23748
  • Bexter
    köszi
  • BenedekFeco

feliratkozva
  • Bexter
    A hiba ott marad :D
  • Bobber
    Várjuk a folytatást :) De a második képről azért a Vénuszt majd retusáld le :)
  • Bexter
    Hogyan fotózom :D Első rész

• pajti
  • Ferenc4
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

• pajti
    Kösziii;) Neked is!!! Uh de végig driftelném ezt a kanyart! :P
  • Bexter
    Kellemes Ünnepeket :)

• Madi92
    Tőlem is félig autós! Szokásos telefon minőséggel.
  • Roger6
    Jó ötlet
  • Bexter
    Este gyere ide vissza, állj félig a lámpa alá, majd tedd a géped állványra rakd hosszu expora és lámpával fesd be a kocsit :D
  • Roger6
    Csodás, mint mindig

Ismerősöm megkért, hogy az eladásra szánt verdáját kattintsam le. Elégedett sajnos nem vagyok vele, de talán alakul:
  • Bexter
  • Bexter
    :DDDDDD

Lebuktam
  • Roger6
    Nahát, ő vajon ki lehet?
  • Bexter
    Most vlogon dolgozom. Jövőre indul :D
  • Bobber
    Bex legközelebb a hideg éjszakai téli fotózáshoz linkeld be a cikkedet :) most olvastam :)
  • Bobber
    picit soknak érzem a 30mp-t. Szerintem max olyan 25mp. Ha elkattintottad a képet után nagyíts bele és nézd meg hogy a csillagok még pontszerűek e. Bár ez is attól függ hogy csíkhúzós vagy sima képet akarsz.
    Tanács még hogy sokat kísérletezz. minden ég más és más. mindig meg kell keresni a megfelelő beállítást. alapnak jó az amit Bex írt de kezdj el kísérletezgetni. rövidítsd vagy hosszítsd a záridőt variáld az ISO-t. Mivel mostmár hűvösebb éjszakák vannak emelheted az ISO-t büntetlenebbül mint mondjuk nyáron. Viszont figyelj oda arra is hogy nagy a páralecsapódás és lehet hogy azért életlen a képed mert teljesen le van deresedve az objektív. De a leglényegesebb valóban a stabil állvány esetleg egy távkioldó.

A hűvösre visszatérve ha a lakásból kiviszed a gépet és előveszed a mínuszokban tuti hamar bepárásodik. A gépet ha lehet már hamarabb érdemes kivinni. Viszont ez elég rossz hatással van az aksi üzemidejére mert ha alapból mondjuk tudsz lőni 300 képet akkor egy ilyen hűvös éjjel lehet hogy csak a felét. Szóval legyen feltöltve rendesen az aksi.
    Ha befejezted a fotózást akkor se vidd be egyből a kihűlt hideg gépet a meleg szobába mert az se a legegészségesebb.
    kb ennyi :)

ja és élességeállítás mindenképpen manuálisan. Az AF nem fog sokmindent találni max ha a holdat fotózod de oda teljesen más beállítások kellenek. Végtelenre állítsd az obit, bár ez nem azt jelenti hogy teljesen el kell tekerni az egyik irányba :) próbálgasd és kisérletezz ezzel is :)
  • Bexter
    Állávnyra a gépet, manuáli sélesség állitás, 18mm F3.5 30sec iso 1600, 2 másodperces késleltetés hogy gomb lenyomására ne remegjen be a kép.
  • fodorpetii
    Sziasztok, elég kezdő vagyok az egész fotózáshoz viszont nagyon érdekelne hogyan tudnék jobb lenni..
    Esetleg tudnátok tippet adni nekem esti fotózáshoz mivel érdemes játszani és mit hogyan állítsak be?
    az alany.: Nikon - D3100 - AF-S Nikor dx 18-105 1:3:5-56G ED
    Köszönöm szépen előre is!
  • Bexter
    Nem vagytok csapajátékosok! :D
  • Zetorg
    tessék őszi :D

• Roger6
    Én valahogy mindig utáltam a szezonos "kötelező" fotókat. Szóval őszt biztosan nem fotózok
  • Bexter
    Itt az ősz. Nem fotóztok?
  • norbre
  • Bexter
  • Bexter
    köszi :)
  • Roger6
    Gratulálok ismét!
  • Bexter
    ;)

http://www.ng.hu/Termeszet/2016/10/11/A-nap-kepe-Karpataljai-vizeses
  • pajti
    :D

• Zetorg
  • Bexter
    Épp ma néztem, fura egy összeállítás. Főleg hogy a 2. képnél a Norvégnál az amatőr jobban bejön mint a profi :D
  • pajti

• pajti
    :D
  • Ferenc4
    Tegnap készült,délután. Melléknap. Az idökép.hu két helyen is felhasználta.

http://www.idokep.hu/hirek/melleknap-bucsuztatta-a-szeptembert

https://www.facebook.com/idokep

Utoljára szerkesztette: Ferenc4, 2016.10.01. 14:42:09
  • norbre
    Személy szerint a mélységélességet elég hasznos eszköznek tartom a fotós eszköztárban, de tény hogy nem mindig és nem mindenhol jó, ésszel kell használni ezt is mint ahogy mindent miközben komponálja a képet az ember.
    Utólag pedig rámókolni a képre bármit is valóban nem jó ötlet..
  • BenedekFeco
    Ezért vagyok még kezdő :-)
  • Roger6
    Kár azért a mókerolt elmosásért bal oldalon és alul. Tudom, hogy mindenki bele van szerelmesedve a mélységélességbe, de sok fotós oldalon látom, hogy nem is komponálnak semmit, nem is próbálnak meg valahogy kinéző képeket alkotni, csak a full-framere rábasszák az 1.4-es fix 50-et, aztán akármi jön, azt fotózzák. De ettől (számomra) nem lesz értékes egy kép, nem lesz elgondolkodtató, nem fog arra ösztönözni, hogy megnézzem tüzetesebben. Szóval a mélységélességgel nem lehet kiváltani semmit. Nem is kell rárakni a képre pluszban, mert sajnos észrevehető. Szerintem eredetileg sokkal jobban nézhet ki ez a kép.
  • BenedekFeco