23748
  • G_ArchAngel #14670
    Nezd, ez ugyanott keszult, megis kicsit mas... (Sarudi Gyula fotoja, NatGeo, term.foto I. helyezet)
  • precision
    "kérdés hány embernek mond az a kép vmit"

hát szerintem erre a kérdésre te sem tudod a választ... az, hogy neked nem mondd semmit... hát ez van, én elfogadom... csak _szerintem_ szakmai szempontok alapján kéne kritizálni egy képet
  • Aspyrin
    A fehérrel van csak gondom.. ;)
  • Aspyrin
    Nyugi, ezen én is átestem. Idővel rájössz majd, hogy igaza van a népnek ;) (Nekem rengeteg időmbe tellet, ne ess bele ebbe a hibába Te is!)
  • Aspyrin
    Jajneeee :)))
  • Alexease
    Vagdosni milliofelekeppen lehet, pl::)))))

• DJ RX7
    3. kép aljából lehet vágni mert zavaró az előtérben az a nagy fehérség. levágtad utána már klafa is lesz.
  • Alexease

• Alexease
    Szandekosan ilyen;) Amugy ennel sokkal nagyobb goz volt, meg igy elesnek is mondhato;D A madarakat meg nem lehetett nem felbevagni, ahoz 180 fokos panorama kelett volna;)

Tolok meg par kepet a kornyezetrol, milyen is volt "valojaban":)))
  • DJ RX7
    túl nagy mélységélesség*
    nyitott blendés nagyobb fényerejű fixszel*

ivjoe: az a kuka tényleg nem illik oda. szerkesztésnél nekem is bántotta a szemem.
  • DJ RX7
    na szóval: szerintem, a kép szűk. vízszintesen kellett volna elkészíteni, mert a egyes madarak ketté vannak vágva. ami még zavar a túl mélységélesség. nem tudom, hogy kompakt géppel nyomulsz e, de ha tükrös gépes van akkor érdemesebb lett volna, valami nyitott blendés fixszel készíteni a fotót., mert a ház a háttérben csúnyácska.
    de összességében eléggé jó kompozíció.
    remélem nincs örihari.
  • DJ RX7
    így jobban átnézem nemrégiben készült fotóimat, hát fele el van kenődve. azt hittem Canon dslr-el már a több másodperces expót is ki lehet tartani kézbűl. na mind1 legközelebb állvánnyal indulok neki. :AS_:DAS
    itt van még1 tucatfotó.

[center]

• Alexease
  • 5Dani
    amúgymeg:
  • 5Dani
    ruhádat túlszínezted
  • Tikal #14655

beindult az észosztás, mindenki meg nem értett művész :)
  • Tikal #14654
    kérdés hány embernek mond az a kép vmit, mert ha csak neked akkor teheted is a családiba...ha mondani akarsz vele vmit akkor annak meg vannak az alap modszerei amivel nem árt tisztában lenni..
  • 5Dani
    +fav
  • ivjoe
    Nekem jobban tetszene (asszem), ha bal oldalt lenne a pad szemetes nélkül. [anyáz]
  • DJ RX7
    lehet fikázni, köpködni, anyázni. később még jön pár tucatfotó.

[center]
  • precision
    az első és az utolsó különösen tetszik, de a többi sem rossz
    a parkolósnál tényleg picit rontanak az összhatáson az autók, de belefér :)
  • precision
    nemrég addoltam a topicot a favhoz, mert venni akarok majd én is egy gépet, és "lődözni" egy kicsit
    amúgy tényleg néha elég lehangolóak az emberek a kritikájukkal, ha még építő jellegű és szakmai is, akkor ok... de pl a szubjektivitást miért kell belekavarni...
    értem ez alatt, hogy vkinek nem mond semmit... és? aki lefotózta annak biztos mondott valamit, elég az
    meg hogy vágd meg itt meg ott, mert ha középen van a "téma" (már ettől a szótól is falramászok :)) akkor sablonos, túristafotó... ugyanmár, ez is szubjektív dolog
    a lent említett fotozz.hu -n is néztem, ott meg csomó ember akkor ugatott le mást ha nem volt középen a "TÉMA" :D

szóval. én csak azt mondom, hogy lehet szubjektív dolgokban osztani az észt, vagy hittéríteni... felesleges flamet kelt
    az ok, hogy vmi beállítás miatt szar a kép, vagy az utómunkálatok közben lett vmi eltolva, igen, ezek már hasznos kritikák, segítségek, amik előre viszik a dolgot, fejleszti a másik fotós tudását

