478
Önvédelem
-
#199 -
#198 hát konkrétan semmi. jól összevertük egymást. tulajdonképpen egyikünk sem győzött. de sztem thaiboxolhatott gyerek, mert a combosokat jól rúgta, meg jól állta is. csak nem volt hozzászokva a pusztakezes bunyóhoz, így sokat kapott fejre. de olyanokat ütött, h ha egy is eltalált volna, engem, nem lett volna jó vége : ) mondjuk az egész úgy 2 perces mutatvány volt, aztán mindketten ráhagytuk. -
#197 ja, és ez lemaradt, bocsi: -
#196 hát, maximum közöljük az sg-nek hogy: "Kinyírták Kennyt!!!" ("Ti szemetek") -
#195 : DD én is jártam szakmunkásképzőbe. ne sértegessé... : ) -
#194 és mi lett a vége?:) -
#193 holnap megyünk egy szakmunkásképzőbe... gázspré és kiskés a zsebben. reméljük elég lesz! :)) -
#192 hát nem tudom. én próbáltam már eladni ezt utcán, de nem nagyon sikerült : ) -
#191 ezért kell addig gyakorolni, hogy ösztönössé válljon. -sokáig. -
#190 amúgy ezekkel a küzdősportokkal az a baj h. nem ösztönös reakcióra épül.
Szóval msot begyakorolsz egy két támadási formát de ha az utcán megtalálnak vaj mi kevés esélyed lesz összeszedni a gondolataidat h. most h. is volt meg mint volt.
Ösztönös reakcíok kellenek az utcán.
-
haxoror #189 thx a képeket kész mázli hogy nem pl headshotról beszéltünk :DD
Részemről inkább maradok judozásnál :) -
van egy fajtája a hátsó lábas taposónak, ami azért annyira nem necces.
én személy szerint 3 alapfajtáját ismerem ennek a rúgásnak:
- az oldalívűt (amikor ráfordul a csípőd a rúgásra, a talpad kb derékszöget zár be az ellen térdével/combjával,főleg a távolabb lévő ellenfélhez ajánlott)
- az egyenesívűt (amikor nem fordulsz rá, a talpad itt párhuzamos lenne az ellenfél combjával, ha melléraknád...aztán lehet, hogy sikerül is melléraknod, mert szerintem te erre a rúgásra gondoltál és ez valóban "csúszásveszélyes")
- és van egy harmadik válfaja a dolognak, amire én gondoltam lentebb: ezt csak hátsó lábbal lehet/érdemes kivitelezni, leírni pedig elég nehéz, mert a lábfejed itt kb 30-45 fokot zár be a célterülettel. a lecsúszás veszélye itt annyira nem fenyeget, már ha sikerült eltalálni a célt:)
na inkább elkaptam fatert lent az ebédlőben, a csíkos pizsamájában egy kis szemléltetés végett:
- oldalívű rúgás, nagy távolság esetén, lecsúszás nem jellemző kép1
- egyenesívű taposó, na itt van lecsúszásveszély kép2
- és amire én gondoltam, a hátsó lábas, akár belharcban is alkalmazhatókép3
remélem, jók a linkek -
#187 taposó rúgást térdre nagyon nehéz megcsinálni. rengeteget kell gyakorolni, hogy ne csússzon el. -
#186 lentebb már terítették az igét, tulképp én is hasonlóakat cselekednék (esetleg ha már van lehetőséged bekopogtatni a mellkasán, elkalandozhatsz a gyomorszáj felé is, ha jól eltalálod, ki is lehet pipálni a versenyzőt)
ami még hatásos lehet, bár így írásban elég nehéz érzékeltetni, mire gondolok:
- a belharcban alkalmazható rúgások közül a sípcsontrúgás mellett van még egy, hátsó lábbal végrehajtott, térdre történő taposórúgás, ami elég kellemetlen lehet, mert szemből találja el a térdet, ergo pont arra akarja terelgetni, amerre nem hajlik (akkor is hatásos lehet, ha a combot találja el a térd közelében)
