23748
    kösz a választ:) és.. mondjuk egy ilyen géppel éjszakait hogyan lehetne? csakmert ilyenem van, de nagyonnagyon szemcsés lesz a kép.. mármint gondolom az érzékelő nem veszi a feketét, vagy digitálisan korrigálná, vagy nemtudom, de sárga, meg kék csíkok lesznek a képben:S és.. ha mondjuk egy éjszaka világító villanyoszlopot akarok fényképezni, vagy olyan dolgot, amihez nem kéne vaku, azt hogyan oldhatnám meg?:) nagyon köszönöm a segítséget:)
  • DirtyGab3sz
    A kérdéseidre sokat kellene írni....
    sorolom az én véleményem a dolgokról
    1. sokat kell tanulni, és még többet fotózni!nem a géptől függ,hogy jó képet csinálsz!az csak lehetőség a kezedben! (énsem hittem el 2 éve,de tényleg így van!)
    2.egy speciális tükörrendszeren keresztül jut el a fény az érzékelőre!
    3.igen
    4.kezdőnek bővenjó
    5.mindenféle...a nagylátószögűtől, az iszonyatnagy telékig mindenfajta van....csak a pénztárca szab határt!!

• DirtyGab3sz
    A tulipánost favolnám ha lehet!!!
    Kibaxttjóóóóó!

• Jagumo
    Énis csináltam egy ilyen képet mint neked az 1. kb. dettó ígynéz ki :D:D:D
    Helló mindenki!
    Egy nagyon kezdő, de lelkes fotós vagyok.. márha lehet fotósnak nevezni:) és lennének kérdéseim:) remélem tudtok válaszolni rá:) csakmert van pár dolog, amit nemtudok, és rákerestem, de még a magyarázatot sem értem:S szóval ha lenne valaki, aki elmagyarázna nekem pár dolgot úgy, hogy egy teljesen hozzá nem értő is megértse, azt megköszönném:)
    1. első ilyen dolog, hogy esti képeket hogy lehet jót csinálni? szóval ahhoz olyan gép kell, amihez lehet csatlakoztatni objektíveket, és ilyen szűrőt kell feltenni?
    2. mi az a tükörreflex? valamit homályosan tudok róla, de pontosan nem:)
    3. a blende pedig az, ami a fény hatására a bejutó fény mennyiségét szabályozza?
    4. egy ilyen gépről mi a vélemény? ha mondjuk egy kezdő fotós akar jó képeket csinálni, és meg is tanulná használni? szóval cserélhető objektíves:)
    5. cserélhető objektívek milyenek vannak? például olyan, hogy messzi tájkép legyen jó, vagy a makrózott közeli, meg ilyenek?
    előre is köszi, ha írtok rá valamit is:)
  • sztyui2
    Nemtom, én mindkettőt szeretem, de az ilyen tavaszos képekben, főleg a "tavasz+csaj+virág" képekben a színek szépek szoktak lenni, sőt néha az a kép lényege, szóval meg kell választani, hogy hova illik az ff és hova nem.
    Lehet ide se rossz, az ff, de nem kellett volna ennyire "kiégetni" a csaj arcát. Gondolom nem szarul van exponálva, mert nem vagy te olyan béna fotós, hogy ne tudj kiexponálni rendesen egy képet, hanem az utómunka során lett ilyen a túlságosan sok kontraszttól.
    A pulcsija még viszonylag tűrhető, sztem a Black level is kis túlzással rendben van, bár kicsit azon is lejjebb lehetne venni, mert tudom, hogy a darkos hatás érdekében kell ez, de a haján nagyon látszik, hogy kicsit megszaladt. A Háttér viszont így tökéletes, ahogy van. A tónusok nagyon jók, és szerintem a vinnyetta is illik oda.
    Használd a Lightroom Adjustment brush tool-ját, mert azzal így maradhat a háttér, és a csajon módosíthatsz.
    Na néhány tavaszi képet nyomok már én is:

• zenoka
    koszi:) erre en igy nem is gondoltam:)

tns ff+1 bar egy kicsivel kevesebb kontrasztal..szerintem:D
  • Cujo01
    színes +1 :)
  • CUCLI
    vélemény?

ff őrült vagyok, sokan a színesre voksolnak inkább :/
  • Loál János #16194
    Kritikázni nemtok, de az első olyan, mint egy oldskool Caola-, vagy Fabulon-reklám, nekem tetsz, szerintem az a beszteszt.
  • oneal1
    okés köszönöm!
  • zenoka
    errol valami velemeny?:) (inkabb fikat kernek abbol tobbet tanulni:P)
  • DirtyGab3sz
    A második, és harmadik kitűnik a többi köül!
    Viszont az élességre figyelj oda!
  • oneal1
    szval nem a hétvégén várom a véleményeket....XD
  • oneal1
    A hétvégén: várom a véleményeket és a tippeket;)

• CUCLI
    fasza, laza :D
  • Timber

Igy se? (Dani kitorlod a masikat? :D)
  • 5Dani
    húzd be címsorba
  • CUCLI
    nálam valamiért nem látszik :/
  • 5Dani
    Tessar
  • EK1TEP
    Az a pali!
    Te minden topikba beírod ezt a szarságot?
  • Atika :o)
    picit varialtam a WB-n es lenne egy olyan kerdesem hogy honnan tudom azt eldonteni hogy mikor jo vagy mikor se? (lehet hogy hulye kerdes)

• DirtyGab3sz
    Nemis.....
  • Timber
    ugylatszik a szinvilag az Pentax betegseg lehet :) :) :)
  • EK1TEP
    Áh másiknál jobb a palinak a feje... de ez sem rosz!
  • Aspyrin
    Már üzentem a gazdának, hogy törölje mindkettőt! :DDD
    Imádom ezt a színvilágot, készítettem egy ff verziót is:

• EK1TEP
    Úgylátom te nagyon rákattantál ezekre a fakó színű képekre
    1. másképp vágtam volna sztem túl sok itt elől a futó ha nemlenne hangsúlyosabb lenne a kerekesszékes... szvsz!
    lehet na majd legkozelebb jobban odafigyelek
  • Aspyrin
    Véletlenül van a fa törzsén a fókusz?
  • sztyui2
    Nem tudtok valami progit, amivel lehet irányítani PC-ről egy Canon EOS 30D-t? Vagy csak olyan van, amihez mindenképp kell a lájvjú?
  • CUCLI
    vélemény?

• CUCLI
    "pedig automatan volt"
    lehet az a baj :)
    hmm pedig automatan volt. koszi a velemenyeket ;)
    utolag en is rajottem erre a hibara csak mar keso volt :)
  • tugyiti
    2.3. wb mintha nem stimmelne kicsit
  • DirtyGab3sz
    Az első tetszene ha nem középre komponáltad volna!:D
    velemeny?

• CUCLI
    kis darkos is
  • DirtyGab3sz
    Óóóóóó szorri...bocsika....most hogy említed....tényleg...beugrott, hogy Esztergom a Tiszazugban van!
  • DecenS
    engem az nagy kupolás hodály esztergomra emlékeztet...