23748
  • Tikal #19530
    :D Nekem vannak a 4 csillagos képeim, amiket nagyon szeretek, az összes többi meg 1 :D
  • stain
    Mondjuk én elteszem az összes képet, bár nem tudom, hogy miért... Igazából viszonylag kevés a technikailag selejt, és azokat még akkor is sajnálnám letörölni, ha amúgy unalmas képek.

A lightroomban a csillagozás a leghasznosabb, mert csillag alapján lehet jól minőségre szűrni a képeket. Csak túl szigorú vagyok magamhoz, úgyhogy két csillagnál többet még egyik képnek sem adtam :)
  • Chryst64
    igen, a PS forumosok tenyleg olyanok :) en is elkezdtem fotozni, hogy legyen anyagom a ps munkakhoz.
  • netty29
    Hahó!
    És az amatőr fotósok mereven elzárják magukat a PS csodáitól????!! nem hinném. Egyébként én is amatőr fotós lennék...De igen, tudom,van a PS -re külön fórum, viszont ott hogy is mondjam, kicsit furi a banda...Magunknak valók...Ezért jöttem ide...
  • Tikal #19526
    a képeimet én is ismerem, de több ezer kép közül keresgélni dátum alapján, azt nem bírnám :)
  • norbre
    én első szinten minden évnek külön könyvtár, aztán második szinten minden "eseménynek" külön könyvtár dátummal ellátva

pl:

..\2010\20101005 - Borzsony\

ezeken belül meg a (kiválogatott) képek nyersben, és még egy külön alkönyvtárban a jpg-be konvertáltak. .a fájlneveket meghagyom a gép számozása szerint

• DirtyGab3sz
    Sokan használjuk a flikkert...jóféle oldal.
    A PS-gurukat meg ne itt keresd...mi amatőr fotósok lennénk....janem...a Dani fotóripóóóter!
  • DirtyGab3sz
    Mert??
    Nem fosom a képeket százszám...
    Egy mappában a kiválogatás után max 40-50 kép marad...van amiben 3!
    Ismerem a képeim,álltalában tudom is mikor mit csináltam...
  • stain
    Amcsiban él, úgyhogy szerintem newegg-en vette. Asszem $25 körül.
  • Tikal #19521
    csak pár millióan :)
  • norbre
    mipéz, hol vette? :)
  • norbre
    mire vagy kíváncsi.. lehetőségek mire?
  • netty29
    Sziasztok!
    A kérdésem az lenne, ismeri valaki a FLICKR.COM oldalát?Mert érdekelne mik a lehetőségek arrafelé.
    Jah,és ha valaki komolyabban foglalkozik mondjuk PS trükkökkel, pontosabban montázs készítéssel...
  • Higany
    Jó ötlet!
  • stain
    Amúgy hallotam egy jó geotagging trükköt. Kollegámnak van egy nagyon egyszerű gps loggere, nincsen rajta semmi, csak egy bekapcsoló gomb meg egy usb csatlakozó. Megadott időnként elmenti a pozíciót, és annyi. Ha megy valahova, felköti a hátizskra. Utána van valami scrpitje, amivel a képek dátuma/ideje alapján bele tudja írni a fájlokba a koordinátákat. A múltkor is google earth-ön mutogatta a képeit, sorban, ahogy mentek.
  • Higany
    Ment a PM!
  • Tikal #19514
    dátum szerint? áááá... :)
  • desigo
    Köszönöm a válaszokat!
  • stain
    Szintén LR3. Tagelni sem szoktam, mert ismerem a képeimet.

A microSDHC pedig megy adapterrel.
  • DirtyGab3sz
    Én egyszerűen a készített képeket raw-ban az adott nap dátumozásával címzett mappába teszem.
    Amit a Lr3 átkonvertál jpegbe, az egy almappában található.
    :)
  • Tikal #19510
    ingyenes progikat nem tudok, de lightroom és aperture a két legjobb rendszerezésre és feldolgozásra... aperture csak mac-re van mondjuk...
    én témák szerint csoportositok, pl nyaralás, kirándulás, események ( forma 1, autokiállitás, repülőnap) család stb... aztán létre lehet hozni szűrőket tag-ek alapján, pl portrék, tájképek stb... igazábol az fog donteni mit fotozol leginkább, mert ha csak tájképeket akkor azon belül is létre tudsz hozni csomo "almappát" ... szerintem mindenkinek meg van a saját rendszere a képei alapján...
  • gabko
  • desigo
    üdv

2 kérdésem lenne
    -microSDHC kártya adapterrel használható kompakt gépben SDHC foglalatba tolva?
    -Ti mivel és milyen szisztéma alapján rendszerezitek a képeiteket?
    Inkább csak nyaralás,kirándulás alatt fotózok de szenvedés már total commanderrel kezelni.Esetleg vmi spec fotós program?
  • DirtyGab3sz
    Kukoricatáblában bújtunk meg...annak a teteje.
    Csak akkor vettem észre amikor kész lett a kép,és lusta vagyok kijavítani!:)
  • Loál János #19506
    Faágra tippelnÓk.
  • DJ RX7
    mik azok a csíkok?
  • DJ RX7
    küldheted, megnézem. :)
  • DirtyGab3sz
    Szar az angolom..mint láthatod...köszi!:)
  • Aspyrin
    Esetleg "wait for me"? :)
  • DirtyGab3sz
    Szombaton voltunk daruhúzást lesni a Hortobágyon...
    Várjatok meg! című kép.
  • Higany
    értem. ha érdekel, akkor elküldöm pm-be a honlap linkjét?!
  • DJ RX7
    nem, én magyarországon lakok csak a család egyik része lakik kint.
  • Higany
    Amúgy Te ott laksz vagy..?
  • Higany
    jah, tényleg idén, volt, de valamikor év elején lehetett. amúgy meg reméltem, hogy válaszolsz, fontos lett volna, meg még most is aktuális egy kicsit a kérdésem, mert azóta megcsináltam a honlapot...
  • DJ RX7
    az idén volt.
    arra elfelejtettem válaszolni. :\
  • Higany
    Tudtam! Asszem tavaly vagy valamikor a Te erdélyi képeid tetszettek nagyon és leveleztünk is itt sg-n pár levél erejéig. Jól emléxem?
  • DJ RX7
    persze: erdélyben
    a falu ami látszik az pedig aranyosegerbegy
  • Higany
    Azt megkérdezhetem, hogy hol készültek a fényképek?
  • DJ RX7
    és még kettő már
    egyébként: köszi

[center]

• Higany
    Nekem mindegyik nagyon tetszik! Gratula!!