- a bokára történő lábsöprés kézenfekvő (ha belülről kifelé sepregetsz, akkor seggreülni ugyan valszeg nem fog, viszont 1-2 másodperces egyensúlyvesztés bejátszik, ráadásul előre fog dőlni a tag -> lehet dolgozni a buciját felütésekkel, térddel...ha kívülről befelé takarítasz, akkor meg meg vagy tottyan a földön vagy ismét szimplán csak egyensúlyt veszt, ez utóbbi esetében viszont minden valószínűség szerint ki fog fordulni a srác, azaz vagy az oldalát fogja mutatni neked, vagy a hátát)
- egyszerű, de nagyszerű: taposs rá a lábfejére. ne csak lépj rá, hanem karajul gyalogolj bele. térdedet felrántod és mondjuk ha elsősorban fájdalmat akarsz okozni és az ellen cipője nem túl vastag ehhez, akkor sarokkal próbáld eltalálni, ha egyensúlyvesztést akarsz előidézni, akkor teljes talppal adjál neki, és le se lépj a lábáról. közben - ha már megfogta a kezed, mert a kérdés végül is erre vonatkozott - kihasználhatod, hogy még nem engedte el és egy kis visszarángatással segíthetsz a gravitációnak.
- aki támadólag megfogja valakinek a karját, az mindenre számít, csak arra nem, hogy, hogy a befőtt visszapuszil. na ezt lesz a legnehezebb érzékeltetni így írásban: kívülről befelé ráfogsz te is a csuklójára/alkarjára, aztán ha szerencséd van és megfelelő erővel/technikával csináltad ezt (és a forma nem koncentrálja minden erejét a fogására), már le is pattant a keze a tiédről és már te fogod az övét. ha meg mégsem, már egálban is vagytok, ö fogja a te karod, te fogod az övét, lehet továbblépni:
-a kezeddel, amivel fogod a karját, kicsit felfele feszíted neki és megpróbálod kiegyenesíteni. ha ez összejött, a szabad kezed tenyerével lehet alulról felfele megsomni a könyökét - ugye arra az nem hajlik...(a kiegyenesítésre rásegíthetsz a szabad kezeddel is, aztán utána ütöd)
-ha már fogod a karját és a kettőtök között lévő távolság még alkalmas rá, akár fel is húzhatod derékig a lábad, majd miközben magad felé rántod a támadót, erőteljesen kinyújtod, kvázi belerántod őt a saját rúgásodba (mondjuk ez már gyakorlást és jó távolságérzéket igényel, de ha egyszer megvan, akkor a rúgás betalálásának pillanatában összeadódik a rúgás és az ellen lendületének az ereje -> nagy valószínűséggel KO)
az az igazság, hogy egy ilyen szituban rengeteg a lehetőség, csak néhányat írtam le, ami így hirtelen a fejembe jutott (a kézráfogásos tekniknek pl van egy másik válfaja is, de ahhoz már végképp koki vagyok, hogy érzékletes formában le tudjam írni:) )
megnézem már, mi van kaja -
#185 tökönrúgás/sípcsontrúgás (kivéve, ha nem idegelte ki a sípcsontját) + le a fölre (fejelés, állkapcson rúgás, buktatás, stb..) ...
nem a legtisztességesebb megoldások, de hatásosak... :D (a földön már mindegy mekkora vagy milyen karakterű)
Egyébként még amit ajánlani tudok az a teljes erőből mellkason ütés. Az akkora szünetet kelt az ellenfélben, hogy sok idő van másra. (nem kap levegőt, jobb esetben a szíve is elgondolkozik -> hatásszünet) -
#184 meg, ha jó bunyós vagy, akkor nem tudja megfogni a karodat, mert reflexből elmozogsz.
ha meg nem tudsz bunyózni, akkor meg nem kell, h testépítő legyen... -
#183 én tökönrúgnám : )
aztán lefejelném ß ) -
haxoror #182 ööö...
