23748
  • Dénes é
    vélemény?
  • The Garrett
    Nem fotós suliba járok, csak média szakon tanulok és szabadon választható tárgyként felvettem sajtófotó-t. (BKF amugy)
  • bigbuda
    LINK
    Ezt tegnap fotóztam kint a ligetbe
  • ivjoe
  • 5Dani
    Melyik sulit csinálod?
  • 5Dani
  • Aspyrin
    Neked max "uram", töketlenke :)
  • 5Dani
    Na itt a flémhuszár :|
  • Aspyrin
    Te miért vagy paraszt állandóan? Így sikerültél, vagy tanultad esetleg valakitől?
  • Timber
    huuuu most sok ferfi szivet tortel itt ossze! :D
  • 5Dani
    Ok, csak mert szerintem nincs számszerűen meghatározva a tömeg.
  • zenoka
    fuu nem tudom evekkel ezelott olvastam index fotos foruman de hogy melyiken az mar passz:S
  • Bexter
    Hasonlít a csaj a végső állomás 1-2-ből :D a szőke csajra :D
  • The Garrett
    Ja András++
  • Sné Zsuzsa
    Visszajottem. Gondoltam irok, de termeszetesen csak a Te kedvedert.

Koszi Cujo a tippeket.
  • 5Dani
    Ezt a 3 emberes kitételt linkeld már plz.
  • 5Dani
    Bánkúti?
  • Timber
    Akkor remelem Daninak minden bringastol volt engedelye... :D :D :D
  • The Garrett
    A HVG képszerkesztője tart nekünk órákat a fősulin, ő azt mondta hogy mindenképp kell a fotón lévő személyek beleegyezése a publikáláshoz / kiállításhoz meg egyáltalán, bármilyen nyilvános közzétételhez.
  • zenoka
    jah ha figyelmesen olvasod van kiskapu..egyebkent a jo bevalt szokas ha 3 ember mar van a kepen akkor sux tehat nem tehet semmit..ha meg utcan portrezol igenis kerdezd meg ha a jog nem is de a joerzes megkivanja ne ez alapjan iteljek meg az amatorfotos tarsadalmat...ennyi szerintem.
  • Taki29
    Ennyire nem vagyok jogász . Az a biztos , hogy megkérdezed őket . De ez csak az én véleményem .

Azt hiszem itt le van írva pontosabban , csak most lusta vagyok végigolvasni .

http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=68
  • Dénes é
    és ha tarthatnék egy kiállítást de nem kérdeztem meg őket akkor nem rakhatom ki a képet?
  • Taki29
    De attól még nézegetheted otthon ami természetesen lehet , de egy újság címlapján (illetve más médiumban ) megjelentetni más dolog .

• sztyui2
    A lefotózásból az is következik, ugyanis annyira nem lehetnek hülyék, hogy azt higgyék, hogy azért fotózod őket, hogy aztán kidobd a kukába.
  • Taki29
    80. § (1) A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés.

(2) Képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges.

köszi:) igazad van:)
  • Dénes é
    ez jól jött. köszi
  • zenoka
    hozzaszolasokat erdemes atolvasni
    http://spottr.hu/2009/03/12/az-emberek-szerepe-fotoinkon/#comments
  • Taki29
    A fotózáshoz nem kell az engedély , de a későbbi felhasználáshoz ?
  • Dénes é
    köszönöm a válaszokat
  • sztyui2
    Elvileg ha direkt így pózolnak a kamerának, és a kamerába néznek, akkor nem kell megkérdezni őket, ha le akarod fotózni, mert egyértelművé válik, hogy tudják, hogy őket fotózzák.
  • Dénes é
    hmm. akkor a háttérbe lévő házat akartam csak rossz helyre fókuszált a gép
  • Taki29
    Szia ! Úgy tudom , hogy míg az utca illetve a közterület a mondanivalója a képednek addig igen , de mint a képeden látszik , bizonyos személyek a téma akkor kell a beleegyezés .
  • Dénes é
    kérdés.

az utcán (közterületen) azt fotózok le amit/akit akarok, nem?
  • Dénes é
  • sztyui2
    Jah, és én is grat TMS-nek!
  • sztyui2
    Túl vagyok életem első modellfotózásán. Természetesen nem saját géppel, ugyanis azzal nem tudtam volna kioldani a stúdióvakukat, nameg nem is lett volna olyan a minőség.
    A képek nagyrésze egy Canon EOS 40D-vel és Canon 70-200 F4 L-el készült, de néhány kép készült sigma 50-150 f2.8 EX-el is, lehet valamelyik innen azzal készült, nem tudom.
    Szerencsére lesz legközelebb is, akkor már több tapasztalattal, de amit a legjobban remélek, hogy már saját géppel. Ja, és legközelebb már lesz Canon 24-70 f2.8 L-es kép is Számomra az a legbrutálisabb obi, amivel találkoztam a canon 300 f2.8 L-et leszámítva Most is majdnem lett vele kép, csak aztán mégse...

És végül a Lighting setup itt látható:
  • CUCLI
  • 5Dani
    grat@spottr!
  • CUCLI
    szerintem itt is nyugodtan kérdezhetsz