23748
-
#13949 Ok, számodra félreérthető módon fogalmaztam, millió bocsánat. -
Aspyrin #13947 Minek a királyi többes? :D -
Aspyrin #13946 Figyi Roger6!
Mielőtt átcsapnánk személyeskedésbe mindössze annyit kellene belátnod, hogy helytelenül és félreérthető módon fogalmaztál. Ez akkora probléma?.. -
#13945 Így van, te érted a lényeget ember... Bázzzzeeee.... -
#13944 Bocsánat, igazd, Dani! Ténlyeg bocsánat Uram! -
#13943 Elkaptam egy imádkozósáskát az udvarban.
Kár, hogy nem lett elég éles a feje. Annyira kicsi feje van, hogy kellett volna még legalább egy dcr-250, és akkor már nekiállhattam volna normálisan portrézni. Így meg maradt ez:
-
#13942 Btw, már megint szegény aszpirint bántjátok? -
#13941 Nem, de te sem fényképezel kutyaszart, meg vízihullát. Tehát továbbra is tarom magam a #13931-höz. :) -
#13940 Kicsinyítő képzőt mellőzd, ha kérhetem. -
#13939 Figyi Aspyrin!
Szerintem te direkt kötekedsz velem, és nagyon is jól értetted, amit írtam. Én nem Danika vagyok, velem nem KELL kötekedned, mint vele, OK? Ha jó a fotó, akkor jó. Pont, vége, ennyi. Láttam már jó amatőr (vagy alatti) makrót, tájképet, portrét, giccset, kibaszott gördeszkázó embereket, nem ez a lényeg, hanem a megkomponálás. Ezt arra értettem, hogy lehet egy Vasutasfiu lát a két mozdony között ezernyi különbséget, de én, ha rénézek, csak azt látom, hogy két ugyanolyan vonat, ugyanabba az irányba halad, ráadásul még a napszak is megegyezik, nincs abszolút mélységélesség, stb. Ezekkel lehetne játszanit, hogy jobb fotó legyen. Erre értettem, hogy lehet egy kurva nagy teherszállító vonat is a képen, ha jól komponált, exponált, vagy mittudomén, akkor nem tucatkép. Ez a lényeg, és nem a téma. Tényleg, ezt már nem lehet egyszerűbben és érthetőbben.
Lehet, hogy te nem így látod, én meg igen. -
Aspyrin #13938 Hogy jön ide?
Hiszen Te jelentetted ki, hogy az amatőröknek nyolc, milyen témáról készítik a képet, csak a megvalósításra koncentrálnak.
Márpedig ez erősen általánosítás, szvsz, amolyan szőke nős sablon.
Én például -amatőr alatti szinten is 8)- is igyekszem a megfelelő témát kiválasztani, a technikai rész csak utána következik.
Azzal egyet értek, hogy nem maga a témaválasztás az, ami fontos számomra egy kép értékelésénél. -
#13937 nem csak rád értem, hanem mindenkire aki benne van ! -
#13936 Jogos, befejeztem. -
#13935 szerintem ez a felesleges vita. :) (hogy énis hozzászóljak) -
#13934 Ezt most nem értem, mire írod.
Annyit írtam, hogy témafüggetlen az, hogy valami jó fotó-e (tehát mindegy, hogy mit fotózunk, ha a kép megragadja az embereket). Hogy jön ide a tetszőleges téma/gyakorlott fotózás kijelentés, amit egyelőre nem is tudok 100%-ban értelmezni.
"A téma tetszőleges is lehet, viszont nincs összefüggésben azzal, hogy ki mennyire gyakorlott a fotózásban." - valóban. Mondtam az ellenkezőjét? -
Aspyrin #13933 amatőr fotósokról van szó, ahol a téma mindegy
A téma tetszőleges is lehet, viszont nincs összefüggésben azzal, hogy ki mennyire gyakorlott a fotózásban. -
#13932 Tehát te lepontoznál egy jó képet, csak mert nem arról szól, amit te akarsz? -
#13931 Semmi sem mindegy. :o -
#13930 Szerinted nem mindegy a téma? Nem mindegy, hogy valaki portrét, virágot vagy egy mozdonyt fényképez? Ha jó a fotó, akkor jó, mindegy a téma. Ennyi. -
Aspyrin #13929 Nana.. :) -
#13928 Viszont itt amatőr fotósokról van szó, ahol a téma mindegy, a megvalósítás számít... -
#13927 Egy vasútbarát igen nagy külömbségeket vél felfedezni a fotókon. :)
Egy "átlag" embernek pedig ugyan az a piszkos, szutykos, füstös magyar valóság. :( -
#13926 Eztet énsem értem... -
#13925 bakker azt hittem, ugyanaz a kép, mint a #13911:D
Már kerestem benne a photoshop-ot:D -
#13924 miwa? -
G_ArchAngel #13923 altalanossagaban a kotottpalyas kozlekedesi eszkozok fetisizalasara... -
#13922 Ez mire ment Angel? -
#13921 Már sokkal jobb! -
G_ArchAngel #13920 Szaszmarci Alert!!! -
#13919 Felirat szempontjából, ez?
-
#13918 :D:D az jó ötlet
nekem is van egy hasonló képem, de nem lett jó a graditi
-
#13917 En a vonat oldalara raktam volna graffitikent... -
#13916 megnéztzem, csak engem nem zavar :):) -
#13915 Hát szerintem akkor te nem nézted meg a képet. -
#13914 zerintem meg legalább also sarokba hamár szigno és kövér betű és fekete.... -
#13913 szerintem teljes normális szerintem, nincs vele baj -
#13912 Gyáááááá! A szignó! Ott virít fent a kék égen, és vonzza a tekintetet. Miért nem lehet normálisan, alig észrevehetően szignózni? Ez így nagyon rossz. Bocs. -
#13911 Hát én ilyen csodamasinákat szoktam fotózni. :)
-
#13910 koszi az infokat ;) -
Aspyrin #13909 Szia, a képek egy része 18-55mm II-es kitobival készült, a maradék pedig a Sigma 105mm f/2.8 EX macroval.