23748
-
#23064 Ez az alvany megfelelo lenne egy fel kilos kameranak ?
https://www.cullmann.de/en/detail/id/nanomax-430t-rb51.html
-
#23063 Meg egy kerdes : ha RAW -ba es JPG -be is mentek egyszerre, akkor a plussz effektek ugye csak a JPG -n lesznek rajta ? Varázskontraszt , inteligens anyámkinja meg ilyenek...:) -
#23062 Aha, ertem. -
#23061 Mechanikus zár mindenben van. Elektronikus azért jó, mert halk, és rövidebb lehet a záridő, de cserébe lassú a szenzor kiolvasása, így előjön a rolling shutter jelensége. -
#23060 Meghallgattam, tenyleg van valami zar benne, egy nagyon finom kattanast hallani...
Gondolom azert jo, mert machanikus zarral1/4000 a legrovidebb zarido, elektronikus meg sokkal gyorsabb...
De melyik a jobb amugy, leszamitva a sebesseget...? -
#23059 En mar ott elvesztettem a fonalat, hogy azt is nehezen hiszem el, hogy egy ilyen kameraban van egyaltalan mechanikus zar ....:) -
#23058 Este utána olvasok mi ez a technologiai vegyítés vagyis ez mire jó. -
#23057 Pontosan, amit a neve is sugall :D -
#23056 Hello !
Hosszu evek utan vettem egy uj gepet, semmi komoly, Panasonic FZ82.....
Mi a csuda lehet menuben a mechanikus /elektronikus zar valasztas ?
Lehet rossz topik, de ezt latom aktivnak...
Thx ! :) -
#23055 Igaz, évekkel ezelőtt volt gyermek-szülinap fotózásom, de én külső vakut felküldtem a plafonra (ami fehér volt szerencsére), aztán manuálisan beállítottam 1/90-ed záridőt, 5.6-os rekeszt (hulladék volt az objektívem), ISO 400-at, és végig ezzel fotóztam. A vaku miatt szép szórt fény volt, akár 17 mm-en, akár 70 mm-en lőttem. Azt most hagyjuk, hogy semmi koncepció nincs a képekben -
#23054 Persze mert a gyerek mozog és jol beállított fények kellenek hozzá. -
Ferenc4 #23053 Köszi. Majd ki próbálom.
A neten a gyermek fotózásról nem sok mindent találtam, szinte semmit. -
#23052 Az a baj a kérdésed megválaszolásával, hogy minden a hely és a fények fügvénye.
De min 1/160 záridő, minnél kisebb rekeszértékkel, minnél kisebb isoval -
Ferenc4 #23051 Tanácsot szeretnék kérni. A testvérem kislányának két hét múlva lesz az 1 éves születésnapja, és már szóltak hogy nekem kéne majd fényképezni. Tükörreflexes gépen milyen beállításokat használjak hogy tényleg szép képeket bírjak készíteni.
A záridő,a rekesz és az ISO érték.mennyi legyen?
Bent a szobában általában AUTO módba szoktam fotózni a kislányt, de ugy nem mindig éles a kép.
(Nikon D3200)
-
#23050 Én mondtam, hogy fotós szemmel fos a kép -
#23049 jaja én is azt néztem próbálgattam értelmesen visszatorzítani hogy jó legyen de úgy nem mutatott olyan jól illetve nagyon sok lett volna a vágás a képből :) -
#23048 Jó ez. Kicsit nagyon torzít meg dől az épület de a villám az adja ;) -
#23047 Igazából fotós szemmel eléggé... hát rossz lett, ezért nem is akartam mutogatni a képet sehol, ide is inkább csak linkbe rakom be (ráadásul az FB-mről mentettem le most a képeket, szóval még szar minőségű is).
1-es kép
2-es kép
Nyers (NEF - Nikon) kép
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2017.04.06. 13:43:56 -
#23046 Forgasd már el hogy lássuk is :D
Grat! :) -
#23045 Ezazz, a celebség útján járok én:
-
#23044 -
#23043 ott van -
#23042 -
#23041 Exif miatt érdekes inkább a kép:
500mm F8 iso1600 1/125
-
#23040 kialszom magam és ránézek mert megvakultam :D -
#23039 :-)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utólagos engedelmeddel, csak így gyorsba :-) Még lehetne rajta dolgozni, a jobb szélen fent a toronynál még látszik egy kicsit.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#23038 Nebazz annak egyenesnek kell lennie meg azon is dolgoztam :D -
#23037 Jó
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de egy kicsit ferde, dolgozhattál volna még a lencsekorrekcióval :-)
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.23. 16:51:07 -
#23036 -
#23035 Rendben van, köszi. :)
Csak azért ijedtem meg, mert így már + irányba nem lehet állítani, ha kellene. :)
De az lehet, hogy a gép mászott el valamiért és nem mindkettőnk szeme? ... :) -
#23034 Nincs azzal semmi gond. Nekem pl az egyik végállástól visszább 2klikkel éles. Az enyém Canon.
Ezt embere válogatja.
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.02.20. 19:57:05 -
#23033 Keresgéltem, és találtam egy cikket a dioptria szabályzóról. Elkezdtem tekergetni és eltűnt a problémám.
A "probléma", hogy teljesen az egyik végállásba kellett tekerni a kereket - ez gond? Vagy ott van az alapállás? :)
Nem hiszem, hogy a szemem rossz, mert a feleségemnek is úgy jó - neki meg semmi gondja a szemével.
Köszi. -
#23032 Sziasztok,
az alábbi problémában kérném a segítségeteket, tanácsotokat. :)
Nikon D3300-as gépem van (optika: Nikon DX VR AF-S NIKKOR 18-55mm) és az utóbbi időben azt vettem észre, hogy nem tudom élesíteni a képet a keresőben. Ha félig benyomom az exponáló gombot - természetesen autofókusz mellett - ugyan látom felvillanni azt a pár piros pöttyöt, és ha szükséges a kis lámpa is felgyullad, de nem élesedik a kép a keresőben. A legszembetűnőbb, ha makrózni szeretnék. Sőt, az infóbárt sem látni tisztán a kereső alján.
Ha az élő képpel (Lv gomb után) próbálok fókuszálni, akkor minden rendben van. A kép éles lesz. De ha a keresővel, akkor nem tudom élesíteni. Még manuálisan sem.
Még eléggé amatőr vagyok, 1 éve sincs meg a gépem. Lehetséges, hogy tisztítani kellene belül? Vagy valami elromlott, vigyem szervizbe amíg garanciális?
Itt kérdezném meg, hogy attól, hogy én Németországban vettem a készüléket (Media Markt) még elvihetem egy magyar márkaszervizbe, ugye?
Köszi előre is a válaszotokat! :) -
hiszacu #23031 Igen, ezt megtaláltam én is köszönöm. Magyar nyelvű verziónak örülnék a legjobban. -
#23030 http://www.cameramanuals.org/praktica_pdf/praktica_ltl3.pdf -
hiszacu #23029 Hahó!
Praktica LTL3-as fényképezőgéphez használati útmutató kellene. Akár digitális akár nyomtatott verzióban. A nyomtatottért akár fizetek is! -
#23028 :D :D :D
Utoljára szerkesztette: Bexter, 2017.01.20. 09:25:45 -
#23027 -
#23026 -