16
  • Caro
    #16
    #13,#14,#15:
  • GABOR16
    #15
    A környezetvédelmet, talán az autókkal, kellene kezdeni (az igazán nagy eredmény lenne). A modern informatikából, kijött hulladék, meg egyre csak többlesz évről-évre, mert ügye az a buli, ha az ember a mobilját, és az egész PC-jét félévente-évente lecseréli (rövidülnek az élettartalmok).
    Az elektronikai alkatrészek újrahasznosítása, egy jó dolog lenne, ha nem azzal a módszerral csinálnák ahogy jelenleg (nem tudok más módszeről sajnos). Vagyis kiviszik fejlettlenebb országokba, ahol szinte éhbérért dolgoztatják az embereket olyan vegyianyagokkal (szétmaratni az elemeket), amiktől aztán később rákban elhaláloznak.
  • Darth Sith
    #14
    nem a számítógép gyártókat kéne baszogatni, hanem az USA olajfinomítóit és egyéb természetbarát építményeket.
  • látogató
    #13
    Mi is lehetünk környezetvédők. Csupán annyit kell tennünk, hogy nem szemetelünk az utcán, szelektáljuk a háztartási hulladékot, újrahasznositható vagy biológiailag lebomló csomagolóanyaggal csomagolt termékeket vasárolunk ha lehet, nem bántjuk a vadon élő állatokat és persze ezt a fajta magatartást mintegy követendő példát terjesztjük az emberek között és a gyerekeinket is igy neveljük. Ja, és olyan politikusokra szavazunk, akik törődnek a környezetvédelemmel.
  • dez
    #12
    Néha a szép szavak nem elégségesek.
  • dez
    #11
    Esetleg olvasd el az utolsó mondatot is.
  • QuippeR
    #10
    ebben van valami, de ha amellett kampányolok, hogy ne irtsák ki a fákat, akkor talán mégis meg kéne gondolni, hogy milyen papírmennyiséget használok, különben még gerinctelennek néznek, nemde?
  • Caro
    #9
    A greenpeace cselekedetei alapján nem környezetvédőkből, hanem fanatikusokból áll, az igazi környezetvédők ezt tudják, csak ők nem olyan hangosak.
  • látogató
    #8
    a fa megújuló energiaforrás.
  • airwalker
    #7
    Ha kőolajal fűtünk az a baj, ha atommal az a baj. Ha nem hasznosítjuk újra az a baj, ha törvényt hozunk az újrahasznosításról az a baj. Szerintem egy normális társadalmi kezdeményezés nem így néz ki. A TV2 például tavaly kiment és összegyűjtött két konténernyi szemetet. Igaz, hogy ez bőven megérte nekik, de az a két konténernyi szemét azóta nem szenyezi ott a környezetet.
  • szombi
    #6
    Nem is a pénzszerzés a céljuk.
    Csak az, hogy minél több bosszúságot termeljenek.
    Szerintem még én is többet teszek a környezetért, mint ők.
  • Caine
    #5
    Bartátnőm szokott tőlük DM levelet kapni, de olyan vaskos, mint egy kisebb telefonkönyv. És persze színes. Szerinte ehhez legalább 2 fát ki kell vágni és nem érti, ha igazából aggódik a GP a környezetért, akkor miért nem ff újrahasznosított papíron (egytized terjedelemben) küldik a sok sz@rt vagy ha már itt tartunk emilen. Szerinte (és szerintem is) álszent egy banda. Nem is szoktak kapni zsetont.
  • szombi
    #4
    A problémák forrása nem a nagycégek,hanem maga az ember. Erre illene rájönni.
    Az ilyen narkomán hippik egyetlen célja az, hogy erről eltereljék a figyelmet.
    Én is örülnék, ha újrahasznosítás lenne meg minden, de szükség van nukleáris erőművekre is,
    hogyha a fosszilis erőművek üvegházgázt termelnek. A zöldenergiánál pedig nincs nagyobb környezetszennyezés!
    Egy szélgenerátor előállítására több száz tonna fémet kell felhasználni, ami nem túl jó dolog.
    A biomasszaerőművek szinte kizárólag fával üzemelnek. És az erdőirtás?
  • endale
    #3
    A GP-sek csak a nyálukat verik. Majd ha az USA-val aláiratják a kiotói egyezményt akkor azt mondom, hogy valamit tettek.
  • Cat #2
    greenpeace egy médiaszervezet, csak az érdekli, ami nagy nyilvánosságot tudhat maga mögött
    valódi környezetvédelemre, szervezett háttérmunkákra, alternatívák nyújtására nem képes, de még rosszabb hogy nem is célja
  • smv
    #1
    "Érdekes módon azonban egy globális érvényű, szigorú törvény ötletét nem támogatják."

    Nem értem, hogy most akkor mi is a helyzet. Valamiért úgy érzem, hogy a GP-t valaki fel akarja használni a nagy gyártók közötti versenyben, és gondolta, hogy amíg a zöldek a másiknál problémáznak, az neki jó. Más okot nem látok amögött, hogy miért is nem mennek bele. PErsze az több idő lenne, de hatásosabb, mint csak a cégeket piszkálni.