Fotóink

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Atika :o)
ok koszi a gyors valaszt 😊 mert el akarom vinni hogy tudjak csinalni par jo kepet remelem nemtorom szet sieles kozben 😄

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

fle go
Hali!
Mint minden elektronikai cucc ez sem szereti nagyon a viszontagságokat, de nyugodtan lehet használni inkább ha kintröl beviszed meleg helységbe, illetve melegbõl ki a hidegre nem árt ha vársz a beüzemeléssel, hogy egy kicsit "aklimatizálódjon" a gép. És lényeges az aksid a hidegben kevesebb ideig fogja bírni mint általában.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Atika :o)
Sziasztok lenne egy kerdesem egy DSLR-nek mennyire artalmas ha pl telen megyek sielni elviszem es sokaig hidegen lesz??

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Goruck
igen, de nem sikerült, mert pont állt egy autó melletem, csak eltüntettem 😄 meg így is torzítva van, mert a jobb oldali autók sokkal kisebbek votak

a teljes jobb alsó sarkot én csináltam

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

tep
Így már mindjárt más<#eljen>köszi

\"SLICE of LIFE\"

30Dani
szimmetria lehet jót tett volna

thank you for helping us help you help us all

Goruck
tegnapiak:

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Háááát...próbálj meg egy természetfotós pályázatra elküldeni egy olyan fotót amin (élesség, színtelítettség, vágás csak megadott százalékban)kívül mást is módosítasz, simán kizárnak, hiába jó a végeredmény! Mert a fényképészet nem arról szól mit tudok PS-ben még adott képbõl csinálni. Nyilván vannak olyan pályázatok, újságok stb ahol a fent említettektõl jóval több megengedett vagy csak a képzelet szab határt. De az már nem kizárólag a fotómûvészetrõl szól. A fotográfia játék a fényekkel amihez érzék és a pillanat elkapása kell.
Ettõl persze egy PS-elt kép is lehet szemetgyönyörködtetõ és lenyûgözõ.
Pl: Kiszel Tündébõl is össze lehet PS-elni egy bombázõ nõt, de az a valóságban nem úgy van.
100 szónak is egy a vége a jó fotós igyekszik úgy fotózni, hogy minél kevesebbet kelljen PS-el mahinálni.
Tikal
franko, nem tudtam 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nem, beilleszti összenyomva.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

forumengine lekicsinyiti automatikusan...

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
azert ilyen kicsik a képek, mert a flickr-en ekkora a medium, a large pedig már 1024-es... szétnyomná a forumot, nem?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal

sztyui2
Jah, a komolyabb pályázatokról még annyit, hogy nagyon-nagyon ritka az olyan, ahová "MÓDOSÍTATLAN" képet kérnek.

www.flickr.com/sztyui

sztyui2
A manipulálás nem ugyanaz, mint a "finomra hangolás" PS-ben. Neked az manipulálás, ha egy fotóra nyomnak egy kis kontrasztot, meg egy kis brightness meg egy kis levels-t? Ennyi erõvel a HDR is manipulált kép?
Attól még ugyanúgy fotó marad!!! Mindenki mondja, hogy neves és komoly fotópályázatokon csak manipulálatlan képpel lehet részt venni. De oda is írják, hogy Levels, kontraszt és hasonló dolgok nem számít manipulálásnak. Mint ahogy az sem számít manipulálásnak, ha egy képet PS-ben fekete-fehérré teszel! Azt mondod, hogy amibe PS van, az téged már nem érdekel. Akkor te egyáltalán nem szeretsz egyetlen egy FF képet sem, és egyáltalán nem is fog tetszeni neked egy fekete-fehér kép sem? Mert bizony ha a gépen átállítod a módot fekete fehérre, az is csak desaturálja a színeket szoftveresen. Ilyen szempontból pedig jobb PS-el csinálni, mert akkor meghagyhatod a színeket és csak próbaképpen kipróbálod PS-ben az FF-et. Viszont ha ezt a géppel csinálod(ugyanúgy szoftveresen), akkor már nem tudod visszaállítani a színeket.
Itt van pl ez a kép:

