23748
-
EK1TEP #16040 Nah még egy kis kert:
-
#16039 jóvanna:
-
#16038 ez nem fért oda:
[IMG]http://schorby.extra.hu/mappak/allatok/photos/pokszo4.jpg[/IMG -
#16037 Énis a kertben jártam... jól teli is küldöm a fórumot (sry)
és várok véleményt (]van több)
csók
-
#16036 gyenge vagy mert találtam olyan sg fórumtopikot ahova nem linkelted be ezt a MAFFIÓZÓLINKET
MÉG MIELŐTT MINDENKI BEUGRANA! -
EK1TEP #16034 Kerti "munka"
-
#16033 -
Aspyrin #16032 A szétterülő haj olyan, mint a polip csápjai! :O
Engem lenyűgöz! -
Aspyrin #16031 Neevous, Bexter, Cujo01, Bala10: köszönöm! :) -
#16030 Talán így jobb. -
#16029 A Csütörtök délután a Hajógyári Szigeten @ Flickr -
#16028 de -
Dénes é #16027 vélemények?
-
#16026 Nálam akkor jött be a képbe a fehér a4es lap és az origami művészet...
ugye nekem a kompaktal fél centire kell odamennem...
nemegy iszonyat papirmaséval álltam már elő:) -
Bala10 #16025 bogyós -
zenoka #16024 suti-muti
-
#16023 umm.. ha 1 cm-re vagy a témától, hogyan vakuzod meg a beépített vakuval? :D arra van az a kínai biz-basz, hogy a fényét odaterelje? :D -
#16022 nah igen.. "kicsit" szebb képe van a fix 50-esnek, mint kitobinak.. :)
de a mélységélesség ami a fordított mellett szól.
közgyűrűvel az a pár mm (1.8-on)elég kevés.. ha meg lereteszeled 9-11 köré, hogy legyen élesség, nem tudod kitartani kézből.
fordítottal pedig 1.8-on is szépet mutat, de majd hétvégén belevetem magam valami nagy tesztbe:) -
#16021 nálam is első a nyerő :D -
#16020 Nekem utolsó, a kutakodó darázsos :D -
#16019 Az első;) -
Aspyrin #16018 Tegnapi Füvészkert. :)
-
#16017 Én inkább a fix 50-est és a közgyűrűket ajánlom.
Minek rontani a szar képminőségű kitobival a fix 50-es fasza minőségét???? Semmi értelme, egy fix 50-es és a közgyűrűsor is bőven fasza nagyítást ad és a minősége/fényereje is elég (csak kurva közel kell menni a témához, így szégyellős rovarokkal nem a legjobb)
-
#16016 Idealis parositas szerintem: fordito + SMC Pentax-A 28mm f2.8 + olcso kinai derito a beepitett vakura.
Bovebben mint mindig most is itt olvashatsz :D -
#16015 rosszul :)
minel kisebb a fokusztav annal nagyobb lesz a nagyitas (ergo 28-assal mar lehet brutalkodni)
Ennek oka:
(eloszor jelmagyarazat: []-fenyerzekeny kozeg, ()-objektiv, > = < a feny utja :D)
Normalisan felrakott obi:
Nagylato: []=()<
Normal obi: []=()=
Tele obi: []>()=
Azaz nagylatonal a filmre "kicsinyitve" jut a kep, normal obin mondjuk 1:1-be, tele obin viszont nagyitva. Ha megfigyeled akkor az olcsobb zoomos makros obik is a felso veg fele tudjak a makrozast inkabb.
Forditva felrakott obi:
Nagylato: []>()=
Normal obi: []=()=
Tele obi: []=()<
Ami miatt meg a forditott obi jo a makrozasra (es csak arra) az a kozelpont. Megforditva az obi kepes nagyon kozelre fokuszalni, hiszen a regisztertav igen kicsi. Bar utobbiban nem vagyok biztos.
A lenyeg: 50 milis obival viszonylag konnyu makrozni mert picit tobb lesz a mozgasi lehetoseged (en FA 50 f1.4-essel makroztam ezt) viszont nagyobb nagyitast fogsz elerni ha nagylatoval csinalod (ez pl. 28assal keszult egy 2-3 mm atmeroju viragrol)
Mind a ket linkelt kep vagatlan. -
#16014 Kitobit hiába fordítasz szembe szerintem.
Itt pont azon van a lényeg, hogy fix 50-es, és nagy fényerejű a visszafordított obi!
Javítsatok,ha rosszul tudom!
