23748
-
#19530 :D Nekem vannak a 4 csillagos képeim, amiket nagyon szeretek, az összes többi meg 1 :D -
stain #19529 Mondjuk én elteszem az összes képet, bár nem tudom, hogy miért... Igazából viszonylag kevés a technikailag selejt, és azokat még akkor is sajnálnám letörölni, ha amúgy unalmas képek.
A lightroomban a csillagozás a leghasznosabb, mert csillag alapján lehet jól minőségre szűrni a képeket. Csak túl szigorú vagyok magamhoz, úgyhogy két csillagnál többet még egyik képnek sem adtam :) -
#19528 igen, a PS forumosok tenyleg olyanok :) en is elkezdtem fotozni, hogy legyen anyagom a ps munkakhoz. -
netty29 #19527 Hahó!
És az amatőr fotósok mereven elzárják magukat a PS csodáitól????!! nem hinném. Egyébként én is amatőr fotós lennék...De igen, tudom,van a PS -re külön fórum, viszont ott hogy is mondjam, kicsit furi a banda...Magunknak valók...Ezért jöttem ide... -
#19526 a képeimet én is ismerem, de több ezer kép közül keresgélni dátum alapján, azt nem bírnám :) -
#19525 én első szinten minden évnek külön könyvtár, aztán második szinten minden "eseménynek" külön könyvtár dátummal ellátva
pl:
..\2010\20101005 - Borzsony\
ezeken belül meg a (kiválogatott) képek nyersben, és még egy külön alkönyvtárban a jpg-be konvertáltak. .a fájlneveket meghagyom a gép számozása szerint
-
#19524 Sokan használjuk a flikkert...jóféle oldal.
A PS-gurukat meg ne itt keresd...mi amatőr fotósok lennénk....janem...a Dani fotóripóóóter! -
#19523 Mert??
Nem fosom a képeket százszám...
Egy mappában a kiválogatás után max 40-50 kép marad...van amiben 3!
Ismerem a képeim,álltalában tudom is mikor mit csináltam... -
stain #19522 Amcsiban él, úgyhogy szerintem newegg-en vette. Asszem $25 körül. -
#19521 csak pár millióan :) -
#19520 mipéz, hol vette? :) -
#19519 mire vagy kíváncsi.. lehetőségek mire? -
netty29 #19518 Sziasztok!
A kérdésem az lenne, ismeri valaki a FLICKR.COM oldalát?Mert érdekelne mik a lehetőségek arrafelé.
Jah,és ha valaki komolyabban foglalkozik mondjuk PS trükkökkel, pontosabban montázs készítéssel... -
#19517 Jó ötlet! -
stain #19516 Amúgy hallotam egy jó geotagging trükköt. Kollegámnak van egy nagyon egyszerű gps loggere, nincsen rajta semmi, csak egy bekapcsoló gomb meg egy usb csatlakozó. Megadott időnként elmenti a pozíciót, és annyi. Ha megy valahova, felköti a hátizskra. Utána van valami scrpitje, amivel a képek dátuma/ideje alapján bele tudja írni a fájlokba a koordinátákat. A múltkor is google earth-ön mutogatta a képeit, sorban, ahogy mentek. -
#19515 Ment a PM! -
#19514 dátum szerint? áááá... :) -
#19513 Köszönöm a válaszokat! -
stain #19512 Szintén LR3. Tagelni sem szoktam, mert ismerem a képeimet.
A microSDHC pedig megy adapterrel. -
#19511 Én egyszerűen a készített képeket raw-ban az adott nap dátumozásával címzett mappába teszem.
Amit a Lr3 átkonvertál jpegbe, az egy almappában található.
:) -
#19510 ingyenes progikat nem tudok, de lightroom és aperture a két legjobb rendszerezésre és feldolgozásra... aperture csak mac-re van mondjuk...
én témák szerint csoportositok, pl nyaralás, kirándulás, események ( forma 1, autokiállitás, repülőnap) család stb... aztán létre lehet hozni szűrőket tag-ek alapján, pl portrék, tájképek stb... igazábol az fog donteni mit fotozol leginkább, mert ha csak tájképeket akkor azon belül is létre tudsz hozni csomo "almappát" ... szerintem mindenkinek meg van a saját rendszere a képei alapján... -
gabko #19509 -
#19508 üdv
2 kérdésem lenne
-microSDHC kártya adapterrel használható kompakt gépben SDHC foglalatba tolva?
-Ti mivel és milyen szisztéma alapján rendszerezitek a képeiteket?
Inkább csak nyaralás,kirándulás alatt fotózok de szenvedés már total commanderrel kezelni.Esetleg vmi spec fotós program? -
#19507 Kukoricatáblában bújtunk meg...annak a teteje.
Csak akkor vettem észre amikor kész lett a kép,és lusta vagyok kijavítani!:) -
#19506 Faágra tippelnÓk. -
#19505 mik azok a csíkok? -
#19504 küldheted, megnézem. :) -
#19503 Szar az angolom..mint láthatod...köszi!:) -
Aspyrin #19502 Esetleg "wait for me"? :) -
#19501 Szombaton voltunk daruhúzást lesni a Hortobágyon...
Várjatok meg! című kép. -
#19500 értem. ha érdekel, akkor elküldöm pm-be a honlap linkjét?! -
#19499 nem, én magyarországon lakok csak a család egyik része lakik kint. -
#19498 Amúgy Te ott laksz vagy..? -
#19497 jah, tényleg idén, volt, de valamikor év elején lehetett. amúgy meg reméltem, hogy válaszolsz, fontos lett volna, meg még most is aktuális egy kicsit a kérdésem, mert azóta megcsináltam a honlapot... -
#19496 az idén volt.
arra elfelejtettem válaszolni. :\ -
#19495 Tudtam! Asszem tavaly vagy valamikor a Te erdélyi képeid tetszettek nagyon és leveleztünk is itt sg-n pár levél erejéig. Jól emléxem? -
#19494 persze: erdélyben
a falu ami látszik az pedig aranyosegerbegy -
#19493 Azt megkérdezhetem, hogy hol készültek a fényképek? -
#19492 és még kettő már
egyébként: köszi
[center]
-
#19491 Nekem mindegyik nagyon tetszik! Gratula!!