23748
  • Timber
    na akkor en is osztok egy kis eszt (nem bantasibol) :)

1. Ez a kacsa elo volt ami orra esett? :) Ha igen akkor jol elkaptad a pillanatot csak technikailag szarul (mellefokusz?). Az utomunka gyatra de azt majd idovel kitanulod.
    2. Uncsi. Egy picit odebb egy picit maskepp tok jo foto lehetett volna. Ahogy latom a jobb felso sarokban ott a nap (ugye?). Ha azt a virag moge helyezted volna es allo kepet csinaltal volna akkor szerintem jobb lenne sokkal (foleg ha moge tudnal tenni valami jo utomunkat). Ez az amikor egy pici turelmen, egy pici koNponalason sok mulhatott volna. Nem kell rogton elloni a fotot... egy picit jard korbe a temat mert sokszor tobbet ki lehet hozni belole mint ami elsore latszik ;) Ja es ez a foto is eletlen!
    3. Dogunalmas foto oltari szar utomunkaval. Kb. ugy nez ki mintha letoltottel volna egy PS filter gyujtemenyt, mindet kiprobaltad volna es utana kaptad ezt a kepet. Kimondottan erdekelne neked mi tetszik ebben a kepben?

Amugy milyen objektivet hasznalsz? :) Mert azert az EOS 450D _ennyire_ nem szar.
  • sztyui2
    Az élességet úgy értettem, hogy mióta DSLR-em van, 100%-os méretben nézem az élességet, a kompaktnál meg 25, illetve 50%-on néztem, mert 100%-on semmi sem volt éles, ráadásul tiszta zaj volt a kép.
    Azt egy szóval sem említettem, hogy látszik Zsuzsa képein, hogy DSLR-el készültek.
  • EK1TEP
    Hát ezzel az élességes dologgal nem értek egyet...
    Az ő képeiről nem veszem le hogy ezek DSLR-el készültek mer nem olyan minőségük!De lehet hogy csak az én szemem rosz!
  • sztyui2
    "Kepeket azert tettem fel, mert multkor megszoltak, h nem teszek fel kepeket, hat most ime, itt vannak, lehet osztani, velemenyt irni stb :)"

Hát már nem azért, de csak azért teszel fel képet, mert a többiek kérik? Akkor tegyél képet, amikor van olyan szintű képed, hogy úgy érzed, hogy ez a maximum, amit ki tudtál hozni magadból, és meg akarod mutatni a világnak, vagy éppen nem vagy biztos két hasonlóan jó kép között és kikéred a fórumozók véleményét.
    Ott van mondjuk 5D. Azért én egy 5D-vel a kezemben lövöldöznék elég sokat, gondolom ő is ezt teszi, sőt egy igazán elhivatott fotósnál mindig ott van a gépe, ennek ellenére régóta nem tett fel képet, mert mint minden normális fotós, ő is tud szelektálni. Nem rak fel minden szart, "csak hogy legyen valami". Vagy én is kb 1 hete váltottam DSLR-re, és és föld a kompakt után, azóta folyamatosan lövöldözök vele, és legszívesebben minden képet felraknék, mert annyira szép éles mindegyik...
    DE(!) nem teszem, azóta csak 1 képet raktam fel, az is az első nap készült, csak próbálgatni a DSLR-t. Miért? Azért mert nem akarom sem a fórum színvonalát, sem a saját képeim minőségi szintjét lerontani. Kattingatok, élvezem, de nem tárok mindent a közönség elé, mert tudom, hogy az, hogy most DSLR-em van, csak nekem újdonság, másnak nem. Viszont ha minden szar képet felraknék, csak azért, mert "húdeéles a kompakt után", akkor egy idő után az lenne, hogy milyen szar képeket rakosgatok. Ezzel szemben sok helyen nagyon szeretik a képeimet, azért, mert kialakult bennem egyfajta elvárás a képek minőségét illetően, és ez meglátszik a képeimen is, amiket néhanapján berakok. Általában jó értékelések szoktak jönni a képeimre, vagy ha felteszek kettő képet, általában azt választják ki a kedves fórumozók, ami nekem is jobban tetszik. De itt nem rólam van szó, hanem minden fotósról(csak azért beszélek magamról, mert egyedül magamról tudom biztosan, hogy elég erősen szelektálom a képeimet), mert minden fotósnak alapkövetelmény kellene, hogy legyen, hogy tudja szelektálni a képeit.

