93
  • Caro
    Hmm.. Most így újraolvasva remélem senki nem érti félre amit leírtam.
    Szóval a jelterjedési sebesség csak egy dolog, az nem a legfontosabb, de azon felül a freki is nagyobb.
    A kémiai szinapszisok lassúak, a tranzisztorok tehetetlensége sokkal kisebb.
  • BiroAndras
    "A robotok sosem lesznek olyan szinten mint az ember.Ez csak mese. Ennyi erővel a kutyáknak meg a macskáknak már rég olyan szinten kellene lenniük mint az ember mert végülis velünk élnek már pár ezer éve, neveljük őket meg tanitjuk..."

A macskák agya nagyjából fix felépítésű és teljesítményű, a robotoké viszont egyáltalán nem.
  • Antychrist
    Erősen ÉN, A ROBOT szaga van a dolognak, nem!?
  • Caro
    Nem feltétlenül.
    Elképzelhető, hogy az emberi agyat egy az egyben lemodellezik géppel, és hiába van esetleg sokkal kevesebb neuronja, ha sokkal nagyobb frekvencián tudja őket mentetni, mint mi.
    Mert ugyebár az ember kémiai szinapszisai nem nevezhetők éppen a leggyorsabbnak. Még a jelterjedési sebesség is az emberi testben olyan ~60 km/h, szemben a vezetőben lévő cirka ~300000 km/s-hez...
  • assdf
    A robotok sosem lesznek olyan szinten mint az ember.Ez csak mese. Ennyi erővel a kutyáknak meg a macskáknak már rég olyan szinten kellene lenniük mint az ember mert végülis velünk élnek már pár ezer éve, neveljük őket meg tanitjuk...
  • Venom1986
    De most komolyan ha belegondolunk hogy ha majd a jövőben eljutunk arra a pontra amikor már a robotok olyan szinten lesznek mint az ember akkor szerintetek nem leszünk feleslegesek számukra?
  • dez
    Szerintem az ignorancia az, amikor bedőlünk egyes kutatók, vagy épp újságírok kijelentéseinek (valamiféle szép új világ reményében, ami persze egyáltalán nem olyan, mint amilyennek lefestik), mert nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel (legalábbis rövidtávon), és pl. ilyenekkel, mint a saját agyműködésünk csodálatossága. Nem ismerjük a saját értékeinket, képesek vagyunk egy pl. egy vacak kis chipet többre tartani magunknál. Stb.
  • dez
    Bizony.
  • assdf
    Tudom de azok ipair robotok :)
    ÉN a robotra mint vmiféle gondolkodással rendelkező gépre gondoltam.
  • immovable
    hajrá!!
  • sz4bolcs
    Amiket az első mondatodban fölsoroltál.. azokat mind robotok építik meg. :-)
  • fawcet
    Szép ez a robot!
    Nem rossz ez.
    Katonai felhasználás akkor jó, ha kibírják azt a kiégető elektromágneses impulzust is, nem tudom hogy hogy hívják azt a fegyvert.
    Robotrepülőgépeket már használnak az amerikaiak.
    Meg jöhet a Kibernetizmus tündöklése és bukása című rész is.
    Akkor az ember már a feleség fejfásása esetén, mellette tarthat robotszeretőt is.
  • norbre
    Amúgy ha jobban megnézitek, az alsó kép keze nem a fölső kép robotjáé, mert lehet hogy a jobb kézfeje nem látszik rendesen, de az igen hogy a csuklója nem ugyanolyan mint az alsó képen lévőé
  • Zsoldos
    Ja es a gondolkodas+a fejlesztes szerintem nem almodozas. A mi jobbak vagyunk, almodozzatok csak ugysem sikerul, meg ignorancia :) Meg tüzünk sem lenne ilyen hozzáállással.
  • Zsoldos
    Az egesz internet teljes savszelessege? :)
  • dez
    Valami szöveg hozzá? Hány mesterséges (az élőnek csak egyes funkcióit modellező, tehát pl. teljesen önállótlan kapcsolók, stb.) neuron van rajta? 1000? Csak mert az emberi agyban pl. 100 milliárd van. Élő. A közöttük lévő kapcsolatok száma még sokkal több, mert egy nouron több másikkal is tarthat kapcsolatot. A teljes sávszélesség az egész internet teljes sávszélességéhez hasonlítható... Szal szép dolog az álmodozás, de... Egyelőre még kicsit jobbak vagyunk. :)
  • assdf
    És most mit csináljak vele? :)