SZERINTEM :D :D
  • Lullaby
    Azért kéne megvágni, mert túlságosan középre összpontosítod a témát és ettől unalmas, sablonos, sima turista fotó (már bocsi). Amúgy jók (o:
  • Goruck
    én azt hittem a fotózásban az a szép, hogy mindenki a saját látószögébeől mutatja be a dolgokat és az egyszerűt is lehet érdekesen ábrázolni, de úgylátszik tévedtem...
    fotozz.hu....azthittem művészettel csak egy értelmesebbik réteg foglalkozik...de nem kéne őket utánozni...
  • zolo
    Ez egy tök szolíd vélemény nyilvánítás volt, hidd el.
    Nézz be Fotozz.hu -ra , ott milyen osztások mennek némelyik képnél, és megérted miért írom ezt ;)
  • Goruck
    minden bizonnyal szebb formába öntötte volna :D:D...szerintem
  • Tikal #14644
    szerintem meg minden amit mond az szerinte van, és tök hülyeség mindig oda tenni elé, mint ahogy ezt teszik a TV-ben mostanság.... :) nem hiszem hogy más nevében szólna, ha érted mit mondok.... szerintem :)
  • Goruck
    hogyne, mi sem egyszerűbb.
    kellékek:
    Állvány és olyan fényképező ahol van manuális mód, mert az autómata mód nem mindíg ugyanúgy állítja be a fényt színt stb...
    lerakod az állvány és kattintgatsz :D:D
    aztán PS...összedobod és speciel Layer MAskokat használok a célra.

nem volt túl szájbarágós, de ha valamit nemértesz, szólj...
  • Goruck
    inkább hagyjuk :)
    píísz
  • DJ RX7
    az 1. képen nem látok mást mint egy kiégett égboltot, szanaszét szaturált lépcsőt és túlzott élességet, ami már a monitorom karcolja (remélem ezért Blasta nem haragszol meg ;D))

a photoshop. nem tudom kötekedésnek-e akartad írni, de azért megmondom neked, hogy az egy kép amivel mutatni akartam, hogy nekem megvan az adobe photoshop, mert éppen szóba jött. ennyi.
    peace.
  • zolo
    Mai napig nem tudom felfogni, hogy készülnek a többször vagyok én a képen több helyen típusú képek :(((

Elmagyarázod szájbarágósan? =)

(egyébként Rx7-nek igaza van, jah, meg bírni kell a kritikát ;) )
  • Alexease
    El lehet kerulni a felreerteseket, ha valaki egy #14633-as kommentet ugy kezd, hogy: "Szerintem..." ;)
  • Goruck
    [igen] vagyis nem :D:D:D bocsi ma ilyen kötekedős napom van évente 1x kb ma már mindenbe és mindenkibe belekötök, de nem szándékosan...

érdekel a vélemény, de nem értem h pl a 2esről mit kell levágni :S
    vagy a 3-masról
    ill. az 1esel mi a baj:S

ha megmagyarázná, lehet hogy megérteném
  • Tikal #14637
    szerintem meg nem kéne magad felhuzni ezen...jogos amiket írt.. ez még nem lehúzás...leírta szerinte milyenek a képeid... vagy nem azért rakod őket ide hogy véleményeket kapj róla? vagy jobban örülnél ha azt mondaná mindenki a képeidre hogy hűű de fasza? ...
  • Goruck
    akkor idefigyelj:
    1. ha neked nem mond semmit magadra vess! Nem kell büszkének lenni arra ha nem érteda képet.
    2. Mit kell erről levágni?
    3. Előtérnek hívják.
    4. Bocs nem tudtam átálni a kocsikkal
    5. Vannak hibái az tény.

2hónapja ha fotózok, egy szimpla 'egész jó képek'-kel értékesebb is lehettél volna, én sem kezdem el egyből a hibákat keresni egy képben, de ha már itt tartunk az 'építő jellegű kritikáknál' :

ennél a képednél figyelhettél volna egy kicsit jobban, hogy éles legyen és ne csillogjon a borító, ráadásul a tetejéből vágni kéne, meg nekem nem tetszik, hogy fekete a billenytűzet.

SG bazmeg...
    miért kell feszültséget okozni...
  • DJ RX7
    tom.

• Goruck
    de profi itt valaki.
  • DJ RX7
    1. nem sokat mond
    2. alulról is felülről is vágni kell
    3.alulról vágni kell
    4.zavaróak az autók.
    5. ötletes, de néhány helyen el van rontva, meg egy kis saturation, és kontraszt.
  • CUCLI
    utolsó kurvajó :D:D
  • Goruck
    néhány közelmultban elkövetett képem:

remélem nem baj ha ilyen sok :D:D