Nem is tudom, valahol azt olvastam, vagy hallottam, hogy volt egy nagyon híres, de tényleg nagyon nagy fotós, és fél évig hozzá sem nyúlt a géphez(természetesen nem azért, mert elment a kedve a fotózástól), mert fél évig csak tervezett egy képet, kigondolta a dolgokat, a fényeket, az évszakot, a napszakot, mindent gondolatban precízen megtervezett, majd fél év után elővette a gépet, és a gondolatainak megfelelően ellőtte azt a képet. És azzal a képpel sikerült egy teljesen újat, és soha nem látott dolgot megteremtenie, ami még ráadásul szép is volt, és még mondanivalója is volt.(azt ne kérdezzétek, hogy melyik fotós volt, és melyik képpel).

És végezetül egy idézettel zárnám soraimat, amit lehet itt olvastam valakinek az aláírásában:
    "Egy amatőr fotósnak 100-ból 99 képe "sikerül"
    Egy profi fotósnak 100-ból csak 1!
    Igyekezz ehhez tartani magad, ha nem is a felszerelésben, de az ilyen "ingyenes" dolgokban próbálj a profizmusra törekedni, mint minden feltörekvő amatőr fotós.
  • Sné Zsuzsa
    ha azt irod rossz a kep stb az sosem tud megbantani, inkabb a szanalmas es egyeb megjegyzesek tudnak bantoak lenni, de sztem nem csak nekem az, viszont a hatter tudtaban, nem az
  • Sné Zsuzsa
    Az utolso kep teljes mertekben ps-elve van, mint irtam.
    Nem szoktam masokat osztani vagy leszolni, csak akkor irok vmi negativumot, ha kotekszenek velem, eddig meg senkit nem osztottam, aki kepet tett fel, csak azoknak irtam, akik beszoltak.

A te velemenyed a KEPEIMRE es nem a "szemelyisegemre" annyi, h nem tetszenek, nekem ennyi is boven eleg, a tovabbi monologot veszem teljesen feleslegesnek, de nem kezdek bele, nincs ertelme.

Kepeket azert tettem fel, mert multkor megszoltak, h nem teszek fel kepeket, hat most ime, itt vannak, lehet osztani, velemenyt irni stb :)
  • EK1TEP
    1. kép:
    Sztem homályos, rossz az expó is, több kontraszt kéne szvsz!

2. kép:
    Sztem rosz a vágás az a napocska érdekes ott a sarokban...

3. kép:
    no comment ... szvsz!
  • EK1TEP
    Jah látom...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha jól olvastam DSLR gép ... és azzal ilyen hogy is mondjam ... ilyen kaki képeket csinálsz? Azt hittem valami 5 megapixeles Lumixal fotózol Én nem vagyok profi fotós sőt nagyon is kezdő kis kompakt géppel fotózgatok több kevesebb sikerrel. Simán te is tolhatnád azzal. Sok dslr-es képet láttam már eléggé képbuzi vagyok éshát a te képeid azokhoz képest elég gyenguszok nagyon megtévesztők.Olyan kihasználatlannak tűnik az a fényképező.Nem akarlak megbántani nem is ismerlek csak a képeid alapján ezt szűrtem le.
  • Dénes é
    me, too
  • Dénes é
    eos 450
  • EK1TEP
    Milyen géppel fotózol?
  • Atika :o)
    En is ezen a velemenyen voltam csak inkabb nem irtam semmit mert az elozo hozzaszolasokbol itelve a kritikakat nem veszi joneven ahogy te is irtad aztan mondom felesleges a vitatkozas ilyen vegett :) ugyhogy nem vagy egyedul :)
  • sztyui2
    Basszus nem sértésből, de mi ez az uccsó? Mintha virág(szerűség) lenne, de valami eszméletlen ronda. Mik ezek a színek, meg mi ez a hülye filter rajta? Amikor azt mondták, hogy más szemszögből fotózd a virágokat, akkor valószínű nem erre gondoltak:D
    És ráadásul ez a kedvenced.
    Lehet el se kellett volna küldenem ezt a postot, mert úgyse fogadod a kritikát, és majd mondod, hogy nem érdekel, mert neked így tetszik. Az addig oké, hogy neked tetszik, de miért kell vele büntetni szegény topiclakókat?

