23748
-
#19612 tetszenek.. nekem nem hiányzik a szín még ha kék akkor sem :) -
#19611 színvilágról és hangulatról ez az animáció ugrott be -
#19610 Annyira hiányolja a szemem az éles pontot, hogy nagyon :) -
#19609 -
#19608 2. képen milyen színű a lány szeme? szinte hiányzik a képről, ha kék :) -
#19607 Régen voltam már errefelé, jövök két képpel:
Flickr
Flickr
-
#19606 Flickr - Taktikai megbeszélés
-
#19605 Köszi a kritikát hasznos volt :) Amin tudtam változtattam. -
#19604 nemrég börzén -
#19603 az elsőnél nekem furán hat a haj és a háttér találkozása, mintha nem lenne hátul feje a lánynak..
a második akár jó is lehetne, de szerintem ez a nézőpont nem előnyös a modellnek, főleg az orr miatt
a kávés képnél a cigisdoboz elég durva képi elem, túl konkrét, túl "reklám".. persze lehet ez volt a cél
a naplementés "tipikus", én vágnék a tetejéből, túl sok üresség van arrafelé.. a sziluett jó is lenne ha a drót meg a véletlenül ottmaradt villanyoszlop nem törné meg a "mesét".. tudom a drótot nehéz sok helyen kikerülni, de attól még nem szépíti a képet
ezen nyilván személyesek, talán mások másképp látják ;)
-
#19602 Sziasztok! Szeretnék veletek megosztani pár képet :) (amatőrnek számítok még fotózásba úgyhogy nézzétek el ezt nekem:) ) Várnék tőletek építő jellegű kritikákat, tippeket, tanácsokat. ^^
ű
-
-
stain #19600 Amúgy egy tipp: rendereltesd le valakivel a képeket. Egy vízadagoló gépet egy gyakorlottabb modellező egy óra alatt összedob rhino-ban. -
Ronin666 #19599 Tesóm mondta, hogy így tudja azzal az objektívvel meglőni. Van közeli objektív is, ha annyira nem lesz jó a másik. Egy hibája van, hogy a közeli meg valamilyen szinten torzít. Illetve ha jól tudom, akkor szép mélységélességet nem lehet csinálni csak a távolival. Objektívet meg nem akarok venni, mert az k*rva drága lenne. Remélem a jelenlegiek is megfelelnek. Ha nem, akkor csak végső esetben vennék azt is. -
stain #19598 És ha lesz egy új gép, amit le kell fotózni, akkor megint veszel cuccokat? -
Ronin666 #19597 Egy részük csillog sajnos.
Én sem szívesen vágok bele, de nincs más választásom. Annyi előny van a dologban, hogy ha elkezdtem, akkor meglőhetem a képeket újra és újra, ameddig jó nem lesz.
A cuccokat meg eladnám, amint készen vagyok, így talán nem lesz akkora bukta.
Ajánlások még nem jöttek, hogy mit lenne érdemes venni. -
stain #19596 És legalább csillognak is a gépek? Mert úgy az igazi a feladat...
Én egyszer végigszívtam két napot mindenféle csillogó bőrtáskával, amit jobbára szívességből csináltam csak meg, mert amúgy pénzért nem fotózok. De lett belőle egy ócsó stúdióvaku szettem legalább. Azért senkinek sem javaslom, hogy belevágjon, ha ért komolyabb dolgokhoz, amiből több pénz van, mint a fotózásból. -
#19595 -
#19594 OMG...10-15 méterről akarsz tárgyfotózni??
Bátorvagyolvazze!:)
Keresd meg Osztyát....hátha tud segíteni!
Olcsóbb még Ő is mintha belefeccölsz háttérbe,szoftboxba,vakukba egy csomó zsét!:)
Szerintem... -
Ronin666 #19593 Testvéremnek van valamilyen gépe. Azt tudom, hogy nem olyan rossz, szerintem közép kategória lehet. Erre a feladatra szerintem teljesen megfelel. Lassan már egy telefon is megfelelne stúdió környezetben fotózásra... :)
Én valami brutális nagy lámpákra gondoltam. Szép szórt fényeket csiholva. mondjuk 2db 100x200cm-es lámpa, + 1db 50x150cm körüli, + állványok + legalább 3 méter széles háttér. fehér mindenképpen + fekete és ennek is tartókonzol. Illetve még kellene szerintem fekete ponyva szerű anyag, az egészet körbeépíteni, mert félek, hogy egy két gépen becsillan minden. Kímélném magam, hogy ezeket utólag javítgassam.
Én ezekre gondoltam, bár ha van valami építő jellegű ötlet, azt várom.
És akkor innentől kezdődne, hogy milyen márka, milyen féle fajta, stb stb -
Ronin666 #19592 Csak világítás kell, valóban. Talán a legfontosabb...
Már próbálkoztak vele, hogy megcsinálják, nem lett jó. Ha gondolod, kijössz, megcsinálod, + akkor az utómunkát is. Ha szép lesz, akkor fizetünk, ha nem, akkor nem. És persze hogy nekünk megfelel-e, azt mi mondjuk meg. Ilyen feltételek mellett oké. 20 gépről van kb. szó + különféle apró kiegészítők, + a 20 gép több színben is van, ergo kb. 40-50 termék, melyből tehát az a 20 ami lényeges. Ezekről kellene több szögben, több megoldásban, részlet, teljes alakos, stb stb. Összesen vagy 400 kép. Persze az utómunka nem szükséges csak töredékén komoly szinten.
