23748
  • Roger6
    Ok, számodra félreérthető módon fogalmaztam, millió bocsánat.
  • Aspyrin
    Minek a királyi többes? :D
  • Aspyrin
    Figyi Roger6!

Mielőtt átcsapnánk személyeskedésbe mindössze annyit kellene belátnod, hogy helytelenül és félreérthető módon fogalmaztál. Ez akkora probléma?..
  • Roger6
    Így van, te érted a lényeget ember... Bázzzzeeee....
  • Roger6
    Bocsánat, igazd, Dani! Ténlyeg bocsánat Uram!
  • sztyui2
    Elkaptam egy imádkozósáskát az udvarban.
    Kár, hogy nem lett elég éles a feje. Annyira kicsi feje van, hogy kellett volna még legalább egy dcr-250, és akkor már nekiállhattam volna normálisan portrézni. Így meg maradt ez:

• ivjoe
    Btw, már megint szegény aszpirint bántjátok?
  • ivjoe
    Nem, de te sem fényképezel kutyaszart, meg vízihullát. Tehát továbbra is tarom magam a #13931-höz. :)
  • 30Dani
    Kicsinyítő képzőt mellőzd, ha kérhetem.
  • Roger6
    Figyi Aspyrin!

Szerintem te direkt kötekedsz velem, és nagyon is jól értetted, amit írtam. Én nem Danika vagyok, velem nem KELL kötekedned, mint vele, OK? Ha jó a fotó, akkor jó. Pont, vége, ennyi. Láttam már jó amatőr (vagy alatti) makrót, tájképet, portrét, giccset, kibaszott gördeszkázó embereket, nem ez a lényeg, hanem a megkomponálás. Ezt arra értettem, hogy lehet egy Vasutasfiu lát a két mozdony között ezernyi különbséget, de én, ha rénézek, csak azt látom, hogy két ugyanolyan vonat, ugyanabba az irányba halad, ráadásul még a napszak is megegyezik, nincs abszolút mélységélesség, stb. Ezekkel lehetne játszanit, hogy jobb fotó legyen. Erre értettem, hogy lehet egy kurva nagy teherszállító vonat is a képen, ha jól komponált, exponált, vagy mittudomén, akkor nem tucatkép. Ez a lényeg, és nem a téma. Tényleg, ezt már nem lehet egyszerűbben és érthetőbben.
    Lehet, hogy te nem így látod, én meg igen.
  • Aspyrin
    Hogy jön ide?
    Hiszen Te jelentetted ki, hogy az amatőröknek nyolc, milyen témáról készítik a képet, csak a megvalósításra koncentrálnak.
    Márpedig ez erősen általánosítás, szvsz, amolyan szőke nős sablon.
    Én például -amatőr alatti szinten is 8)- is igyekszem a megfelelő témát kiválasztani, a technikai rész csak utána következik.
    Azzal egyet értek, hogy nem maga a témaválasztás az, ami fontos számomra egy kép értékelésénél.
  • Goruck
    nem csak rád értem, hanem mindenkire aki benne van !
  • Roger6
    Jogos, befejeztem.
  • Goruck
    szerintem ez a felesleges vita. :) (hogy énis hozzászóljak)
  • Roger6
    Ezt most nem értem, mire írod.

Annyit írtam, hogy témafüggetlen az, hogy valami jó fotó-e (tehát mindegy, hogy mit fotózunk, ha a kép megragadja az embereket). Hogy jön ide a tetszőleges téma/gyakorlott fotózás kijelentés, amit egyelőre nem is tudok 100%-ban értelmezni.

"A téma tetszőleges is lehet, viszont nincs összefüggésben azzal, hogy ki mennyire gyakorlott a fotózásban." - valóban. Mondtam az ellenkezőjét?
  • Aspyrin
    amatőr fotósokról van szó, ahol a téma mindegy
    A téma tetszőleges is lehet, viszont nincs összefüggésben azzal, hogy ki mennyire gyakorlott a fotózásban.
  • Roger6
    Tehát te lepontoznál egy jó képet, csak mert nem arról szól, amit te akarsz?
  • ivjoe
    Semmi sem mindegy. :o
  • Roger6
    Szerinted nem mindegy a téma? Nem mindegy, hogy valaki portrét, virágot vagy egy mozdonyt fényképez? Ha jó a fotó, akkor jó, mindegy a téma. Ennyi.
  • Aspyrin
    Nana.. :)
  • Roger6
    Viszont itt amatőr fotósokról van szó, ahol a téma mindegy, a megvalósítás számít...
  • Milován
    Egy vasútbarát igen nagy külömbségeket vél felfedezni a fotókon. :)
    Egy "átlag" embernek pedig ugyan az a piszkos, szutykos, füstös magyar valóság. :(
  • Milován
    Eztet énsem értem...
  • sztyui2
    bakker azt hittem, ugyanaz a kép, mint a #13911:D
    Már kerestem benne a photoshop-ot:D
  • Goruck
    miwa?
  • G_ArchAngel #13923
    altalanossagaban a kotottpalyas kozlekedesi eszkozok fetisizalasara...
  • Roger6
    Ez mire ment Angel?
  • Roger6
    Már sokkal jobb!
  • G_ArchAngel #13920
    Szaszmarci Alert!!!
  • Milován
    Felirat szempontjából, ez?
  • Goruck
    :D:D az jó ötlet
    nekem is van egy hasonló képem, de nem lett jó a graditi
  • Timber
    En a vonat oldalara raktam volna graffitikent...
  • Goruck
    megnéztzem, csak engem nem zavar :):)
  • Roger6
    Hát szerintem akkor te nem nézted meg a képet.
  • Tikal #13914
    zerintem meg legalább also sarokba hamár szigno és kövér betű és fekete....
  • Goruck
    szerintem teljes normális szerintem, nincs vele baj
  • Roger6
    Gyáááááá! A szignó! Ott virít fent a kék égen, és vonzza a tekintetet. Miért nem lehet normálisan, alig észrevehetően szignózni? Ez így nagyon rossz. Bocs.
  • Milován
    Hát én ilyen csodamasinákat szoktam fotózni. :)
  • Atika :o)
    koszi az infokat ;)
  • Aspyrin
    Szia, a képek egy része 18-55mm II-es kitobival készült, a maradék pedig a Sigma 105mm f/2.8 EX macroval.