Fotóink
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Minek rontani a szar képminõségû kitobival a fix 50-es fasza minõségét???? Semmi értelme, egy fix 50-es és a közgyûrûsor is bõven fasza nagyítást ad és a minõsége/fényereje is elég (csak kurva közel kell menni a témához, így szégyellõs rovarokkal nem a legjobb)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Bovebben mint mindig most is itt olvashatsz 😄
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
minel kisebb a fokusztav annal nagyobb lesz a nagyitas (ergo 28-assal mar lehet brutalkodni)
Ennek oka:
(eloszor jelmagyarazat: []-fenyerzekeny kozeg, ()-objektiv, > = < a feny utja 😄)
Normalisan felrakott obi:
Nagylato: []=()<
Normal obi: []=()=
Tele obi: []>()=
Azaz nagylatonal a filmre "kicsinyitve" jut a kep, normal obin mondjuk 1:1-be, tele obin viszont nagyitva. Ha megfigyeled akkor az olcsobb zoomos makros obik is a felso veg fele tudjak a makrozast inkabb.
Forditva felrakott obi:
Nagylato: []>()=
Normal obi: []=()=
Tele obi: []=()<
Ami miatt meg a forditott obi jo a makrozasra (es csak arra) az a kozelpont. Megforditva az obi kepes nagyon kozelre fokuszalni, hiszen a regisztertav igen kicsi. Bar utobbiban nem vagyok biztos.
A lenyeg: 50 milis obival viszonylag konnyu makrozni mert picit tobb lesz a mozgasi lehetoseged (en FA 50 f1.4-essel makroztam ezt) viszont nagyobb nagyitast fogsz elerni ha nagylatoval csinalod (ez pl. 28assal keszult egy 2-3 mm atmeroju viragrol)
Mind a ket linkelt kep vagatlan.
Itt pont azon van a lényeg, hogy fix 50-es, és nagy fényerejû a visszafordított obi!
Javítsatok,ha rosszul tudom!
http://www.flickr.com/people/46265283@N06/
hát nem tudom... közgyûrûvel nagyobb nagyítást kapok, mintha elé rakom fordítva a kitobit... (lehet valamit rosszul állítottam be?)
próbáltam kombinálni a kettõt, akkor meg kb 1mm volt a fókuszpont (12mm közgyûrûvel) Többel pedig nem is volt fókuszpont 😄
jajjj, nem egyszerû.. de egyszer csak megtalálom az ideális párosítást 😄
mikor, mekkora a mélységélesség, hol a legszebb az objektíved képe (a 2 véglet általában nem nyerõ).. meddig tudod kézbõl tartani, hogy éles legyen és honnan kell már állvány....
Ha már vetted a fáradtságot, és beruháztál egy fél vagyont egy masinába, akkor igenis tessék könyveket olvasni, fórumokat,honlapokat bújni!😄😄
Nem lehet annyival elintézni, hogy "nekem tetszik"!!
egy egyszeru kis kompaktot is egy ev utan tudtam csak kiismerni, ehhez is ido kell
Canon 450 D
szoval koszonom
remelem igy ertitek, h nekem sosem azzal volt a bajom, ha valaki tanacsot ad es kozben lehuzza a kepeimet, hanem, amikor, csak annyit ir, h szutyok es nem indokol vagy mondjuk engem ocsarol
Canon 450 D
Ezen a képen nem rég vettem észre, hogy a fûszálakon van vízcsepp 😊 Annyira megtetszett... 😊
És még betennék egy portrét, ezt kb. két hete készítettem...

annak valóban nem sok értelme van, ha automata módban kattintgatsz egész nap, bár a nagy számok törvénye alapján biztosan lesz jó képed is... viszont fejlõdni nem igen fogsz.
Csakhogy azzal nem tanul ha ész nélkül mindent lekap....a tudatosságra törekedni lehet!Bár ez csak abban az esetben igaz,ha hajlandó is tanulni a hibáiból az illetõ!
De itt nem ezzel állunk szemben....
És könyörgöm...aki még zöld módban sem képes összehozni egy képet, az nem akarjon már "mûvészieskedni"!
