Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha rossz a munkakörülmény akkor az emberek is rosszá válnak
Mellesleg: B.U.É.K.
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
De sajnos az Ikarus történetét végig olvasva kiderült,hogy apolitika nagymértékben befolyásolta a gyár sorsát,és ez most sincs másképp!
Én ugy gondolom,hogy ez elég szomorú
lég furcsa hogy még él a magyar cégünk 😊
Azért hihetetlen...........hogy ennyi év után is képes volt fent maradni
http://www.hungarianbus.hu/index.htm
http://www.ikarusbus.co.hu/
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
Az EAG már 70-es évek elején külön gyárrá vált az Ikaruson belül.
Székesfehérváron gyártották,azokat szériákat elsõsorban,amik ma is látható utjainkkon.Mátyásföldön mindig is az egyedi igényeket elégítették ki.
Pontosabb adatokért utána kell majd néznem a könyvemben.
Miután eladták a székesfehérvári üzemet,az Irisbusnak,hát enyhén fogalmazva is elindult a cég a lejtõn.De majd talán most vissza kapja a hirnevét.Hungarian Bus teljesen független önálló autóbusz gyár.
Ezekszerint a 10-06-ot hajtod. 😊 Vele már régen utaztam (mivel elég ritkán járok 5/78-assal -tudtommal azé a két vonalé a gép- ). A "mi" (40-es) 412-eseink közül a 02-63, meg a 10-34 jön be. 260-assal soha nem szoktál lenni (ha igen, akkor nyilatkozhatnál a 12-08, 12-78, 13-00-ról, mert azok a kedvenceim 😊 )? (aki nem érti a számokat, ezek rendszámok=BPI/O-XXX, az I=1, az O=0)
Szóval a 412 tetszik, de a 415-ben nagyobb a fülke és rendesen kilátni belõle. Abban viszont nem állítható a kormány ami azért napi 9 óra munkánál már zavaró. Szóval vannak olyan dolgok amiket még fejleszteni kellett volna vagy más megoldást alkalmazni.
Eddig két honlapt találtam (itt a forumon is) és mind2 az Ikarusnak mondja magát: http://www.ikarusbus.co.hu/HTML/hu/udvozlet.htm és http://www.hungarianbus.hu/index_elemei/page0003.htm
NA akkor most hogy is van a micsoda? <#whatever>#whatever>
Ez teljes mértékben igaz,csak az nem mindegy hogy ez hány éves busszal történik.Az is igaz,hogy csesznek a szervizekben,megjavítani bmit is normálisan,tisztelet a kivételnek.Általában addig hajtatják a buszokat amig meg nem áll teljesen,és akkor talán megjavítatják normálisan.Sajnos a pénz körül forog itt minden.
Én ugy tudom,hogy azIkarusnak csak a székesfehérvári üzeme került Irisbus kézre,az EAG nem.Szerencsére Széles Gábor vissza vette az Irisbustól a gyárat,és Hungarian Bus néven busz gyártásba kezdett.
Ugy meg nehéz bmilyen tipus gyermekbetegségeit leküzdeni,ha nincs kinek eladni.
A Volvo egy 2004(de lehet, hogy már 2003-ban)-es kiírt tendert nyert meg, akkor már sajnos sehol nem volt az Ikarus. Irisbus (az Ikarus jogutódja) Agora meg hál' Istennek nem lett több, azzal az egyel is szenved a cég.
Ezt bizónyítja hogy a connecto korábbi verzióit (o345G) akarják az ukránokra sózni mikor megérkezik a köv. szállítmány connecto -mondják a pletykák.
Tapasztalatból mondom a citaro sem képvisel a minõséget (bár a connectónál jobb)Tapasztalta: egyszer a középsõ ajtónak csak az egyik szárnya nyílt ki. És láttam egyet ami úgy lerobbant hogy az elakadásjelzõt is kirakta...
Én nem rajongok,ezekért a török összerelésû buszokért.Hiába a nagy név,minõség biztosítások,mégse olyan!
Akkor inkább Setra!Az egyetlen Original Made In Germany!