Kíváncsiságból és tényleg nem kötekedni akarok de úgy tűnik értesz a témához szal azt mondod hogy aki gyúr az szarul boxol ami igaz is (többnyire), de mit csinálsz ha a srác nem boxolni akar hanem egyszerűen lerushol, egy ütésre van időd ami vagy bejön vagy nem aztán már kartávolságon belülre ér, elkapja a karod és ránt rajta egy kellemeset stb szal ebből hogy jönnél ki? -
#181 volt ma is fight club az eurosporton (ismétlést írt a műsor, lehet, a szombati replaye volt?), na ott pl láthattál ilyen lábibandázs zoknit :D
az mma se rossz amúgy:) érdekes módon ott elvérzettpár k1-es, amikor először próbálgatták arrafelé a szárnyaikat (papírforma volt, mert rendes kesztyű hiánya plusz földharc, ezek eléggé szokatlanok voltak nekik) -
#180 hmm, private messege? :P
na jó, megvan bocsájtva
de csak a két csaj miatt ;) -
De csak vicceltem.. még küldtem neked két csajt is! -
#178 te Adi, más topicban ne gúnyoljál engem mert harapok -
#177 HEHE!
Volt a tv-be k1 szombaton: aztán így fájos lábbal is alig bírtam ülve nézzni!:D
Ott ugráltam a tévé elött mint vmi majom!:D
Bezzeg ha betennének oda a ringbe akkor ott hugyoznám összemagam!:D
Viszont egy idő után átjöttek a haverok aztán elkezdik az egyik thai boxosra, h mivan lesz itt normális harc is vagy csak ilyen ropik pattognak.
Na mondom ez a ropi 3 perc alatt szedne ketté a nagyszáddal!:)
nagyon komolyak ezek a k1-sek .. a ketrecharcról meg ne is beszéljünk! -
#176 aha.. azt láttam az edző társaimon de azt hittem az úgy mond a zoknit helyetesíti!:) -
#175 Amúgy van egy hely ahol rajba szoktunk lenni. Aztán volt ott most egy verekedés féleség.
Egy mongol ismerősünk úgy nevezet full contact-ot nyomja(?).
Vmi gyúrás + kid-box vagy mi a szösz!
Na következő volt: lényeg nem érdekes, h kikötött kibe. Gyerek se úgy válaszolt a kérdésre ahogy kellet volna.
na jó gyorsba leírom: srácnak lehúzzták a telefonját, úgy, h oda adta az egyik úgy nevezett haverjának aki tovább adta azok pedig eltüntek... tök egyszerű formája a lehúzzásnak.;)
Haverom:(mellesleg ismertem a 4 fős bandából[3 fiú 1 lány] az egyik gyereket): mivan lehúzzták a telefonod egy az egybe?
Erre a gyerek beszól, h mi a fasz közöd van hozzá(mondjuk van benne igazság de hamár beállnak a "körbe" akkor sejtheték, h meghalljuk).
Na megy a kötözködés szó csata: egyszer csak lesárgázák: dirr egy öklös a pofába(csatt) pörögnek mint kurva a rudon, erre leviszi mongol a földre a gyereket és megfogja a haját: ELÉG VÓÓT? HEEEE ELÉG VOOT! CSAtt beleküldi a fejét a földbe.. Gyerek elkezd sírni és leköpi!
Egy ütést kapot egy jobbost a mongol.
20 perc múlva megint vmi van(történetét már nem tudom) csak a lényeg, h másik gyerekbe "kötbele": kap egy orrost(köv. effekt : könny-takony, mellé sírás). Aztán egy 20 percig puffölte a gyereket. Magyarul combosokat osztott neki, és csicska pofonokat. És nem ÜTÖT VISSZA! Az aktuális haverjai meg mondták, h állítsuk már le, mert egy luzer a gyerek meg stb. és ezt a srác elött mondták akinek épp combosokat adtak. Na hát mondom ez nem egyszerű!
