612
SG: Székesfehérvár Connection
-
#372 na msot jobban utána nézve még mindig nem értem milyen igazolásokat kérnek :D igazán leirhatták volna.
mind1, azért bejelentkeztem hétfőre okmányirodába kérekmindenféle igazolást, muter meg keresetit valahol intéz. távolságot nyilván látják, más meg nem nagyon kell. -
#371 írtam is nekik. nézegettem más sulit ahova az átlagzot érettégi vagy egyéb átlag kell írni, de mintha én ide nem is tudok semmit se beírni. na mind1, írtam nekik majd válaszolnak. -
#370 hát akkor ez valóban érdekes így. nem tudom miért gondolják, h ez olyan rohadt nyilvánvaló. legfeljebb amit nagyon nem tudsz arról írsz nekik mélt, aztán ha szerencséd van legalább arra válaszolnak :D -
#369 van kitöltési útmutató, de ott ezt nem írják, illetve pár kép benne, ami full homályos:D meg lehet nekik írni emailt. -
#368 nem is kell, énse hoznám, nyugi van full szerkóm :) -
#367 nekem konkrétan ezzel nincs tapasztalatom, de nem hiszem el, h nem küldtek hozzá kitöltési útmutatót, szabályzatot, stb vagy nem érhetőek el a suli honlapjáról.
az én eddigi tapasztalataim alapján amit általában igazolni kell az a családi helyzet (igen, pl elvált szülők, stb), a veled egy háztartásban élők listája (népességnyilvántartóban adják ki a papírt asszem), természetesen a havi bevételek (nyugdíjas esetén mondjuk a nyugdíjszelvény fénymásolata, kereset igazolására vagy vmi munkáltatói igazolás vagy akár tavalyi adózás utáni kimutatás, stb), kiadások igazolására néhol szoktak kérni egy-két általában 3 hónapnál nem régebbi víz és/vagy villanyszámlát, ilyesmi. de ez tényleg rohadtul változó. van ahol be kell vallani a család tulajdonában lévő ingatlanokat, gépjárműveket, de ezeknek nem szoktak (vagy nem is tudnak) utánanézni.
rengeteg dolog szokott még lenni, van ahol egy havi bérlettel igazolnod kell, h bejárós vagy, ilyesmi.
de még egyszer mondom, nem létezik, h nincs a suli honlapján (vagy akár a levélhez mellékelve) egy leírás, kitöltési útmutató, szabályzat, bármi. ha meg tényleg nincs akkor nem is mennék abba a suliba :D a színvonalas felsőoktatást remekül el tudják lehetetleníteni az intézmények a fontos információk elérhetetlenségével :D -
#366 na már lehet jelentkezni, de tanulmányi átlaghoz mit kell írnom? vagy hagyjam üresen? meg ha szülő elvált, nettő jövedelmük, stb-t ezeket kell igazolnom? vagy csak az ilyen Házi TDK 1-3. helyezett -t kérik igazolni?:D -
#365 nyilván... teljesen mindegy, h mikor adod be. általában mellékelni szokták hozzá a szabályzatot, h mi alapján osztják a helyeket. tanulmányi eredmények (egyelőre a pontszám amivel felvettek, később értelemszerűen a megelőző félév(ek)) szociális helyzet, lakhely távolsága az intézménytől. általában ezeket szokták figyelembe venni, különböző súllyal. azért ez iskolánként (sokszor karonként is) erősen eltérő, érdemes utánanézni. -
#364 na most lehet majsd beadni jelentkezést koliba. sztetek ha minnél hamarébb beadom van esély hogy jó helyrekerülök?:D -
#363 nincs gitárom meg boxot nem hiszem hogy elviszem:\ majd ha kiderül milyen lesz a magyar live, akkor talán, addigra csak megismerme annyira a csoport, és szobatársakat, hogy megbízhatóak -e:D -
#362 pont tegnap csöppentem el, ritkán járok a plázába de az Eredetet megnéztük spanommal. uristen, olyan buxák voltak, beszartam rajtuk komolyan :)) amúgy valamikor simán összeugorhatunk majd :P irj rám azt gyere gitárhirozunk egyet, egy ember ugyis mindig elfér még :D -
#361 Szerintem elsősként téged is 4-ágyasba fognak felvenni, ugyan kicsit nyomasztó, de ki lehet bírni. Nálunk az egyik srác elment 1 hónap után, úgy már egész jó volt 3-an a 4 ágyasban :) A B épületrészben főleg csak fiúk vannak, az A részben vegyesen, persze át lehet járni, nem fog senki szólni érte ha a másik épületrészben alszol egyet (csak a szobatársak) :D Külsőst is simán be lehet vinni, ha kiszúrja a portás hogy nem odavaló akkor max elkéri a személyijét. Mint minden mérnöki szakon itt is kevés a csaj, kb 10%. A városban már sokkal jobb a helyzet :) -
#360 hát nekem 2 vagy 3-ágyas kéne:D meg lehetőleg olyna ami nem csak fiuknak legyenke ott csajok is xD
tényleg csajok milyen arányba vannak a suliba? megvárosba?:D -
#359 csak olyna iskolalátogasit lehet e kérni augusztsu 30-án? mert ha vége a cuccnak 30-án, és elsején a beiratkozás lehet jó lenne 1-2 napra hazajönni.