Ez az olimpián készült, profi fotó! Sõt, be is került az olimpián készített legjobb képek közé.És szerintem is kurvajó kép. Nem csak a humoros jelenetet tekintve, amit láthatunk a képen(és mellesleg soha nem lett volna részünk benne, ha a fotósnak nincs akkora lélekjelenléte, és nincs nála a gépe, és nem örökíti meg), hanem maga az elkapott pillanat, a másikra utaltság. Az, hogy mennyi embertõl függött az olimpia sikere. És egy kabalabábú, ami az egész olimpiát jelképezné, megbukott, rögtön az(olimpiára szintén jellemzõ) kis vágottszemû csajok segítenek neki.A színekrõl, és a kompozícióról nem is beszélve. És láthatod, hogy annyi kontraszt meg minden módosítás van rajta, mint állat. Saturation-tól kezdve, kontraszton át, isten tudja még mi mindent csinált vele, hogy az alapképbõl ez legyen. Ráadásul mindezt Raw-ban készítette. A Raw pedig egyértelmûen a profik fegyvere. Minden profi Raw-ban fotózik, ami pedig arra ad lehetõséget, hogy a gépen tovább "fokozhassa" az élményt. Tovább szerkeszthesse, felerõsíthesse a mondanivalót.
És ezek szerint egyik profinak sincs (a számodra elfogadott módon)fotója?De igen. És ez úgy lehet, hogy rossz az állításod. Mert igenis mû, és ugyanúgy fotó egy fotó, tökmind1 milyen utómunkán estél át elõtte.
A fotó lényege a végeredmény. Az,amit a nézõ lát. Mondjuk látsz egy képet pl. a Fotós Szem újságban, és azt mondod magadban, hogy:"Na ez igen, ez fotó, mit nem adnék, ha én akkor, abban a pillanatban ott lettem volna, és ilyen hihetetlenül jó módon tudtam volna kivitelezni ezt a képet, hogy megmutathassam a nagyvilágnak".
Elkap az érzése a fotónak. Mert meglátod a mûvet, ami egy érzést, egy érzékeny pontot megragadott benned. És ha utólag elmondják neked, hogy a csávó megnyitotta PS-ben a képet, és csak utána mentette le a végleges formában, ami az újságba is bekerült, akkor neked már nem fog tetszeni a kép?Onnantól az már neked nem igazi fotó?

#14237:Egyáltalán nem volt túlzás! Tökéletes, de én is megnézném nagyobban, mert mindig csak olyan kicsiben látjuk a képeidet😞

www.flickr.com/sztyui

tep
...hogy a hajók fedélzetét-felszerelését láthassuk részletesen...mert így elvesznek a részletek
pedig jó kép

\"SLICE of LIFE\"

tep
nagyobban élvezhetõbb lenne...

\"SLICE of LIFE\"

Tikal
tessék, ezt jól megPS-eltem...amugy lehet tulzás...

Sné Zsuzsa
Nekem az a velemenyem, h az az igazi foto, amit nem manipulalnak

igazandibol ha vki azt mondja pselve lett a kepe, akkor mar nem erdekel...az mar nem igazi, az mu...

de amugy szep "hamisitvany" 😊

Canon 450 D

fle go
Ha lehet manipulálni akkor had menjen!
Szerintem az a makró egy Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x obival készülhetett, vagy valami házilag készítettel de nagyon jól sikerült az biztos!

Sztyui: nem ítélem el a PS-t csak nem mindegy hova mit és mennyit manipulálunk a képeken, mert ha fotó akkor legyen az ha PS-el vegyítve akkor az legyen egy más kategória. Nem véletlen van komolyabb pályázatokon, hogy nem manipulálhatóak a fotók, miért mert ps-el szinte már bármi megoldható, de a fotózás nem arról szól, szerintem.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

zolo
Ezt írtam én is, hogy dupla expoval csináltam, de egy expoval nemhiszem hogy megvalósítható 😉
Azért mertem így feltenni, mivel a szabályzat egyáltalán nem említi meg a kép szerkesztésének tiltását. El is fogadták, kaptam visszajelzõ email.😊

Az a makro nagyon durva, milyen nagyítási aránya lehet annak az obinak amivel készült 😮OO

http://flickr.com/photos/zolika90/

sztyui2
Nem bûn. Hogy lenne bûn. Nem értem az ilyen embereket, akik elítélik a Photoshopot.
Pedig a profik is használják, és az utómunka nagyon fontos(elengedhetetlen) része a fotózásnak.

www.flickr.com/sztyui

fle go
Hali! Komolyabb géppel meg lehet csinálni, dupla expoval. Ez a kép látványnak szép meg kinyomtatni, de túlzottan elüt a természetestöl!
A kompozícióval nincs baj, rendben van.
csak ugy halkan jegyzem meg ez a kép a legtöbb pályázaton megbukna😞 nem szoktak engedélyezni semmiféle mahinálást, max. kontraszt, színtelítettség, és élességállítást illetve meghatározott %-ban vágást. Ahol meg nem ilyen szigorúak a kritériumok oda bármi mehet és ott az nyer aki a legjobb mahinátor, de véleményem szerint azoknak a képeknek nemsok köze van a valós fotózáshoz, nem is hasonlítgatnám öket.

