Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
S szubjektív, de nekem nem tetszik az ajtó mögötti kép...
http://flickr.com/photos/zolika90/
www.flickr.com/sztyui
!Forza Ferrari!
😞(((((((((
Valamelyik PS topicban jobban elférne, mint egy FOTO topicban.
gamertag: kenobita
www.flickr.com/sztyui
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
amit én már nem ide sorolnék, azok a kép egyes részeit érintõ fény, szín módosítások"
bocs, hogy beleszólok, de a kép egyes részeit érintõ fény és színmódositásokat is csinálnak sötétkamrában 😊
Az én véleményem a témáról, hogy ránézek egy képre és vagy tetszik, vagy nem.. 😊 Ez aztán nem változik azzal, hogy alapkép, vagy kiderül, hogy mi mindent változtattak meg rajta.
Sokszor irigykedem, mert annyira jó az utómunka, olyan színhatást érnek el, amit én is elgondoltam 1-2 fotómnál, de a ps tudásom kevés hozzá...
Ugyanakkor elfogadom, aki azt mondja, hogy egy kép úgy kép, ahogy kijön a gépbõl... én is igy gondoltam, amig párszor be nem égettem magam és egy rendesen utómunkázott kép jobban tetszett, mint egy alap, s így szembementem a saját véleményemmel... 😊
de ezen vitázni... emberek vagyunk, szerencsére nem ugyanaz tetszik mindenkinek... akkor milyen unalmas képek lennének.
élvezzen/élvezhessen
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Parttalan viták ezek, maximum arra jók, hogy mindenki tisztában legyen az érvekkel-ellenérvekkel, hogy aztán maga (ki más?) döntsön a kérdésben, vagy maradjon kívülálló, és fenntartások nélkül élvez(hes)sen mindent, ami elé kerül.
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
A profi elõhívók bizony igencsak el tudtak játszadozni az elõhívás során a képpel. Olvass utána, meg fogsz lepõdni, hogy milyen trükköket alkalmaztak.
Az sem véletlen, hogy bizony messze nem minden esetben volt ugyanaz a fotós, és a hívó személye, merthogy külön szakma volt a kettõ.
olvass vissza, nem állítottam hogy a ps-elt képek nem lehetnek jók, sõt.. csak én máshová sorolom õket..
szerintem nincs abszolult igazság máshol sem és ebben a dologban sem.. szubjektív nézeteket ütköztetünk, csak van aki elfogadja más véleményét van aki meg nem.. (akinek nem inge)
az elso holgyrol azt kell tudni, hogy mindenfele gagyi kis celeb (Al Pacino, Demi Moore, Bono, Nicholas Cage...) sirva konyorog azert, hogy akarmilyen fotokat keszitsen roluk - regi analog, sikfilmes gepet is hasznal (meg neha digithatfalat), iszonyatosan jo szeme van a portrekhoz, de valljuk be, mai szemmel eleg sok hasonlot lathatunk Flickr/Deviantart/Pbase es hasonlo oldalakon, csak nem celebekrol, es nem a Vanity Fair szamara fotozva...
az utobbi online fotogyujtemenyek pedig nem arrol hiresek, hogy eredeti, szkennelt sikfilmes kepeket mutatnak be, hanem digitalis alapra keszitett, jelentosen utomunkazott kepeket - s lehet sertesnek hangzik (de aki ismer, az tudja, hogy Leibovitz rajongoja vagyok), de nehol az ujhullamos, e-fotosok szepen alazzak a regi mestereket...
es tegyuk a szivunkre a kis kezunket, Ansel Adams vagy Leibovitz kepei sem ernenek annyit, mint amennyit ernek egy professzionalis utomunka nelkul, amit sajat maguk vagy ugyes laboros manok vegeznek el..., jah, ezt most ugy hivjak, hogy PhotoShop...😊
Ansel laborban kihozta a kepeibol azt, amit ma HDR-nek hivunk, csak neki ez izlesesen sikerult akkoriban, Annie kepein is erosen latszik, hogy a sotet szobaban nagyon tudta valaki, hogy a kep melyik reszlete, mennyi fenyt kapjon es mit kell letakarni, vagy tulvilagitani... -persze ez nem csalas, csak alapvetoen jatszas a layereken keresztul a gorbekkel...
2008-ban a RAW fileban az van, ami a negativban, PS-ben meg az amit egy ugyes laboros vilagitas valtoztatasaval, szurozessel, vegyszerekkel, stb., eltud erni...