És nem a fizikai erőjével volt a gond hanem pszichikai gondok voltak. Agy blokk. -
#174 na, bens is tolta közben a tutit:) -
#173 Adi:
igen, arra gondoltam. de ha jól emlékszem, gyártanak külön a lábra ilyen kis gumibugyit vagy mit:) fel lehet húznia lábfejre (ez még annyira nem véd a külső behatásos sérülések ellen, csak összetartja valamennyire ott az ízületeket), ezt még igény szerint körbetekerheted némi bandázzsal. ki kell kísérletezni, hogy neked milyen vastagságban a megfelelő, mert ha sokat tekersz rá, akkor ugyan védeni fog, de nem tudod rendesen mozgatni a lábfejed, ha meg keveset, akkor halottnak a csók.
ha sérülékeny vagy arrafelé, érdemes erre figyelni, mert ez tipikusan olyan terület, amit nem lehet felkeményíteni (hajlat, úgyhogy nincs mit) és csak hosszas vergődés lesz a vége, ha ráedzel a sérült területre. -
#172 lehet kapni ilyen bokagumit. én azt használok... -
#171 jah és a bokám is fáj egy idő után. (2 perces ugrokötelezéseknél jön ki) -
#170 ja.. thai :)
lábibandázs?? - ezt fejtsd már ki pls!
Kössek rá bandázs-t?! -
#169 abszolúte igaz. volt 1 danos kyos edzőpartnerem (mást soha nem csinált mellette), testre a topon volt, de amint felkerült a zsákolókesztyű, a lehetséges célpontok közé pedig a fej, csak alátámasztani tudta a kinyilatkoztatásod :) -
#168 Adi:
ismerős a szitu:)
a másik takaros történés, ha ugyan betalál a rúgásod, de a megtisztelt térdének a belső felét éri el a te lábfejhajlatod. ilyenkor lehet összeszedni sok hetes gyógyulással járó sérülést.
ez ellen a "lábibandázs" a legjobb:)
amúgy thaibox?
bens:
hát én sem fejre célozva gondoltam természetesen:) vagy ha igen, lásd az első hozzászólásom ide vonatkozó passzusát:) -
#167 igazad van! -
#166 igen csak az a baj, hogy megszokod azt, hogy nem véded a fejed. ez a kyo-ban sem tetszik egyébként... -
#165 Elsőnek lehet nyomni simán csak testre! Mi is úgy csináltuk míg kesztyűnk nem volt! Talán jobb is volt mikor nem volt kesztyűm! -
#164 "végtagok/test felkeményítésére az ütések/rúgások szempontjából"
vmi ilyesmi miatt vagyok most gép elött:
Dr. úr és mikor fogok tudni újra edzésre menni:
-Háát úgy 2-3 hét múlva.
Azt hittem leesek a székről!
Én rugtam>> bal lábbal és a bal láb belső részére akartam helyezni rugásom. Erre egy jobb térd állította meg a lábfejemet, ami elöször érte azok a lábujjaim voltam. Most 46-os lábam van!:D -
#163 a thaiboxot kesztyű nélkül...??
köszi, még nem akarok meghalni. -
#162 igen, mindenképp egy ütősrúgós-földharcos párosítás a legcélravezetőbb.
talán valóban a thaibox az, amelyik a legdirektebb a harcban, egyrészt ki van szálkázva belőle minden felesleges mozdulat, másrészt pedig eléggé nagy hangsúlyt fektet a végtagok/test felkeményítésére az ütések/rúgások szempontjából.
de kesztyű nélkül is űzzétek ám! :D -
#161 nanááá :D
de nem feltétlen a golyókat
mondjuk a fegyverét, de ahhoz nagyon gyorsnak kéne lenni.
és nem feltétlen a gyorsaság a lényeg, hanem lehet hogy az ügyesség, vagy az átverés pl:
néééézd madárkaaa! :D -
#160 amúgy sztem legjobb utcára a thaibox-judo párosítás.