2438

• Attila56
    az igaz..én oda felülni szoktam...és tök jó mikor fordul.De am. nem csípi be a kezemet..már próbáltam..csak a 280-as csuklósra
  • iszakos
    Én se tartom valószinűnek,de ha vki mégis igy járna,hát nem fog oda támaszkodni!:):)
  • iszakos
    Az természetes,hogy bizonyos stilus jegyek megegyeznek,hiszen ugyanazon sorozat a 7000-es sorozat tagjai.Napjainkban ujra teret nyer a modularitás!
  • Attila56
    nem...én már csináltam a 7700-as Volvoban és semmi...mivel az gumi és jól hajlik ezért nem csípi oda semmidet :)
  • bulba
    Csak akkor van gáz ha valaki nekitámaszkodik a cuklónak egy kanyarban, mert akkor oda lessz csípve a segge az tuti
  • Attila56
    nagyon hasonlit a 7700-as Volvora.Pedig ez is Volvo :D :D
  • iszakos

A konstrukció érdekessége,hogy a motor az A és B tengely között van!
  • iszakos
  • iszakos

Volvo 7500
  • iszakos
    Tulajdonos többsége a Széles Gábornak van,az hogy még kik támogatják elképzeléseit,és melyik országban laknak,az szinte mindegy a végeredmény szempontjából!Lényeg,hogy Magyarországon rakják össze,és hogy ezzel Magyar munkahelyeket teremtenek!
  • Attila56
    mármint micsodát?
  • bulba
    Ezt miből gondolod?
  • Attila56
    nem egy nagyszám :D
    Egyébként az Ikarus az nem magyar....már sajnos nem..egy negyede Japán,egy negyede Orosz.Egy negyede Cseh.......stb.... :(
  • iszakos
    Hát jó lenne ha sikerülne újból felfutatni az Ikarust.
    Egész tetszetős igy elsőre!:)
  • bulba
    talán majd az új széria! link
  • iszakos
    A 200.as széria után se a 300-as,se a 400-as sorozat,nem közelítette meg a korábbi eladási számokat!Sajnos
  • Attila56
    de az ami nem oylan siker széria volt....Az a 435-s :)
  • iszakos
    A 435-ös az csuklós.
    Ha alacsonypadlós Ikarusra gondolsz és csuklós az a 417-es.
    4 ajtós 435-ös kerülhet akár Volánhoz,helyközi járatban szoktak használni,egyébként városi forgalomra szánt buszokat pl.:3 ajtós 260-as.
    Egyébként Transmannak van 4 ajtós 435-öse.
  • iszakos
    Abból kell gazdálkodni ami van!:(
    Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeiről amibe kerül nem beszélve.
  • iszakos
    Szakemberek állitják,hogy a 4-es metró,ennél rosszabb utvonalon nem is vihetnék,a költségeiről amibe kerül nem beszélve.
  • iszakos
  • Attila56
    hmm értem....rájöttem...a Volánbusznak Ikarus 435-je van...de az se oylan mint ez.....viszont Téténynél van egy oylan busz ami 435-s és annak van hátsó ajtaja...és a volánnak nincs :(
    Miért?
  • gabesz012
    Én azért szeretem, de tény, hogy elég szűkös a helykínálata, meg a légkondi is kéne rá, mert nyáron elég durva szauna...

Egyébként a Volánbusznak nincs 412-ese, főleg nem 2 ajtós. :) Németországnak készült csak(?) 2 ajtós verzió, asszem ilyenből össz. 1 db van Mo-n a Nógrád Volánnál. A 3 ajtós verzióból is csak pár városban van Bp-n kívül (Miskolc, Szfehérvár, Győr, ...?).
  • BenceYCE
    És ez az enyém :P a 10-06 :D
  • Attila56
    jajjj...bocsi de ez nem valami húdejó busz...kicsi...a sima 256-os régi Ikaruson többen férnek el mint ezen....De ebben az a jó hogy hátul van ajtaja nem úgy mint a Volán 412-sén :)
  • gabesz012
    Ejnye. :) Ő a 412-es. Nem is akármelyik. ;)
  • Attila56
    a 412-s az melyik ha nem zavarok? :D

• BenceYCE
    Én is láttam a 260-asookat a 105-ösön. Nekem mostanában olyan is volt, hogy kocsit se tudtak adni, nemhogy 412-est. Egyre siralmasabb a helyzet. :(
  • gabesz012
    Ja, a 30-as pár hellyel a 263 mellett áll (bár csak tippelek, mert a rendszámot nem láttam, csak a pluszos a matricát, a többivel, 18,22,34,35-el meg találkoztam mostanában...).

Egyébként ha továbbra sem lesz pénz, elég nagy gázok lesznek itten. Valamelyik nap nem volt csere kocsi (csuklós), de a Troli is jól áll, a piros 7-esen több cinkotai 435-ös is besegít. Óbudára is ment át tőlünk két 415-ös, valamelyik nap 260-as volt a 105-ösön (ilyet azóta nem láttam, mióta óbuda adja), stb. . De a 4-es metrót meg kell építeni... No comment.
  • iszakos
    Szerintem ez megrendelés függő,hogy hol mennyi ülés van.
    De szerintem ott is a 2-1 ülés kiosztás a jellemző.
  • bulba
    A conecto igazából csak "félalacsony" mert egy lépcső van rajta
    A citar ami a 2. ajtóig alacsonypadlós ott azon a részn nagyjából megoldották a 2-1 elrendezést (néha 2-1.5) egyedül a hátsó része 2-2es
    De ha jól tudom a rába buszok azok 1-1es elrendezésűek alacsonypadló mellet (javítsatok ki ha rosszul tudom!!)
  • iszakos
    Ezt én is tapasztalom állandó jeleggel.
    Mondjuk ez elkerülhetetlen,az ilyen alacsony belépésű buszoknál,hogy az ülések közti folyosó szükebb,főleg 2-2-es üléselrendezésnél.
  • bulba
    Főleg negativ értelemben
    A városi conectok szörnyűek.
    2-2es üléselrendezéses verzióban alig van állóhely 2ember egymás mellett háttal sem igazán fér el
    Ahol meg kiszedték az üléseket oda sem állnak mert van egy hosszirányú patka ami ahhoz viszont nem elég széles hogy egy 34-es lábúnál nagyobb ember feláljon rá, ráadásul akkor már a fejed is veszélybe kerül
    Viszon a busz azon kis részén ahol nincs "hosszanti irányú patka" onnan csak 1-2 modellben vették ki az üléseket
  • Attila56
    jah értem...hát azt gondoltam :D :D
  • iszakos
    Csak gondolom sajnos nem éltem akkor amikor ezek a gépek közlekedtek!:)
  • Attila56
    az? :D:D
    Miért? :D :D :D
  • iszakos
  • iszakos

Ez milyen kényelmes lehetett!:)
  • iszakos
    http://www.loero.hu/images/hirkepek/nagy/6549.pict
    Ez milyen kényelmes lehetett!:)
  • Attila56
    Szivesen.Meg készül egy Bus Driver nevü játék....Márciusban fog megjelenni.