23748
-
#16203 kösz a választ:) és.. mondjuk egy ilyen géppel éjszakait hogyan lehetne? csakmert ilyenem van, de nagyonnagyon szemcsés lesz a kép.. mármint gondolom az érzékelő nem veszi a feketét, vagy digitálisan korrigálná, vagy nemtudom, de sárga, meg kék csíkok lesznek a képben:S és.. ha mondjuk egy éjszaka világító villanyoszlopot akarok fényképezni, vagy olyan dolgot, amihez nem kéne vaku, azt hogyan oldhatnám meg?:) nagyon köszönöm a segítséget:) -
#16202 A kérdéseidre sokat kellene írni....
sorolom az én véleményem a dolgokról
1. sokat kell tanulni, és még többet fotózni!nem a géptől függ,hogy jó képet csinálsz!az csak lehetőség a kezedben! (énsem hittem el 2 éve,de tényleg így van!)
2.egy speciális tükörrendszeren keresztül jut el a fény az érzékelőre!
3.igen
4.kezdőnek bővenjó
5.mindenféle...a nagylátószögűtől, az iszonyatnagy telékig mindenfajta van....csak a pénztárca szab határt!!
-
#16201 A tulipánost favolnám ha lehet!!!
Kibaxttjóóóóó!
-
#16200 Énis csináltam egy ilyen képet mint neked az 1. kb. dettó ígynéz ki :D:D:D -
#16199 Helló mindenki!
Egy nagyon kezdő, de lelkes fotós vagyok.. márha lehet fotósnak nevezni:) és lennének kérdéseim:) remélem tudtok válaszolni rá:) csakmert van pár dolog, amit nemtudok, és rákerestem, de még a magyarázatot sem értem:S szóval ha lenne valaki, aki elmagyarázna nekem pár dolgot úgy, hogy egy teljesen hozzá nem értő is megértse, azt megköszönném:)
1. első ilyen dolog, hogy esti képeket hogy lehet jót csinálni? szóval ahhoz olyan gép kell, amihez lehet csatlakoztatni objektíveket, és ilyen szűrőt kell feltenni?
2. mi az a tükörreflex? valamit homályosan tudok róla, de pontosan nem:)
3. a blende pedig az, ami a fény hatására a bejutó fény mennyiségét szabályozza?
4. egy ilyen gépről mi a vélemény? ha mondjuk egy kezdő fotós akar jó képeket csinálni, és meg is tanulná használni? szóval cserélhető objektíves:)
5. cserélhető objektívek milyenek vannak? például olyan, hogy messzi tájkép legyen jó, vagy a makrózott közeli, meg ilyenek?
előre is köszi, ha írtok rá valamit is:) -
#16198 Nemtom, én mindkettőt szeretem, de az ilyen tavaszos képekben, főleg a "tavasz+csaj+virág" képekben a színek szépek szoktak lenni, sőt néha az a kép lényege, szóval meg kell választani, hogy hova illik az ff és hova nem.
Lehet ide se rossz, az ff, de nem kellett volna ennyire "kiégetni" a csaj arcát. Gondolom nem szarul van exponálva, mert nem vagy te olyan béna fotós, hogy ne tudj kiexponálni rendesen egy képet, hanem az utómunka során lett ilyen a túlságosan sok kontraszttól.
A pulcsija még viszonylag tűrhető, sztem a Black level is kis túlzással rendben van, bár kicsit azon is lejjebb lehetne venni, mert tudom, hogy a darkos hatás érdekében kell ez, de a haján nagyon látszik, hogy kicsit megszaladt. A Háttér viszont így tökéletes, ahogy van. A tónusok nagyon jók, és szerintem a vinnyetta is illik oda.
Használd a Lightroom Adjustment brush tool-ját, mert azzal így maradhat a háttér, és a csajon módosíthatsz.
Na néhány tavaszi képet nyomok már én is:
-
zenoka #16197 koszi:) erre en igy nem is gondoltam:)
tns ff+1 bar egy kicsivel kevesebb kontrasztal..szerintem:D
-
#16196 színes +1 :) -
CUCLI #16195 vélemény?
ff őrült vagyok, sokan a színesre voksolnak inkább :/ -
#16194 Kritikázni nemtok, de az első olyan, mint egy oldskool Caola-, vagy Fabulon-reklám, nekem tetsz, szerintem az a beszteszt. -
#16193 okés köszönöm! -
zenoka #16192 errol valami velemeny?:) (inkabb fikat kernek abbol tobbet tanulni:P) -
#16191 A második, és harmadik kitűnik a többi köül!
Viszont az élességre figyelj oda! -
#16190 szval nem a hétvégén várom a véleményeket....XD -
#16189 A hétvégén: várom a véleményeket és a tippeket;)
-
CUCLI #16188 fasza, laza :D -
Igy se? (Dani kitorlod a masikat? :D) -
#16186 húzd be címsorba -
CUCLI #16185 nálam valamiért nem látszik :/ -
#16183 Tessar -
EK1TEP #16182 Az a pali!
Te minden topikba beírod ezt a szarságot? -
#16180 picit varialtam a WB-n es lenne egy olyan kerdesem hogy honnan tudom azt eldonteni hogy mikor jo vagy mikor se? (lehet hogy hulye kerdes)
-
#16179 Nemis..... -
#16178 ugylatszik a szinvilag az Pentax betegseg lehet :) :) :) -
EK1TEP #16177 Áh másiknál jobb a palinak a feje... de ez sem rosz! -
Aspyrin #16176 Már üzentem a gazdának, hogy törölje mindkettőt! :DDD
Imádom ezt a színvilágot, készítettem egy ff verziót is:
-
EK1TEP #16175 Úgylátom te nagyon rákattantál ezekre a fakó színű képekre
1. másképp vágtam volna sztem túl sok itt elől a futó ha nemlenne hangsúlyosabb lenne a kerekesszékes... szvsz! -
#16173 lehet na majd legkozelebb jobban odafigyelek -
Aspyrin #16172 Véletlenül van a fa törzsén a fókusz? -
#16171 Nem tudtok valami progit, amivel lehet irányítani PC-ről egy Canon EOS 30D-t? Vagy csak olyan van, amihez mindenképp kell a lájvjú? -
CUCLI #16170 vélemény?
-
CUCLI #16169 "pedig automatan volt"
lehet az a baj :) -
#16168 hmm pedig automatan volt. koszi a velemenyeket ;) -
#16167 utolag en is rajottem erre a hibara csak mar keso volt :) -
#16166 1. #16165
2.3. wb mintha nem stimmelne kicsit -
#16165 Az első tetszene ha nem középre komponáltad volna!:D -
#16164 velemeny?
-
CUCLI #16163 kis darkos is
-
#16162 Óóóóóó szorri...bocsika....most hogy említed....tényleg...beugrott, hogy Esztergom a Tiszazugban van! -
DecenS #16161 engem az nagy kupolás hodály esztergomra emlékeztet...