Más: Lentebb van egy gyönyörû makró (az egy szitakötö)!<#zavart2>

zolo
Szerintem nincs az a fényképezõgép, amelyik egy ilyen képet megerökítene egy expoval😊 (ha mégis akkor javítsatok ki)

Annyi a történet, hogy mind a 2 képnél két expo készült raw-ban, egyszer hogy a ház fényei legyenek jók, egy hogy az ég látszódjon. (elsõ esetben az ég kifehéredik, másodikban a háznak szinte csak sziluettje lesz)

Ezután a fényeket beállítottam Lightroom-ban, még amikor raw volt, majd exportáltam és Ps-ben összevágtam. Elsõ képrõl levágtam a fehér eget, alátettem a második képet, és voálá.
Már csak a CA-t (kitobival készült) kellett kijavítani.

Ennyi a Ps benne, röviden csak kontrasztállítás történt és a vágás. Semmi effekt.

Ez szerintem még nem bûn, bár csináltam már komolyabb átalakításokat is 😉
Amíg a Ps-ezés nem ízlésficam, addig nyugodtan alkalmazható.(lásd kutyás és sünis képem FlickR-en)

Tomo15
Hogyha nem lenne ps-elve, megkockáztatom hogy nem írtad volna, hogy szép😉)
Sné Zsuzsa
ja
latom
mennyit pseltel?

utalom, ha egy kep ps-elve van 😞

azt hittem alapjaraton ilyen

Canon 450 D

Sné Zsuzsa
azta baszki...mar bocs, de ezekre a kepekre nem lehet szebben fogalmazni...iszonyat szepek

gratula

volt pselve?

Canon 450 D

zolo
Igen, 2-2 raw expo és Ps.

<#eljen>

lopisoft
HDR?

BiG G
kicsit soklett a ps, amúgy nem rossz.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

kicsit jólett...<#wow1><#eljen>

zolo
Pályázatra készítettem két fotót, megmutatom hát õket😊

lopisoft
Sziasztok!

Fotós hétvégét fotoworkshopot szervezünk dec 6-7-én .Elsõsorban akt,divat,glamour ,riport,és szociofotózás kategóriában.A fotózásokat különbözõ szintû tudással rendelkezõ fotósok részére ajánljuk. Akit érdekel LINK

DJ RX7
450d jó választás. én is ajánlom.

:3

DJ RX7
sziasztok !
nem teljesen a topik hoz vágó kérdés, de épp fényképezõgép vásárlás elött vagyok és tükörleflexes kategória 100-200 ezer forintos határain belül szeretnék maradni. Canon - Nikon ezek a márkák érdekelnének ha valakinek van ilyen gépem pl.: EOS 450D akkor tudna róla mondani valami jót vagy hátrányt.. egyszóval arra vagyok kiváncsi hogy melyik gép érné meg leginkább.. a válaszokat elöre köszönöm 😊

DJ RX7
énvótam :|

:3

MerlinW
olcsómakro😊

[merlinw.org]

Cujo01
Oo
úúú bazz.......

BaliBoy
Vaz.. ilyet nem is lehet... 😊)

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

MerlinW
részletkérdés😄

[merlinw.org]

Loál János
Darázs.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

bazeg :oooo

http://thenamelessphoto.com/

Roger6
Ez biztos méhecske? A kép egyébként gyönyörû!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Vazzzeeeeee 😮OOOOOOOOOOOOOOOOOO

MerlinW
Nem én követtem el, viszont zseniális😊

Méhecske reggeli mosakodás közben😊

[merlinw.org]

Loál János
Bármilyen középérintkezõs vaku megteszi. Soligor, Metz, sok cég gyárt ilyet.
Millióféle van, akár fillérekért, használtan.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Netgear
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem.

Fuji Finepix S7000-hez milyen külsõ vaku passzol?
Tudtok írni egy pár márkát? Amit biztos tud kezelni...(azaz ha ráteszem, akkor biztos el tudja sütni) Köszi elõre is!

HP Elitbook 8730 IntelCore&#8482; 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA&#174; Quadro&#8482; FX3700M 1GB |

Bexter
Make: OLYMPUS IMAGING CORP.
Model: SP550UZ
Shutter Speed: 1/80 second
F Number: F/3.5
Focal Length: 10 mm
ISO Speed: 50
Date Picture Taken: Aug 31, 2008, 8:04:18 AM

http://bexter.hu Szép Fényeket!