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
Az a helyzet, hogy egy magát valamire tartó amatõr fotós lételemévé kell hogy váljon a fejlõdni akarás!Namármost (ezt már egyszer ki is fejtettem) akinek nincs kedve tanulni, az továbbra is szeméttel fogja bombázni a topikot, és csodálkozik, mennyire "bunkók" vannak itt, mert nem értékelik az Õ "munkásságát"!!😄😄
Nem tudom ki írta nemrégen ebben a topikban, de nagyon jó duma volt!
Márminthogy : "csak az lépje át a fotózás alapszabályait, aki azokat ismeri" vagy valami ilyesmi ...😄😄
Baromira igaza volt!!
Nekem is eltartott egy jó ideig,mire elhittem, hogy a masina nem minden...csak lehetõség a kezedben!
Zsuzsának, mindezek után:
Úgyhogy a klonkúzió: attól, hogy dslr -rel fotózol, nem lesznek automatikusan jobbak a képeid, és nem kell minden utadba kerülõ dolgot lekapni, mert a képnek a fejedben kell megszületnie elõször!!
Tudom ugysem érdekel amit írok, mert más tanácsomat sem fogadtad meg!
1. Ez a kacsa elo volt ami orra esett? 😊 Ha igen akkor jol elkaptad a pillanatot csak technikailag szarul (mellefokusz?). Az utomunka gyatra de azt majd idovel kitanulod.
2. Uncsi. Egy picit odebb egy picit maskepp tok jo foto lehetett volna. Ahogy latom a jobb felso sarokban ott a nap (ugye?). Ha azt a virag moge helyezted volna es allo kepet csinaltal volna akkor szerintem jobb lenne sokkal (foleg ha moge tudnal tenni valami jo utomunkat). Ez az amikor egy pici turelmen, egy pici koNponalason sok mulhatott volna. Nem kell rogton elloni a fotot... egy picit jard korbe a temat mert sokszor tobbet ki lehet hozni belole mint ami elsore latszik 😉 Ja es ez a foto is eletlen!
3. Dogunalmas foto oltari szar utomunkaval. Kb. ugy nez ki mintha letoltottel volna egy PS filter gyujtemenyt, mindet kiprobaltad volna es utana kaptad ezt a kepet. Kimondottan erdekelne neked mi tetszik ebben a kepben?
Amugy milyen objektivet hasznalsz? 😊 Mert azert az EOS 450D _ennyire_ nem szar.
Azt egy szóval sem említettem, hogy látszik Zsuzsa képein, hogy DSLR-el készültek.
www.flickr.com/sztyui
Az õ képeirõl nem veszem le hogy ezek DSLR-el készültek mer nem olyan minõségük!De lehet hogy csak az én szemem rosz!
Hát már nem azért, de csak azért teszel fel képet, mert a többiek kérik? Akkor tegyél képet, amikor van olyan szintû képed, hogy úgy érzed, hogy ez a maximum, amit ki tudtál hozni magadból, és meg akarod mutatni a világnak, vagy éppen nem vagy biztos két hasonlóan jó kép között és kikéred a fórumozók véleményét.
Ott van mondjuk 5D. Azért én egy 5D-vel a kezemben lövöldöznék elég sokat, gondolom õ is ezt teszi, sõt egy igazán elhivatott fotósnál mindig ott van a gépe, ennek ellenére régóta nem tett fel képet, mert mint minden normális fotós, õ is tud szelektálni. Nem rak fel minden szart, "csak hogy legyen valami". Vagy én is kb 1 hete váltottam DSLR-re, és és föld a kompakt után, azóta folyamatosan lövöldözök vele, és legszívesebben minden képet felraknék, mert annyira szép éles mindegyik...
DE(!) nem teszem, azóta csak 1 képet raktam fel, az is az elsõ nap készült, csak próbálgatni a DSLR-t. Miért? Azért mert nem akarom sem a fórum színvonalát, sem a saját képeim minõségi szintjét lerontani. Kattingatok, élvezem, de nem tárok mindent a közönség elé, mert tudom, hogy az, hogy most DSLR-em van, csak nekem újdonság, másnak nem. Viszont ha minden szar képet felraknék, csak azért, mert "húdeéles a kompakt után", akkor egy idõ után az lenne, hogy milyen szar képeket rakosgatok. Ezzel szemben sok helyen nagyon szeretik a képeimet, azért, mert kialakult bennem egyfajta elvárás a képek minõségét illetõen, és ez meglátszik a képeimen is, amiket néhanapján berakok. Általában jó értékelések szoktak jönni a képeimre, vagy ha felteszek kettõ képet, általában azt választják ki a kedves fórumozók, ami nekem is jobban tetszik. De itt nem rólam van szó, hanem minden fotósról(csak azért beszélek magamról, mert egyedül magamról tudom biztosan, hogy elég erõsen szelektálom a képeimet), mert minden fotósnak alapkövetelmény kellene, hogy legyen, hogy tudja szelektálni a képeit.
