Buszok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play
BD(Bus Driver) 4ever Ikarus E94 a kényelmes,elegáns,és megbízható busz. Volánbusz 4ever
De szerintem még a volvonál oldaották meg a lagjobban hogy ne csak úgy tûnjön mintha odaragasztották volnaz emeletet.
Valahogy egyben van az egész busz

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Amiket én látok az mind Scania alvázas.
Igen,az is egy megoldás,hogy mindent mûanyagból építenek,én tartósságában nem vagyok egészen biztos,de ezt a gyár jobban tudja.
Nem a Nabi az egyetlen aki szállít Észak Amerikába,meg különben a Nabi amcsi cég,jó hogy szállít oda is.
Ezt nem értem "Egy 3X50 db-os megrendelés esetén nem tudunk masszívabb futómûfelépítést csinálni?! "A nagy buszgyáraknak" :)"
A futómüveket a gyár készíti,de az nem azt jelenti,hogy azzal bmilyen uton el lehet menni.Ez az alacsony padló,illetve sik padlós busz átka,hogy minimális a rugó út,éppen ezért,nem igazán alkalmas pl:a pestiuatk nagyrészére.Bár erre a BKV-nak is rá kellet volna jönni,mielött dönt a tender gyöztesét megválasztják.
Bmilyen autót szét lehet hajtani nem 100 000km alatt,hanem akár fele annyi idõ alatt is.Karbantartás,vezetési stilus függvénye.
Téyn személyautóba a japánok tudják a legjobbat felmutatni!
Az alkatrész meg kerül amibe kerül,ez van sajna.
Mit akarsz egy régi modi autótól? :D
S40....gondolom a régire gondol és nem az újjra.Mert az újnak semmi baja nincsen.
A TQS amúgy a Toyota Quality System rövidítése. Nem nehéz kitalálni, hogy a Mercedes életében oly rövid kis szakasz volt az az idõszak ami alatt a Toyota luxusmárkája a lexus, hogyan is vette át a piac vezetését. Aki ismeri a japán mentalitást az tudja, hogy miért. Amúgy a merci léhasága is hozzájárult ehhez. Emlékezzünk csak a 100.000 km alatt hengerfejes dízel mercikre. Nekem is tetszenek a volvo személyautók akár csak a buszaik. De ez csak a különcségüknek szól. Össze kéne hasonlítani, hogy az öreg - még megmaradt - vasak tekintetében melyik bizonyult tartósabbnak. Persze az újautó eladások számának függvényében. Az írásodban írtakra pedig értetlenül állok a téma elõtt. Egy 3X50 db-os megrendelés esetén nem tudunk masszívabb futómûfelépítést csinálni?! "A nagy buszgyáraknak" :) Akkor hol a volvo? De szerintem ezen ne "vitázzunk" mert az embernek hamarabb eszébe jutnak személyes tapasztalatok és a dizájnnal sokmindenkit le lehet venni a lábáról. Valahogy úgy vagyok a volvokkal mint a renault-okkal. Szép, jó minõségû, de francia. És azon végképp fel vagyok háborodva, hogy drágább az alkatrésze mint egy audinak. Nevetséges. De itt van egy másik népítélet. 2x annyiba kerül egy cabrio alkatrésze holott ugyan az?! 84.000 volt az autómata tükör a 307 sw-nkre. Nem szakadtam volna meg a röhögéstõl ha benyögik, hogy 168.000 mert nincs teteje a verdának. 2.4 literes turbós 170 lóerõs? Miii?! A bömös szimpla változó szelepvezérléssel a 2 literesbõl 150-et présel ki mondanom se kell mennyivel jobb minõségben turbó nélkül. Motorcsere 100.000 alatt és a marha képes 3 csillagot adni az autóra?! És ugyan ez az ember egy gm-es opel után újra egy gm-es opelbe vágyakozik :)
"Ha nem hullik szét a motor a gar idõ után viharos gyorsasággal (a Volvo-ra nézve szégyenletes kiszámítottsággal!)" - itt
Szóval én elsüllyednék szégyenembe a volvó gyár helyében. Ilyet még egy messzirõl gyûlölt 3f-es (francia, ford, fiat) sem csinál. Biztosan nem olvastam utánna dolgoknak és bennem van a hiba. De nézzétek el nekem, hogy egyszerû karosszérialakatosként kezdtem. Ha valakinek akkor nekem biztosan tuti befutó a hûvös elegancia a saab-tól vagy a volvo-tól. De ami vicc azon csak nevetni tudok.
