23748
-
#14140 itt van a fórum! Nagyon jó lesz szerintem. Ezen a héten kezdődött, de mindent elolvashatsz ott.
Szerintem ki fog kerekedni ebből is egy olyan jó topic, mint itt, SG-n a PS munkák topic. -
#14139 ezt lehet meg is csinálom otthon próbaképpen :) -
#14138 tényleg pl ha a tojás belsejét ki tudnád emelni fénnyel, a környezet meg sötétebb lenne.. -
#14137 Izgalmasabb elrendezéssel, világítással? -
#14136 a tojások nélkül egész megközelítené :D:D
amúgy nem rossz ötlet :) szép kivitelezés..
hol ez a fórum? -
DecenS #14135 az ötlet, vagyis a széttört tojás jó! nagyon is jó... de valami drasztikusabb kéne ;-) -
#14134 Egy másik fórumra megy, ahol hetente témák vannak, és arra kell alkotni valamit. Valamilyen szinten választanak heti győztest is.
A mostani téma:"nincs"
Véleményeket kérnék, mert csak egyetlen képet lehet berakni. Én ezt alkottam, de még nem raktam fel:
-
#14133 hat egyenlore szobam fenykepeztem korbe panoramanak azt fogom felhasznalni de azt nempublikalom mert iszonyatossan nagy kupi van :D -
#14132 várjuk az eredményt. -
#14131 koszi megprobalkozok vele hogy mi jon ki belle :) -
#14130 nekem is tetszik azert erdeklodom hatha valaki csinalt mar hasonlot :) -
#14129 nem ugyan az, de hasonló (cikk) -
#14128 hallod, ez iszonyat allat ez a kep :D -
#14127 sziasztok ilyesmi kepet milyen progival tudnak csinalni?? -
#14126 Cairo, így ünnepelnek a "ratyik". -
#14125 Nagyjából, de a Sínai félszigeten töltöttünk több időt, tehát Hurgada helyett Dahab :D -
#14124 két különböző fényesősségű, szinte bárhogy forgatható fejű lámpa, állvány, 3db A4-es fehér lap:
1 a psp alá
2 a két lámpához, derítésnek
PSP:
Itt nem felülről és oldalról jött a fény, hanem alulról és felülről. Itt viszont már nincs lap, csak a két lámpa előtt. Állvány szintén volt.
Vízilabda:
-
#14123 nyócker? :D -
#14122 Hurgada, Cairo, Giza, Saqqara, Memphis?:) -
#14121 hmm guszta:D
kérsz egy hamburgert? :DDD -
galériámban van még pár fotó ha valaki nézelődni akar, ez csak figyelem felkeltés :D (voltak már, de sok az új egyén) -
#14119 -
#14118 roger that :) -
#14117 PS-ben is ugyanúgy tudsz RAW-ot hívni. Komolyabb fotópályázatokon pedig nem engednek több módosítást a képen, mint amit említettem...
Tikal: nem a PS használatárol megy a vita, mert általában mindenki belenyúl a képeibe, nálam a mérték nem mindegy, és ez az, ami miatt én már nem fotó osztályba sorolom az agyon PS-elt képeket. -
#14116 az az algoritmus a csilliárd milliár paraméterével azért nem modositja olyan szinten a képet mint pl a PSben teheted... Mondjuk engem nem zavar ha sok a PS egy foton addig amig az nem válik kárára a képnek, és segit kieemelni am ondanivalot... retus meg ez meg az mindig is volt... most csak könnyebb lett használni.... de pl én az agyon HDR-elt tájképektől már hányok... -
#14115 De ha megnezed ugyanazon fotopalyazatok kepeit a 90%aban sokkal tobb photoshop van benne mint levelscurvecontrast. Ha Lightroomban hivod elo a kepet (mert aki komolyabban fotozik az RAW-t használ általában) akkor az minek számít? illusztráció vagy fotó? -
#14114 Így van, te aztán érted mire gondoltam! Csak így tovább...
A digitális illusztráció és a digitális fotó teljesen más kategória nálam, és ha megnézel egy fotópályázatot, akkor nem véletlenül csak a minimális PS-t engedik meg (Levels, Curves, Contrast), mert így még fotó marad a kép... De tudom, én vagyok a baromállat, hogy ezt meg merem említeni vaze! -
#14113 Mar bocs de a digitalis uton keszult fotok mindegyike digitalis illusztracio kategoriaba esik akkor. Mar a gepen belul van egy kepfeldolgozo algoritmus aminek van huszcsilliard parametere amivel befolyasolhatod a kepet. -
#14112 Jajj mar megint elojott a "Photoshop a satan" tema. Mar nem azert de a photoshop ugyanugy a digitalis fotozas resze mint a CCD meg a satobbi. Szerintetek az analog idoben a nagy fotosoknak nem volt meg a maguk photoshopja? Ilyen vegyszer ennyi ideig olyan szuro amolyan ez meg az... Az egyetlen ahol tenyleg nem illik komolyabb photoshop munkat hasznalni az a sajtofotozas. -
#14111 Nekem mindegy, hogy mennyi PS-t használsz, csak ezek már nem a fotó kategóriába esnek nálam (és asszem nem vagyok egyedül), hanem a digitális illusztrációba. Ez csak egy vélemény, nehogy támadásnak vedd! -
#14110 asszem vrsdm mondta, hogy nagyon fotó szagú képeket ne rakjunk be.
Na mind1, akkor lehet félreértettem vmit.
De a fotó egyik fontos része az utómunka is nem? A fotó része.
A PS munkák meg szinte csak tisztán a PS-el gyártott képekről szól, nem pedig a fényképezőgép+kis PS-ről. -
#14109 Te Sztyui!
Én megnéztem a PS munkák topicot, de ezt a képed nem láttam ott (villanypóznás, amire azt mondtad, hogy átmenetes kép), csak a vasúti síneset. Arra meg annyit mondtak, hogy fotózz úgy, mintha nem lenne PS-ed (ami tökéletesen igaz). Szóval ki mondta, meg hol, hogy ilyen képeket ne tegyél oda?! (Ami full PS...) -
#14108 De mégis én fotóztam:D
Ez egy nagyon átmenetes kép:D
PS munkákba meg aszonták, ne nagyon pakoljunk fotókat:D
Elegem van, hogy külön kategória vagyok
Na itt egy kép a Sennheiser HD 485-ösömről.
-
#14107 Tök igazad van, de ez a Fotó topity, neked a PS munkák köll:) -
#14106 ez a lényeg! PS nélkül egy gagyi átlagos kép lenne. És te magad mondod, hogy megmanipulálva meg jó így. Szóval ha jobb lesz, akkor miért ne manipulálhatnám? A túl sokat értem, de van néhány kép, amin pont a PS a lényeg, és önmagában a fotó nem érne semmit.
Lásd például ezt a képem -
#14105 Pont PS topikban fejtettem ki mennyire hányok ettől a galériától, nemlehet normálisan síkban megnézni a képet, mert kis egérmozdulat és elfordítja, túl csilivili
Ennek ellenére no offense, szubjektív a dolog ;) -
Aspyrin #14104 Szép helyen fekszik, és olcsó a süti is :)))))
Tisztán emlékszem a helyre! -
#14103 Nekem Troodosban ennyire futotta, éppen megfogta az egyik polgár a könyökömet, mikor kattintottam...:) Pedig kivételesen egyenesen tartottam (volna) a gépet:) De a hosszú záridő és a karomon való taszítás nem tett jót neki:)
-
#14102 Jaja, nagy csibész volt:) -
#14101 vigyázat, egy hajó beépült a házak közé és kamuflázst haszál! :DD