23748
  • sztyui2
    itt van a fórum! Nagyon jó lesz szerintem. Ezen a héten kezdődött, de mindent elolvashatsz ott.
    Szerintem ki fog kerekedni ebből is egy olyan jó topic, mint itt, SG-n a PS munkák topic.
  • norbre
    ezt lehet meg is csinálom otthon próbaképpen :)
  • norbre
    tényleg pl ha a tojás belsejét ki tudnád emelni fénnyel, a környezet meg sötétebb lenne..
  • ivjoe
    Izgalmasabb elrendezéssel, világítással?
  • norbre
    a tojások nélkül egész megközelítené :D:D
    amúgy nem rossz ötlet :) szép kivitelezés..
    hol ez a fórum?
  • DecenS
    az ötlet, vagyis a széttört tojás jó! nagyon is jó... de valami drasztikusabb kéne ;-)
  • sztyui2
    Egy másik fórumra megy, ahol hetente témák vannak, és arra kell alkotni valamit. Valamilyen szinten választanak heti győztest is.
    A mostani téma:"nincs"
    Véleményeket kérnék, mert csak egyetlen képet lehet berakni. Én ezt alkottam, de még nem raktam fel:
  • Atika :o)
    hat egyenlore szobam fenykepeztem korbe panoramanak azt fogom felhasznalni de azt nempublikalom mert iszonyatossan nagy kupi van :D
  • DJ RX7
    várjuk az eredményt.
    koszi megprobalkozok vele hogy mi jon ki belle :)
    nekem is tetszik azert erdeklodom hatha valaki csinalt mar hasonlot :)
  • DJ RX7
    nem ugyan az, de hasonló (cikk)
  • Sné Zsuzsa
    hallod, ez iszonyat allat ez a kep :D
    sziasztok ilyesmi kepet milyen progival tudnak csinalni??
  • Crokin
    Cairo, így ünnepelnek a "ratyik".
  • Crokin
    Nagyjából, de a Sínai félszigeten töltöttünk több időt, tehát Hurgada helyett Dahab :D
  • sztyui2
    két különböző fényesősségű, szinte bárhogy forgatható fejű lámpa, állvány, 3db A4-es fehér lap:
    1 a psp alá
    2 a két lámpához, derítésnek
    PSP:

Itt nem felülről és oldalról jött a fény, hanem alulról és felülről. Itt viszont már nincs lap, csak a két lámpa előtt. Állvány szintén volt.
    Vízilabda:
  • Timber
    nyócker? :D
  • MerlinW
    Hurgada, Cairo, Giza, Saqqara, Memphis?:)
  • Cujo01
    hmm guszta:D
    kérsz egy hamburgert? :DDD
  • Crokin

galériámban van még pár fotó ha valaki nézelődni akar, ez csak figyelem felkeltés :D (voltak már, de sok az új egyén)
  • cenobite
  • Tikal #14118
    roger that :)
  • Roger6
    PS-ben is ugyanúgy tudsz RAW-ot hívni. Komolyabb fotópályázatokon pedig nem engednek több módosítást a képen, mint amit említettem...

Tikal: nem a PS használatárol megy a vita, mert általában mindenki belenyúl a képeibe, nálam a mérték nem mindegy, és ez az, ami miatt én már nem fotó osztályba sorolom az agyon PS-elt képeket.
  • Tikal #14116
    az az algoritmus a csilliárd milliár paraméterével azért nem modositja olyan szinten a képet mint pl a PSben teheted... Mondjuk engem nem zavar ha sok a PS egy foton addig amig az nem válik kárára a képnek, és segit kieemelni am ondanivalot... retus meg ez meg az mindig is volt... most csak könnyebb lett használni.... de pl én az agyon HDR-elt tájképektől már hányok...
  • Timber
    De ha megnezed ugyanazon fotopalyazatok kepeit a 90%aban sokkal tobb photoshop van benne mint levelscurvecontrast. Ha Lightroomban hivod elo a kepet (mert aki komolyabban fotozik az RAW-t használ általában) akkor az minek számít? illusztráció vagy fotó?
  • Roger6
    Így van, te aztán érted mire gondoltam! Csak így tovább...