[igen, most gonosz(vagyis inkább tapintatlan) voltam, jelzi is a gonosz smiley, de basszus ez az uccsó kép annyira, de annyira amatőr, és olyan szinten szánalmas...
    De a legdurvább, hogy te ilyen képekkel a hátad mögött osztasz másokat. Elég durva]
    5D:ha nem tetszik esetleg a hsz-em, akkor nyugodtan törölheted, de figyeltem ezt az utóbbi nagy vitát is, ami nemrég volt, nem szóltam hozzá, de nagyon bennem volt. Nem akartam visszahozni azt a szar hangulatot, de remélem megértitek tetteim okát, ha ránéztek a képre.
  • Sné Zsuzsa
    koszi, de annyira nem lett volna fontos
  • CUCLI
  • Sné Zsuzsa

Margit sziget

[IMG] http://www.sg.hu/galeria/1110019259/11100192591239131520.jpg[/IMG]
    Erdo

Ez a kedvencem...az elso ketto annyira nem jon be, de, ha mar egesz heten ez a harom kepem tetszik, megerdemlik, h felrakjam oket :)
  • CUCLI
    délutáni ökörködés eredménye :D

"just you and me buddy, just you and me..."

"megkopva"

"a gonosz gép"
    nekem 67 rol kellene 67 re :) na van egy jo esztergalyos baratom szolok annak :)
  • zolo
    Vaterán például
  • Cujo01
    meg is néztem..:)
    szerencsém van, mert múlt héten vettem fix 50mm 1.8-ast... a kitobi meg ugye még megvan.. asszem megvan a délutáni programom :D

• Cujo01
    köszi, majd áttanulmányozom:)
  • Cujo01
    a legjobb megoldás egy esztergályos barát :D
    nekem is kéne.. fogalmam sincs, hol lehet beszerezni
    ilyen forditogyurut hol lehet venni, vagy rendelni az megjobb lenne :)
  • DirtyGab3sz
    Itt....
    A régebbi bejegyzések között keresd!
  • Cujo01
    nem mondod, hogy fordítógyűrű nélkül.... Oo
    ezt ki kell próbálnom :D
    hol a blogod? :D
  • Cujo01
    jahjah, szándékosan... készült pár nem elmosott is, de igy jobban tetszik :) van egy éles pont rajta.. ahol fogja a deszkát :DD
  • oneal1
    :)

ááááh, a fodrozódás miatt nem vágtam ki, de gondoltam a dologra.

van olyan verzió is hogy az oszlop mellett lecsíptem, de igy jobban mutat:)
  • DirtyGab3sz
    Nekem tetszik, bár a jobb oldalról még picit vágnék, hogy ne középen legyen a csuri!:D:D
  • Sné Zsuzsa
    Az a baja, h nekem tetszik
  • oneal1
  • DirtyGab3sz
    Nemm használok fordítógyűrűt....még!:D:D
    Csak odafogom...a 18-55-öst 55 mm-en , az 50-est pedig 1.7-es blendén,és végtelen mélységélességen használom.AF-et nem használok (makrónál egyébként sem sok értelme van), inkább "lábzoomolok"!
    A blogomban írtam róla már pár sort....

• Timber
    felre ne erts... nem a keppel volt a gond es nem is veled.
  • tep
  • Lullaby
    ennyire torz a metró
  • CUCLI
    ejj, szándékosan ennyire elmosott?
  • zolo
    Törölnöm kellet volna már ezt képet, elég nagy felfordulás lett belőle...

Gabesz: Amikor egymással szembe teszed az obikat, akkor a szembefordítottat végtelenen hagyod és telével fókuszálsz? Használsz fordítógyűrűt?
  • Cujo01
  • Bexter

• DirtyGab3sz
    Jóvammmmáááá!:D:D:D