23748
  • Roger6
  • G_ArchAngel #14710
    OMG - zenesznek mit mondasz?
    Jatszon minden hangszeren, aztan majd kivalogatod a dallamokat?
  • DruPapi
    Ejjha, látom azért megmozgatta a képem a fantáziákat :)

Alexease: hagytam azért én is keretet: 2px fehéret :P

DJ RX7: Így már nem is hiányzik az az ernyős :) #14705-ös jobb szerintem, a másiknál már szerintem kicsit magasra került a horizont.

Köszönöm a rámszánt (képemre) időt.
  • DJ RX7
    fekete madarat is vágni kellett :D. ha az nem lenne ott nem ilyen vágtam volna ilyen szűkre.
  • Alexease
    Nekem szuk, de mivel ez szubjektiv, igy ugyanolyan jo mint a tobbi:) A vagdosas elfogadott (persze eszszeru keretek kozott:D), igy ey kepbol meg akarmennyi is lehet;)

Foleg ha publikalni megy:) Azt szokatam mondani a fotosoknak, hogy: Allitsd be kozepre, tekerd vissza a zoom-ot, legyen eles, aztan katt:)))))) A tobbit majd a szobaban/gepen:D Ha meg muveszkedni akarsz, akkor legyen belole jobbos, balos, allo, fekvo. :)))

• DJ RX7
    Aspy ezt majd töröld lécci.

Szóval akkor:
    [IMG][/IMG]
  • DJ RX7
  • Alexease
    Szerintem, az ejtoernyos maradhatott volna (majd mas megmonja hogy miert:P). En a keretet is hagynam, meg ha nem is "gyaszkeretet" (:D), de legalabb valamit (ilyen kornyezetben - topic, szoveges, tonusos hatter - nem biztos hogy szerencses a kerettelenseg:DD

Peldanak (sorry hogy piszkaltam!) - 75%, 100%, keretnelkul, 0%:

• DJ RX7
  • DruPapi
    Bocsi, rossz link.
    a jó kép
  • DruPapi
    Köszönöm az észrevételeket, es egyet is értek velük. (Bár gyászkeret azér tetszett nekem ;) )
    Ernyős és a faág valamennyire kiegészítették a képet, mindkét oldalon volt valami, de így utólag nézve az a faág egy kicsit tényleg nevetséges volt :P
    A jelenlegi állapot:

Gorucknak is köszönöm:)
  • DJ RX7
    gyászkeret nem illik rá. jobb oldalt a belógó fa nagyon zavaró.
    nekem valahogy az az ejtőernyős nem illik oda. egyébként jó kompozíció.
  • Goruck
    nekem tetszik (nincs vele bajom :P:P:P) nem egy mostani kép az tuti :D:D
    szép a nap és az ernyős is jókor volt jóhelyen :)
    a "gyászkeret" meg illik rá, akárki akármit mond...:D
  • DruPapi
    Sziasztok!
    Érdekelne a véleményetek ezzel a képpel kapcsolatban. Nyugodtan szóljátok le, de csak indoklással, hogy tanuljak is belőle valamit :)

• Sephirot T
    Eddig még nemnagyon fotóztam embereket,ezt a "portrét" is csak úgy csináltam tucatfotónak egy kirándulás alkalmával.Vélemény?
    Szerintem kicsit túl világos lett meg sötét :D
  • norbre
    az ominózus képet azért nem mondanám tucat túristafotónak.. azokat csak elkattintják, ebben van némi konepció is..

aúmgymeg a téma elhelyezését meg semmi mást sem a szabályok mondják meg hanem hogy mit akar a fotós a képpel mondani/hangsúlyozni..
  • Goruck
    akinek ez gyászkeret, annak sötét a lelke...:P:P:P

miért baj ha középen a téma, legalább megtalálod :P
  • Alexease
    Ennek a kepnek nem 3 hibaja van, hanem egy tucat:)
    - gyaszkeretmanias vagyok, ez igy sikerult, majd egyszer meghalnak:P
    - fos az eredeti kep, sok az ISO, gyors RAW konvert, vagas:)

Amugy "turista" foto, arra setaltam, gep elo, 30 ember es 60 lab kozott katt:) Legugoltam, de annyit nem er (nekem) hogy lehasaljak a foldre:))))
  • Alexease
    Tenyleg csak kicsit mas:)))
  • Bexter
    erkélyről :D szemben épület szhelyi rádio
  • zolo
    Mennyi pénzed van?
    Csakmert Sony Alpha 200-at 18-70-nel már 80.000-ért meglehet kapni (Sigma 18-50-nel 70-ért is talán), ami beletanulásnak nagyon jó, később pedig lehet fejleszteni Sony és Minolta használt objektívekkel.
  • Gunnersboy
    Szombathely? :)
    ha igen, merrefele?:D
  • 5Dani
    htx!
  • Bexter
  • Roger6
    Legalább látszik a fejlődés a gépparkodban! Hát akkor sok sikert hozzá, ahogy az eddigiekhez is!
  • 5Dani
    Ez most marad évekig.
    [magának is hazudik]
  • Roger6
    Baszki Dani! Hányadik nicke-ed ez már? Amióta járok ide, minden évben más!
  • precision
    huhh, hát most elvették a kedvem ettől a géptől
    azért az durva hogy egy épületnél a külső sárgás vakolat szürke lesz ezzel a géppel fotózva... nemtom hogy azóta javították e ezt egy új firmware -el