A digitális illusztráció és a digitális fotó teljesen más kategória nálam, és ha megnézel egy fotópályázatot, akkor nem véletlenül csak a minimális PS-t engedik meg (Levels, Curves, Contrast), mert így még fotó marad a kép... De tudom, én vagyok a baromállat, hogy ezt meg merem említeni vaze!
  • Timber
    Mar bocs de a digitalis uton keszult fotok mindegyike digitalis illusztracio kategoriaba esik akkor. Mar a gepen belul van egy kepfeldolgozo algoritmus aminek van huszcsilliard parametere amivel befolyasolhatod a kepet.
  • Timber
    Jajj mar megint elojott a "Photoshop a satan" tema. Mar nem azert de a photoshop ugyanugy a digitalis fotozas resze mint a CCD meg a satobbi. Szerintetek az analog idoben a nagy fotosoknak nem volt meg a maguk photoshopja? Ilyen vegyszer ennyi ideig olyan szuro amolyan ez meg az... Az egyetlen ahol tenyleg nem illik komolyabb photoshop munkat hasznalni az a sajtofotozas.
  • Roger6
    Nekem mindegy, hogy mennyi PS-t használsz, csak ezek már nem a fotó kategóriába esnek nálam (és asszem nem vagyok egyedül), hanem a digitális illusztrációba. Ez csak egy vélemény, nehogy támadásnak vedd!
  • sztyui2
    asszem vrsdm mondta, hogy nagyon fotó szagú képeket ne rakjunk be.
    Na mind1, akkor lehet félreértettem vmit.
    De a fotó egyik fontos része az utómunka is nem? A fotó része.
    A PS munkák meg szinte csak tisztán a PS-el gyártott képekről szól, nem pedig a fényképezőgép+kis PS-ről.
  • Roger6
    Te Sztyui!

Én megnéztem a PS munkák topicot, de ezt a képed nem láttam ott (villanypóznás, amire azt mondtad, hogy átmenetes kép), csak a vasúti síneset. Arra meg annyit mondtak, hogy fotózz úgy, mintha nem lenne PS-ed (ami tökéletesen igaz). Szóval ki mondta, meg hol, hogy ilyen képeket ne tegyél oda?! (Ami full PS...)
  • sztyui2
    De mégis én fotóztam:D
    Ez egy nagyon átmenetes kép:D
    PS munkákba meg aszonták, ne nagyon pakoljunk fotókat:D
    Elegem van, hogy külön kategória vagyok
    Na itt egy kép a Sennheiser HD 485-ösömről.
  • MerlinW
    Tök igazad van, de ez a Fotó topity, neked a PS munkák köll:)
  • sztyui2
    ez a lényeg! PS nélkül egy gagyi átlagos kép lenne. És te magad mondod, hogy megmanipulálva meg jó így. Szóval ha jobb lesz, akkor miért ne manipulálhatnám? A túl sokat értem, de van néhány kép, amin pont a PS a lényeg, és önmagában a fotó nem érne semmit.
    Lásd például ezt a képem
  • zolo
    Pont PS topikban fejtettem ki mennyire hányok ettől a galériától, nemlehet normálisan síkban megnézni a képet, mert kis egérmozdulat és elfordítja, túl csilivili
    Ennek ellenére no offense, szubjektív a dolog ;)
  • Aspyrin
    Szép helyen fekszik, és olcsó a süti is :)))))
    Tisztán emlékszem a helyre!
  • MerlinW
    Nekem Troodosban ennyire futotta, éppen megfogta az egyik polgár a könyökömet, mikor kattintottam...:) Pedig kivételesen egyenesen tartottam (volna) a gépet:) De a hosszú záridő és a karomon való taszítás nem tett jót neki:)

• MerlinW
    Jaja, nagy csibész volt:)
  • BiG G
    vigyázat, egy hajó beépült a házak közé és kamuflázst haszál! :DD