Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibor90
na vagy hogy legyünk konkrétabbak egy kicsit
mit ajánlanátok úgy 30-50 ezer Ft ért?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ibor90
És milyen gyártó gépeit érdemes nézegetni?
Akár kompakt akár tükörreflexes.

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

DirtyGab3sz
Uj fullframe Sony DSLR 24 megapixellel!
SONY 24 MP

http://www.flickr.com/people/46265283@N06/

Valóban óriási, én nem tudnám kellõen kihasználni. A belinkelt crumplernél is szó esik Károly herceg vízálló füleirõl, azért ez nem egy hátrány 😊

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

The Garrett
jah és kihagytam az 'all weather cover' -t ami már nem egyszer jelesre vizsgázott esõben / hóban. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
nekem lowepro aw300
ami jó benne hogy:
- variálható a belsõ része ( úgy rakod bele az elválasztókat ahogy akarod;
-NAGY 😄 helyproblémák nem lesznek vele ( nekem szempont volt hogy a gép mellé bele tudjak tenni esetleg pulóvert, váltás pólót, ilyeneket, egy 1-2 napos túrára, és még így is kényelmesen elfér benne a gép + 2 obi + vaku is.
- az oldalából ha a hátadon a táska, kb 10 sec alatt elõ lehet varázsolni a gépet, és ilyenkor a kezedet tudod támasztani a táskán valamennyire ( mivel ott lesz az oldaladon/hasadon) és stabliabb tartást adhat a géphez.

viszont egy picit zavaró lehet az 1 vállas megoldás, ami nekem mondjuk pont kényelmes, de volt olyan ember is aki nem értette hogy bírom ezt a vállamra venni, meg a gépet kivenni belõle anélkül hogy levenném.

Üdv!

Érdekelne ki milyen fotós tatyóval rendelkezik. Én mostanság kezdem hiányolni a kellõ méretû táskát, a gépváz kitobival éppenhogy csak elfér a jelenlegiben, nincs meg a szükséges hely a teléhez, stb.
Ezt a típust néztem ki, viszonylag olcsó és pofásnak is tûnik.

Timber
A fotos. Mar eleve ilyen fejtartassal nem illet volna fotozni hiszen szep nagy tokaja lett igy a csajnak... Eleg gaz, hogy sok igazan jo fotos kenytelen akar koNpaktokkal tolni mert nincs penze jobb gepre es egy-egy ember meg EOS 1D Mark III-al csinal olyan kepeket amire egy telefon is eleg lenne...

Es ezert a tablokepert valaki meg fizetett is? O.o

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Timber
Akar meg EOS 350D-vel is fotozhat... Az obi tobbet szamit es a legtobbet az aki a gep mogott all...

mindkettõ...

Röviden: vagy egy komolyabb kompaktot vehetsz ennyiért vagy egy belépõszintû dslr-t.
A kompakt elõnyei: nagy zoom átfogás, makrózás, videofelvételi lehetõség, késõbbiek során kis költégráfordítási igény (ha egyáltalán szükség lenne rá).
Hártánya: a tükrös gépekhez képest gyengébb színvilág, képminõség.
Dslr elõnyei: ld. elõbb 😉 + manuális funkciók teljes kihasználási lehetõsége, határ a kísérletezéshez a csillagos ég.
Hátrányai: mindenhez külön objektív kell ami erõsen megterhelõ a pénztárcának.

Hogy mit választasz természetesen a Te döntésed. Elõtte nem árt mérlegelni, hogy mire szeretnéd igazán használni a gépet. Személy szerint Nikon D40-et tuti nem vennék: a vázban nincs fókuszmotor, a három fókuszpont is elég gyengécske. Ebben az árfekvésben van pár más, jóval ígéretesebb versenyzõ.

Én használt gépet csak kevés expószámmal és garival vásárolnék. Ritkán, de ki lehet fogni "akciós" árakat is 😊

Hát ez... <#hehe><#kuss>

DJ RX7
Uhh ez nagyon gagyi. Ilyenkor az obi vagy a fotós a hibás? 😄

:3

Garf
én is bevállaltam a tabló fotózást. remélem azért ilyet nemfogok csinálni. ennyi alapvetõ fotos tudást talán már összeszedtem 😄 de majd meglátjuk.

http://www.flickr.com/photos/bubue/

ivjoe
Enyhe backfocus. Egyébként meg eltünteti a bõrhibákat. 😄DD
ibor90
hát lényegébe kicsit ez kicsit az
makró, tárgyfotó, tájkép, városi képek, esetleg portré
de csak hobbifotózásra

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

norbre
ez attól is függ mire akarod használni..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
uppsz ez télleg gáz..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

VRSDM
ohsit :S
na ittvan. kép mostmár jó rem.

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
na ittvan a csúcsminõségû tablókép... mindenhol éles csak az arcán nem.
kép

ibor90
pl a Nikon D40-rõl mi a véleményetek?

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
ha majd szeretnék venni egy kicsit profibb gépet olyan max. 100000 Ft körül (de jobb ha olcsóbb, induljunk inkább 60000-tõl), akkor milyet ajánlanátok?
egyáltalán milyen márkában érdemes gondolkodni?
szabad használtat venni?

norbre
muti..

