23748
  • SiteDisagner
    én szoktam így hívni az olyat, ha ilyen furcsa gömbök jelennek meg a képen. nem szakszó, de ezért is tettem aposztrófba:)
  • zolo
    A kép közepétől kicsit észak-keletre található, csapdos szárnyaival :)
  • DirtyGab3sz
    A gömbvillámosodás mifánterem?:D:D
  • DirtyGab3sz
    Ajánlok pár könyvet, hogy a kompozíció,és az élesség már ne okozzon problémát legközelebb!
    Nem tudom mivel készültek a képek, de a buborékosok CA-túltengnek!
    (upsz...kromatikus aberráció a CA!)
    Ha az alapokat megismered, már jobb képeket készítesz!Hidd el megéri!:D:D
    Mégvalami..az uccsó képen hol van a cserebogár??Nem találom...:S
  • SiteDisagner
    Próbálj meg a képhibákra ( vakuvillanás miatti kiégés, elszíneződés, "gömbvillámosodás", homályosság) egy kicsit jobban odafigyelni, és akkor jó lesz ez. ;)
  • Palesz2
    1.
    2.
    3.
    4.
    tavasz
    tavasz2cserebogár
  • SiteDisagner
    Superb!
  • Aspyrin
    Köszi.
  • DirtyGab3sz
    Ez a legnagyobb, amit rendelkezésre tudok bocsájtani!

Itt van
  • zolo
    Az a Sigma obi nagyon ratyi, elégedelten lennél vele. 78000 Ft-ból jönne ki az a szett, régi váz+ratyi obi, semmiképp sem vedd meg.

Olympus E410 + 14-42 kit 79900 Ft
    Ebben egy mérföldekkel jobb alapobi van és a váz is újabb fejlesztés, azt a plusz 2000 Mátyás királyt sokkal inkább megéri.

Ha pedig szeretnél az alapobi mellé még telét is jóáron, akkor a dupla kitet ajánlom, igaz ez már plusz 20.000 Ft, de meggondolandó, mert később nem fog kijönni ennyi pénzből egy tele, ha szükséged lenne rá.
    Olympus E410 duplakit Ami itt tele +20000, az külön megvéve 60000 Ft.

Gondold meg, fotós könyveket pedig lehet kölcsönözni a könyvtárból is ;)
  • Aspyrin
    Megnéznék ebből a "giccsből" egy nagyobb változazot, ha lehet. ;)
    kösz a tanácsot:)
    akkor több szakdologot nem kérdezek:) márcsak annyit kéne eldöntenem, hogy megvegyem-e a gépet, meghogy milyen objektívet hozzá:) csakmert nemakarok ráfázni, hogy megveszem, és valamiért nem jó:S szóval még egy annyi lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne beruháznom egy gép és objektív párosba?
    mik lehetnek a hátrányok? szóval mondjuk, amiért mondani lehet rájuk, hogy "jók, de..":)
    most van lehetőségem, hogy végre legyen egy jó gépem, és nem szeretném, ha nem jönne össze:) és elnézést a sok fölösleges dumáért az utóbbi időkben, és tényleg köszönöm a segítségeteket:)
  • zolo
    Egy kis tavasz...

• CUCLI
    teljesen jó :)
  • Atika :o)
    jo lett
  • RATCUSTOM
    nem giccses
    inkább nice
  • DirtyGab3sz
    Talánez
  • DirtyGab3sz
  • CUCLI
    nálam is rossz
  • Atika :o)
    hmm nekem nem megy a link :(
  • RATCUSTOM
    ja igen, ezt én is akartam írni :D

ajánlom a National Geographic-nak a "Nagy Fotósköny" című könyvét sztem nagyon jó ;)
  • DirtyGab3sz
    Ma esti naplemente.....tudom giccses, de ezer éve nem csináltam naplementét!!

KUKKMEG
  • DirtyGab3sz
    Ajánlom, ha ennyire érdekel a dolog, hogy vegyél pár könyvet, ami az alapokat érthetően elmagyarázza!