vagy csak felmenni pestre imaxozni -
#358 vagy diákkal, vagy iskolalátogatásival vagy minek hívják... tanulmányi jogviszony igazoló akármi :D diákot gondolom később kapsz. -
#357 Ez nem is sok egy gólyatáborért, máshol plusz 5-8 ezer. Teljesen mindegy melyiket választod, nem sok különbség van közöttük, én még a legjobbat jelöltem be, de a legalacsonyabb besorolásúba vettek fel :D -
#356 még egy kérdés: mivel én utoljára vagy 2 éve tanultam, azóta nem vagyok diák, és kocsival leutazunk először, ha majd haza akarok jönni vonattal vagy busszal, kérhetek már diákjegyet? mivel tudom igazolni, hogy jogosult vagyok diákjegyre? mert ugye miskolc és pest között elég drága anékül a jegy + barcika meg fehérvár az szép lesz:D
ha nagy mákom van, lesz ott más miskolci is akik haza tudnak hozni :D -
#355 na megjött a levél. hát nem semmi már most lehúznak 11e a gólyatábor, meg a koli se olcsó:D bár muszáj mer az albi meg mégdrágább... melyik szobát érdemes választani? vagy melyik kategóriát? -
#354 Piros alma utca. -
#353 mi legyen a legnagyobb baj egy informatikai fórumon? :-) tán a kajálás? :D -
#352 komolyan ez a legnagyobb bajotok? :)) ugyis lesz ott hozzáértő. helyileg hol van ez a suli? -
#351 torrentbe a titkosítás? -
#350 Igaz, itt csak a szobáért kell fizetni, és az se volt sok, 9000 ft egy hónapra. -
#349 gondolom, mivel nem említetted, itt legalább nem kérnek pénzt a koli ftp eléréséért. van ahol van pofájuk ahhoz is. -
#348 Mindent kipróbáltunk ami ingyenes :) egy külső ssh szerver kellene, de ezekből a használhatók sajna fizetősek. A videó feltöltés menni fog. -
#347 nyilván többféleképpen is ki lehet játszani, de egy értelmes rendszergazdánál mindegyikkel lebuksz előbb-utóbb :P -
#346 Biztos hogy nem lehet kijátszani?:P vagy csak nem próbáltatok mindent:D
végülis annyira nem baj, neke a lényeg az lenne hogy youtubra tudjak feltölteni videókat. -
#345 Itt is selmeci hagyományőrzés megy mint Miskolcon, szóval balekhét van. Erre mindenképp érdemes elmenni. Koliban internet gyors nagyon, nekem a max 70Mbit körül volt le/fel, sajnos a torrent le van tiltva, nem lehet kijátszani. A koli hálón viszont sok hasznos dolog megtalálható, legyen az sulis dolog vagy minden egyéb, pl az újabb filmek. Munkalehetőséget én nem néztem, nem is volt olyan kolis ismerősöm aki dolgozna, egy fehérvári srác volt aki a philipsnél dolgozott délutánonként. -
#344 biztos megszokom, egyedül a távolság ami rossz egy picit meg félek tőle.
e3eve d dunántulon nem nagyon jártam, pesten is keveset voltam, most meg pff xDDD
jah amit nem kérdeztem, gólyatábor vagy balekhét van?:D meg internet koliba milyen, jó gyors?:P
meg MUNKALEHETŐSÉG diákként van e valami??? -
#343 Hosszúsétatéren van. -
#342 És melyik a ti kolitok? -
#341 Amúgy én is baz megyei vagyok :) Fél évig ott tanultam, nekem ennyi is elég volt hogy rájöjjek ez nem nekem való (sokan 1,5 év után hagyják ott). Ha jelentkezel koliba szerintem fel is vesznek a nagy távolság miatt. A bútorok elég régiek, de az épület belül felújított. Én még nem voltam kolis előtte, de 1 hét alatt meg lehet szokni, és jó társaság is alakult ki, ment az állandó hülyülés :D -
#340 sztem bőven elfér, hisz a városotokba van a suli, nem? meg amugyisa mi ze a 340 hozzászólás. tessék felpörgetni a topikot!:D
te is ott tanultál? -
#339 ahhoz képest kétszer kötöttek belém a cigányok az elmúlt 2 alkalommal mikor fehérváron voltam. épp tegnap és kb 2 hete. -
#338 Érdemes komolyan venni már az elejétől ezt a két tárgyat, sok függ tőle mert a legtöbb későbbi félévi tárgyhoz alapkövetelmény. A várossal nincs gond, én nem találkoztam kötekedő svédekkel, pedig minden hétfő és szerda éjjel vissza kellett menni a koliba a buliból :D Hétfőre a kodo café a legjobb választás, jó csajok és hangulat. Amúgy ha érdekel valami a geo-val kapcsolatban szívesen válaszolok akár pm-ben is, mert ez már elég off. -
#337 hol lenne még várom a levelet:D
bár albérletet azért lehet elkéne kezdnei nézni mert ha nem sikerülne a koli... tud valaki valamit?:D -
#336 ki nem szarja le :D csajok az idősebbekre buknak. lakás-kecó-koli van már? -
#335 jah 2006ba érettségiztem picit túlkoros leszek xD -
#334 szerintem akkor fogok hazajárni, bár kérdés mennyibe fog fájni, meg mennyi az út:D
matekból tesóm elég zse4ni, ugyhogy tud segíteni meg korepetálni. meg úgy vagyok vele, hogy x dolog nagyon jól megy viszont y meg nagyon nem.
de igy lett 4-es érettségum ugy, hogy év végén majdnem meghúztak :D alig akarták elhinni azt mondták tuti csaltam:S -
#333 isten hozott a királyok ánuszában izé városában ^^ jó hely, nincs vele para. meg van minden. ha kezdődik a suliszezon a kodosok is visszatérnek, hatványozodik a csajmennyiség :P ha van jó verdád péntekenként a tecsonál össznépi okoskodás ^^ XD