VRSDM
ismerõs osztálytársáról van szó, aztán gondolta hogy sprólolás gyanánt fotózná Õ a képeket, én meg kiretusálnám, namost végül nem Õ fotózta (neki nincs is ilyen gépe) legalábbis ezt állítja, én csak megszépítem õket... de egykét képpel elég szenvedõs így szarok 😄 no mind1 :]

The Garrett
Akkor maradt a fotós jah. 😛
Hálistennek 1-1 ilyen után döbbennek rá az emberek hogy nem a szomszéd gézára kell bízni a tablófotózást, mer neki nagy fekete fényképezõgépe van és megcsinálja egy tizesé' , hanem olyan emberre aki érti is hogy mit miért tesz, és van felszerelése is.

VRSDM
monitort a nyomdász ismerõs szokta mindig beállítani ha gyanút észlelek, szóval elv. az fix hogy frankó.

akkor a fotós lehetett ekkore tré? ha érdekel feltöltök pár képet, valami eszméletlen homályos az illetõ 😄 viszont vannak jó képek is. mikor hogy sikerült neki 😄

The Garrett
semmi gond nincs a 30d vel, a képminõség inkább az optikán meg a világításon múlik tablóképeknél szerintem. Elcsúszott white balancenál azért nézd meg hogy a saját monitorod rendesen van -e kalibrálva, a fokusz stb viszont tényleg a fotós hibája lehet.

Roger6
Elképzelhetô, hogy ilyennel dolgozzon egy ügynökség, mert az eos 30d félprofesszionális gép. Az a kérdés, hogy ki áll mögötte, mert azt a technika nem tudja pótolni...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

VRSDM
canon eos 30d, elképzelhetõ hogy ilyennel dolgozzon egy hivatásos rendbeli tablófotó ügynökség fotósa?

kaptam képeket tablóképek retusálására, elv. rendes fotóscég fotózta, namármost egykét képpel hatalmas problémák vannak, alapvetõek, pl. a fókusz az illetõ nyakláncán van, és az egész arc homályos stb.

fehéregyensúly szintén borul egykét képnél.
no meg úgytudom hogy az ügynökségek alapból válalják a tablóméretû kép retusálását, mármint benne van az árban.

részemrõl mind1, mert én megkapom érte a pénzem, csak érdeklõdök hogy átlettem-e verve.

valóban fotós? vagy csak valami ifjú titán készítette-e a képeket.

schorby
Kösz szépen a linkeket
az összes képet ebben a periódusban (amit irtam) csináltam
89
Fotorace

Topfoto

Fotósok világa

meg van ugyebár a Fotozz...de ne azzal kezdj

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

DJ RX7
Énis erre gondoltam, de ha nem akkor hajrá hajrá!

ibor90
Sziasztok!
én is új vagyok fotó témában.
Schorby-vel kb egyszerre kezdtük.
és engem is érdekelne olyan oldal amit õ említett
és >>ITT<< lennének az én eddigi képeim (az legújabbak Schorby gépével készültek a hétvégén 😊

3 hete fotózol? virágos képeket mikor csináltad? szerintem tavaly 😄

norbre
jaja .. azt akartam 😊😊

3 hetes tapasztalattal jóak(Y)

http://gaborszantai.co.uk/

schorby
hi all itt a fotósok közt
uj vagyok a témában 17 évesen 3 hetes fotós taopasztalattal
képeim: ITT
véleményeket várok
valamint olyan oldal érdekelne ahova ha felrakom a képemet kapok rá korrekt véleményt, tanácsokat
mint pl a fotózz.hu csak ott nem lesz meg soha az elég kreditem (ha valaki adna ugy is jó ám 😉)
na elõlre is kösz
csá
Netgear
A mai Tuning Show -ról:

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

gondolom nem számdékosan, de az elsõ képnek nagyon retro-s hatása van(fõként a színek miatt). legalábbis számomra.<#vigyor3><#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Timber
<#banplz>

Jaaa, hogy mar megkapta? 😄

Darkon
mrkemeny

depressziosteres

partos

Born to win

DJ RX7
30d-je van

89
ne haragudj de ez a minõség...<#guluszem1>
említetted valamikor még, hogy vmi felsõkategóriás tükörreflexesed van (milyen is?)...hát ennél még az én Fuji 5600-asom is fényévekkel jobb képeket csinál...valamit nagyon elállíthattál

89
olyan nincs, hogy beégett...esetleg bebukott, ha a túl sötét részekre gondolsz

csn tamás

mégegyszer! elnézést!

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

ivjoe
Nagyobb nem volt? :CCC
csn tamás
[/url][/img]

üdv! tegnap esti képem! véleményt kérek!

&#8222;Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat&#8221; Albert Einstein

Caligo

DJ RX7
"Emesés" 😄Ddddd igen egy 80 éves apó Emesét utánozza 😄😄DDDD

Timber
Nekem az elso tetszik, bar megmondom oszinten kicsit tulsagosan "Emesés" a fejtartas 😄 A masodik kepen tulsagosan sotet a rendezoi balja...