23748
  • Loál János #14751
    Harry Potter?

• Roger6
    És hogy világít neki, mi? XD
  • Bexter
    megtalálta végre a prém alatt a fütyköst? :D
  • Garf
  • norbre
    aha.. tegnap legalábbis be lehetett..
  • 5Dani
    zsír, most be lehet gyalogolni margitszigetről a híd alá?
  • norbre
    hát jó kérdés :D délelőtt 10 körül csináltam :)
  • Goruck
    szmogriadó ???:D

durva kép
  • norbre

• Atika :o)
  • Gunnersboy
    sajnos mikor mi voltunk, akkor pont helyreállítás volt a toronyban

• Gunnersboy
    vannak arról is de azok nemlettek olyan jók :D

#14739:
    Olaszország, Pisa :)
  • Alexease
    Az also kepen levo hely utos lehet!
  • 5Dani
    Toronyról nincs kép?
  • Gunnersboy

• Alexease
    Meg talan sok a gradient filter:D
  • Bexter
    engem az zavar hogy ég k világos de hátak meg sötét mint éccaka
  • oneal1
    ok köszi:)
  • oneal1
    gyászkeret?:D:D
  • Bala10
    2pixelnyi fekete keret mindenhez passzol. :)
  • Alexease
    Erre egy bazi vastag fekete keret kell:)

Csak vicceltem, mielott meg meglincselnek!:)
  • oneal1
    Ehez a képhez szerintetek illik valamiféle keret?
  • Alexease
    Minden igaz amit irtal, nem is reszletezem, errol oldalakat lehet teleirni;)

Az utolso elotti bekezdes meg felejtos, mert ismet csak a felreertes, tulzas, vegletek kiemelese szulte;P
  • Alexease
    A zoomolos peldamnal miert kell azonnal vegletekben gondolkodni?! Nem arra gondoltam, hogy mindenki fotozzon 10-es halszemmel, aztan majd megvagja:DDDD
  • oneal1
    jovanna:D:D

• Aspyrin
    Foltokban blur :))))
  • oneal1
    még nem vágom a progit, nemrég kezdtem, lesz jobb is:)
  • 5Dani
    elég csúnyán nyúltál bele
  • Bexter
  • oneal1
    tetszik.

pécs?
  • oneal1
  • BaliBoy
    Mondjuk a zoomos dolog tényleg elég erős. Én a vagdosásra gondoltam, hogy miért ne lehetne? Persze nem feltétlenül úgy ahogy ő mondja.
  • Roger6
    Ezzel 100%-ig egyetértek, és osztom a véleményed!
  • G_ArchAngel #14718
    1., nem vagyok hivatasos fotos, az egy dolog, hogy van vegzettsegem, de amig nem ebbol elek, addig amator vagyok
    2., a fotosnak mindig a helyszinen kell a kepet elkeszitenie, ezert hivjak fotosnak...
    egy majmot is meglehet tanitani, hogy P modban elkattintsa a gepet, aztan majd a RAW-bol a kepszerkeszto csinal valamit - milyen vicces lenne, ha a National Geographic cikkek elott ez szerepelne: "irta: Jonh Doe, a kepet vagta es szerkesztette: Mr. Smith)

A fotosnak legtobbszor ugy kell a helyszinen elkeszitenie a kepet, hogy az utomunka nelkul is megfeleljen a kivanalmaknak. Persze ez a dokumentarista/sajto/szociofotonal igaz, ha muveszkedni akar valaki, akkor nem - bar voltak muveszek, akik nagyitaskor a keretet is meghagytak ezzel igazolva, hogy teljes kepkockaval alkotnak, nem a laborban szerencsetlenkednek. Ugyanis az utomunkak fejlodesevel a fotok folyamatosan vesztettek a hitelessegukbol.
    De pl. Annie Leibovitz-nak is rengeteg olyan fotoja van, amit ugy allitanak ki, hogy latszik a filmkocka kerete nagyitas utan, ezzel is mutatva, hogy a fotos mikent, milen kivagasban gondolkodott. Es most a Rolling Stones es Vanity Fair magazin fotosarol van szo, nem egy kis napisajtosrol.
    Egy kepszerkeszto a gepe elott nem latja a helyszinen adodo lehetosegeket, perspektivat, fenyeket, mozgast - kizarolag a fotos tud kepek kesziteni eloszor fejben, majd a gepevel.
    Az mas, hogy egy kepszerkeszto jobba/rosszabba tudja tenni a kepet, mert neki ugy kell gondolkodnia, hogy az a kep egy sajtoanyag resze, tehat meg kell felelnie az ujsag arculatanak. Az epitesz sem epit hazat, arra ott vannak a szakemberek, de haz tulajdonosai az epitesznek koszonhetik az otthonukat elsosorban, nem a villanyszerelonek, komuvesnek, kertesznek...

Amit 'Alexease' irt, az hatalmas butasag. Az objektiveknek vannak bizonyos tulajdonsagaik - adott gyujtotavolsaghoz masfajta latasmod, optikai "torzulas" tartozik. Ilyen nincs, hogy tekerje valaki vissza a zoomot nagylato allasba, fotozza le a varos foteret, aztan a kepszerkeszto kivagja ami kell a cikkhez - templom, kocsma vagy a ter kozepen a szokokut...
    Ha a szokokutat kell a fotosnak fotoznia, akkor a megfelelo objektivet, megfelelo rekesszel kell fotoznia, hogy azt kiemelje a kornyezetebol. Korbe kell jarnia, megnezni hogyan es hol erik a fenyek, mi lesz jo hatternek. Ezt nem lehet utolag korrigalni.

Utomunka kell, szukseges, de azzal nem lehet fotozni - az autoverseny sem az operator miatt lesz olyan, amilyen, O csak a talalasban segit...
  • Bexter

Lakatosz :P
  • CUCLI
  • Bexter

erkély kiszedve meg zajcsökentve
  • Bexter
    Hopsz a szomszéd erkélye :D
  • Aspyrin
    Csodaszép égbolt! :)
    Kár, hogy belóg valami fent, jobb oldalon.
  • BaliBoy
    Ha ezt nem egy hivatásos fotós mondta volna akkor még el is nézné az ember. De így....
    Mintha pl az analóg korszakban sem lett volna vagdosás, meg retusálás...
    Én pont azon a véleményen vagyok, hogyha megvan a lehetőség, a technika az utómunkára akkor miért ne használj ki az ember teljesen. Csinál több verziót és amelyiket a legjobbnak találja azt megosztja. Ez olyan nagy baj? Komolyan nem hiszem el.