-
#16013 leteszteltem ezt az objektív megfordítós makrózást :)
hát nem tudom... közgyűrűvel nagyobb nagyítást kapok, mintha elé rakom fordítva a kitobit... (lehet valamit rosszul állítottam be?)
próbáltam kombinálni a kettőt, akkor meg kb 1mm volt a fókuszpont (12mm közgyűrűvel) Többel pedig nem is volt fókuszpont :D
jajjj, nem egyszerű.. de egyszer csak megtalálom az ideális párosítást :D -
#16012 zsuzsa, nem tudom, van-e állványod.. de megéri egy kis időt elszórakozni azzal, hogy beállítod a gépet valami témára (ami lehetőleg nem mozog :D) és manuál módban próbálgatod a rekesz és zársebesség értékeket.
mikor, mekkora a mélységélesség, hol a legszebb az objektíved képe (a 2 véglet általában nem nyerő).. meddig tudod kézből tartani, hogy éles legyen és honnan kell már állvány.... -
#16011 jaja, lepkés a n1 :) -
#16010 De lehetnének..ha igazán akarnád!
Ha már vetted a fáradtságot, és beruháztál egy fél vagyont egy masinába, akkor igenis tessék könyveket olvasni, fórumokat,honlapokat bújni!:D:D
Nem lehet annyival elintézni, hogy "nekem tetszik"!! -
#16009 Köszi :) Mindenkinek a lepkés a fav általában :D -
#16008 3. es utolso elotti nagyon tetszik, sztem szepek a szinek es szep eles -
#16007 tudom, h nem lesznek jobbak a kepeim, ezzel tisztaban vagyok, probalgatok, tanulok, stb
egy egyszeru kis kompaktot is egy ev utan tudtam csak kiismerni, ehhez is ido kell -
#16006 na egy ilyen velemenyre soha nem fogok megsertodni es koszonom szepen, h leirtad, mert ebbol tenyleg tud tanulni az ember, mert tanacsokat adtal, meg, ha le is huztad a kepeim,egyaltalan nem esett rosszul, mert megindokoltad, h miert rossz es mire kell odafigyelni
szoval koszonom
remelem igy ertitek, h nekem sosem azzal volt a bajom, ha valaki tanacsot ad es kozben lehuzza a kepeimet, hanem, amikor, csak annyit ir, h szutyok es nem indokol vagy mondjuk engem ocsarol
-
#16005 Végre tavasz van, virágoznak a fák, nyílnak a virágok... Ki is szabadultam a géppel :) Várom a véleményeket.
Ezen a képen nem rég vettem észre, hogy a fűszálakon van vízcsepp :) Annyira megtetszett... :)
És még betennék egy portrét, ezt kb. két hete készítettem...
-
#16004 szerintem eleinte azért éri meg mindent lekapni, hogy tisztában legyél a géped lehetőségeivel.. milyen rekeszt, milyen zársebességet, iso-t (objektívet :)) használj 1-1 adott helyzetben.
annak valóban nem sok értelme van, ha automata módban kattintgatsz egész nap, bár a nagy számok törvénye alapján biztosan lesz jó képed is... viszont fejlődni nem igen fogsz. -
#16003 Az igaz, hogy minél többet fotóz valaki, annál többet tanul!
Csakhogy azzal nem tanul ha ész nélkül mindent lekap....a tudatosságra törekedni lehet!Bár ez csak abban az esetben igaz,ha hajlandó is tanulni a hibáiból az illető!
De itt nem ezzel állunk szemben....
És könyörgöm...aki még zöld módban sem képes összehozni egy képet, az nem akarjon már "művészieskedni"!
-
Aspyrin #16002 Nem szeretnék okoskodni, meg ilyenek, de úgy gondolom, hogy az nem gond, ha mindent lefotóz az ember, idővel tanulhat belőle, megismertheti a gépet, tapasztalatot gyűjthet, mint ahogy én is tettem. Nem mindenki olyan kreatív és tudatos, hogy először tervez, aztán alakít, van, hogy egy adott pillanat indítja be a megfelelő folyamatokat. :) -
#16001 Sztyui!!
Az a helyzet, hogy egy magát valamire tartó amatőr fotós lételemévé kell hogy váljon a fejlődni akarás!Namármost (ezt már egyszer ki is fejtettem) akinek nincs kedve tanulni, az továbbra is szeméttel fogja bombázni a topikot, és csodálkozik, mennyire "bunkók" vannak itt, mert nem értékelik az Ő "munkásságát"!!:D:D
Nem tudom ki írta nemrégen ebben a topikban, de nagyon jó duma volt!
Márminthogy : "csak az lépje át a fotózás alapszabályait, aki azokat ismeri" vagy valami ilyesmi ...:D:D
Baromira igaza volt!!
Nekem is eltartott egy jó ideig,mire elhittem, hogy a masina nem minden...csak lehetőség a kezedben!
Zsuzsának, mindezek után:
Úgyhogy a klonkúzió: attól, hogy dslr -rel fotózol, nem lesznek automatikusan jobbak a képeid, és nem kell minden utadba kerülő dolgot lekapni, mert a képnek a fejedben kell megszületnie először!!
Tudom ugysem érdekel amit írok, mert más tanácsomat sem fogadtad meg! -
#16000 En a budos eletbe nem szarozok 100%os nagyitassal pixelpeeperkedve. Fogjon meg a kep maga ne pedig a szortuszok csillogasa... :)