük látszódjon a romantikus naplementében :)
  • norbre
    az :):):)
    bocs de ehez minek hdr? :)
  • Roger6
    Egy ratyi HDR próbálkozás:

• norbre
    köszi a javaslatokat, majd kipróbálom.. :)
  • Caligo
    Az elsőben túl sok szerintem a felszántott föld, a másodikban pedig kicsit ki kell egyenlíteni a fényeket. Javasolták már a shadow/highlights, vagy curves-al és kis maszkolással is megcsinálhatod
  • DJ RX7
    1. Varázsolj felhőket a képre az nagyon feldobná.
    2. FF-ben próbáld meg.
  • Aspyrin
    Nos az első képen zajszűrést végeznék és másképp vágnám meg. Az megint más kérdés, hogy nem pont a földre fókuszáltam volna. A másodikon talán ps-ben egy shadow/highlights ami elsőre beugrik, de ez egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet (nincs előttem ps).
  • norbre
    az első kettőre van valami ötlet hogy mitől lehetne kicsit jobb?
  • norbre

és pacisok még..

[IMG]http://norbre.uw.hu/080315/dsc_5523.jpg [/IMG]
  • Loál János #11513
    Jelentéktelen? :-|
  • ivjoe
    Több. :)
  • DJ RX7
    ha jó a téma és sokatmondó, akkor szerintem elnyomja a technikai részeket. de ebben az esetben nem :D
  • ivjoe
    1-5. a technikai része, és iszonyatosan zavaró/szembetűnő/idegesítő/undorító. (megfelelő olvasandó)
    Mondhatni alap egy panonál, h ezek ne legyenek, ha ez megy, lehet gondolkozni a témán. :)
  • DJ RX7
    5 képből áll? :D
  • DJ RX7
    1-5. nagyrészt jelentéktelen.
    6. legnagyobb probléma.
  • ivjoe
    Már miért fogjam be, mert azt mondtad, győzz meg és kussolok. :)
    Miért szörnyű?

1. Alul és felül a képen kívül eső fekete részek. Ráadásul ilyen szép fűrész élük van. :D
    2. Az összes illesztés látszik, az összes! meg tudom számolni, hány képből áll. :C
    3. Szellemek, de nagyon durván. :C
    4. Szinte az összes hiba előjön, ami pano-nál előfordulhat: blur-effekt, kettétört objektumok, elszakadó kábelek, az autó teteje vízszintes, az embernek nem szakad le a karja, stb. :C
    5. Életlen?
    6. Semmitmondó.

Szóval ez nagyon messze áll a korrekttől. :C
  • Timber
    attol fugg :D de kb 15-20 kozott
  • DJ RX7
    24mm
  • Timber
    melyik? :D