23748
  • CUCLI
    király :D
  • Timber
    Pedig van rajta bukosisak, szoval semmi rossz nem tortenhet :D

Nagyon jok a kepk. Nekem az elso jott be a legjobban :P
  • G_ArchAngel #11822
    Szépek(Y)
  • DJ RX7
    Nekem operában 20:25:32-t mutat ezért kérdeztem rá :D
  • BiG G
    2008:04:02 17:51:03 ;)
  • DJ RX7
    A 2. fotó nagyon jó! Egyébként mikor készült?
  • Tomo15

Nemtudom hányan ismeritek a Nagyvillámi sípályát, de aszem a képekből is látszik, hogy a felső szakasza igencsak meredek. Miközben fotóztam a tájat érkezett ez a igencsak kamikaze beálítottságú srác azt lazán legurult ezzel a kopott gumiú simsonnal:o
    Én gyalog nem mertem lemenni:D
  • DJ RX7
    Jók!
  • Timber
    Szerintem nagyon jo gep a K10D es a kitobi is megfelelo (kezdesnek). Lehet egy kezdonek egy ket dolog bonyolult lesz elsore, de ha egyszer megtanulod hogy mi hol merre mi akkor pillanatok alatt tudod mar kezelni a gepet. Ha van ra keret akkor mindenkepp megeri. Az obi-kerdesre meg a valaszom: 75 ota csak elektronikaban valtozott a Pentax K bajonett, tehat minden azota gyartott obi ramegy. Viszonylag olcson be lehet szerezni brutalisan jo obikat hozza (pl. egyik nagy kedvencem a Porst MC Color Reflex f1.2/55mm 28e forint volt szallitassal egyutt... ez egy manualis obi ugyan de az f1.2 hihetetlenul jo cucc :D) valamint ha szeretsz makrozni akkor a K-s obik egyik nagy elonye a mechanikus blendebeugrasztas atvitel (ellentetben mondjuk a Canonnal ahol 'elektronika vegzi') akarcsak az M42 vagy a Nikon bajonett eseteben.

A dust remove nem nagy cucc egyik gepben sem (szerintem). Legjobb egy kortepumpa es ket harom fujas :D Viszont a kepstabi (minden obival :D foleg 300mm alatt) nagyon hasznos.

Szoval K10D-vel nem fogsz rosszul jarni :D
  • Timber
    Alkony:

Hajnal:
  • norbre
    jóhogy hiába nyomod ha nem makró objektív van rajta :S
  • The Garrett
    a problemadnak semmi koze a gépvázhoz. :|

Amugy felesleges kerdezgeni hogy mi a hibája, ha neked semmi gondod nincs vele akkor ne keress benne hibákat. :) Amugyis inkább hiányosságai vannak mint hibái. ( nikon szal hibás nem lehet :D )
  • schorby
    Mi a bajotok a D40x-el?
    nekem nagoyn bejön, nem találok negatívumát.
    Max annyi hogy hiába nyomom makroba (igaz teleobjektívvel) a max megközelítés olyan 20-22 centi
    amit igazábol ki lehet játszani avval, ha rányomom a 10 megapixelt, szal 3800xvmennyi, és utólag kivágom belőle a lényeget.
    Na szal mi a hibája?
  • zizzenet
    Akkor ritkulnak a kérdések :)
  • Aspyrin
    Igen =)
  • zizzenet
    Igazából sejtem a helyeslésetek. Erről sok jót olvastam a tesztben (eltekintve a portalanítás alacsony hatásfokától, a kényszeres szűréstől és a Moiré-mizériától).
    Azt jól tudom, hogy sok olyan K-bajonettes használt, manuális objektív kapható boltokban, amelyek jók erre a gépre? Mert így nagyon megérné.
  • Aspyrin
    Mit szeretnél hallani? :)
  • DJ RX7
    Timber majd megmondja :D
  • zizzenet
    Sziasztok!

Folytatatva a fényképezőgép-vásárlás kapcsán kezdett érdeklődésem: szerintetek jó vétel egy Pentax K10D gép egy DA18-55mm objektívvel?
  • DJ RX7
    semmi extra csak úgy :D
    [center]
  • Tomo15
    Az nem oszt nem szoroz, elsőre észre sem vettem. Kit pedig jelen esetben még mindíg csak részletgazdagabbnak mondható, nem "szemcsesebbnek";)
  • DJ RX7
    nézd csak meg jobban :D
  • Tomo15
    17-40 backfokuszos a kit meg nem. Körülbelűl ennyit lehet levonni a képekből szvsz.
  • DJ RX7
    1.17-40
    2.kit
    Én ezekből indultam ki...
  • Tomo15
    Az obinak nincs köze hozzá:)
  • DirtyGab3sz
    nem
  • DirtyGab3sz
    jah...én ilyeneket már észre sem veszek...sajnos
  • The Garrett
    szerintem lehet bármit, de a zsűri az exiffel kezdi az értékelést:D
  • DJ RX7
    kitobi miatt szemcsés szvsz.
  • norbre
    csak canonnal készült képeket lehet beküldeni? :):)
  • Garf
    400D egy iszonyat jo gép, ahogy én látom. Egy ismerösömnek van az, már 2 éve, és idáig semmi baja nem volt. Tökéletesen müködik(pedig elég cudarul bánnak vele néha), szép képeket csinál... és Canon. Nekem pentax k100d-m volt 3 honapig, az is egy jo kis gép, de a kezelésével nem voltam kibékülve. 400Dt ajánlom én is. Ráadásul most elég olcsó lett, hisz jön a 450D...
  • zizzenet
    Persze, csak van egy régről hozott rossz attitűdöm a Canonhoz. Valamint azt is olvastam, hogy a képei szemcsések meg időnként nem egészen színhelyesek. Mindenre tudnak rosszat írni :) Lehet, nem kéne a szőrözős teszteket olvasgatnom.
  • DJ RX7
    Ha van 150 pénzed akkor 400D kitobival. Említette Dani is, hogy még vissza is fizetnek neked egy összeget.
  • zizzenet
    Az Olympusról azt is olvastam, hogy a képminősége nem a legjobb (túl élesítettek, hot-pixelesek stb.).
    A Nikonról pedig, hogy drága és nem kompatíbilis más objektívekkel (a beépített AF miatt).
    Azt nem tudom, hogy az automatikus érzékelő-tisztítás mennyire létszükséglet. Az pl. ugyen a Nikon D40X-ben nincs, de a D60-ban van. Ugyanakkor képstabilizátor nincs az Olympus E-410-ben, míg az 510-ben van.
  • Loál János #11790
    A baj azzal van, hogy Magyarországot nem éppen jól írták.
  • DirtyGab3sz
    Nem értelek...
    Ha csak a magyarországi versenyben veszel részt(választható) akkor is egész komoly zséértékű cucc a díj,ráadásul választhatsz vagy 4 opció közül!
    Ha megméretteted magad nemzetközileg,persze komolyabb a kihívás...
  • Timber
    Olympus a 4/3 rendszerevel nalam alapbol felejtos. Kezdi veszesen kozeliteni a koNpaktok erzekelomeretet :D
  • DJ RX7
    Médijamárkt az egy sz@r hely. Pl.: a Sigma 70-300 APO DG 100k míg az E.D.-nél 60k.
  • G_ArchAngel #11786
    fotótörténelmi dokumentumfilm sorozat, np
  • Aspyrin
    Csak a linket kaptam emilben, mivel a munkahelyen nem tudok videózni nyilatkozni sem tudok róla. Sry ha fals.