Manapsag a mesek sem ugyanazok, mint Disney fenykoraban, mashogy is keszulnek, megsem rosszabbak, sot!
A szavaimat sem erdemes kiforgatni, mert nem azt irtam a masodik tipusrol, hogy csak a PS-hez ert...
http://gaborszantai.co.uk/
* de nyilván ebbõl nem fogsz tudni kinyilatkoztatást tenni mert ahoz a tömegek véleménye alapján kellene statisztikát készítened..
de ezt nyilván ebbõl nem fogsz tudni kinyilatkoztatást tenni mert a tömegek véleménye alapján kellene statisztikát készítened, az meg más hogy te személy szerint mit gondolsz..
másfelõl engem nem érdekelnek a tömegek, az én szememben sokkal nagyobb teljesítmény a gondolkodva fotózás mint a ps mesteri cím birtoklása
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
jo hinni a tortenelemben, csak mondjuk szart sem er...:-)
van ket fotos, az egyik kiemelkedoen muveszi szinten uzi a fotozast, analog kameraval, masik jol felkeszult, tud mindent, de nem muvesz, ellenben mesteri modon utomunkazik, a korszeru felszerelesenek hala termelekeny, megbizhato - szerinted melyik lesz a sikeresebb?
amíg nem tudom hogy egy kép ami tetszik "mû" addig ok de ha kiderül hoyg túl sok az átverés benne akkor már nem tudok úgy ránézni mint jó fotóra, valahogy elveszti számomra a varázsát.. de ezzel így vagyok pl a zene terén is.. ha tetszi kegy szám és késõbb kiderül hogy az énekes mondjuk ellenszenves a nézetei miatt, akkor onnantól jkezdve képtelen vagyok meghallgatni a számait 😊
viszont ha egy kép eleve úgy tetszik meg, hogy tudom hogy nem "igazi" akkor ezen már késõbb sem változtat semmi 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Eleve ha digitális fényképezõgéppel fotózól az már a digitális technika adta lehetõségek kihasználása. Vagy akkor miért nem filmre fotózol? Nagyobb dinamika, sok esetben szebb színek stb.
Szóval zárjuk le a dolgot annyiban, hogy ez egy értelmetlen vita. Véleményed persze lehet, de csak annyira várd el másoktól, hogy elfogadják mint amennyire te is elfogadod az Õ véleményüket. _SZERINTEM_ a Photoshopos utómunka ugyanúgy része a fotózásnak mint a záridõ vagy az ISO. _SZERINTED_ nem. Én elfogadom ezt. Tedd te is ezt.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
yilván van aki mással, kevesebbel vagy többel is beéri, nekem ez a mércém, másnak meg más.. ha egyformák lennénk nem lehetne mirõl beszélgetni 😄😄
Valóban. Az már digitális fotó 😊
Szerintem meg maga a fotózás egy más világba lépett azáltal, hogy megjelentek a digitális gépek. Igen vékony a határvonal a digitális fotó és a digitális illusztráció között és szinte csak az egyéni izlésen múlik, hogy egy-egy kép melyik oldalra billen. Épp ezért értelmetlen ezen "vitázni". Kicsit Intel-AMD, NVidia-ATI, PC-Mac, Canon-Nikon vita ez... 😊
szerintem egy fotó addig fotó amíg csak annyi utólagos módosítást tartalmaz amit normál fényképezési technikákkal is meg tudnánk oldani.. pl egész képet érintõ FÉ módosítás, színszûrõk, fehéregyensúly stb..
amit én már nem ide sorolnék, azok a kép egyes részeit érintõ fény, szín módosítások, erõs kontraszt, szaturáció, színeltolás módosítás, a durva (>1%) retusálások, blur, elmosás stb
a hrd ebbõl a szempontból egy vitatható kategória, de ameddig a kép nem hat természetellenesnek, addig szerintem elfogadható.. ugyanis a hdr számomra semmi más mint a digitális gépekben használt ccd-k relative alacsony dinamikai átfogásának kibõvítése, ami ugye pl a hagyományos filmek esetében alapból nagyobb
persze a PS-elt képek még ettõl lehetnek jó képek, de az már szerintem nem szimplán fotó kategória
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
http://thenamelessphoto.com/
http://flickr.com/photos/zolika90/
részletek: http://www.balatonicsajok.hu oldalon