2438

• iszakos
    A magyar ipar gyöngyszemei egy csokorban!:)
    Sajnos csak mult időben beszélhetünk,ezen remekműveket megalkotó cégről!
    Talán a kitartó munka meghozza gyümölcsét,és ujra éled a legenda!
  • varsanyi92
    A régi szép idők

A kép jobb olalán ott van az S91-es midibusz
  • bulba
    Az E91-ből kiindulva nemhiszem hogy Magyarországon olyan sok gazdára fog találni belőle, de talán az igényesebb (pl Finn) piacokon biztos sikeres lesz. A design sokkal jobban tetszik, mint bármely más volt EAG terméknél!
  • iszakos
    Még jó,hogy vannak emberek akik sose adják fel!:)
    Nagyon bizok benne,hogy ez nem csak fellángolás,hanem vmi uj kezdete!
  • gumikacsa

• iszakos
    Ez azért lett igy,mert a maximális utaslétszámra helyezték el az üléseket,és nem a kényelmes utazás volt a szempont.
  • caseih9400
    túl közel vennek az ülések ... egy 180-90cm magas embernek igen kényelmetlen :/
  • iszakos
    Ez vmi nagyon friss fejlesztésű Scania Irizar,a kényelmetlenség oka lehet,hogy egy "puritánabb" felszereltséggel kérték.
  • iszakos
    Én ugy gondolom megállják a helyüket,de azt gyorsan tegyük is hozzá,ez a márka folyamatosan fejleszti még a konstrukciót,az esetleg hibák,hiányosságok javítása érdekében.
  • caseih9400
    amit ígértem :

Szép , viszont nekem kényelmetlen :D
  • lapaly
    Azt lehet tudni, hogy Debrecenben az ARC-ok hogy szerepelnek?
  • iszakos
    Készülöben van az ARC-nél egy elővárosi alacsonypadlós busz,de képet a neten még sajna nem találtam.

solarisok debrecenben
    Pesten is tesztelték a 7-es vonalán
  • bulba
    Nekem valamiért sosem volt szimpatikus a Jelcz, de a honlapon a buszaik tényleg érdekesek. Ráadásul van amelyikben RÁBA alkatrészek is vannak
  • lapaly
    Jelcz buszok
  • caseih9400
    Jött egy új busz a körös volánhoz...állítólag abból a tipusból ez az első mo-n...egy Irizar...képet nem tudok róla , nemtaláltam de majd lefényképezem a 7végén:)
  • bulba
    Egy érdekes összeállítás Tblisi (grúzia fővárosa) lakóinak közlekedési szokásairól, és arról hogy mit kéne tenni annak érdekében hogy többen használják a tömegközlekedést! Úgyvélem magyarországon is hasonló reformokra lenne szükség mint amit ez a tanulmény megjelenít!
    KATT
  • iszakos
    Sajnos vagy sem,de alapvetően megváltozott a gyártás stratégia.
    20 éve ugy adtak el egy pl Mercedes személyautót,hogy kiszolgálja a tulajdonosát szinte amig él.Most már arra törekednek,minnél több autót adjanak,a legrövidebb idő alatt.
    Egyébként a 200-as forma terve több nemzetközi dijat kapott!
  • iszakos
    lapaly barátunk belinkelte a #2175 hsz-ben MAZ buszok tipus listáját!
    Ha tényleg MAZ-zal járnál,és megnézted volna a linket rájöhetnél,ilyen tipus szám a MAZ gyártósorán NINCS!
    Ha nem tudod pontosan tipusát linkeld be a képet és segítünk a tipus azonosításában.
  • ati1212

hát ez tényleg nem MAZ 435 ,főleg Budatétényre nem megy olyannal szoktál menni, bár az országban szerintem sehova sem (de most lehet hogy tévedek)
    Mindenesetre én a listád első, na jó, a második helyére mindenképp odaraknám az Ikarusokat. Igaz, sok szebb busz van náluk, de az is fontos szempont hogy ne csak 5 vagy 10 évig bírják a gyűrődést a buszok, hanem akár 30 évig is.

Respect for the Ikarus buses
  • gabesz012
    Úristeen. Ezt kár volt barátom. :( Nagyon hülye vagy. :(( Egy Ikarus-t Maz-nak hívni (a kocsin ráadásul MZA matrica van)... Bazzeg ez egy Ikarus 435, és a Volánbusznak is az van, meg a bkv-nak is, meg sok másik volánnak.
  • Attila889
    én MAZ 435-össel szotam menni Budatétényre :)
  • Attila889
    szerintem a Volvo az első a szépség listán,aztán jön a Merci és utána a legalsó...szerintem a legalsó esztétikailag nem a legjobb......egyébként valami adat róla? :)
  • lapaly
    GAZ buszok
  • lapaly
    MAZ buszok listája
  • bulba
    Érdekesek ezek az orosz sufnicégek. Ha tudsz még hasonló keleti (lehet tőlem akár kazah is) buszgyártókat, ne titkold!
  • bulba
    IFA németországban:
  • iszakos
    Szép kis vonat!:)
  • bulba
    Luxemburgi Van Hool AGG300...
    ...belülről... ... és kívülről
  • lapaly
    PAZ
  • lapaly
    Ha a képet kinagyítom, akkor nekem egy nagy fekete doboznak tűnik. Fogalmam sincs mi lehet.
  • tomcat1
    itt debiben/Debrecen/ már ilyenen közlekedek naponta, tetszik.
  • tomcat1
    http://inforadio.hu/hir/gazdasag/hir-196030
  • bulba
    Az első és a második ajtó közt a busz jobb oldalán az a nagy üres tér, az egyszintben van a padlóval vagy az is egy dobogó?
  • iszakos
    Ugy Kamaz busz,hogy az komplett alvázat a Kamaz szállitja,de nem ők felépitményezik.
    inkább ez Kamaz busz:D
  • lapaly
    Kamaz Buszok
  • ati1212
    Tegnap délután, 1 óra körül kigyulladt Dunaújvárosban egy 280as Ikarus.
    Ha valakit bővebben érdekel, az nézze meg a helyi híradó első hírét: http://dunaujvarositv.hu/?q=node/759
  • iszakos
    Ez igy van,hogy végülis az ARC jót alkotott,csak én nem látom azt,hogy piac képes legyen sajnos.
  • bulba
    Szerintem is a baj a magyar gyártókkal hogy semmi egyedeit, nem tudnak alkotni. Talán az ARC-ban látok némi kreativitást.
  • iszakos
    Hazai gyártók igazából ott vannak bajban,hogy ha minőségi jó anyagot használnának,akkor ki esnének a piacról.Meg a megmaradt hazai gyártók vásárolt licencel dolgoznak.
  • iszakos
    Igazad van semmi ördöngőség nincs abban,hogy nagyobb elhuzható ablalkok kerüljenek egy buszba,de ha sorozatgyártásban nem ugy adják ki,és te azt kéred,az már egyedi igénynek számit,amit fel számitanak.260-oknál,szériagyártásba volt 2/3-os eltolható ablak,igaz az ablak felületek is nagyobbak,mint az alacsonypadlós társainál.