Nem is tudom, valahol azt olvastam, vagy hallottam, hogy volt egy nagyon híres, de tényleg nagyon nagy fotós, és fél évig hozzá sem nyúlt a géphez(természetesen nem azért, mert elment a kedve a fotózástól), mert fél évig csak tervezett egy képet, kigondolta a dolgokat, a fényeket, az évszakot, a napszakot, mindent gondolatban precízen megtervezett, majd fél év után elõvette a gépet, és a gondolatainak megfelelõen ellõtte azt a képet. És azzal a képpel sikerült egy teljesen újat, és soha nem látott dolgot megteremtenie, ami még ráadásul szép is volt, és még mondanivalója is volt.(azt ne kérdezzétek, hogy melyik fotós volt, és melyik képpel).
És végezetül egy idézettel zárnám soraimat, amit lehet itt olvastam valakinek az aláírásában:
"Egy amatõr fotósnak 100-ból 99 képe "sikerül"
Egy profi fotósnak 100-ból csak 1!
Igyekezz ehhez tartani magad, ha nem is a felszerelésben, de az ilyen "ingyenes" dolgokban próbálj a profizmusra törekedni, mint minden feltörekvõ amatõr fotós.
www.flickr.com/sztyui
Canon 450 D
Nem szoktam masokat osztani vagy leszolni, csak akkor irok vmi negativumot, ha kotekszenek velem, eddig meg senkit nem osztottam, aki kepet tett fel, csak azoknak irtam, akik beszoltak.
A te velemenyed a KEPEIMRE es nem a "szemelyisegemre" annyi, h nem tetszenek, nekem ennyi is boven eleg, a tovabbi monologot veszem teljesen feleslegesnek, de nem kezdek bele, nincs ertelme.
Kepeket azert tettem fel, mert multkor megszoltak, h nem teszek fel kepeket, hat most ime, itt vannak, lehet osztani, velemenyt irni stb 😊
Canon 450 D
Sztem homályos, rossz az expó is, több kontraszt kéne szvsz!
2. kép:
Sztem rosz a vágás az a napocska érdekes ott a sarokban...
3. kép:
no comment ... <#wilting>#wilting> szvsz!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
És ráadásul ez a kedvenced.
Lehet el se kellett volna küldenem ezt a postot, mert úgyse fogadod a kritikát, és majd mondod, hogy nem érdekel, mert neked így tetszik. Az addig oké, hogy neked tetszik, de miért kell vele büntetni szegény topiclakókat?<#eplus2>#eplus2>
5D:ha nem tetszik esetleg a hsz-em, akkor nyugodtan törölheted, de figyeltem ezt az utóbbi nagy vitát is, ami nemrég volt, nem szóltam hozzá, de nagyon bennem volt. Nem akartam visszahozni azt a szar hangulatot, de remélem megértitek tetteim okát, ha ránéztek a képre.
www.flickr.com/sztyui

http://thenamelessphoto.com/
Margit sziget
Erdo
Ez a kedvencem...az elso ketto annyira nem jon be, de, ha mar egesz heten ez a harom kepem tetszik, megerdemlik, h felrakjam oket 😊
Canon 450 D
"just you and me buddy, just you and me..."
"megkopva"
"a gonosz gép"

http://thenamelessphoto.com/
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
http://flickr.com/photos/zolika90/
szerencsém van, mert múlt héten vettem fix 50mm 1.8-ast... a kitobi meg ugye még megvan.. asszem megvan a délutáni programom 😄
nekem is kéne.. fogalmam sincs, hol lehet beszerezni
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
A régebbi bejegyzések között keresd!
ááááh, a fodrozódás miatt nem vágtam ki, de gondoltam a dologra.
van olyan verzió is hogy az oszlop mellett lecsíptem, de igy jobban mutat😊
!Forza Ferrari!