23748
-
Aspyrin #11543 Lógatja a nagy rózsaszín orrát :D -
#11542 ez melyik része ? :):):) -
Aspyrin #11541 Hamár homár
*befejezte a macska témát*
-
#11540 Nyomj egy kis smart sharpent a szemére, a többit meg maszkold le. Jót fog neki tenni :d -
#11539 hdr wiki
hdr fotozzponthu -
Tresh #11538 Mi az a HDR? -
Aspyrin #11537 Képzeld el mindezt 6 mpixelen! :)))
Egyébként rohadt nehéz dolog macskát makrózni, nagyon örültem, hogy engedte 4-5cm-re tolni a lencsét hacsak másodpercekre is ;) -
#11536 ja.. picit nagyobb mélységélessége lehetne.. amúgy a szőrök királyak -
Tresh #11535 homályos a szeme :S -
Aspyrin #11534 -
#11533 Az elso ketto nagyon -
#11532 Köszi a véleményt, kereten majd javítok (mintha tavaly is ezt mondtam volna...) -
#11531 Sztem jót tesz neki, a nagy dinamikatartomány.
+ Polárszűrő.
- Keret. -
#11530 kisérletezés nélkül sosem jutnánk előre :) -
#11529 lol, sry félre olvastam. -
#11528 Ja, nem vettem sértésnek, nem vagyok könnyen sértődő fajta. Főleg azért csináltam HDR-ben, mert akkoriban próbálkoztam az első ilyen képekkel, tehat pusztán kiváncsiság (kíváncsiság? - nem tudom, melyik a helyes...) vezérelt a kép létrejöttekor. Mások talán egy képből is ki tudnák hozni ezt, nekem így sikerült. Sajnálom, hogy nincsenek már meg az eredeti képek, érdekelne, hogy mit szólnál hozzájuk. -
#11527 nem kötözködni akartam ne vedd magadra.. 3 :) volt az "az" után..
részemről semmi bajonm a hdr-el én is szeretem és ponthogy nem az agyonszaturált, agyonmappingelt verziókat.. de van amikor sztem semmi értelme a hdrnek
adott esetben csak kiváncsi voltam hogy hdr nélkül mit lehetett volna kihozni belőle.. -
#11526 Csak a 17 Mb-s HDR kép van már meg, a többi letöröltem helyhiány miatt sajnos. Szerintem egyébként pont attól jó a HDR, mert nem látszik rajta (na ez az enyémre nem igaz...). A HDR-t azért alkalmaztam, mert a nap lemenőben volt, a buszokat már pont nem világította meg, de az ég még ezerrel világított (ami ugye fényképen érezhetőbb, mint szabad szemmel). De ha gondolod, akkor szarrá szaturálhatom, meg agyon Tone Mappingolhatom, mint a legtöbb HDR képet. De mint említettem, nekem sem tetszik a kép, szerintem is gyenge próbálkozás. -
#11525 nem mondtam hoyg nem.. csak ezért vagyok kiváncsi hoyg milyenek az eredeti képek hogy esetleg ki lehetett voltna-e hozni egy rendes beállításból is egy "rendes" képet.. nem biztos csak kiváncsi vagyok.. -
#11524 Ez pedig hdr. -
#11523 megmutatod az eredeti képeket? -
#11522 hogy a csodálatos Credo buszokból ne csak a sziluettjük látszódjon a romantikus naplementében :) -
#11521 az :):):)
bocs de ehez minek hdr? :) -
#11520 Egy ratyi HDR próbálkozás:
-
#11519 köszi a javaslatokat, majd kipróbálom.. :) -
#11518 Az elsőben túl sok szerintem a felszántott föld, a másodikban pedig kicsit ki kell egyenlíteni a fényeket. Javasolták már a shadow/highlights, vagy curves-al és kis maszkolással is megcsinálhatod -
#11517 1. Varázsolj felhőket a képre az nagyon feldobná.
2. FF-ben próbáld meg. -
Aspyrin #11516 Nos az első képen zajszűrést végeznék és másképp vágnám meg. Az megint más kérdés, hogy nem pont a földre fókuszáltam volna. A másodikon talán ps-ben egy shadow/highlights ami elsőre beugrik, de ez egyáltalán nem biztos, hogy jó ötlet (nincs előttem ps). -
#11515 az első kettőre van valami ötlet hogy mitől lehetne kicsit jobb? -
és pacisok még..
[IMG]http://norbre.uw.hu/080315/dsc_5523.jpg [/IMG] -
#11513 Jelentéktelen? :-| -
#11512 Több. :) -
#11511 ha jó a téma és sokatmondó, akkor szerintem elnyomja a technikai részeket. de ebben az esetben nem :D -
#11510 1-5. a technikai része, és iszonyatosan zavaró/szembetűnő/idegesítő/undorító. (megfelelő olvasandó)
Mondhatni alap egy panonál, h ezek ne legyenek, ha ez megy, lehet gondolkozni a témán. :) -
#11509 5 képből áll? :D -
#11508 1-5. nagyrészt jelentéktelen.
6. legnagyobb probléma. -
#11507 Már miért fogjam be, mert azt mondtad, győzz meg és kussolok. :)
Miért szörnyű?
1. Alul és felül a képen kívül eső fekete részek. Ráadásul ilyen szép fűrész élük van. :D
2. Az összes illesztés látszik, az összes! meg tudom számolni, hány képből áll. :C
3. Szellemek, de nagyon durván. :C
4. Szinte az összes hiba előjön, ami pano-nál előfordulhat: blur-effekt, kettétört objektumok, elszakadó kábelek, az autó teteje vízszintes, az embernek nem szakad le a karja, stb. :C
5. Életlen?
6. Semmitmondó.
Szóval ez nagyon messze áll a korrekttől. :C -
#11506 attol fugg :D de kb 15-20 kozott -
#11505 24mm -
#11504 melyik? :D