23748
  • Desiderata #19570
    Function party érdekesebb képei, ha tudtok jobbat jövőre nevezzetek be!
  • laslandes
    az első bejövős
  • stain
    Ma elég béna napom volt. Kb. eddig jutottam.

• DirtyGab3sz
    Namégegyszer...
    Egyik kép...
    Másik kép...
  • DirtyGab3sz
    Friss..maiak...

.
  • stain
    Én mindig fotóztam. De komolyabb gépem két és fél éve van, előtte csak bridge gépem volt.
  • stain
    Lehet, hogy a fénymérőbe kell elem. Meg van olyan Zenit, aminek elektromágneses a zárja is, ez elég új típusnak néz ki, úgyhogy valószínű. Egyébként meg tuti kell működnie. A filmet úgy kell betenni, hogy a fényes fele legyen feléd, de amúgy elég egyértelmű. Arra figyelj, hogy jobboldalt rendesen fűzd be, hogy amikor felhúzod a gépet, akkor baloldalt forogjon a visszatekerő gomb.
  • gabko
    na teszek bele egy filmet :) kiváncsi leszek müxik-e még egyáltalán :)
  • gabko
    ilyen :)
    Zenit 12 CA Helios 44m-6
  • gabko
    uhhh :) találtam ma a fiók méllyén egy ilyen gépet :)

nagyon komoly :)

hogy kell beletenni a filmet?! :)
  • Higany
    Köszi! Amúgy csak találomra tettem be ezt a képet ide. Te mióta fotózol?
  • stain
    Nem tudom, hogy miért a legrosszabb képet tetted be. Végig néztem a flickr galériát, és van egy csomó jobb kép. Pl. nekem tetszenek azok, amikor egészen közel tetted a gépet az avarhoz.
  • Higany
    Hát az ide betett képen még nyomtam is keveset ps-ben a fényerőn. A Flick-eren lévőket nézd meg, ha ráérsz. Szeretnék tanulni, azért is kérdezem, hogy milyen hibák vannak a képeimen. Mondjuk mindegyiken van utómunka, de talán kivehetők a problémák. Mondjuk én leginkább magam szórakoztatásából fényképezek, meg a szűkebb családnak, de érdekelne egy profibb ember véleménye, hogy miképpen tehetem szebbé, egyedibbé a képeimet. Köszönöm mindenkinek előre is! Amúgy ezek egy elég régi és kicsi tudású géppel lettek készítve. Majd tervezem, hogy veszek egy jobb tükörreflexest, de ahhoz még gyűjtenem kell sajnos. Üdv!
  • stain
    A tájképekkel az van, hogy mivel a témában olyan rettenetesen sok lehetőség nincsen, általában azt várják el, hogy technikailag hibátlan legyen. Point and shoottal ezt nehéz összehozni. Elevel, amikor ilyen világos az ég, akkor nehéz összehozni, hogy ne égjen be. Felhőtlen égnél érdemes próbálkozni, de akkor is kell hozzá polárszűrő, az meg point and shoot fényképezőn szintén macera.
  • Higany
    Sziasztok! Tegnap voltam egyet fényképezni az őszi tájat.
    Ha ráértek nézzétek meg a fotóimat. Most töltöttem fel. Várok minden értékelést, hogy tanulhassak belőle. Köszönöm! Link:

Megjegyzem, nem vagyok profi fotós, csak hobby szinten fényképezgetek. Eladtam a fényképezőmet, ezért ezeket a barátnőm régebbi gépével készítettem, egy Benq DC T700-al.
    itt.
  • gabko
    megvettem :)
    köszi azért!
  • DirtyGab3sz
    Drága...én kipostázva 14-ért vettem az íbéjen.
    nézelődj a képeim között a flikkeremen van sok Raynoxos képem.
    Én néhanap egy 50/17-en használom, néha a telére teszem 100mm.en használva (így lágyabb a rajzolata) de megéri megvenni!
    Jóminőségóccsón!
  • Skynet85
    Egyik best buy, az olcsobb macro érsd 40-60k obikat alázza, azért az se mind1 mire van feltéve, egy fix 50mm-es 1,4-es-en nem azt tudja mint egy kit obin, de ez ugye magától érthetődő :)
  • gabko
    Tud valaki valami infóval szolgálni?

Raynox DCR-250 Super Macro előtétlencsével kapcsolatban valakinek vmi véleménye? Tapasztalata?

Azon gondolkozom, megéri-e az árát? Vegyek-e ilyet vagy sem...

2.5x-ös szorzó
    49mm szűrőméret
    Makró felvételekhez

16.990.- az ára...

Szerintetek?
  • Higany
    Tökjó! Nagyon bejövős kép lett!
  • Bexter
  • stain
    Ezt most így egyben rakom be, mert ez egy sorozat:

• Tomo15
    Ez tény:) Viszont aztán pár nap, vagy hét után az új gépnek is elillan a "varázsa" és teljesen természetessé válik a megléte, így kezdődik minden megint elölről:))
  • pointer4
    Viszont lehet így az őszi komorságban, meghozza a kedvet a túrához :D
  • oneal1
    Flickr - Hold
  • REPS0L
    tényleg? tuti? erre nem számítottam, köszönöm segítséged. :(
  • Loál János #19544
    Énicsénics.
  • 5Dani
    erre én vagyok az élő példa
  • Tomo15
    Új váz =/= jobb képek
  • stain
    Az sem jó, mert akkor külön el kell menteni a kész képet, iszonyat macera lenne. Amúgy me a LR is azt használja. Van még a DxO optics, az is elég jó program.
  • DJ RX7
  • REPS0L
    én sztem kivárom az új vázam, majd utána.
  • Chryst64
    használd a Ps-ben a Camera Raw-t. abban minden benne van ami egy fotosnak kell
  • Higany
    Jó kép, csak az ég ne lenne lila.
  • DJ RX7
    előző el fog majd tűnni, mert flick-ről töröltem.
    [center]
  • DJ RX7
    [center]
  • DJ RX7
    [apro]sok a duma. fotókat.

[center]
  • Tikal #19533

egy lightroom-nak vagy aperture-nek elégnek kell lennie...
  • stain
    Amúgy én általában utálom az Adobe programokat, sok a gond velük. PS-t is csak minimálisan használok, leginkább szkennelés utáni gyors retushoz. Igazából a PS-ben nincsenek benne az alapvető fotó feldolgozó funkciók, mindent valamilyen kerülőúton kell megoldani. A LR az egyetlen, ami bejön, abban minden jó helyen van. Úgy vagyok vele, hogy ha egy fotóhoz már PS kell, akkor az nem is volt rendesen lefényképezve. Régen web design-hoz Corel PhotoPaint-et használtam, csak az nem kezeli elég jól a színtereket, úgyhogy a fotókhoz nem tudom használni.
  • DirtyGab3sz
    Egy átlag fotós a PS-t a munkáihoz vágáshoz,minimális retushoz,színhelyességhez,kontraszthoz használja...
    Én konkrétan Lr3-at...:D