na nembaj, keresgélek még
  • G_ArchAngel #14682
    lehet Ok konyvelnek a NatGeo-nak...:-)
  • 5Dani
    Gyula ide vagy oda, sose értetem miért első helyezett ez a kép.
  • precision
    na vmi ilyesmire gondoltam! :)
  • G_ArchAngel #14679
    Nah, ennek a kepnek szerintem 3 hibaja van, es mind feldolgozas:
    - gyaszkeret - meghalt egy tokes rece?
    - sok a kontraszt - ez miatt bebukott a fekete es a fejukon levo zold tollazat es szemuk sem latszik
    - tulelesitett - a kacsak vagjak a jeget

Alacsonyabbrol is megprobalhattad volna, akkor megtudtad volna, hogy a madarak miert szeretnek a jegen tartozkodni, ha minusz fokok vannak:-)
    Allatot szemmegessagbol szokas fotozni, persze nem kell lefekudni, de amig lehet lejjebb ereszkedhetsz:-)
  • precision
    biztosan így van, de azt is meg lehet fogalmazni szerintem építő jelleggel
  • G_ArchAngel #14677
    "az építő jellegű kritika a kép olyan hiányosságaira hívja fel a figyelmet amik a gép beállításából adódtak, vagy az esetleges rossz utómunkálatoknak"

ezek a masodlagos hibak, elsosorban a fotos rontja el a kepet a helyszinen, nem a gep...
  • precision
    köszi szépen
  • precision
    már leírtam vagy 2x h milyen, de röviden tömören:
    az építő jellegű kritika a kép olyan hiányosságaira hívja fel a figyelmet amik a gép beállításából adódtak, vagy az esetleges rossz utómunkálatoknak köszönhetőek... az építő jellegű kritika nem egyenlő a pozitív kritikával, de a negatív kritikától az különbözteti meg, hogy "jószándék" vezérli, megpróbálja segíteni a másik fotóst, 'tanítani' akarja a másikat, hogy máskor mire figyeljen oda

de zárjuk már le ezt a témát :)
  • Bala10
    én itt szoktam olvasgatni, szerintem elég jól leírnak mindent a gépekről...
    bár személyes véleményem, hogy ebben a kategóriában nem sok különbség van a gépek között, csak pár apróság.
  • DecenS
    fogalmazd meg légyszi, hogy milyen lenne az építő jellegű kritika...
  • precision
    persze ebben igazad van nem vitatom
    csak attól félek én is, hogy nagyon kezdő korszakomban, esetleg ha rakni fogok majd be ide képeket, akkor hasonló kedvtelenítő kritikákat fogok kapni az építő jellegűek helyett

de valszeg nem nagyon fogok ide képet rakni mert komolyabb gépre nincs pénzem... tényleg ha már itt tartunk, ajánljatok vmi olcsó digit gépet, na ne ilyen kompaktot :) tükörreflexes szerintem nem jöhet szóba, mert ott a legolcsóbb is már drága nekem... ez csak amolyan hobbi szerű dolog lesz nálam, még sose fotóztam, de mindig is érdekelt... és hát érthető módon nem akarok kapásból 100-200ezres gépet venni

amúgy ezt néztem ki, erről mi a véleményetek? nagyon gáz? :) vagy esetleg hasonló árban mit ajánlanátok? nemtom, használt gépek körül érdemes e szétnézni, nem értek hozzá és nem akarom hogy átvágjanak, szóval inkább újat vennék
  • Tikal #14671
    ha jol emlékszem igy probálta itt valaki ( innen vágj onnan vágj, tulexpos) aztán lehordták miért mondja...hisz mindez cak szerinte... meg hogy neki nem mond semmit az nem számit :) és igen én sem tudom hány embernek mond vmit az a kép, de szerintem már te is láttál elég képet ahhoz hogy azt tudd mondani, valozinu nem sok embert fog felkavarni, és most kapásbol tudnék mutatni flickr-ről egy tucat olyat ami igen csak belelapozva egy group-ba... meg azért ne várd el hogy itt mindenki szakmai szempontok alapán kritizáljon, nem hinném hogy itt sokaknak ez a foglalkozása, ezért is amatőr szekcio, elkerulhetetlen hogy valaki a véleményét, benyomsát ne irja le egy képről, és ha neki az a véleménye hogy nem mond semmit neki, akkor az...