Ami érdekes,hogy az Ikarus az elsõk között volt aki piacra dobta a telejesen alacsonypadlós buszait.Ikarus 412-es szóló,417-es csuklós.Ennyi erõvel szerintem,ezen tipusokat is meghonosíthatták volna.De ezek is inkább külföldön lettek népszerûek.
Én nem ismerem a pontosan a tendert,és annak elbirálási módját,de szerintem,más volt (van) a háttérben.
Most láttam csak, hogy itt az sg-n is van buszos topic. 😊 Én is buszkedvelõ volnék, bár inkább csak "a nagy kékeket" kísérem figyelemmel. Sztem a legjobb busz egyértelmûen az Ik 260-as (legjobban a '90-92-es szériát szeretem). Igaz az õ idejük sajna már lejár(t). BenceYCE: látom kelenföldi vagy. 😊 Én is errefelé mozgok, bár csak mint mezei utas...
Szerintem te az ARC-re gondolsz (az szombathelyi), amibõl csak 1db készült, õ járta körbe az országot. Magyar buszok közül max. az Alfa jöhet szóba, de azért az sem a szívem csücske (azok járnak Bp-n a Nógrád általi alvállalkozásban).
Mercibõl meg nem mindegy, hogy melyikrõl beszélünk. A Connecto az valóban szar, de a Citaro szép is, kényelmes is, és elég megbízható is. A MAN SL223 (amirõl többen írták, hogy tetszik nekik), na az valóban egy nagy rakás sz@r... A Volvo-kat meg nem szidni, jó úton nem esnek szét, kényelmesek (leszámítva a fapados FJX-xxx szériát), szép a hangjuk (bár kicsit hangosak).
Nah, egyelõre ennyi. 😊
Az Ikarus nem szünt meg!Csak a székesfehérvári gyára szünt meg,Mátyásföldön a mai napig termelik az Ikarus EAG szériát,vagyis az egyedi autóbusz gyár még talpon van szerencsére.Utoljára a ráncfelvarott E94/E95-öt került piacra.Sajnos már elmultak azok az idõk,hogy a gyár képviseltetni tudná magát külföldi bemutatókon.Nekem az a legnagyobb szivfájdalmam,hogy belföldön se az Ikarusnak áll zászló.Erre jó példa Ikarus/BKV.Több évtizeden keresztül látta el buszokkal az Iakrus a BKV-t.Aztán egy nagyokos kitalálta,hogy 65 millás Volvok kellenek a városnak.Az elgondolás nem volt rossz csak kifelejtették azt,hogy azokat a buszokat nem Budapest utcáira készítették.
Az utolsó ami fenn maradt az az EAG94
De mo.-n zala megyében létrejött valami újj busz gyár.Csepelen láttam és szigetszenmiklosra megy.Teljesen újj,a nevét nemtudom 😞
Egyébként a Mercik nagyon szarok.A BKV-nek van az a Volvo 7700-as nah az is olyan mint a Merci de szebb,és kényelmesebb 😊
de a merciket is szeretem. számomra kényelmes, akkor is ha ülni kell vagy álni.
viszont van egy másik ikarus, nem csuklós, az is elég régi, nem igaán van karbantartva, helyi járatként szokott menni, de a sofõrje egy állat...😄 dombos utakon ugy száguldozik hogywááááááááááááá
kár h már nem azzal járok suliba, hanem miskolcra..😞
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Hiába,az Ikarus tudja milyen buszt kell gyártani,a magyar utasok részére.Kár,hogy csak az árcédulát nézik,és nem a minõséget.

Én soha,pedig létezik róla makett is.
Ha vki tud róla vmit az irjon róla vmit.
Ott van az Ikarus EAG,45-55 millió között árusítja a buszait,lehet hogy drágább,de Scania fõegységgel adják,igényes belsõ kidolgozás,tipustól függõen pedig a csomagtér is sokkal nagyobb.
Credo
!SCANIA!Simply the best! \"Köd előttem, a többiek utánnam\"
Az Ikarus utódja lesz, a székesfehérvári üzemben fog termelni.
http://iaro.3dmax.hu/kep/DSC04658.JPG
http://iaro.3dmax.hu/kep/DSC04659.JPG
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!