Én fizetek ezért ismét 200-at, de szerintem erre így nem nagyon lesz vállalkozó (és persze tartva a minőséget). Fotózni itt lehetne nálunk, azaz ide kellene felállítani a "studiót".
Nekem ez is járja, vagy ha nem lesz rá ember, akkor maradva eredeti elképzelésnél kellenének lámpák + háttér. Én azért gondolkoztam volna használtban is, mert ha készen vagyunk a feladattal, akkor max eladnám és kb. ingyen volt ez a megmozdulásunk. -
#19591 Ez szép volt.....gratulálok. -
#19590 Izzítod is a Hasselbladot?:D -
#19588 Megcsinálom inkább neked olcsón -.-
Konrétabban milyen felszerelés van már meg? -
Ronin666 #19586 Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Szeretnénk cégen belül termékfotókat készíteni. Kértem több cégtől ajánlatot, sajnos az egész munkát kb. nettó 600-900eFt között vállalnák el. Egyszer már megcsináltattuk a termékfotókat 150eFt-ért baráti alapon, viszont az meg szar lett, kuka...
Lényeg, hogy most már megelégeltem a dolgot és megcsinálom én magamnak az egészet. Időm van, utómunka megy, fotózás még annyira nem, de nem gond, vennék felszerelést, aztán addig kattingatok, állítgatom a fényeket, amíg számomra megfelelő lesz. Csak mintának mutatnám, hogy kb. milyen kategória is az én elképzelésem: http://www.bowers-wilkins.com/
Ez a kedvenc hangfal gyártó cégem és egyben a termékfotói is szépek, bár nyilván hozzájárul, hogy a termékek is szépek. A lényeg, hogy kb. ez lenne a megcélzott minőség.
Ahogy mondtam az utómunkával partyban vagyok,viszont a fotózáshoz szeretnék némi segítséget kérni. Konkrétabban a felszerelés vásárlásban.
Van jelenleg egy jó féle tükörreflexes digitális gépünk. Van hozzá egy olyan optika, ami kb 10-15 m távolságból működik, azaz ilyen távolságban fér bele az egész termék normálisan a képbe. Helyem van hozzá (egy nagyobb raktárban), előnye, hogy nem torzítja a képet, mint a közeli objektívem. Tehát a fényképező gép kérdés az adott, engem jelenleg a háttér és a fények érdekelnének.
A termékek vízadagoló gépek lennének. Kb. 80-120 cm magas, 35-45 cm széles, 35-50 cm mély termékekről lenne szó. Anyagminőség változó, fa, műanyag, alu, innox, fényes műanyag, stb.
A képekből szeretnénk több félét is csinálni. Normális stúdió bevilágítás, ahol szépen meg van minden része a gépeknek világítva, teljes alakos képekhez, illetve szeretnék részlet képeket is, mint a említett gyártó oldalán is látható. Milyen felszerelést javasoltok, amivel mind ez megvalósítható? Hány darab, és milyen lámpa kellene? Árban kb. 200eFt-ot szánnék rá, max 300e, és ha használt lenne, az még jobb is.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
#19585 EZ is hdr....mégsincs agyonbaszva a kontraszttal.
Vagy pölö P9he parlamentes képei...
Hdr és hdr között barominagy külömbségek lehetnek...ki mit szeretne kihangsúlyozni a képen,azt erőlteti!:) -
#19584 nekem már semmi kedvem nincs újra feltölteni őket meg lementeni.
csak azokon variáltam amit pályázatra küldtem be. :D -
#19583 Ez rajtam pont egy éve jött ki. Minden fotómra ment rögtön -10-20 szaturáció. Mondjuk azok riportfotók voltak, még ha nem is az összes. Aztán ez is megváltozott:)) -
#19582 most így kb. 2 hónapig nem is nézegettem fotókat beleértve a sajátomat is.
héttel ezelőtt előszedtem őket és akkor nézegettem, hogy mennyire túl vannak szaturálva. -
#19581 Én is már kb. 3 éve, és most nézd meg -
stain #19580 Ezekkel a hidakkal én is küzdöttem a múltkor egy egész estét, de semmi érdemlegeset nem sikerült belőlük kihoznom, pedig halszemmel is igyekeztem. Az egyetlen, ami érdekes volt, hogy hosszú expónál kisimult a víz, és a hídnak tűéles lett az árnyéka. Viszont az erős, hideg lámpák szétütik az egészet. -
#19579 HDR = RAJSÁG -
#19578 énmár kinőttem belőlem. -
#19577 Ez tökéletesen így van, de unatkoztam:D és úgy tűnik sajnos megint ilyen giccses korszakomat kezdem élni;)
-gabko: 1Ds el.
-
gabko #19576 ezek is tetszenek ;) -
#19575 HDR =/= jobb képek
de azé jólett. -
-
gabko #19573 nekem tetszik :)
milyen géppel csináltad? -
#19572 Két héten belül ez a 2. HDR képem, és egyre csak giccsesednek
-
#19571 Szombat esti séta: