23748
  • lac coo
    Ez az alvany megfelelo lenne egy fel kilos kameranak ?
    https://www.cullmann.de/en/detail/id/nanomax-430t-rb51.html
  • lac coo
    Meg egy kerdes : ha RAW -ba es JPG -be is mentek egyszerre, akkor a plussz effektek ugye csak a JPG -n lesznek rajta ? Varázskontraszt , inteligens anyámkinja meg ilyenek...:)
  • lac coo
    Aha, ertem.
  • Zoli007
    Mechanikus zár mindenben van. Elektronikus azért jó, mert halk, és rövidebb lehet a záridő, de cserébe lassú a szenzor kiolvasása, így előjön a rolling shutter jelensége.
  • lac coo
    Meghallgattam, tenyleg van valami zar benne, egy nagyon finom kattanast hallani...
    Gondolom azert jo, mert machanikus zarral1/4000 a legrovidebb zarido, elektronikus meg sokkal gyorsabb...
    De melyik a jobb amugy, leszamitva a sebesseget...?
  • lac coo
    En mar ott elvesztettem a fonalat, hogy azt is nehezen hiszem el, hogy egy ilyen kameraban van egyaltalan mechanikus zar ....:)
  • Bexter
    Este utána olvasok mi ez a technologiai vegyítés vagyis ez mire jó.
  • Zoli007
    Pontosan, amit a neve is sugall :D
  • lac coo
    Hello !
    Hosszu evek utan vettem egy uj gepet, semmi komoly, Panasonic FZ82.....
    Mi a csuda lehet menuben a mechanikus /elektronikus zar valasztas ?
    Lehet rossz topik, de ezt latom aktivnak...

Thx ! :)
  • Roger6
    Igaz, évekkel ezelőtt volt gyermek-szülinap fotózásom, de én külső vakut felküldtem a plafonra (ami fehér volt szerencsére), aztán manuálisan beállítottam 1/90-ed záridőt, 5.6-os rekeszt (hulladék volt az objektívem), ISO 400-at, és végig ezzel fotóztam. A vaku miatt szép szórt fény volt, akár 17 mm-en, akár 70 mm-en lőttem. Azt most hagyjuk, hogy semmi koncepció nincs a képekben
  • Bexter
    Persze mert a gyerek mozog és jol beállított fények kellenek hozzá.
  • Ferenc4
    Köszi. Majd ki próbálom.
    A neten a gyermek fotózásról nem sok mindent találtam, szinte semmit.
  • Bexter
    Az a baj a kérdésed megválaszolásával, hogy minden a hely és a fények fügvénye.
    De min 1/160 záridő, minnél kisebb rekeszértékkel, minnél kisebb isoval
  • Ferenc4
    Tanácsot szeretnék kérni. A testvérem kislányának két hét múlva lesz az 1 éves születésnapja, és már szóltak hogy nekem kéne majd fényképezni. Tükörreflexes gépen milyen beállításokat használjak hogy tényleg szép képeket bírjak készíteni.
    A záridő,a rekesz és az ISO érték.mennyi legyen?
    Bent a szobában általában AUTO módba szoktam fotózni a kislányt, de ugy nem mindig éles a kép.
    (Nikon D3200)

• Roger6
    Én mondtam, hogy fotós szemmel fos a kép
  • Bobber
    jaja én is azt néztem próbálgattam értelmesen visszatorzítani hogy jó legyen de úgy nem mutatott olyan jól illetve nagyon sok lett volna a vágás a képből :)
  • Bexter
    Jó ez. Kicsit nagyon torzít meg dől az épület de a villám az adja ;)
  • Roger6
    Igazából fotós szemmel eléggé... hát rossz lett, ezért nem is akartam mutogatni a képet sehol, ide is inkább csak linkbe rakom be (ráadásul az FB-mről mentettem le most a képeket, szóval még szar minőségű is).

1-es kép

2-es kép

Nyers (NEF - Nikon) kép
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.04.06. 13:43:56
  • Bexter
    Forgasd már el hogy lássuk is :D

Grat! :)
  • Roger6
    Ezazz, a celebség útján járok én:
  • Bexter
  • norbre
    ott van
  • Bexter
  • Bexter
    Exif miatt érdekes inkább a kép:
    500mm F8 iso1600 1/125
  • Bexter
    kialszom magam és ránézek mert megvakultam :D
  • BenedekFeco
    :-)

Utólagos engedelmeddel, csak így gyorsba :-) Még lehetne rajta dolgozni, a jobb szélen fent a toronynál még látszik egy kicsit.

• Bexter
    Nebazz annak egyenesnek kell lennie meg azon is dolgoztam :D
  • BenedekFeco

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de egy kicsit ferde, dolgozhattál volna még a lencsekorrekcióval :-)

Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.23. 16:51:07
  • Bexter
  • Japep
    Rendben van, köszi. :)
    Csak azért ijedtem meg, mert így már + irányba nem lehet állítani, ha kellene. :)

De az lehet, hogy a gép mászott el valamiért és nem mindkettőnk szeme? ... :)
  • BenedekFeco
    Nincs azzal semmi gond. Nekem pl az egyik végállástól visszább 2klikkel éles. Az enyém Canon.
    Ezt embere válogatja.
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.20. 19:57:05
  • Japep
    Keresgéltem, és találtam egy cikket a dioptria szabályzóról. Elkezdtem tekergetni és eltűnt a problémám.

A "probléma", hogy teljesen az egyik végállásba kellett tekerni a kereket - ez gond? Vagy ott van az alapállás? :)
    Nem hiszem, hogy a szemem rossz, mert a feleségemnek is úgy jó - neki meg semmi gondja a szemével.
    Köszi.
  • Japep
    Sziasztok,

az alábbi problémában kérném a segítségeteket, tanácsotokat. :)
    Nikon D3300-as gépem van (optika: Nikon DX VR AF-S NIKKOR 18-55mm) és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy nem tudom élesíteni a képet a keresőben. Ha félig benyomom az exponáló gombot - természetesen autofókusz mellett - ugyan látom felvillanni azt a pár piros pöttyöt, és ha szükséges a kis lámpa is felgyullad, de nem élesedik a kép a keresőben. A legszembetűnőbb, ha makrózni szeretnék. Sőt, az infóbárt sem látni tisztán a kereső alján.
    Ha az élő képpel (Lv gomb után) próbálok fókuszálni, akkor minden rendben van. A kép éles lesz. De ha a keresővel, akkor nem tudom élesíteni. Még manuálisan sem.

Még eléggé amatőr vagyok, 1 éve sincs meg a gépem. Lehetséges, hogy tisztítani kellene belül? Vagy valami elromlott, vigyem szervizbe amíg garanciális?

Itt kérdezném meg, hogy attól, hogy én Németországban vettem a készüléket (Media Markt) még elvihetem egy magyar márkaszervizbe, ugye?

Köszi előre is a válaszotokat! :)
  • hiszacu
    Igen, ezt megtaláltam én is köszönöm. Magyar nyelvű verziónak örülnék a legjobban.
  • Bexter
    http://www.cameramanuals.org/praktica_pdf/praktica_ltl3.pdf
  • hiszacu
    Hahó!
    Praktica LTL3-as fényképezőgéphez használati útmutató kellene. Akár digitális akár nyomtatott verzióban. A nyomtatottért akár fizetek is!
  • Bexter
    :D :D :D

Utoljára szerkesztette: Bexter, 2017.01.20. 09:25:45
  • acsati
  • pajti
  • BenedekFeco