Na különben meg ha patkányagyból csinálunk procit akkor meg is érdemeljük hogy utánna ellenünk forduljanak :PPP
  • Lazarus
    Neuro processzor :)
  • Enkil
    az ember is ojan mint egy onfejlesztő mesterséges intelingencia csak sokszor elrontja az önprogramozást
    a kkülönbség csak anyi hogy sokkal fejlettebb és a szerkezeti felépítés millió féle anyagból ösze tevődik nem csak pár fajta fémből,müanyagból sziliciumból
  • dez
    Tényleg odébb van még, de ha neuronális háló alapúak lesznek, ez nagyon is előfordulhat majd. Főleg, ha nem elektronikus lesz, hanem pl. tenyésztett patkány neuron alapú. (Újabban ezzel póbálkoznak.)
  • assdf
    Hát ja csak még nincsenek mesterséges intelligenciáink.
    Amiket te leirtál mind szép és jó csakhát ezek még inkább elméletileg léteznek gyakorlatilag nemhiszem hogy látot már bárki is neuro processzort meg önfejlszető processzort meg ilyesmit.
    Szóval a gondolkodó robottól még olyan messze vagyunk mint makó jeruzsálemtől :D
    Meg úggy egyáltalán én tulzottnak tartom a robotoktól való félelmet, ez csak a sok hülye film magyarázza be hogy majd gondolkodni fognak, meg majd ellenünk fordulnak stb stb
  • HUmanEmber41st
    Ha a nagyközönségnek ilyet mutogatnak, katonáéknak biztos jobb van..
    Mivel ha sorozatgyártásba kerül 1 ilyesmi, kb 1 árban lesz egy új autóval.
    Kiképzési idő: míg áttöltik a progit..
    Jóval olcsóbb a fenntartása, mint az embereké...
    Nem fél ..stb...
  • látogató
    Kell a francnak! Ha elválok, a fele vagyon az övé, ha meghalok, ő örököl mindent. Különben a mai feleségek sem szeretnek már ilyeneket csinálni. Én meg vihetem le a szemetet... Arról nem is beszélve, hogy egy feleséggel mást is tudnék csinálni, amig a robot megfőzi a kaját nekünk.
  • Inquisitor
    Workpartner - Avagy a finnek is dolgoznak a sufniban ;)
  • Inquisitor
    "A robotot is csak utasitások vezérlik,..."
    1. Léteznek u.n. Neuro processzorok és/vagy Neuro hálózatot utánzó/szimuláló rendszerek.
    2. Létezik önfejlesztő processzor, képes átszervezni a saját szerkezetét, kb. olyasmi a dolog, mint ahogy az agyban új kapcsolások jönnek létre és szünnek meg.
    3. Általánosan elfogadott nézet szerint a Mesterséges Inteligenciák programozását nem indformatikus/programozó emberkék fogják elkövetni, hanem szociológus/etnológus/pedagógus és társai ...
  • sped
    A péntbe nagyíthatod, effektív pixelből nem lesz több... Az autóba pedig veszel üzemanyagot és a karbantartás, adók stb. is a te számládat terheli. A BKV-s buszt nem kell megtankolnod.
  • dez
    Szerinted pl. ezzel bármiről el lehet beszélgetni?

Szerintem max. egy szenilis nyugdíjast elégítene ki ilyen szempontból, aki jobb híján egymagában is elbeszélget.
  • sonicXX
    Számomra nem elképzelhetetlen TV nélkül élni, tekintve hogy most is havi 1x látok TV-t.

Jó klassz kis robot ez, egyre komolyodnak a dolgok, hajrá-hajrá! :)
  • Turmoil
    Egyébként gratula a fejlesztőknek, dícséretes eredmény!
  • dez
    Azért ezek még nem tudnak annyit, mint gondolod. Nem kellene bedőlni a figyelemfelkeltő címeknek.
  • Turmoil
    No igen, és a feleségnek van annyi előnye, hogy nem lesz zárlatos, ha belenyúl a vízbe.
    Cserébe persze vannak más hibái... :P
  • GMilton #22
    Bocs, a helyes kérdés így szól: hol tartanak a fejlesztések a háttérben??
  • GMilton #21
    Háát.. valahogy az az érzésem, hogy 20 éve még csak nem is bagyon foglalkoztunk ilyesmivel, 10 éve bizony meglepődtünk hogy a mi valóságunkba is megjelenhetnek, most pedig itt vannak. Robotok. Mozgó Robotok. Érző Robotok. Gondolkodó Robotok?? Mennyire NEM elképzelhető ez?? Mert fizikális valójukban az érzékelő példányok már itt vannak. ILLETVE ezekről már a világ is tud. Akkor a kalasszikus kérdés: mi van a háttérben?!

És igen, várhatóan a leggyorsabban megtérülő üzlet a katonai felhasználás. Hümmögnék is nagyokat ha kezdetektől nem ez a kezdő cél...
  • dez
    Remlélem, nem pont akkor szakad majd el a nyomásérzékelő vezetéke v. jön szét egy csatlakozó, amikor kezet fog velem.
    (Ha nem írok többet, tudjátok miért lesz. :P)
  • assdf
    Majd eccer ezek a robotok ugyanugy el fognak terjedni mint ma az autó vagy a számitógép vagy a tévé meg hasonló.De az még a nagyon távoli jövő és majd csak szép fokozatosan és majd az akkor élők ugyanugy megdöbbenten fogják konstantálni hogy "uristen hogy lehetett robotok nélkül élni" mint ahogy mi teszük azt amikor tévé nélkül képzeljük el a mindennapokat.

Attól viszont nem kell félni hogy majd önálló életre kellnek és lessz hadelhadd.A robotot is csak utasitások vezérlik, inkább attól kell félni hogy majd vmi idióta ember idióta utasitásokat ad neki...Bár szerintem egy embert könyyebb meghülyiteni mint egy robotot ilyen téren (lásd franciao)
  • Sadist
    Erre van már megoldás, úgy hívják, hogy feleség ;)
  • Lacc
    Terminátor! SKYNET! TERRORISTÁK! Mi lesz ha a kezükbe kerül TE ATYAÚRISTEN
  • Bohun
    Én átmásoltam gyorsan péjntbe és felnagyítottam a háromszorosára nekem ott valami 3 ujjas robotkéznek néz ki...
  • soda
    ilyen a prolirobot :D
    egyébként később biztos hasznos lesz, hogy efféle munkákat elvégezzen - ami sajnálatos az, hogy előbb-utóbb harcirobotokká változnak majd..:\
  • Epikurosz
    Ott a kéz, de épp tölt a pohárba.