• RATCUSTOM
    nem vagyok benne biztos, mert nem vok vmi nagy fotós xD

egyébként szerintem standardnak jó hozzá a Minolta 50/1.7 25-28000
    és egy ilyen géphez is jók a raynox lencsék? amúgy abból nem találtam standard-ot:S lehet, hogy csak én vagyok béna:S és ehhez a géphez milyen standard lencse jó? mert találtam márkájabelit, de 70ezerért:S nincs valami olcsóbb?:S
  • RATCUSTOM
    a raynox előtétlencsék általában jók mindenre
    az ISO pedig a szenzor érzékenysége, egyszerűen azt jelenti, hogy mennyire érzékeny a szenzor a fényre pl.: ISO 100=tűző nap, ISO 400=borús ég, ISO 800=beltér, lámpafény, minél nagyobb az ISO érték, annál magasabb a kép zajszintje
    és igen van ilyen objektív, standard vagy normál objektív néven keresd őket ;)
    szóval, ha készítek képeket ezzel a gépemmel, akkor inkább utána kicsinyítsem le? mert a nappal készült képek is szemcsések:)
    és kérdeznék még:P
    - a csatolható objektíveket külön típushoz, vagy szabványra gyártják? szerintem utóbbi, csak biztos, ami biztos:)
    - és mi az az ISO?:) van a gépen ilyen beállítás, és a kép sötétségét állítja valahogy, de pontosan, vagycsak nagyjából mi?:)
    - milyen objektívet érdemes először venni egy objektív nélküli géphez? mármint úgyértem, hogy van valami leggyakrabban használt, vagy ilyesmi? amit, ha megveszek, akkor olyan, mint egy átlagos gép, úgyértem nem cserélhető objektíves. amivel például lehet tájképet, portrét, vagy akár makrót is csinálni.. ilyen van, vagy csak külön lencsék vannak mindenre?
    csakmert ha veszek egy objektív nélküli gépet, akkor egyenlőre csak 1 objektívre futná még.. éshogy milyen legyen az az egy?:)
    előre is köszönöm ismét:)
  • DirtyGab3sz
    Mégsem Google Street-view?
  • DirtyGab3sz
    Kiciben jobb....a "szemcsézést" nem tudod elkerülni, szerintem nem is annyira vészes egy koNpakt masinától!!
    Már csak a fehéregyensújt kell jól belőni, és mégjobb lesz!

köszi #16204, #16206:) megpróbáltam..:) ez lett:
    így lett normál méretben.. de szerintem egy kicsit szemcsés:)
    így meg kicsinyítve:) és szerintetek kicsinyítve jobb? mármint lehethogy nemlehet annyira ráközelíteni, de legalább nem látszik annyira szemcsésnek, meg zajosnak:)
  • sztyui2
    Itt egy újabb adag kép, kicsit más témában:

És két portré a végére:D

• EK1TEP
    THX!
    Sztem van is itthon!
  • Taki29
    Lassú voltam . Varrsz otthon lencse töltelékkel vagy mit tudom . :)
  • Taki29
    Igen az . Mivel a gépnek nincs szinte semmi súlya , ezért valamilyen szögben belenyomod (érzéssel ) és utána elég stabilan áll . Filléres cucc nem foglal szinte semmi helyet , bármely nagyjából sík felületen használható .
  • EK1TEP
    pl mint ez?

Mennyibe vannak az ilyenek?Hol hete egyáltalán kapni?Méretek is vannak?
    Nekem a kis kompaktomhoz jól jönne!
  • sztyui2
    Jaja, van direkt fotós babzsák is:D
  • EK1TEP
    Babzsák?
    Az mi?Az a babzsák amiben bab van kis párnásszerű izé?
  • Taki29
    Szia !

Valahol kellene lennie a program tárcsán motívumok vagy valami ilyesminek , ott ki kellene választani az éjszakai felvételt utána tudsz választani záridőt . Ott próbálgathatod , de mindenféleképpen állvány , vagy babzsák . Ilyen kis géphez az is elég .
  • sztyui2
    Jagumo: Nem is szándékozom felrakni nagyon felhasználni, mert csak a tulipánossal kívántam kezdeni valamit. A többit csak azért raktam fel, hogy "legyen", mert még nem is volt tavaszi képem.
    Mellesleg mindenhol, ahová felraktam, a tulipános lett a kedvenc, így tényleg csak azt raktam fel flickr-re.
    DirtyGab3sz:már fent is van flickr-en, ha favolni szeretnéd:D
  • DirtyGab3sz
    Ahogy látom a leghosszabb záridő 60 mp!
    Nem kézből..állványról (ilyen koNpakthoz fillérekért kapni!), vagy stabil helyről kell fotózni!
    Ez a legfontosabb!
    A vakut meg ki lehet kapcsolni...ha nem, akkor takard le valamivel!