Azonkivül,egy két hibás darab minden szériában elöfordulhat.Ezalól a Volvo se kivétel,ez egyértelmû.
De a legyártott darabszám,és a jelentkezõ gond arányában a Volvo az élvonalban van.
Tény,Budapesten nem vizsgáztak jól a Volvok.De ez azért történt mert a futómüveket nem ilyen utakra tervezték,sajnos a nagy busz gyáraknak külön futómüveket kell gyártani a közép europai piacra.Itt nem birják azok a futómüvek amiket mondjuk a svédek használnak.Azért jártak volna jobban,ha az Ikarussal kötnek szerzõdést,jobban ismerik a helyi igényeket!
És ez az ami a Svédeknél világszinvonalon müködik!
Nem mondom azt,hogy más cégek nem készítenek minõségi terméket,de a Svédek mindig is tudtak vmit,amit mások nem.
Az,hogy nálatok a cégnél ki milyen buszra került és miért,ezt nem tudhatom.
Én egy kicsit másképp látom a dolgot.
Attila!
Mitõl sikerül az egyik legjobban?
Mitõl lesz jó a töréstesztekben és kényelemben megy egyéb dolgokban?
Iszakos!
Mitõl tartozik az élvonalba?
Ezek érdekelnének csupán...
Na nem kötözködni akarok de szerintem mindketten ugyanarra gondoltok... a MINÕSÉG!
Ettõl jó az egyik, és ettõl jó a másik...
De mitõl jobb a volvo?
Akinek a garázsunkban van volvo-s vizsgája az elejétõl fogva az emléxik rá, hogy a 7700-esek kiváltságként voltak vezethetõek. Eltelt pár év és egyöntetûen állítja mindenki aki nálunk régi buszos, hogy mára már nem kiváltság volvoval kigurulni melózni, hanem kib@szás. Ezt csak úgy érdekességképpen.
Amire rá akartam világítani az az, hogy a végtermék minõségét az alkatrészek és azok összeszerelésének minõsége fogja meghatározni, hogy milyen lesz. Tehát a gyártás és annak minden fázisa minõségirányítás alatt zajlik. Az autóipari minõségirányítási rendszerek csúcsa a TQS. Márpedig ezt nem a volvo érdemelte ki. És ehhez a rendszerhez igazodik minden gyártó mint etalonhoz. Természetesen több-kevesebb sikerrel. Mivel nem éri meg nekik örök élettartalmú autót és miegymást gyártani ezért gondolhatjátok mi mindent nem tesznek meg az autóipari gyárak és beszállítóik a minõség tudatos rombolásáért. A TQS-nek jelentése van. Ez egy rövidítés mint gondolom kitaláltátok. Rátok bízom, hogy kitaláljátok (utánnanézzetek), hogy mi is a TQS.
Üdv: YCE
De viszont van Euro 2-es 200-as. :) A motor típusa: Rába D10 UTS LL 160 (BKV-nál a "7-173gyorsok"-ban, a 263-asokban, az egyik 435-ösben van ilyen motor, A Volánbuszos C80-asokban is ilyen motor van, meg még ki tudja miben, a lényeg, hogy ez a típus E2-es).
Kedvezõ üzemeltetési tapasztalatokat mondtak,de arra még várni kell,hogy M.o-n is meghonosodjon.Skadináviában már régóta alkalmazzák ezeket a városi buszokat.
Természetesen a Volvo Euro 3-as,vagy 4-es.
Euro0-Euro1 az Ikarus 200-as sorozatra érvényes,azt hiszem a 400-asok már Euro 2-esek.
A buszai nagyrésze,jó esetben talán teljesíti az Euro 1-es normát.
Azt hiszem ez tarthatatlan helyzet.
Remélem az Ikarus naqy szerepet kap majd a fiatalításban.
Ilyennel az Alfa Romeo gyár nem foglalkozik,ez csak vmi véletlen név egyezõség.
Tény rajta van,hogy Volvo,de azonkivûl,hogy a padlóvázat onann kapják itt ki is merül a Volvoval való kapcsolat!
Lehet jobb lenne ha Alfa Romeokat csinálnánának!:D

Hogy az árcédulán szereplõ összeget már ne is említsem.
Egy biztos,nem kifejezetten városi busznak készülhetett szerintem,mert ez igy félmegoldás csak,ami kifejezetten városi forgalomban kifejezetten hátrány szerintem.
Azért nem értem,miért nem olyan gyártóktól vesznek buszt,akik értik a szakmájukat,és a feladatra megfelelõ buszt készítenek!